Träffar hellre djävulen än min son

Ashley får frukost på värdshuset men Val har inte lagt ner något arbete direkt och brödet är bränt. Han säger att han bör bli betraktad som vilken gäst som helst eftersom han betalar för rummet, annars kommer han kräva pengarna tillbaka. Val försöker få Amy till att laga frukosten men hon vägrar.
 
Hemma hos Bartons är det full rulle. Hannah ska iväg och göra ett prov i skolan och hon är så nervös. Moira säger till de andra att de har en extra stor leverans idag som Hannah inte vet om eftersom hon inte ska oroas i onödan. Alex säger att han faktisk ska vara ledig under eftermiddagen för han har planer med Victoria. När Hannah och grabbarna gått säger Moira till Holly att hon skulle inte klara sig utan henne just nu.
 
Marlon ser när Laurel packar in barnen i bilen. Han pratar med henne för han saknade henne på kalaset men han har en bit tårta kvar och dessutom har han ett köttpaj som hon kan få. Laurel tvekar men tackar honom ändå.
Ashley står i dörröppningen vid värdshuset och ser Marlon och Laurel när de pratar med varann.
 
När Laurel lämnat barnen åker hon till Nicola. Rodney kommer dit och berättar att han fått Ashley att flytta till värdshuset. Laurel undrar givetvis varför och hon får då veta att Rodney ville ha möjligheten att träffa barnbarnen hemma i hans hem. Nicola skäms lite och medger att hon kanske överreagerat. Laurel blir orolig för hur Ashley ska kunna betala för sig.
 
Två män kommer in på puben och frågar efter Zak. Chas säger inget om var han är eftersom männen säger sig ha pratat med honom nyss och gjort upp om att träffas där.
 
Alex och Victoria är ute på stan. När de blir hungriga går de in på hamburgerstället där Ashley jobbar och de ser honom på en gång. Ashley ser dem och han ber dem att inget säga till de andra i byn.
 
Hannah sitter vid utomhusborden när Amy går förbi. Hon talar om för Amy att hon inte varit i skolan och gjort provet idag eftersom hon ändå inte skulle klara av det. Väl hemma säger hon inget om att hon inte gjort det. Hon pratar med Holly och får veta att systern verkligen vill ha designpraktiken eftersom det är enda chansen för henne.
 
Sam talar om för Lisa att han måste åka iväg och hjälpa Alices morbror eftersom det hänt mostern något. Lisa och han är på väg till puben. Hon är på gränsen till att bryta ihop eftersom allt känns jobbigt. Chas visar henne de två männen som väntar på Zak. Lisa känner inte igen dem.
 
Val sitter vid bardisken och tycker synd om sig själv. Hon är ju den som fått stryk och vars man stuckit med en annan kvinna. Ingen i närheten håller riktigt med henne och Alicia är nära att ryka ihop med henne igen. Val säger att hon är nära att ringa polisen för att hon blivit så provocerad. Hon går sedan därifrån.
 
Den ene av de två männen sitter och dreglar över Alicia och vill att hon lutar sig fram lite mer. Hon blir irriterad och frågar sarkastiskt om ska ta av sig tröjan och dansa för dem. Sedan "råkar" hon putta till en ölflaska så ölen rinner ner på mannen. Hon ber om ursäkt för olyckan. Han går in på toa för att torka byxan i handtorken medan den andra mannen går ut.
 
Lisa går ut till den andra mannen för att prata om Zak. Hon får veta att männen och Zak har lite affärer ihop, eller snarare en överenskommelse men hon får inte veta vad det gäller. Den andra mannen kommer ut och de ska precis gå när Lisa säger att Zak är på sjukhus och att det är allvarligt så det kan ta lång tid innan han blir frisk.
 
Debbie ser de båda männen och Lisa. Hon vill att Cain följer efter dem för att ta reda på vad de vill men Cain vägrar.
 
Marlon möter Laurel i cafét och han säger att köttpajen finns kvar för henne. Precis då kommer Alex och Victoria in och de kan inte hålla sig utan berättar för Laurel om var Ashley jobbar. Laurel blir upprörd och Marlon försöker trösta henne med att det kanske inte alls är som det ser ut, att Ashley kanske bara provar på för att en chef ska veta hur arbetet är.
 
