Stämmer du mig stämmer jag dig...

Moira är på väg till puben och hon ser Cain tillsammans med barnvagnen tvärs över gatan. Hon får ett litet leende när hon ser honom. Moira går till Diane och säger att hon råkat lura henne på pengar, hela 1.45£. Diane märker att det är något annat som Moira tänker på och om det inte är barnen eller pengar det gäller så vad kan det vara. Moira vill inte svara på det.
Även lite senare ser hon Cain sitta med Jack på en trappa och hon kan inte slita blicken ifrån dem.
 
Lizzie och Dan är på fabriken och de märker att Ali inte är som förr. Lizzie frågar Dan om de ska berätta för henne att det inte finns något "vi" mellan dem men han tycker hon kan vänta med det.
 
Katie och Declan kommer hem från bröllopsresan på Maldiverna. Megan är snabb att komma på besök. Hon berättar att Robbie och hon flyttat in på Mullberry cottage. Declan verkar inte speciellt upprörd över det. Han får även veta att Megan hjälpt till på kontoret under tiden. Då får han bråttom att kolla alla dokument och handlingar för att se om hon gjort något hon inte borde.
 
Rhona kommer för att hämta Leo hemma hos Marlon. Det är bara Laurel hemma och då blir Rhona sur över att Marlon inte tagit ledigt från sitt jobb som bara går ut på att laga mat. Hon gnäller även om att Laurel gett Leo chokladmousse för han får inte äta skräpmat och extra viktigt för att han är så känslig. När Laurel sedan berättar för Marlon om vad Rhona sagt så säger han hon kanske var orolig för Paddy som var på rättegången.
 
Gennie söker upp Debbe hemma hos henne. Debbie blir förvånad över att Gennie dyker upp men hon lyssnar på vad Gennie har att säga. Genne berättar om att hon visste om att Chas träffade Cameron och hon ber Debbie om ursäkt för att hon inte sagt något men att hon lovat Chas att inte säga det om de avslutade sin affär på en gång. Debbie påpekar att om Gennie inte hållit tyst så hade Chas aldrig suttit häktad för mord.
 
Megan träffar Katie i köket på Home Farm. Hon nämner stackars Chas och då undrar Katie vad hon pratar om. Megan ber om ursäkt eftersom hon trodde Declan berättat det för henne. Katie söker upp Declan och hon är förbannad för att han inte sagt något
 
Diane söker upp Moira ute på ängen. Hon frågar vad det är som händer eftersom hon märkt att det var något när de sågs tidigare. Moira erkänner då att hon dras till Cain fast hon inte vet varför men hon vet att han har en god sida inom sig. Diane blir rasande och säger att Cain tänker bara på sig själv och hur han ska dra fördel av allt han gör, dessutom var det hans fel att sista året med John blev ett helvete för Moira.
 
Debbie berättar för Cain om vad Gennie sagt och han blir förbannad och undrar om Gennie ligger på sjukhus nu. Debbie vill att han lugnar ner sig.
 
Lizzie och Ali sitter på cafét och pratar. Hon erkänner för Ali att hon och Dan bara är vänner men att de låtsas annat för att reta skvallertackorna i byn.
 
Paddy kommer hem och berättar att han inte blivit av med licensen men att han blivit suspenderad i sex månadeer. Han är ledsen för att han förlorat jobbet, sin bästa vän och nu är han rädd att förlora Rhona. Hon lovar att stanna hos honom.
De har väldigt mycket att göra på kliniken och det märks att Paddy saknas. Rhona säger åt honom att de måste anlita en vikarie men Paddy tror inte de har råd med det. Hon säger att hon kommer ändå att dra det största lasset.
 
Declan besöker Megan för att få redan på vad hon tänker göra. När hon inser att Declan inte vill ha Robbie där så delger hon honom en stämning. Declan blir rasande och när han kommer hem beordrar han Nicola att kontakta hans advokater och privatdetektiven som hjälpte dem att hitta Robbie.
 
Victora vill prata med Andy och han tror direkt att hon är gravid. Hon förklarar att hon tänkt köpa Bettys hus och då blir Andy glad eftersom det huset är större än det de bor i nu. Victoria förklarar att Betty och Alan ska bo kvar så Andy måste hitta en annan hyresgäst men hon lovar att hjälpa honom hitta någon.
 
Paddy försöker få tag på en vikarie men han blir besviken och det gör honom irriterad. Rhona hör honom och säger åt honom att ändra tonen. Paddy blir då förbannad och säger att hon tycker hela tiden att han gör fel.
 
Katie söker upp Gennie för att prata med henne om Chas. Hon blir väldigt  besviken när hon hör att Gennie vetat om affären med Cameron men inte sagt något eller inte ens försökt få Chas till att berätta det för henne. Katie blir upprörd över att hon fått betala för Chas bröllop fast de gått bakom ryggen på henne. Gennie försöker förklara att det var inte så lätt för henne heller men Kaite är så besviken att hon inte lyssnar. Det slutar med att Gennie anklagar Katie för att ha blivit stroppig sedan hon träffade Declan. Katie blir sur och rusar därifrån.
 
