Vad hände den 8 nov 2013

Dagens händelser får ni diskutera här och jag tar tacksamt emot en liten resumé.
Om ni hjälps åt så behöver ingen sitta och skriva allt ;)

Kommentarer
Postat av: Sanna

Okidok! Jag börjar med det första avsnittet, för jag har inte hunnit se det andra än.

Debbie har erbjudit sig att skjutsa Samson och Belle till skolan tillsammans med Sarah. Sam tvingar då Lisa att berätta om Zaks "sjukdom" och att han inte har långt kvar att leva. Debbie och Belle blir naturligtvis helt förkrossade. Jag tror dock inte att Samson och Sarah hörde det, de var nog inte där då.

Zak är borta, han har varit försvunnen sedan tidig morgon. Vi får se honom irra omkring i skogen, prata och skrika för sig själv. Han verkar fullständigt förvirrad, det har slagit över helt. Han hittar en koja som han går in i. Sam som begett sig ut för att leta hittar honom där. När Zak får klart för sig att Sam berättat om hans "cancer" för Belle, blir han våldsamt upprörd. Zak puttar till Sam och skriker: - "Hur kunde du skrämma min lilla flicka" eller något i den stilen. Zak rusar iväg igen.

Meanwhile har Csmeron och Chas en liten mysstund på hennes rum, efter diverse lögner och pyssel för att få ihop det. Herregud, att de vågar. Så många som springer där på puben och bakom kulisserna också.
I vanlig ordning undrar alla var Cameron håller hus.

På herrgården ger Megan Declan "the silent treatment" för hon är sur för att han har lagt sig i hennes business gällande den bortadopterade sonen. Declan försöker tjata och få henne att ändra sig gällande att träffa sonen.

Zak har nu tagit sig till Belles skola och man får se hur han springer omkring lika förvirrat där och ropar och skriker efter Belle. Han letar efter Belle (som alltså är hemma efter att ha fått cancerbeskedet). Han tar tag i en lärare och hotar honom med knytnäven.
Efter lite skrik och förvirring får man se är hur polisen anländer till skolan.

Hemma hos Lisa har polisen också kommit. Här hängde jag inte med riktigt. Hade de ringt efter polisen alltså? Jag tyckte de kom fram till att de inte skulle ringa polisen. Eller var det samma polis som var vid skolan, men missade att haffa honom och som sedan åkte hem till Lisa?
De pratar i alla fall om att Zak är försvunnen igen.

Det sista man ser är Zak liggandes i diket invid en väg, han verkar försöka sova, fast det är tät trafik. Plötsligt kastar han sig upp som om han blev angripen, skriker och springer iväg över fälten.

2013-11-08 @ 17:13:52
Postat av: Sanna

Jo, det var lite om Davids stugsittande också. Rachel klagar på att han är "tv-beroende" och försöker bjuda ut honom. Alicia är uppenbart svartsjuk.

Sen pratade Chas och Cameron (i Chas säng som var bäddad med lila sidenlakan) om att Cain verkade misstänksam på dem.

Cain passade Sam och Sarah, medan Debbie var hos Lisa. Han verkade bekymrad över något och försvann ut på ett litet ärende, som vi aldrig fick veta vad det var. Men man kan misstänka att det har något med Chas och Cam att göra...

2013-11-08 @ 17:21:42
Postat av: Tina V

Det slutade med att polisen kom igen och talade om för Lisa att Zac inte alls har cancer, Belle blir ledsen och tror att hennes pappa tycker illa om henne och skrattar bakom ryggen, hon säger att hon hoppas att han aldrig kommer hem igen.

2013-11-08 @ 18:13:43
Postat av: Andrea

jag tror zak har nån typ av Alzheimers. Ibland glömmer han ju inte bort vad som har hänt.

2013-11-09 @ 01:36:19
Postat av: Andrea

inte ska så klart inte vara med där.

2013-11-09 @ 01:36:52
Postat av: Jackson

Fy, vad det var hemskt att se Zak igår! Totalförvirrad och aggressiv. Lutar väl mycket åt någon form av demenssjukdom, eller har det han gjorde mot Cain fått honom att närma sig bristningsgränsen för ett sammanbrott?

Hur Chas och Cameron vågar hålla på som de gör fattar jag inte. Det kan inte dröja länge förrän de blir påkomna och DÅ lär det smälla som bara den...!

