En blind och bakfull fågel

Nicola försöker få Jimmy till att börja planera för begravningen och kanske till och med börja jobba men han är väldigt deprimerad och vill inte göra något alls.
 
Gabby får be Lizzie om ursäkt men hon är fortfarande sur för att Laurel förstört övernattningen för kompisarna. Laurel förklarar för henne att det var hon själv som betedde sig illa och därför fick inte vännerna sova över.
 
Cameron besöker Chas i fängelset. Han säger att han älskar henne men när hon inte tror honom så säger han att det var endast Sarah som betydde något i förhållandet med Debbie. Han lovar att betala tillbaka till Diane pengarna de stal men för resten ska han skaffa en advokat som ska hjälpa Chas att bli frikänd eftersom hon är viktigast i hans liv.
 
Charity försöker få ordning på kontoret så hon börjar packa ner Carls personliga saker. Rodney och Edna protesterar men hon vill bara ha lite ordning. Jimmy kommer in och blir sur men Charity säger att det är inte bara han som har det jobbigt eftersom hennes barnbarn är sjuk i en livshotande sjukdom och att hon hellre är hos Sarah än på kontoret.
 
Lizzie sitter på fabriken och pratar med arbetskamraterna. Laurel berättar att de ska köpa hem pizza och titta på en film men Lizzie vill inte vara med så hon går hellre till puben med Dan.
 
Cameron kommer hem efter besöket i fängelse. När han kliver ut bilen i byn så möter han Debbie. Hon blir irriterad och sedan blir hon rasande när hon hör att han säger att han ska stanna i byn för att hjälpa Chas som han älskar. Hon blir så förbannad att hon hämtar en bensindunk och ett järnrör i verkstan för att slå sönder Camerons lastbil och slita ut en väska(?) med saker som hon eldar upp.
 
Thomas och Anya kommer till Jimmy eftersom de ska vara med på begravningen. (Oj vad de har vuxit) När de packat upp så får Thomas en klocka som Carl haft. Anya frågar då vad hon får men Jimmy vet inte det just nu. Senare ger han henne Carls fickplunta men Anya blir inte alls glad över det.
 
Brenda visar Bob lite bilder från Marocko. Hon säger att Jean gått upp väldigt mycket i vikt och att TJ är en stilig ung man. Bob säger att TJ kommer säkert få en massa flickvänner men Brenda tror mer att det blir pojkvänner för honom.
 
Adam kommer in på cafét och ser Victoria där. Han börjar flirta med henne och vill bjuda ut henne på en drink. Hon ger honom inte något rakt svar utan retar honom lite med att fråga om det ska bli som förra gången hon var full och de hånglade. Både Alex som sitter i en soffa längre bort och Robbie som står vid cafédisken hör detta. Andy kommer in och ber Adam åka till gården för att jobba eftersom han själv ska till sjukhuset.
Senare sitter både Adam och Robbie på puben och spanar in Victoria. Det visar sig att båda två är intresserade av henne men Adam tror att han ligger bättre till än Robbie.
 
Marlon upptäcker att Lizzie och Dan är rätt fulla när de kommer hem. Han påpekar att de ska ha en filmkväll och då är det inte så lämpligt med fulla personer i närheten av barnen. Det gör att Lizzie och Dan går upp till hennes rum för att fortsätta festandet.
 
Debbie berättar för Charity och Cain att Cameron kommer att stanna i byn för att hjälpa Chas. Charity märker att Cain blir rasande men att han inget säger.
När hon sedan blir ensam med honom frågar hon varför han inte reagerat mer på det Debbie sagt. Cain svarar att han kommer att ta hand om Cameron tids nog. Charity säger att hon vill vara med när han gör det och de kommer överens om att hämnas tillsammans.
 
Dan vaknar upp hemma hos Marlon. Han går ner och märker att Laurel inte är så glad. Strax efter kommer Lizzie ner och säger att hon är en blind och bakfull fågel i desperat behov av kaffe. Det visar sig att både Lizzie och Dan har festat och sjungit rätt högt under natten. Laurel är sur för att Arthur blivit rädd när han hörde dem och att hon inte kunde förklara för sonen varför Dan sovit kvar där hos dem.
 
Diane har passat Jack en stund men sedan måste hon jobba så hon lämnar över honom till Cain på verkstan. Hon säger "hej då raring" och sedan skrattar hon och säger att det var till Jack hon sa så...
 
Cameron besöker Chas igen och han säger att han berättat för Debbie om att han älskar Chas och att hon inte blev glad för det. Chas blir då orolig för vad Cain kan ta sig till men Cameron säger att han bara oroar sig för henne.
 
Laurel och Marlon står vid bardisken på puben. Priya som arbetar kommer fram till dem och frågar hur det går hemma med nya familjen. Laurel säger att det går bra men då frågar Priya om inte barnen har problem med att veta vem som är deras pappa denna vecka. Diane blir förbannad och säger åt Priya att gå på rast nu!
 