Ali är orolig för Dan så hon försöker trösta honom med att han kommer att träffa någon tids nog. Dan erkänner att han inte vill träffa någon annan. Han säger att han ska ringa Chas för att få tillstånd till att besöka henne eftersom han måste prata ut med henne.
 
Paddy träffar Marlon ute på gatan och han talar om att han blivit suspenderad. Marlon är ledsen för att det blev så men Paddy är så irriterad att han anklagar Marlon för att ha vunnit och fått som han velat. Marlon säger att det inte alls var så utan han ville att det skulle bli som förr. Paddy svarar att det kan aldrig bli som förr.
 
Adam retas med Victoria om att han inte vill ligga i rummet bredvid Bettys rum. Victoria säger att han ska inte vara så säker på att han ens får komma dit.
Andy pratar senare med Adam om att han är ledsen över att Victoria ska flytta och han ber Adam att övertala Victoria om att låta bli. Sedan retar han Adam med att han kommer att få ha sitt kärleksnäste på ett äldreboende.
 
Laurel och Marlon har en liten dejt på puben men de kan inte koppla av för att Rhona och Paddy sitter några bord ifrån och ser sura ut.
Rhona försöker få Paddy till att må bättre så hon säger att han kan ju passa på att göra något han verkligen längtat efter nu när han har tid.
 
Megan kommer över till Home Farm för att Declan vill säga något. Hon tror att han vill att de gör upp i godo utan att blanda in advokater men i själva verket så lämnar Declan en delgivning på att han stämmer henne. Hon blir rasande för att han snokat i hennes liv innan hon kom till byn, att han vet att hon blivit av med lägenheten i London för att hon inte hade pengar.
Declan ger henne en check på 5000£ och ber henne hålla till godo med det för mer blir det inte, inte ens med advokaternas hjälp. Megan är rasande så hon slänger checken på honom innan hon stormar ut...
 
 

Kommentarer
Postat av: Maria

Tycker karies beteende mot gennie var bedrövligt. Menar hon att hon hade rätt att få reda på att chas och Cameron hade ihop det för att hon (declan egentligen) betalade bröllopsfesten?! Hur kan man ge sig på sin vän som precis ha fött barn och ha ett utbrott inför det nyfödda barnet?

2014-03-21 @ 21:53:23
Postat av: Anonym

Såklart ska det vara Katie och inte karies!

2014-03-21 @ 21:54:01
Postat av: ELIZA

Hon kan gott och väl kallas Karies,hon var lika obehaglig nu som ett stooort hål i en tand...Vad hade hon för rätt att hoppa på Gennie?? Karies har väl inte med att göra vem som k...lar vem i byn???? Och hon blev ju gift själv och fick ha sin fest, (som Declan helt riktigt betalade) ....Så förstår inte problemet hon anser sej ha...( Håller med Gennie att hon blivit en stropp,tänkt länge att vad hon nu tar sej ton..) Intressant mellan Declan och Megan..I det fallet är inte blod tjockare än vatten, när pengar får styra...Megan har väl jobbat för sina pengar,(ja jobbat och jobbat)....Tycker det mesta i arbetsväg är ett stort skämt...Men kommer jag ihåg fel? I början när Megan kom till serien fick jag intrycket av att hon lurat Declan i någon affär..? Och ÄCKLET Robbie ids jag inte ödsla tangenttryckningar på....

2014-03-22 @ 08:51:47
Postat av: finländskan

Också jag reagerade på att Katie var så odräglig och stroppig, hon som tidigare varit så sympatisk och medmänsklig. Också Rhonas uppförande mot Laurel var stroppigt då hon insinuerade att Laurels och Marlons jobb inte är värda något.

Undrar om Lizzie håller på att få känslor för Dan, jag såg flera gånger ansiktsuttryck som tyder på det. Stackars Dan, han skulle så vara värd att få vara lycklig. Men såklart, då blir ju serien aldrig spännande, om alla är lyckliga hela tiden.

2014-03-22 @ 12:47:26
Postat av: Kristina

Jag tycker också att Katie blivit odräglig, förutom mot Gennie så var hon ju bossig gentemot Nicola också :(

2014-03-22 @ 14:29:38
Postat av: Anna

Ja vilka divor Katie o Rhona tror dom är något. Tycker synd om Gennie . Men annars tyckte jag att dessa två avsnitt var tråkiga hände inte så mycket.

2014-03-22 @ 14:58:51
Postat av: Jackson

Har mycket svårt för Rhona. Gennie har det sannerligen inte lätt. Tror också att Lizzie är svag för Dan. Kanske kan det "bli" något. Båda förtjänar att få bli lyckliga.

2014-03-22 @ 17:10:48
Postat av: Frk Höger

Veckans bästa kommentar:
"Och ÄCKLET Robbie ids jag inte ödsla tangentryckningar på..."
det var bara så underbart härligt passande :D
Katie är inte rätt person att tjafsa omm att berätta eller inte eftersom hon smög med Andys brorsa Robert när hon var nygift med Andy.
Rhona som svek Marlon för Paddys skull är inte heller felfri så varför gnäller hon på Laurel?

2014-03-22 @ 18:07:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0