2013-11-09 @ 09:29:16
Postat av: Sanna

I fredagens andra avsnitt, som började med att Zak gick ensam ute på heden och skrek och pratade med sig själv, så nämnde Zak olika namn. Han pratade om Ned "Håll dig utanför det här Ned, det är inte din strid". Han pratade också om någon som hette Luke och var död, samt att Luke Mcallister måste betala för det.

Om det inte är för besvärligt skulle någon vilja berätta lite kort vilka han syftar på?

Han hör alltså röster och pratar med sig själv. Han upplever att han blir angripen. För mig verkar det vara så som man brukar beskriva klassisk schizofreni. Eller kanske akut psykos? Han hade ju också en hel del pengar som han antagligen hade fått av de dr två skumma herrarna han släpade med sig på puben tidigare. De pengarna grävde han ner i marken och de lär väl aldrig återfinnas.
Han hade ett ögonblick av klarhet när han frågade sig: vad är det som händer med mig?
Han har nu varit ute över ett dygn och irrat och hela byn samt polisen är involverad i letandet.

Polisen uppger att de kollat med sjukhuset i fall Zak skulle behöva någon slags akutmedicin, men har då fått reda på att han inte alls lider av någon fysisk sjukdom. Detta tar Belle enormt hårt, som tidigare nämnts ovan.

Vad mer - Rachel bjuder återigen ut David, denna gång svarar han ja. Då tvingar Alicia sig med på dejten...

Fortsatt snack fram och tillbaka om Megans bortadopterade son Robbie. Hon kör mappen med all info om honom i dokumentförstöraren. Så då får vi en ny chans att få stifta bekantskap med snygge privatdetektiven för att ta fram infon igen! Yippie! :D



2013-11-09 @ 14:22:08
Postat av: Sanna

Korrigering: någon som hette Butch och var död, ska det stå.

2013-11-09 @ 14:42:25
Postat av: ELIZA

Snygga privat deckaren? Ja ,tur att smaken är som baken...

2013-11-09 @ 16:29:16
Postat av: Sanna

Haha, ooooh snap! :D

2013-11-09 @ 19:48:16
Postat av: Agneta

Butch är Zaks´döde son. Jag har inte sett privatdeckaren men nu blir jag onekligen nyfiken på honom :)

2013-11-09 @ 21:02:44
Postat av: Catrin

Nja det var väl inte direkt nån snygging, håller med Eliza där :) Men som sagt, smaken är som baken...och tur är väl det :) David däremot, han är snygg.

Säger som Jackson, fattar inte att Chas och Cameron vågar hålla på som dom gör. I soffan på puben!(ja eller i rummet bakom puben) Vem som helst kan ju komma in. Hon hade låst sa hon men Diane har väl nyckel. Detta kan ju inte sluta lyckligt..

2013-11-09 @ 22:49:01
Postat av: Helene

Luke McAllister, var det inte han som anklagades för Zaks äldste sons död? Ben tror jag han hette.

2013-11-09 @ 23:45:30
Postat av: Jackson

Var Butch och Emily gifta? Såg inte HTG den perioden.

2013-11-10 @ 08:59:01
Postat av: Kristina

Jo Helene - Luke kom i slagsmål med Zaks äldste son (inte Butch som han sa - han dog i sviterna efter en trafikolycka)Det blev bara ett slag som träffade olyckligt eller om han föll mot något som gjorde att han dog. Dingles var ena riktiga rötägg på den tiden. Zaks dotter hämnas sen genom att bli ihop med Luke och sen lämna honom vid altaret

Jackson - ja, Butch och Emily gifte sig vid hans dödsbädd (har jag för mig)

Jag tror att Zak fått en psykos - hans dåliga samvete gentemot Cain har utlöst den

Strimlade verkligen Megan alla papper om sin son? Var det inte bara fotot?

