Paris, stampat bröd och en clown som inte dyker upp

Holly pratar i telefon och verkar rätt glad. Hannah frågar varför och får då veta att Holly har en praktikplats på gång som designerassistent.
 
Amy tycker Jacob ska få vara hemma eftersom han är upprörd över att hans mamma är hos polisen. David som inte har tid att passa honom säger åt Amy att göra det i så fall. Amy säger till Victoria att hålla dem sällskap. Val kommer in i affären där de andra står och hon säger åt Amy att jobba men hon vägrar. Då säger Val till Victoria men hon vill inte heller. Val ger då Victoria sparken men det berör inte Vic eftersom hon vet att Eric anställer henne igen.  Då blir Val irriterad och undrar varför det är hon som blir utpekad som den onda.
 
Alicia får rådet av advokaten att erkänna sig skyldig till att ha slagit Val men att hon ska visa sig ångerfull sedan. David kommer för att hämta Alicia efter förhören och då är Alicia väldigt upprörd. Det visar sig att hon har slagit en vårdare som stal pengar från deras mamma så nu blir domen grov misshandel och antagligen ett fängelsestraff för det.
 
Ashley jobbar på något för snabbt enligt arbetskamraten Oli. De pratar och Ashley erkänner att han jobbat som präst. När den andra killen får reda på det börjar han reta Ashley för "fader Ted". Senare får Ashley reda på att han måste stampa på brödet som skall kastas för att ingen ska sno det ur soporna. Ashley tycker det är onödigt eftersom man kan ge dem till hemlösa så han tar bröden i smyg och kastar sedan de andra soporna på vägen hem.
 
Sarah är på cafét med Debbie och Andy. Hon vill ha en speciell födelsedag så Bob föreslår en resa för det fick han när han var liten. Sarah drömmer sig genast bort till Paris eftersom de läst om Frankrike i skolan.
 
Val ska handla i affären men när hon ska betala så godkänns inte hennes kort. Hon blir rasande och när hon träffar Amy så säger hon åt henne att säga åt Eric att inte låta gästerna lida för att hon inte kan handla. Amy svarar att Val redan gjort slut på deras pengar.
 
Holly frågar Moira om hon kan få ledigt dagen efter. När Moira frågar varför så säger Holly att en kompis ska ha födelsedagsfest. Hon vill inte säga att hon ska på anställningsintervju.
 
Cameron kommer in på pubens toalett när Chas är där för att fylla på med papper. Han drar in henne i ett toabås men de hinner inte ens börja förrän någon knackar på. Det är Debbie som behöver gå på toaletten. Chas säger att hon mår inte så bra så Debbie kan låna den privata toaletten inne i lägenheten.
Senare i baren så berättar Debbie om Sarahs dyra önskan. Chas erbjuder sig att betala för resan.
 
Rodney träffar Ashley på cafét. De pratar om arbetsdagen och att Ashley delat ut bröd till fattiga. Plötsligt säger Rodney att Ashley måste öppna fönstret på kontoret. Ashley undrar givetvis varför och då säger Rodney att det är en viss stekosdoft från honom.
 
Alicia sitter i soffan när Jacob kommer ner. Han berättar att han var livrädd för att hon skulle hamna i fängelse och när Amy sagt att det inte blir så så var det bara för att lugna honom. David frågar Jacob om sanningen är bättre än att inte veta och det tycker han. Alicia vägrar att säga något om risken utan skickar iväg Jacob till affären för att köpa något gott. David säger att hon borde berätta för Jakey men Alicia är rädd för att göra honom panikslagen.
 
Ashley träffar Laurel och han frågar om han får fika med barnen eftersom han vill träffa dem. Laurel lovar att hon ska fråga dem. Gabby vill inte träffa sin far men Arthur vill gärna det. Laurel säger sedan till Ashley att han kanske kan vänta några veckor till eftersom Gabby inte vill träffa honom än och Arthur kommer bara att bli förvirrad.
 
Cameron kommer in till lägenheten bakom puben och han kramar om Chas som håller på att slå in ett paket till Leo som ska ha kalas. Han frågar henne om varför hon erbjudit sig att betala för Sarahs resa. Hon svarar att hon har väl rätt att göra så till sin systerdotter. (Brorsdotter borde det vara)
 
Holly kommer hem och låtsas att kalaset har varit bra. Till Hannah säger hon att intervjun gick bra och att hon blivit erbjuden jobb. Hur ska hon kunna acceptera ett jobb som ligger 50 mil därifrån när gården behöver hennes hjälp.
 
Rodney är barnvakt till Angel som blivit sjuk. Edna ringer från kontoret och vill att han jobbar eftersom både Carl och Jimmy är upptagna med annat. Ashley erbjuder sig att passa Angel medan Rodney är iväg.
När Nicola kommer dit för att hämta Angel blir hon irriterad över att Rodney lämnat Angel ensam med Ashley. Hon talar om för Rodney när han kommer tillbaka att hon inte vill att Angel lämnas ensam med en man som slår sin far eftersom han verkar ha aggresionsproblem.
 
