Anka eller kyckling störst?

Eric ber Amy och Kerry att hjälpa till att välja ny matta till värdshuset. Medan de står ute och kollar i kataloger så kommer Alex förbi. Han frågar Amy om de ska ses senare. Amy hinner inte svara för Kerry lägger sig i och säger att klart att hon ska tacka ja eftersom det inte står några killar i kö. Det gör att Amy blir sur och säger att hon är upptagen.
 
Marlon kommer till Paddy för att lämna tillbaka kanoten. Han retar honom för amiral Kirk och sedan fortsätter munhuggandet dem emellan. Paddy är grinig och vill inte prata med Marlon och tillslut så har de blivit osams igen.
 
Declan ber Katie att föra över de 250 000£ till hans konto igen. Senare ber han henne att boka en restaurang så de kan gå ut och äta tillsammans. Katie blir något förvånad.
 
Rachel berättar för Marlon att hon har en film med Paddys kanoteskapader. De går in på cafét för att titta på filmen på hennes mobil. Marlon binder Daisy utanför.  Daisy ser en annan hund så hon sliter sig loss men precis då kommer Ashley körande och hinner inte stanna så han kör över hunden.
 
Marlon tar hunden till Paddy men han kan inget göra eftersom han inte får jobba som veterinär. Marlon ber honom ändå kolla till Daisy. Paddy tvekar efftersom han riskerar sitt jobb och även Rhonas. Tillslut kan inte Paddy motstå så han undersöker Daisy. När Marlon och Paddy står i skyddskläder på kliniken är det någon som knackar på dörren. (Jag missade vem det var som knackade..)
 
Nicola blir besviken när hon får höra att Megan åkt utan att säga något.
 
Katie kommer till Gennie för att träffa Molly. Eftersom Molly sover så börjar Katie prata med Gennie. Hon ger Gennie en påse med toalettartiklar som fanns på hotellet för hon vet att Gennie samlar på sådant. När Katie börjar prata om alla problem som varit medan hon var på bröllopsresa och med Megan så blir Gennie irriterad för att Katie kommer dit för att prata om sina problem och tror att allt är löst mellan dem. Katie blir förbannad och går därifrån.
 
Betty och Alan sitter på puben och pratar med Victoria om hennes husköp. Betty är angelägen om att det blir av snart så hon kan åka till Sydafrika till Jerry. Sedan sitter hon och Alan och berättar alla renoveringar de vill ha gjorda i huset.
 
Gennie och Nikhil kommer till puben och ser Katie och Declan sitta vid ett bord. Gennie vill gå men Nihil håller henne kvar. När Declan och Katie ska gå till restaurangen går de förbi Nikhil som passar på att prata med Declan. Gennie och Katie blir återigen sura eftersom Katie tycker att Gennie ska be om ursäkt medan hon själv inte har något att be om ursäkt för. Gennie säger återigen att Katie har blivit snorkig.
 
Paddy kommer över på kvällen till Marlon och berättar att Daisys tillstånd blivit stabilare så hon kommer säkert att klara sig. Han säger att Marlon får inte berätta för någon, inte ens Laurel, att Paddy gjorde operationen. Marlon är tacksam för hjälpen, han ber sedan Paddy om ursäkt för att de blivit ovänner och allt som hänt därefter. Paddy ber Marlon om ursäkt för att de inte frågade om Nya Zeelandsflytten och att de skötte det så illa. Det slutar med att vännerna kramar om varann.
 
Kerry fortsätter att tjata på Amy om att träffa Alex. Amy förklarar att hon inte är intresserad av honom. (Kan Amys sura humör vara för att hon gillar Adam istället som nu är med Victoria?) När Kerry senare frågar Amy om hon vill följa med till stan för att gå till någon klubb säger Amy ja så mamman inte ska behöva gå ensam.
 
Bob har fått höra att någon veterinärvikarie tagit hand om Daisy så han frågar Paddy om vem det var. Paddy svarar undvikande men precis då kommer en rasande Rhona. Hon undrar hur det kommer sig att Daisy ligger nyopererad på kliniken. Paddy försöker berätta och hon blir ännu mer förbannad när hon inser vad han gjort.
 
Kerry möter Alex i butiken. Hon frågar om han vill följa med ut på kvällen. Alex säger att han kanske inte borde följa med men Kerry säger att Amy behöver vänner och han kan vara säker på att de bara förblir vänner. så han tackar ja.
 
Victoria sätter upp en lapp på cafét för att hitta någon som kan flytta in hos Andy. Kerry ser den och anmäler sig som frivillig men det vill inte Victoria.
Adam och Victoria pratar om inflyttningsfesten hon vill ha. Alan hör det och säger att han har en väldigt bred musiksmak. Victoria tror att Alan kommer komma med blanka vida byxor som Elton John. Betty blir förtjust och säger att hon vill komma till festen som Lady Gaga om det är maskerad  =)
Kerry bjuder även med Victoria och Adam till klubbkvällen.
 
Rhona besöker Marlon och Laurel för att ge dem instruktioner om hur Daisy ska tas om hand nu när hon är sjuk. Hon råder dem att hålla barnen borta från Daisy så hon får den vila hon behöver. Både Marlon och Laurel försöker tala om att Arthur är jättebra för Daisy men Rhona blir irriterad och säger åt dem att hunden behöver vila, punkt slut.
 
