Polisförhör

Ashley står utanför kyrkan när Rodney kommer förbi. Ashley låtsas som om inget hänt men Rodney som vet om alllt säger till honom att följa med för att äta frukost. Ashley vill först inte men Rodney insisterar. Väl hemma hos Rodney får Ashley något att äta men även en utskällning. Rodney kan inte förstå varför Ashley gjort som han gjort men han låter Ashley få bo där så länge.
 
Amy har fått sms från Paul och hon talar om det för Eric. Hon säger att Val stuckit från nya vännen för ca två veckor sedan och nu vet ingen var hon är. Eric bryr sig inte och han är inte speciellt orolig. (Jag tror att Val kommer att dyka upp när som helst)
 
Edna kommer över till prästgården och hon börjar be om ursäkt och säger att hon var tvungen. Varken Laurel eller Sandy förstår vad hon menar men precis då kommer polisen dit för att de fått en anmälan om misshandel. Edna erkänner att hon ringt dem. Polisen ställer frågor till Sandy men han säger bara att inget hänt. Han säger att blåmärkena är efter att han har ramlat. Sedan kallar han Edna för Judas.
 
Nikhil är på kontoret och han vill bjuda Gennie på restaurang för att gottgöra kvällen innan som inte blev som de velat. Precis när Gennie tackar jag och kysser honom så kommer Brenda in och hon är upprörd över att Rodney låter Ashley bo hos dem. De tre går sedan till puben och när Gennie handlar drickat så passar Nikhil på att råda Brenda att haffa Eric och inte spela så mystisk och svårfångad. Brenda säger att det var Gennie som rådde henne till det men då påpekar Nikhil att Gennie inte är så bra på det där eftersom hon missat hans tydliga signaler i flera månader.
 
Debbie har bjudit in familjen för att fira att verkstan snart är återställd. Hon saknar Chas så hon ringer henne. Chas som inte vill gå skyller på att en ölkran har gått sönder så hon kan inte komma.
 
Ashley ser polisbilen utanför sitt hem. Han går in för att prata med polisen. Sandy försöker säga att inget hänt men Ashley erkänner och det leder till att han tas med till stationen för förhör.
 
Cameron och Debbie kommer till puben efter firandet. Han söker upp Chas för att prata med henne men hon mår så dåligt efter att ha pratat med Marlon om hans känslor för Laurel och deras så kallade affär. Chas inser att hon inte vill vara ihop med Cameron så länge han är ihop med Debbie så hon gör slut med honom.
 
Brenda sover över hos Eric. Amy upptäcker det på morgonen och hon blir irriterad. Eric försöker förklara för henne att Brenda gör honom lycklig och att Val ändå inte kommer tillbaka. Eric går sedan till puben med Brenda och för att visa att hon inte skäms över att vara tillsammans med honom så kysser hon honom framför alla gäster. Flera bybor blir väldigt förvånade =)
 
När polisen gått så säger Sandy till Laurel att han kommer aldrig att vittna mot sin son. De går till Rodney för att prata med honom men upptäcker att Ashley har släppts och kommit dit. Rodney går iväg så de får prata ostört. Ashley har bara fått en varning av polisen så det blir ingen rättegång. Han är redo att lägga allt bakom sig och börja om men Laurel är inte det. Hon vill berätta för barnen vad som hänt eftersom de ändå kommer att höra det från någon annan. Ashley säger att han sagt upp sig från sin tjänst och att Jude kommer att ta över församlingen.
 
Debbie vill att hon och Cameron ska ut och äta på kvällen. Han kan inte eftersom han ska jobba på puben men då tycker hon att han kan skita i det jobbet. Hon går till puben och talar om för Chas att Cameron inte kan jobba kvar. Sen visar det sig att Andy inte kan passa Sarah på kvällen så de får ändra sina planer.
 
