Hej då Scarlett och välkomna Bernice och Brett.

Scarlett packade och åkte hem igen. Jimmy och Nicola tackade henne för att hon varit där, speciellt Jimmy eftersom hon också förlorat en bror som hon älskade.
 
Charity beklagar sig för Rishi om Jimmys beslut om att inte sälja till henne. Rishi tröstar henne med att hon kan göra så att hon kommer att behövas på kontoret så kommer Jimmy att komma krypandes. Det gör att Charity går till kontoret för att packa ihop sina saker och hon tänker ta med sig de kontakterna som hon lyckats få kontrakt med. Jimmy protesterar men Charity tycker att det är henne de gjort affärer med, inte själva åkeriet.
 
Det kommer in en taxi i byn och ur kliver en dam som verkar rätt glad. Det är Bernice som kommit tillbaka. Hon är dotter till Diane och Rodney, hon är även mamma till Gabby. Bernice gör entré storgråtandes när hon träffar sin mamma i vardagsrummet. Diane blir förvånad men får höra att dottern bråkat med sin man och därför behövde hon komma ifrån. När Diane går in till puben för att arbeta ändrar Bernice humör och blir glad och går och nynnar för sig själv. Precis då kommer Ashley in och han blir nog ännu mer förvånad än Diane över att se Bernice där.
 
Rhona och Paddy ska intervjua vikarier till kliniken. De är inte speciellt nöjda med de sökande. Något sent dyker sedan en veterinär upp som heter Brett. Han gör ett gott intryck på Rhona så han får jobbet efter att ha assisterat henne vid en operation.
 
Rodney träffar Bernice och han blir glad över att dottern är tillbaka. Nicola däremot är mindre glad av att se sin halvsyster igen. (För de som inte vet så hade Bernice ett förhållande med Nicolas blivande man Carlos och det blev känt precis innan vigseln)
 
Zak har träffat sin psykolog och det resulterade i att medicindosen kunde minskas. Zak känner även att han är den ende som kan se till att Cain och Charity håller sig lugna när det gäller Cameron, för Debbis skull.
 
Jimmy märker att vissa klienter väljer att vara lojala mot Charity. Han erbjuder då henne 10% till i företaget men hon går inte med på det eftersom hon blivit lovad Carls 40%. Det gör att Jimmy erbjuder henne så mycket att de har halva företaget var och det går Charity med på.
 
Diane och Rodney märker att Bernice verkar lite gladare än tidigare och de frågar ut henne angående varför hon kommit till byn. De vill att hon ska säga till om något speciellt har hänt. Bernice säger först att det inte är något men sedan kommer det fram att hon ska separera från sin man.
 
När Bernice sedan är ensam i vardagsrummet ringer hon någon i smyg, någon hon längtar efter men precis då kommer Ashley in. Han tror henne inte när hon säger att hon är där för Gabbys skull eftersom hon inte brytt sig om deras dotter speciellt mycket tidigare.
 
Rhona presenterar den nya veterinären för Pearl. Pearl blir väldigt förtjust i den i hennes tycke stiliga mannen så hon berättar att hon ska åka till Hong Kong över julen. Brett svarar att han ser fram emot till efter nyår när Pearl kommer tillbaka. Paddy som inte verkar så glad över att en snygg man ska vikariera istället för honom frågar om vad han gjort under det halvår som det inte står något om i cv:et. Brett vill inte skryta så han skrev inte att han jobbat som volontär i någon djurpark för att han alltid velat jobba med lejon.
 
Advokaten kommer till Kings kontor för att både Jimmy och Charity ska skriva på avtalet om att hon ska ha hälften av ägandeskapet. Jimmy tvekar lite för han känner att han inte vill bli lurad av henne och han säger åt Charity att han kommer att bli riktigt otrevlig om hon djävlas med honom eller försöker köra med några av sina trick.
 