Ashley fortsätter att plocka bröd ur soporna och när han låser in påsen i sitt skåp så ser Oli det. Det leder till att den andra killen får reda på det och pratar med Ashley. Laurel står utanför och precis när hon kommer in får hon höra att Ashley får sparken för att han stulit bröd. Ashley försvarar sig med att han bara velat ge det till de fattiga och han kan lova att aldrig göra om det. Det hjälper inte Ashley så han blir av med jobbet. Laurel rusar rasande därifrån.
 
Amy söker upp Val som sitter i sin ensamhet och dricker vin. Hon säger till Val att sluta tänka på sig själv hela tiden för det är dags att visa att man kan hjälpa andra. Det slutar med att Amy ställer kravet på Val att hon ska ta tillbaka anmälan på Alicia annars kommer de aldrig att bli vänner igen.
 
Trevor försöker få Zak till att hitta på något. Zak börjar prata om att kanske börja på gymmet som finns där. Trevor tycker det är en bra idé och frågar om Zak vill träna med boxningsäcken igen eftersom han är gammal boxare. Zak får då ett utbrott och rusar därifrån.
 
Val kommer in i affären för hon vill prata med Alicia. Hon säger att hon kommer dra tillbaka anmälan men inte för att hon tycker att det är rätt det Alicia gjort utan för att hon faktiskt har ett hjärta. Alicia tror inte det är sant men när hon inser det är hon på väg att krama Val men så långt är inte Val beredd att gå.
 
Laurel har gått till puben för att prata med Marlon om vad som hänt med Ashley. Hon är upprörd men han tröstar henne med en jordgubbspaj.
 
Val försöker smickra in sig hos Amy efter att hon gjort som Amy sa men Amy är inte beredd att förlåta Val helt än.
 
Ashley träffar Rodney och han berättar vad som hänt. Rodney är säker på att Ashley kommer att få ett nytt jobb ganska snart men Ashley tvivlar. De går till puben för att ta en öl ihop. Alex ser dem och är snabb med att pika Ashley om att han borde torka borden som han är van vid. Ashley är på väg att börja käfta emot men Chas stoppar dem.
Ashley ser sedan när Laurel kommer ut från köket med Marlon. Han blir rasande och börjar skrika om att Laurel var snabb med att berätta för Marlon om vad som hänt och för att få honom att trösta henne. Laurel blir förbannad och skäller ut honom för att inte klara av ett jobb utan att få sparken och det för att han tänker på välgörenhet istället för att tänka på att försörja sin familj. Hon rusar ut därifrån och Ashley springer efter henne men hon är så arg över det han gjort så hon vill inte prata med honom.
 
Lisa har gått hem till Debbie efter mötet med de två männen. Lisa bryter ihop och gråter. Hon vill bara att allt ska bli bra igen och att Zak kommer hem. Cain kommer hem och säger att han inte hann ikapp de två männen.
När Lisa säger att det enda som kanske kan hjälpa är att Cain pratar med Zak så allt kan ställas till rätta så säger Cain att han aldrig kommer att göra det.
 
Zak erkänner för Trevor att han varit tvungen att rätta till allt när det var illa. Han berättar om Cain och hur illa det varit med honom och att han bara ställt till med elände. När Trevor nämner att Zak kanske borde träffa Cain så svarar Zak att han hellre träffar djävulen.

Kommentarer
Postat av: Julia

Jag tror för att Zac ska bli frisk så måste han och Cain på något sätt stryka ett streck över det som varit. Känns dock som att de har för mycket stolthet för att komma dit.

Tycker prästfamiljens situation är obehaglig. Tycker det börjar gå för långt nu. Tycker Laurel gör lite fel när hon låter Gabbie helt själv bestämma om hon ska träffa honom eller ej. Känns inte som att det är lösningen för att få bort hennes rädsla. Känns snarare som att det skapar mer rädsla, liksom som att det hon tror är sant för att Laurel går med på att hon inte behöver träffa honom. De borde träffa en familjerådgivare och skiljas? Att de inte kan gå vidare med sin relation är en sak, men att barnen ska komma i kläm p.g.a det tycker jag är fel.