Thomas frågar Jimmy hur det gick till när deras far dog men Jimmy vill inte svara på det just nu. Det leder till att Thomas går till platsen där Carl dog. Han träffar Cain som han frågar om hur det gick till. Cain råder honom att fråga Jimmy. Thomas ger sig inte och då berättar Cain att Carl tänkte våldta Chas. Det vägrar Thomas att tro på men Cain säger att det är sant. Han konfronterar sedan Jimmy som bekräftar det Cain sagt. Jimmy säger att Carl förändrades de senaste månaderna och att han gjorde massa dumma saker. Chas hade bara försvarat sig själv för att inte bli våldtagen eller dödad.
 
Cameron kommer in till Dianes vardagsrum. Hon är inte alls glad över det. Han ger henne pengarna de är skyldiga henne och sedan säger han att Chas kommer ringa henne eftersom hon vill att han ska få hennes del av vinsten från puben. Det gör Diane ännu mer sur men hon kan inget göra.
 
David försöker få tid att träffa Priya men när han frågar Victoria om hon kan passa butiken så han kan gå på rast svarar hon att hon slutar för dagen.
Nästa gång när han har lite ledigt så kan inte Priya få rast från arbetet på puben.
 
Laurel pratar med Lizzie eftersom hon fortfarande är upprörd över att Arthur blivit skrämd när Dan sovit över och att hon inte kan förklara för sonen varför. Hon vill att Lizzie säger till i förväg om hon planerar att ta hem någon. Laurel skyller på att hon vill ge Arthur stabilitet i tillvaron. Lizzie blir ledsen och känner att hon är i vägen för dem.
 
Cameron kommer tillbaka till puben och Diane säger att han inte är önskvärd där. Cameron ger sig inte och då kommer Charity fram till honom. Hon har precis fått veta om att han ska få Chas pengar från puben så hon säger till Diane högt och tydligt att inte ge honom några pengar. Charity är rasande för att Cameron behandlat Debbie illa men då blir han förbannad och ryter tillbaka. Han säger att både hon och Cain lämnade bort Debbie när hon var liten för att de inte ville ha henne och när de sedan fick tillbaka henne så har de bara orsakat problem, att Debbie inte är så stark som hon är tack vare dem utan trots att de sabbat hennes liv.
Sedan säger Cameron till alla på puben att han tänker hjälpa Chas för att han älskar henne och ingen kommer att kunna stoppa honom.
 
Dan och Bob sitter vid ett bord och hör det Cameron har att säga. Bob blir så förbannad att han reser sig upp och ska kasta ut Cameron...
 

 
 
Här kommer en youtube länk ifrån Colin eftersom endel haft problem med att se den understa länken i förra inlägget...
 
 
Sorry everybody for forgetting to add the youtube link to "Emmerdale at 40: The Headline Makers" for those who haven't got a dropbox account. You can watch it here: http://www.youtube.com/watch?v=O5wwILyb2uc
 
Julia is probably right that searching "emmerdale at 40" won't reveal any spoilers in the results, but when you open the videos there are definitely spoilers down the right hand side. Also searching that way won't tell you what order they were shown on television. Plus, from what I can see, my copies are a better quality than the ones that are on youtube now, anyway. The episodes were shown weekly (they weren't on the Emmerdale website, the only official online version was on "ITV Player", the equivalent to "TV4 Play"), so I shall be back with a link to the second episode on Wednesday. :)
 

Kommentarer
Postat av: JH

Brukar tycka att de brukar vara duktiga i htg med att undvika missar och dylikt men idag, kom igen! För två år sen var Carls barn småungar som snodde blommor eller vad det nu var de gjorde, och nu var de vadå, 15, 16? Han hade nog ett snabbt målbrott den pojken. Nää, det där är att dumförklara oss tittare!!

2014-03-17 @ 18:49:15
Postat av: Jonas

Det var väl samma sak med Victoria.

2014-03-17 @ 19:59:55
Postat av: ELIZA

Tänkte på samma sak,blev förvånad när jag såg dom..Men tyckte Jimmy förklarade bra, att Carl blev förändrad...Och hur illa man skulle må, i den sitsen Diana sitter nu...Ge pengar till Cameron som Chas skulle tjänat..Ja vad göra? Är ju hon som bestämmer...Och Laurel, vilket kommando hon nu tog...!? SPÅNAR NU BARA , HAR INTE SETT ...Det är väl ändå Lizzies hem? Och jag kan väl tycka att laurel inte skulle haft sååå bråttom med att flytta ihop med Marlon..Bott själv och gett barnen LUGN och RO och TRYGGHET , som hon nu tycker Lizzie berövar dom....När den vuxna, myndiga kvinnan har mage att komma hem i fyllan , och dessutom ha en KARL i släptåg...Laurel hakar upp sej på att hon inte kunde förklara vad en KARL gjorde i huset med Lizzie..Måste man förklara ALLT FÖR EN TREÅRING????? (Hon sa ju , Laurel, att det hänt så mycket i barnens liv,och vems fel är det, tycker fortfarande att orsak och verkan blev alldeles för stora..)Än en gång,Laurel, bo själv ett tag...Hon kommer säkert att se till att mesiga Marlon ber Lizzie att flytta....