Ashley berättar för Laurel att Bernice är tillbaka. Laurel blir orolig eftersom det kan påverka hennes relation med Gabby. När Bernice träffar dem ber hon Laurel att hålla låg profil med Gabby (som för tillfället är på skolresa) så inte Gabby kallar två kvinnor för mamma men då blir Ashley förbannad och säger till att Laurel faktiskt varit en mamma dygnet runt i sju år och det är mer än vad hon varit så det är hon som ska hålla en låg profil när Gabby kommer hem.
 
Katie försöker få tid att träffa Declan men han har alltid något annat att göra. Hon pratar med Nicola som inte tror att det är några problem. Sam kommer fram till Katie för att be henne prata med Declan för han vill ha löneförhöjning. Katie tror inte att det hjälper att hon säger något eftersom Declan knappt pratar med henne. Senare på dagen kommer Declan hem och ber henne boka bord på en restaurang men då säger Katie att hon hellre är hemma och tar det lugnt med honom. Efter maten sitter de i soffan och dricker vin. Katie frågar Declan om han är lycklig och han svarar att det är han.
 
Rhona frågar Brett om var han ska bo och han tänker hyra rum på värdshuset. Då säger Rhona att han kan bo hos henne och Paddy. Brett tvekar men när Rhona och Paddy insisterar så tackar han ja. Paddy går sedan över till Marlon för att beklaga sig över att Brett är alldeles för bra för att vara så ung och att alla tycker om honom, till och med han själv. Rhona säger sedan till Paddy att hon tänker inte byta ut honom mot Brett så han behöver inte vara svartsjuk.
 
Charity kommer in på puben och beställer champagne. Sam frågar vad hon firar och hon berättar det. Då undrar han när hon ska byta namn på firman och hon svarar att snart kommer åkeriet heta Sharma Shipping. Jimmy kommer dit eftersom Charity sagt att det var brådskande. När Jimmy får veta att hon bara ville skåla i champagne tackar han och säger att han måste hem till Nicola. Det gör att Charity tvingar Sam att dela champagnen med henne. Även Bernice tar tillfället i akt och tar sig ett glas av Charitys champagne.
 
Bernice smyger iväg för att prata i telefon. Hon säger till personen hon pratar med att nu är det klart, hon har ordnat det och nu kommer det att lösa sig. (Jag kommer inte ihåg exakta orden men det var något liknande i alla fall.)
 

 
Här är lite information från Colin om bland annat Bernice och Scarlett och ett lustigt sammanträffande i en annan såpa i England. Jag vet inte varför hans text blir i svart och jag vet inte hur jag ändrar det heller...
 
Bernice left Emmmerdale in April 2002, returning for two weeks in January 2004 following Tricia’s death. Her return was announced on 9 September 2012 with Samantha Giles saying “It's so lovely to be asked back to Emmerdale. The show is on top form and I'm really looking forward to being part of the team again." Samantha also took part in the live episode publicity. Appearing on “Daybreak” the day before, she commented: “I think they're all very brave. I'm relieved that I'm not part of the live episode! There's so many big things happening - it's going to be very exciting. I can feel there's been a big buzz going on building up to it."
 
 
 
Speaking of live, here’s a curious little fact. Remember I mentioned the live birth on EastEnders? The baby was named Lexi, and just a month earlier another baby in the show had been called Scarlett. It may just be a weird coincidence, but I still think it’s a little funny that two babies born so close to each other were named after two Emmerdale sisters!

As for Emmerdale’s Scarlett, like several of you I’d have loved to have seen her back permanently, but sadly Kelsey-Beth Crossley was not offered a permanent return. At least one person remarked about Kelsey’s weight loss. You may be interested to hear that she had lost three stone. Appearing on a chat show, she commented that: “I wasn't really that happy [with my weight] and I was getting a bit of criticism from the media, from the public. It happens, I understand. I realised myself that I wasn't that happy with it, so I joined the gym and joined Slimming World and I feel a lot happier now."
 
 
 
Kelsey-Beth’s first love was singing, and earlier this year she was shown auditioning for “The Voice” and made it through the blind audition. She had a choice between fellow former soap star Kylie Minogue or Kaiser Chiefs front-man Ricky Wilson to mentor her. She chose Ricky, but unfortunately Kelsey didn’t make it through the next “Battle Round”.
 