Declan blir irriterad när Nicola inte kan ta hand om Megans samtal som kommer till kontoret. Han tar över ett samtal men säger att nästa får Nicola ta hand om och hon får skylla på vad som helst bara Megan inte är där.
 
Amy och Kerry kommer till klubben och när Amy ser att Victoria och Adam redan är där blir hon sur. Inte blir hon gladare när hon ser att även Alex kommer. När Kerry ska iväg och handla drinkar så följer Amy med henne. När Kerry sedan vill dansa så pratar Amy med Alex om att hon måste hålla koll på sin mamma så hon inte dricker en massa vodka. Alex erbjuder sig att hjälpa till att hålla koll för det är vad vänner gör.
 
Paddy och Marlon ses i pubköket. Båda berättar att de inte lyckats tala om för respektive sambo att de blivit vänner igen. De kommer överens om att kanske äta ihop och prata om något neutralt. Så när Rhona kommer till puben säger Paddy att de kan äta där. Rhona inser att något är på gång eftersom Paddy tittar på Marlon hela tiden. Paddy säger sedan att han vill bjuda över Marlon och Laurel på middag. Rhona blir sur och tänker gå men sedan säger hon att hon stannar för hon kan minsann vara civiliserad.

Katie och Declan sitter på puben när Jai kommer in och gör dem sällskap. Han vill veta hur deras bröllopsresa var men Declan säger att det inte finns så mycket att berätta. När Katie sedan ska handla något att dricka så står Jai vid bardisken. Hon påpekar att Megan sagt, innan hon stack, att Declan stöter bort alla han älskar precis som Ella, Mia och sin pappa och det gör Katie orolig. Jai försöker trösta henne att det behöver inte alls vara likadant nu.
 
Paddy och Rhona får sällskap på puben av Marlon och Laurel. De försöker umgås men tillslut blir stämningen inte den bästa för Laurel pratar om en maträtt med en pärlhöna inuti en kyckling inuti en anka, eller hur det nu var. Rhona påstår då att en kyckling är större än en anka. Laurel blir sur och vill googla och då blir Rhona irriterad på att Laurel inte kan ta det att hon har fel.  Det slutar med att både Laurel och Rhona går därifrån. Paddy och Marlon bestämmer sig för att ses själva nästa gång de vill umgås.
 
Amy upptäcker att Kerry trots allt fått i sig vodka så hon vill gå hem. Victoria och Adam följer med henne. Kerry blir kvar med Alex och han lyckas ändå inte stoppa drickandet så när de kommer hem är Kerry väldigt onykter. Kerry börjar flirta med Alex men han ser mest besvärad ut. Hon börjar då att tafsa på honom och berömma hans kropp. När Kerry sedan drar ner Alex för att kyssa henne så är han först motvillig men ligger ändå kvar över henne precis när Eric kommer hem. Eric blir förbannad, Alex går därifrån och förklarar att det är inte alls som det verkade. Eric är väldigt besviken på Kerry som svikit Amy igen genom att ljuga och dricka alkohol. Kerry bönar och ber att han inte ska berätta något för Amy.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Catrin

Jag tycker att både Laurel och Rhona är så jobbiga nu,jobbig attityd. Förut gillade jag Laurel men nu är hon bara för mycket. Katie har också blivit till det sämre. Hennes och Declans kemi är lika med noll.

Kul att Paddy och Marlon blivit vänner igen. Gripande scen när Marlon kom med Daisy till Paddy.

2014-03-25 @ 14:52:50
Postat av: Jackson

Är Katie gravid? Rhona blir allt otrevligare och Kerry förnekar sig aldrig.

2014-03-25 @ 15:41:57
Postat av: Ylva

Måste erkänna att jag tycker Kerry är lite rolig.

2014-03-25 @ 17:30:31
Postat av: Frida

JAAA, äntligen är Marlon och Paddy vänner igen!!!

Postat av: Kristina

Paddy och Marlon = sant :)Förhoppningsvis får inte Paddy lida av att han grep in trots förbud. Och förhoppningsvis blir deras fruntimmer också vänner

2014-03-26 @ 09:02:08
Postat av: Stina

Synd att Katie och Gennie inte är vänner längre.. Det är roligt när de visar lite kvinnlig vänskap i serien. fast jag måste medge att Katie är oresonlig just nu. Också trevligt att se att Moira och Dinah är så goda vänner. Visa mer om kvinnlig vänskap (och manlig, Marlons enda viktiga roll i den här serien tycker jag är just hans vänskap med Paddy.
Kerry är så jobbig, måste vara hemskt för en tonåring att ha en sån mamma.

2014-03-26 @ 12:55:48
Postat av: Lena

Tycker Marlons roll i serien är att vara byns clown.
inte för att jag tycker att han är speciellt rolig.
Är så trött på hans fjanteri.

2014-03-26 @ 21:39:02
Postat av: Lena

Fast det var inte det jag skulle skriva ju (är lite frustrerad när det gäller honom nu då jag hoppats på att få slippa hans överdrivna gester o barnsliga beteende ett tag)
utan att jag undrar över Alan. Han ser så trött o grå ut helt utan sin vanliga pondus ???

2014-03-26 @ 21:58:36
Postat av: Jackson

Jag lade också märke till att Alan såg så trött och mager ut idag. Kanske var det strax innan han avled i r l.

2014-03-26 @ 22:45:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0