Jag förstår inte heller hur Chas och Cameron kan hålla på som dem gör! Chas säger att hon tycker synd om Debbie - pyttsan! Och Cameron hoppar från den ena till den andra :(

2013-11-10 @ 11:44:43
Postat av: Tina

Ben dog av ett brustet blodkärl i hjärnan, ett medfött fel. Luke blev frikänd från mordmistankarna av polisen, då blodkälrlet hade kunnat brista utan ett slag på huvudet. Egentligen var Luke den oskyldiga parten i slagsmålet mellan homom och Ben. Dinglarna frikände honom aldrig. Luke omkom senare i en bilolycka. Dinglarna var inte vidare populära i byn på den tiden, de var ett "slödder" som tog till knytnävarana i tid och otid. En bitter fejd rådde mellan byborna och Dinglarna,och det hela slutade med att Ned Glover och Zak slogs om äran vilken Ned vann till Zaks förtret. Innan Dinglarna kom till byn hade Zak och hans familj åkt runt och anordnat olagliga slagsmål med vadhållning. Zak var en riktig slagskämpe på den tiden. Ned Glover var en av jordbrukarna.

2013-11-10 @ 14:38:10
Postat av: finländskan

Sanna, du är väldigt bra på att skriva om händelserna.

Kristina och Tina, jag uppskattar att ni berättar om vad som hänt för länge sen i serien, särskilt angående människor som nämns i nuläget. Jag hör till dem som inte följt med serien särskilt många år. Ibland blir man då att fundera vem någon nämnd person har varit och vad den personen har gjort och betytt för de som fortfarande är med.

2013-11-10 @ 16:26:34
Postat av: Sanna

Tack för de orden, finländskan! :)
Och tack även ni som tog er tid att besvara mina frågor och förklara lite kring bakgrunden. Jag själv har bara varit med sedan Sally härjade med prästfamiljen, så många frågor väcks. Nu vet jag lite mer.

2013-11-10 @ 23:35:06
Postat av: Andrea

ja, de stämmer dem gifte sig då. Emily och Buch. Ja, de är inte lätt och hålla koll på alla namn i serien och vilka som har varit med andra med.

Rodney är ju Morfar till Ashleys dotter därför han låter Ashley bo där. Jag vet varför på riktigt varför Val lämnade serien vill ni veta det? Jag vet också en person som kommer komma tillbaka som var med för flera år sen.

2013-11-11 @ 01:30:05
Postat av: Andrea

Aaron med. Han ville prova på andra roller men han kanske kommer tillbaka. Han har varit med i Askungen. kan ni tänka er det?

2013-11-11 @ 01:31:53
Postat av: Andrea

Ett tips är ni kan se gamla avsnitt på TV4 guld.

De finns dvd boxar med. Vissa avsnitt är med där.

2013-11-11 @ 01:33:48
Postat av: ELIZA

Är väl ingen hemlighet att Val ville vara ledig för att vara med i en pjäsuppsättning..

2013-11-11 @ 08:47:09
Postat av: Sanna

Näe, inte nu längre. Någon hemlighet alltså. Jag kanske skulle ha föredragit att undra över om Val skulle komma tillbaka nästa avsnitt, om ett år eller inte alls. Det var ju just därför Andrea så finkänsligt frågade om hon skulle berätta.

Aha, Rodney är morfar! Då klarnar det lite mer. Jag undrade faktiskt varför just Rodney var så godhjärtad, han är väl inte en direkt elak karaktär i serien, men han har ju heller inte utmärkt sig som Moder Theresa.

Allt det här går ju att googla fram, problemet är att man oftast får reda på mer än man vill veta då...

2013-11-11 @ 12:35:40
Postat av: Tina

Det är ju därför som denna blogg är så bra, det är bara att fråga om det är något man undrar över. Det finns vissa här som har sett HTG från början och så finns där de som bara har sett det i något år eller så. Jag kan förstå att det kan vara svårt att veta hur allt förhåller sig till varandra om man inte vet vem som är släkt med varandra har haft en relation eller....

2013-11-11 @ 13:53:00
Postat av: ELIZA

Bara för att jag visste det,så vet jag inte resten,,om hon kommer tillbaka eller blir borta för gott..Kan ju bara spekulera som vi gjort tidigare...

2013-11-11 @ 13:58:12
Postat av: Andrea

ja, de var just därför. Jag har läst på lite om Emmerdale de som jag inte har sätt visst man kan råka hitta nytt där med. Ett tips följ inte Emmerdale på Twitter eller Facebook då får ni verkligen veta saker om framtiden.

2013-11-12 @ 01:14:41
Postat av: Andrea

Fast man får samtidigt skådespelarnas och engelska fans reaktioner med. Var är vi nu i serien 2012 våren? i Sverige?

2013-11-12 @ 01:18:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0