 
Speaking in October 2012 of her Emmerdale return, Kelsey-Beth said “It's been so brilliant. It's just like a family and everyone gets on so well. I've missed everyone so much this year." So I certainly wouldn’t rule out a further return sometime...
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Ylva

Brett the Vet var verkligen VÄLDIGT trevlig, än så länge i alla fall .Bernice däremot, vad ska hon hitta på?

2014-03-31 @ 20:33:49
Postat av: Angelica T

Så skönt att kunna läsa här när man har ett litet barn hemma som sover när htg sänds så brukar sluta med att jag somnar :) även bra att få veta lite mer om Bernice för jag kommer inte ihåg henne alls mer än att hon är Diane och Rodneys dotter och Gabbys mamma. Lite tråkigt att många slutat kommentera för ni brukar alltid skriva det jag tänker ibland :) men hoppas ni inte kan hålla er och skriver igen :)

2014-03-31 @ 20:35:35
Postat av: TinaV

Vilken snygging den nye veterinären, jag hoppas att han är så trevlig som han verkar.
Bernice verkar vara en jobbig människa, vad har hon för sig.
Jag har inte heller sett henne in action.

2014-03-31 @ 21:00:22
Postat av: Jackson

Ja, oj, vad förtjusta damerna blev i Brett! Det var första gången jag såg Bernice. Hon gav inget direkt sympatiskt intryck. Övergav hon Ashley (och Gabby) en gång i tiden? Det känns ytterst märkligt att Rodney har varit gift och har barn med Diane och även har varit gift och har barn med hennes syster. Var han otrogen med Val under äktenskapet med Diane?

2014-03-31 @ 22:24:58
Postat av: Frk Höger

Jag har för mig att Rodney var otrogen med Val när han var gift med Diane. Den affären ledde till att Paul kom till men det visste inte Rodney förrän Paul kom till byn. Rodney var däremot aldrig gift med Val, tror jag.
Bernice övergav både Ashley och Gabby men kommer inte ihåg varför men någon kanske gör det?

2014-03-31 @ 22:29:29
Postat av: Julia

Även jag skulle vilja veta lite mer om Bernice då jag inte tittade på Emmerdale under den tiden hon var med.

2014-03-31 @ 23:04:28
Postat av: finländskan

Även jag undrar över denhär Bernice, eftersom jag inte har följt med serien så väldigt många år. Kan någon snäll förklara lite om henne, särskilt om förhållandet mellan Bernice - Ashley - Gabby. Vad har hänt mellan dem?

2014-04-01 @ 05:34:49
Postat av: Heléne

Bernice drev Woolpack en gång i tiden och tyckte att det skulle vara lite "fint" att vara prästfru så hon fick Ashley på kroken. De fick sen Gabby men Bernice blev deprimerad och tog aldrig till sig Gabby egentligen. Nu är jag inte helt säker men jag har för mig att äktenskapet med Ashley knakade i fogarna när Bernice hade en affär med Carlos, Nicolas fästman. Nicola och Carlos skulle gifta sig och som så många gånger förut så blev det en scen utanför kyrkan där Nicola fick reda på affären och bröllopet ställdes in. Bernice flyttade sedan ifrån byn och ett tag hade hon Gabby hos sig men sen har hon bott hos Ashley.

2014-04-01 @ 08:53:50
Postat av: Lena

Tack. Roligt med lite bakgrundsfakta eftersom hon ju liksom funnits med i pereferin hela tiden.

2014-04-01 @ 10:12:58
Postat av: Kristina

Ja. vad har Bernice för något lurt på gång? Hon kanske är villig att ta över Chas pubhalva?

2014-04-01 @ 11:41:08
Postat av: Stina

Kunde inte Scarlett ha stannat kvar i Emmerdale, Jimmy behöver verkligen lite stöd, nu lurar ju Charity honom igen. Jag som var så glad när jag trodde att Jimmy skulle få behålla sitt företag och att en mobbare som Charity äntligen skulle få vad hon förtjänade.

2014-04-01 @ 13:27:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0