Sean träffar sin pappa på cafét och han får veta att pappan  sagt upp lägenheten för att flytta närmare dem. När Sean sedan ser att en kund lämnar pengar på disken går han dit och tar dem. Bob ser det och han och Ruby, som precis kommit dit, börjar jaga Sean som springer ut. Sean hinner inte så långt eftersom han hoppar över en parkbänk men landar fel och gör sig illa. Bob tar tillbaka pengarna och ser sedan att Sean brutit benet.
 
Eftersom Cameron inte kan bjuda ut Debbie på restaurang så lagar han middag hemma istället. Andy kommer hem med Sarah från skolan och berättar att hon blött näsblod igen. Debbie blir orolig men glömmer bort det för babyn i magen rör på sig. Hon låter Sarah känna och då vill Andy också känna på magen. Han frågar om det är ok och Debbie säger att det är det. Cameron blir sur och återgår till matlagningen men han kan inte koncentrera sig. Han skyller på att han ska handla pasta till middagen men istället går han till puben för att prata med Chas. Hon har inte tid att prata med honom men eftersom han hotar med att säga det han vill framför alla andra så går de ut på baksidan. Cameron säger att det inte var hans idé att sluta på puben. Chas berättar att det är försent att ångra sig eftersom hon gett jobbet till Priya. Cameron struntar i det men han vill inte lämna Chas, han är beredd att göra slut med Debbie om Chas erkänner att hon vill ha honom. Han lovar att göra vad som helst för henne om hon bara säger till. Sedan går han iväg och Chas står kvar, villrådig...

Kommentarer
Postat av: Sanna

Jag har inte skrivit så mycket om Ashley-affären för jag har inte riktigt vetat vad jag har tyckt...har kastats mellan avsky för Ashleys beteende och förundran över de proportioner det tagit.

Det är alltid fel att slå någon, i synnerhet om personen är en försvarslås åldring. Ashley gjorde fel och det felet kan inte jämföras med t ex otrohet, det är olika slags brott. Otrohet är ett moraliskt "brott" som egentligen bara angår de som är involverade i förhållandet, fysiskt våld är ett mycket allvarligare brott, det går naturligtvis inte att jämföra. Ashley har mobbat och hotat en gamling i beroendeställning och det spelar ingen roll hur obehaglig, jobbig, "stinkande" och alkoholiserad Sandy än är, Ashley är boven. Det finns ingen ursäkt för att slå en gamling, kommer aldrig att finnas.

Det sagt måste jag säga att nu har det gått för långt. Hela byn nästan frossar i att förakta och hata Ashley. Ska man verkligen inte kunna få förlåtelse och få gå vidare? Vad mer vill de ha? Ska Ashley begå offentligt självmord? Han har ju gjort allt rätt nu, men det räcker ändå inte. Undrar om de håller på att skriva ur honom ur serien, det verkar liksom inte finnas någon väg tillbaka för Ashley.

Skönt att Chas tog sitt förnuft tillfånga, apropå moral. :)

2013-11-04 @ 17:54:34
Postat av: Jackson

Hur skall det gå för Ashley? Verkar helt kört. Tror han verkligen att allt som har hänt skall kunna repareras? Han har ju inte några med sig, verkar det som. Visserligen upplåter Rodney sitt hem, men..... Chas var idag oväntat förnuftig, men Cameron verkar helt besatt när det gäller henne. Tror att katastrofen närmar sig. Hoppas INTE!

2013-11-04 @ 18:07:58
Postat av: ELIZA

Cameron är en stor skit!!!! Hur fegt är det inte att försäkra sig om nästa sängplats innan man gör slut med det man har??? Och det störde honom enormt när Andy skulle känna på bebis sparkar..Och jag förstår honom...Men han skulle ju dragit sej ur det där förhållandet för länge sen!!!! Och inte är Chas särskilt smart heller som överhuvudtaget gav sej in i det där innan han är fri...Undrar om inte hon skulle ge efter för en förbispringande gris i byxor om grisen bara ger henne lite uppmuntran...!!!???

2013-11-04 @ 20:56:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0