Welcome to the funny farm

Declan kommer hem till Laurel för att tala om att kyrkan betalar inte längre hyran för deras hus och nu ligger de efter med en hyra. När Declan gått så säger Sandy att han kan ta fram hans frus gamla smycken så kan Laurel pantsätta dem men det går inte Laurel med på.
 
Belle säger att hon vill besöka sin far men Lisa säger att de kanske får vänta tills det går bra.
Senare får Lisa samtal från Zaks skötare Trevor och de får veta att de är välkomna på besök.
 
Brenda ska gå över till Eric med massa mjölkflaskor eftersom hon hört att han har brist på mjölk och Amy inte vill hjälpa henne. Givetvis tappar hon några flaskor i marken när hon går till värdshuset. Eric möter henne och han hjälper henne med de flaskor hon har kvar. Brenda säger då att hon vill att de åker iväg på en liten minisemester ihop, bara de två.
 
Laurel ser Ashely på puben så hon går fram till honom för att tala om att hyran inte är betald. Han lovar att ta hand om det så fort han får sin avgångslön nästa vecka. Ashley talar om att jobbintervjun han varit på tidigare inte gått så bra eftersom han var för gammal och överkvalificerad men att han ska på en ny intervju senare idag.
 
Carl kommer till Home Farms kontor för han vill luncha med Megan. Hon är väldigt upptagen av arbete så hon tackar nej. Han säger då att de kan alltid hitta på något annat uppe i sovrummet men hon vill inte. Carl ser det som om hon inte vill träffa honom så han blir besviken och går därifrån.
 
Megan får dåligt samvete så hon tar med sig en flaska vin och går hem till Carl. Han är fortfarande butter över att ha blivit nobbad tidigare så Megan känner att det var fel av henne att dyka upp så hon är på väg därifrån. Då stoppar Carl henne och de sätter sig i soffan och dricker vinet hon hade med sig. Hon berättar att det har varit jobbigt ett tag och sedan säger hon sanningen om Robbie. De kysser varann och allt verkar frid och fröjd igen.
 
Declan kan inte släppa tanken på att träffa Robbie igen så han söker upp honom. Robbie är som vanligt väldigt sur och bitter men han släpper in Declan ändå. Declan försöker förklara varför Megan är som hon är och att hon faktiskt bryr sig om Robbie. Plötsligt ringer det på dörren och en dam kommer in. Robbie presenterar Declan som sin morbror och man ser Declans leende då. Declan går iväg för att inte störa men han lovar att komma tillbaka nästa dag.
 
David sitter och letar på Internet efter semesteralternativ för Eric och han nämner husvagnscamping i närheten. Amy hör det och tror att de ska på semester. När Eric tystnar så inser hon att han inte alls skulle åka med henne utan med Brenda så blir hon besviken.
 
Laurel frågar Gabby om hon inte vill träffa sin pappa snart men Gabby undviker att prata om honom.
 
Lisa oroar sig för att ta med Belle till sjukhuset för att träffa Zak eftersom han inte är sig själv just nu.
 
Brenda visar Eric ett pensionat hon hittat som de kan åka till. Han tycker det verkar lite billigt men i själva verket visar det sig att han inte vill åka just nu eftersom Amy inte tycker det är ok. Hon blir givetvis besviken men när Eric säger att de inte avbokat planerna för semester utan bara skjutit fram dem till senare blir hon lite gladare.

Ashley kommer tillbaka från jobbintervjun men han vill inte prata om det. Han säger att han fått jobbet men när Bob frågar om vilket företag det är så säger Ashley att han inte kan säga något förrän han fått brev i från dem men det är ett företag som har med mat att göra.
 
Declan besöker Robbie igen men han hinner inte vara där så länge förrän det dyker upp en man som säger sig vara Robbies hyresvärd. Mannen är rasande för det visar sig att hans fru ringt Robbie vid ett flertal gånger. När mannen blir hotfull så går Declan emellan och säger att han får göra upp med honom om det är något. Hyresvärden går iväg och Declan får reda på att Robbie kanske haft en liten affär med mannens fru.
 
Brenda vill bli vän med Amy så hon frågar henne om de ska åka till stan och shoppa tillsammans för hon vill lära känna henne lite bättre. Amy blir förvånad och säger ja även om hon inte har lust med det.
 
Dan bjuder över Ali på middag eftersom han vill att de ska kunna umgås tillsammans för barnens skull. Ali tror honom inte utan hon tror att han har en baktanke med det han gör.
 
Belle har gjort en tavla till Zak, det är en bild på henne och honom. Familjen kommer till mentalsjukhuset och Zak har klätt sig i skjorta och kavaj för att vara fin inför besöket. Han välkomnar dem till "the funny farm". De pratar lite och han frågar hur det går i skolan. Sam råkar nämna att det var lite konstigt efter hans besök i skolan men då blir Zak förbannad och frågar om han varit där. Skötaren går iväg med Zak så han får lugna ner sig.
Zak kommer sedan tillbaka till familjen och han ber om ursäkt för att allt går bara runt runt i huvudet på honom. Han tar farväl av Belle och Sam. Trevor säger till dem att föräldrarna kanske ska prata ostört så Belle och Sam går ut ur rummet. Zak säger till Lisa att inte ta med barnen fler gånger för han vill inte att de besöker honom där. Han vill inte ens ha besök av henne heller, inte av någon.
 