2014-03-17 @ 20:17:34
Postat av: TinaV

Tänkte precis detsamma, barnen var ju lika vuxna som Adam eller Robbie.
Angel är ju fortfarande liten, dåligt att missa en sådan sak.
Vilka surpuppor dessutom, jag gillar dom inte alls.

2014-03-17 @ 20:19:04
Postat av: Frida

Som alla andra ovan så noterade jag också Thomas och Anya... Jag tycker att det var en dålig miss...

Postat av: David

Efter att ha läst kommentarerna var jag tvungen att kolla på youtube hur de såg ut och OJ! Verkligen skumt :S

Någon nämnde Victoria, jag vet att hennes förra skådespelare valde att satsa på studierna istället för HTG och därav tog nuvarande Victoria över. Undrar vad ursäkten var denna gången.

2014-03-17 @ 22:01:39
Postat av: Jackson

Victoria som barn och Vitoria som tonåring är ju inte ett dugg lika utseendemässigt.

2014-03-17 @ 22:07:15
Postat av: Andrea

Laurels roll figur har bara blivit för mycket nu. Vilka höga krav hon har nu på alla utom henne själv. I början av serien var hon bara en enkel person som alla gillade. Nu är hon bara för mycket.

De som Priya sa var bra. Vad hon också har förändras. Till det bättre. :) hon var ju så jobbig i början.

Cameron trött jag är att se honom och höra hans namn.

2014-03-18 @ 01:40:33
Postat av: Andrea

Aaron konstigt att man inte hör något om honom. Hans mamma sitter i fängelse!

2014-03-18 @ 01:41:47
Postat av: FrkHöger

Man kan ju undra hur mycket Chas ska ha från vinsten när hon inte ens jobbar där? Hon borde ju inte få lika mycket som Diane som får dra hela lasset just nu.
Antagligen skulle det inte passa in med för små barn i handlingen när det gäller Carls barn för små barn kan inte ställa till med samma krav som större barn. Nu kan de ju muttra och vara besvärliga på andra sätt när det gäller företaget t.ex

2014-03-18 @ 08:44:29
Postat av: Ylva

Håller med. Skumt med Carls barn. Och Lauren är outhärdligt präktig för närvarande. Vad hände med den gulliga människan?

2014-03-18 @ 09:22:06
Postat av: Maria

Ja laurel är en riktig häxa. Inte nog med att hon gjorde Ashley hemlös, nu ska blinda lizzie bli hemlös. Kommer undan pga sina fula kläder och bebisröst och en desperat marlon som gör allt för lite kärlek. Otroligt hur hon använder barnen, denna gången Arthur för att få sin vilja fram. Inte har Arthur att göra med om dan och lizzie har ihop det. Att hon själv fortf gift delar sänged en annan man än arthurs pappa är helt oviktigt enligt henne. Tycker synd om gabby som behöver vara hos henne. Laurel är bara falsk och tillgjord. Visste att hon skulle få problem med kompisarna efter laurels utbrott.

Länge sedan man såg Belle?!

Mst säga att Cameron är annorlunda. Han är värre än cain och det säger en del. Trots att han har mördat Carl, bedragit debbie med hennes faster och har cain emot sig stannar han kvar. Han är dessutom inte rädd utan tvärtom tar plats. Ena minuten älskar han debbie och nästa chas, totalt opålitlig. Det konstigaste är dessa kvinnor som trots hans historia vill träffa honom. Debbie visste vad han gjorde mot sin fru/barn, vad kan han då göra mot henne?

2014-03-18 @ 09:37:26
Postat av: Stina

Det värsta är väl att Cameron låter Chas ta skulden för mordet. säger att han älskar henne men låter henne ta ansvaret för Carls död
Laurel har verkligen blivit outhärdlig inte bara nu utan hela året
Känns som Carls barn kommer stanna kvar i serien, fast jag kan ha fel.
Verkar som Scarlett kommer tillbaka fast kanske bara till begravningen

2014-03-18 @ 13:27:02
Postat av: Jackson

Moiras och Cains relation känns litet lurig just nu.

2014-03-18 @ 14:41:04
Postat av: AnnaS

Håller med alla ovanstående. Men en viss inkomst från puben måste ju Chas få, hon äger ju halva.
Säga vad man vill om Carls barn, men sonen är ju otäckt lik Carl!
Jag hoppas lite att Scarlett ska stanna och ta hand om åkeriet!

2014-03-18 @ 15:49:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0