Jag hoppas Marlon och Laurel blir ett par, känns som att de gör varandra gott, men! inte just nu. Det är helt fel läge och jag hoppas inte Marlon schabblar en andra chans genom att vara för på för tidigt.

2013-11-22 @ 15:24:04
Postat av: Tina V

Idag tyckte jag att Laurel var en riktig egoist, vad vill hon att Ashley ska göra, han är ju präst fortfarande.
Hade dom varit tillsammans så skulle hon inte klaga om han hjälpte hemlösa.
Ska Ashley ge alla pengar till henne?
Hon borde kanske börja tjäna lite pengar själv och inte ranta runt och gnälla överallt.
Jag som gillade henne innan, men nu tycker jag faktiskt inte om henne.

2013-11-22 @ 18:10:47
Postat av: Catrin

Håller med dig Tina V, tyckte om Laurel innan men det börjar avta. Jag ställer samma fråga som många redan gjort här, hur kan dom ha så lite pengar? Iofs verkar det inte som Laurel jobbar så mycket nu men innan gjorde hon ju det.
Är det bara jag som reagerat på att det alltid är så stressigt när hon ska iväg med ungarna på morgonen?, dom hinner ju knappt äta upp frukosten..

2013-11-22 @ 22:49:45
Postat av: Maria

Skönt att Ashley stod upp för sig själv. Tycker han ska skilja sig, ingen ska vara gift med ngn som hotar och lever på en som laurel gör. Hon får väl flytta till ngt som passar hennes jobb, hon är ju inte prästfru.

2013-11-23 @ 04:20:50
Postat av: Sanna

Apropå något helt annat: är det någon som vet ungefär när det här 40årsjubileumsavsnittet kommer att sändas i Sverige? Alltså det som var direktsänt. Har ingen riktig koll på hur långt vi ligger efter. Någon som vet?

2013-11-24 @ 22:18:56
Postat av: Tina

Jag har för mig att jubileums avsnittet visades i mitten av oktober förra året. 16 oktober 2012. Det finns på youtube. Jag har sett det, och det händer en hel del i detta dubbelavsnitt. Det är kul att få svar på alla de varför som man hade när man sett det.
Hur långt har vi kommit nu, någon som vet. Är det maj eller nåt sånt?

2013-11-24 @ 22:32:18
Postat av: Andrea

Har sätt att Laurel var ju helt korkad när hon kom till byn. Då hon fick hon jobb som städade sen blev hon smart och vettig. Nu är hon sitt gamla jag igen. Men de är väl säkert meningen nu i hennes roll.

2013-11-25 @ 03:21:14
Postat av: Andrea

Har sätt att Laurel var ju helt korkad när hon kom till byn. Då hon fick hon jobb som städade sen blev hon smart och vettig. Nu är hon sitt gamla jag igen. Men de är väl säkert meningen nu i hennes roll.

2013-11-25 @ 03:21:15
Postat av: ELIZA

Vad hade Alex med Prästens situation att göra??? På puben, att hänga ut honom fast Prästen bett dom att inte säga nåt om var han jobbade?? Och Alex kallade dessutom Sandy "min vän" ??!!Så vitt jag sett så har dom väl knappast haft med varann att göra...Och Laurel som eldar på..Fy F.n ...Nä nä, har gått långt över gränserns för straff...

2013-11-25 @ 09:09:44
Postat av: Sanna

Tack för svar Tina! Nu blev jag väldigt frestad att kolla in det avsnittet på youtube...ooo vad gottigt det vore. Men jag ska försöka hålla mig. ;)

Någon som vet exakt hur långt vi ligger efter här i Sverige? Har för mig att jag har hört det nämnas här, vid några tillfällen.


2013-11-25 @ 09:17:28
Postat av: Catrin

Det här avsnittet visades i slutet av Maj 2012 i England. Så då borde det väl bli ca 1½ år vi ligger efter..om jag tänker rätt :)

2013-11-25 @ 09:48:38
Postat av: Jonas

Ett och ett halvt år, som Catrin skriver, torde vara det rätta svaret.

2013-11-25 @ 13:36:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0