 

Kommentarer
Postat av: Sanna

Nu blev det genast mer intressant! Robbie som visar sig vara en bad boy som vänstrar med hyresvärdens fru trots "a busty bomshell" till flickvän. Om inte Declan bjuder paret att bo på godset är det ju tjänstefel från manusförfattarnas sida. Detta kan bli hur smaskigt som helst.
Tyckte också att Declans skådespelarinsatser snäppade upp sig oerhört tillsammans med Robbie. Håller med den som sa att det är stelt på godset mellan Katie, Declan och Megan och att speciellt Katie är väldigt endimensionell.

Declans reaktion när Robbie sa "det här är min morbror" var gullig. Även när han gick emellan för att försvara sin nevö var lite rörande. :)

2013-11-15 @ 16:09:41
Postat av: Julia

Hm, ja, hade Robbie annan tjej också? Han sa ju att hans sambo/flickvän/dyl. övertalat honom att träffa Megan. Sedan kom det en tjej när Declan var hos honom. Men var det hans tjej eller hyresvärldens fru? Eller är det en och samma person?

2013-11-15 @ 17:40:07
Postat av: Anonym

Julia: Det var det som jag undrade. Tjejen som kom när Declan var hos honom, var det hyresvärdens fru?

2013-11-15 @ 18:51:43
Postat av: Maria

Tror att det inte går så bra med ashleys jobbsituation.antingen så fick han inte jobbet eller så är det ngt okvalificerat som han skäms över.

Konstigt att Sandy tvingas att få hjälp av ruby nu medan när Ashley ville det så fick fick hon för Sandy inte.

Tror att Robbie kommer att flytta till byn/home farm och det kommer att bli massa drama med många.

2013-11-16 @ 05:12:52
Postat av: Conny

Bäst just nu tycker jag Steve Halliwell (Zac) är. Han har verkligen gestaltat en man som varit på väg mot ett nervöst sammanbrott, och slutligen fått det, på ett trovärdigt sätt. Hans suckar, tomma blick och vredesutbrott, allt är på pricken!

2013-11-16 @ 11:03:23
Postat av: ELIZA

Ja Conny, håller med Dej! Men, nu har Zak själv sagt ifrån, inga besök, så då tycker jag att vi lämnar honom där i 28 dagar..Får vi se hur han mår då..( För oss emellan sagt är jag pretty djävla less att se det där nu ) Men Du behöver inte säga det åt någon..Ha ha ha ha ...Vill hellre se hur Megan ska ordna upp situationen med sonen..Och få veta vem fadern är...Nyfiken...Var har Prästen fått jobb???? tror också det är nåt O kvalificerat..(fast det finns inga såna jobb,ingen arb givare betalar väl för något som inte behövs?? Alltså är alla jobb kvalificerade..)Nu svävade jag iväg igen...HTG ja...Intressant med Chas och Cameron fortfarande..Igår var dom väl "upptagna" med varann eftersom vi inte såg dom...Ha ha ha ....Varför tycker jag så illa om den Ali? Ihopknuten mun så fort hon öppnar den...Ser och låter arg ut heeeela tiden...Förstår inte heller varför Ruby inte drar....Reagerat flera gånger ,över att jag tycker dom har så lite kläder på sej när det är vinter och kallt...Tunna kappor, och Sam är alltid så öppen i halsen...Tror jag ser det för att jag är så frusen själv...Ha ha ha ha ....

2013-11-16 @ 11:24:57
Postat av: Sanna

Julia + anonym: flickvännen och landladyn kan ju vara en och samma, fick bara för mig att de var två. Detektiven sa något om att han var "fruntimmerskarl" eller liknande. Det bådar gott för framtida konflikter. :)

2013-11-16 @ 13:02:14
Postat av: Kristina

Jag tror inte att Ashley var på intervjun utan nu ska det låtsas ett bra tag innan det uppdagas :(
När jag såg den där tjejen hemma hos Robbie tyckte jag att hon tittade lite hemlighetsfullt på honom men det förklarar ju saken om det var värdens fru

2013-11-16 @ 16:24:21
Postat av: SoP

Hur är tidslinjen i serien egentligen? HUR länge har Ashley gått utan jobb? Om de redan är efter med hyran?Betalar de en gång i veckan?

2013-11-19 @ 00:06:12
URL: http://sisterofpain.blogg.se
Postat av: Andrea

De undrar jag med. Vilket månad i år 2013 dem är i. För visst är dem i 2013?

2013-11-19 @ 01:09:18
Postat av: Elin

Dom är i maj 2012.

2013-11-20 @ 00:27:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0