David säger till Alicia att be Val om ursäkt eftersom det inte kan bli värre utan kanske lite bättre om Val tar tillbaka sin anmälan. När Alicia kommer till jobbet på puben så står Val där. Alica säger till Val att sätta sig vid ett bord eftersom de borde tala ut. Val vill inte men gör ändå det. Amy sätter sig hos dem. Alicia försöker be om ursäkt och hon säger att hon bara velat försvara David. När Val fortsätter att vara spydig kan inte Alicia behärska sig utan kallar henne för "egoistisk kossa" och det gör inte saken bättre.
 
Rodney är hemma hos Nicola för att prata om det som hänt. Han försöker försvara Ashley men Nicola ger sig inte och hon får stöd av Jimmy. Hon säger att Angel inte får komma hem till Rodney mer så vill han träffa henne så får det vara hemma hos dem. När Rodney ska berätta det för Ashley så hinner han inte säga något förrän Ashley erbjuder sig att flytta.
 
Ashley hyr ett rum i värdshuset. Val är spydig som alltid och säger att han kan inte räkna med frukost eftersom Amy inte är vaken så tidigt. (Hur har han råd med det? Ett sammanbrott verkar nära och jag är rädd att han kanske funderar på att ta livet av sig)
 
Leos kalas är hemma hos Marlon. Han har hyrt en clown som inte dyker upp. (Lite lustigt med Rhonas kommentar om fylleclownen, om Marlon sett att det var ett fyllo pga den röda näsan) Paddy märker Marlons besvikelse över att kalaset kanske inte blev helt perfekt men inser att det ligger annat bakom Marlons ledsna min. Efter kalaset är Paddy kvar och hjälper till med städningen. Han säger att nu borde det vara fritt fram för Marlon att träffa Laurel eftersom hon separerar från Ashley. Marlon säger att det är inte så enkelt och att han kan inget göra just nu ändå.
 
Alicia är upprörd och ledsen över att det inte gick så bra när hon skulle be Val om ursäkt. Hon berättar för David om vad som hänt och han säger att nu är det ännu viktigare att hon pratar med Jacob om vad som kan hända, speciellt så han inte får höra det från någon annan. Alicia gråter och David håller om henne.
 

Kommentarer
Postat av: Catrin

Varför får inte Arthur träffa Ashley? Han vill ju träffa sin pappa. Han kan väl få träffa honom utan Gabby. Och varför pratar inte Laurel med Gabby om det här med Ashley? Hon verkar ju inte precis hjälpa till med att få Gabby att vilja träffa sin pappa. Idag tyckte jag lite synd om honom faktiskt. Jag försvarar inte att han slog sin far men nu tycker jag att det börjar gå lite för långt...

Val Val Val...snälla ta bort henne någon! Men det är väl meningen att man ska reta sig på henne,för annat kan man ju inte göra :)

2013-11-21 @ 14:06:28
Postat av: Sanna

En sak jag inte förstod var vem det var Alicia slog till andra gången? Vad missade jag? Vems käke slog hon sönder?

Är det bara för att Ashley har varit präst som alla tycker att det är ok att sparka på honom? "Fall from Grace", är han en värre syndare än andra då? Börjar bli plågsamt att följa nu...

Bra att du förtydligade det där med clownen, Marie. Där hängde jag heller inte med. jaha, han hade beställt en clown som inte dök upp. Marlon och Paddy pratar så mycket fjant att jag inte alltid lyssnar så noga.

Så vidrig som Val är nu har hon aldrig varit, dvs sedan jag började följa serien. Fast om några månader gör hon väl något riktigt fint och vi börjar uppskatta henne igen. Det är ju så itv-studios leker med våra känslor, haha. ;)

2013-11-21 @ 14:27:24
Postat av: Catrin

Sanna: Hon hade slagit sin mammas assistent (tror jag det var el nåt sånt) innan så hon hade redan en dom, villkorligt. Det är väl därför hon kan hamna i fängelse. Tror det var så :)

2013-11-21 @ 14:32:05
Postat av: Jackson

Chas' och Camerons falskhet mot Debbie känns jobbigare och jobbigare för varje avsnitt. Det är nog inte så konstigt att Gabby känner sig rädd och otrygg - hon har ju bevittnat flera av Ashleys utbrott.

2013-11-21 @ 14:41:26
Postat av: ELIZA

Ja,har gått alldeles för långt med utfrysningen av Prästen..Och Edna, fy på Dej..Så religiös som Du är borde Du väl hört talas om förlåtelse?? Nä,Laurel hjälper inte till ett dugg att ordna situationen med Gabby..Man brukar väl förklara för barn att nu har det här hänt, därför att...Vad händer om Diane berättar för Bernice? Det är ju ändå hon som är Gabbys mamma...Fast, Gabby har ju bott med Laurel nästan hela sitt liv,så glöm att jag sa nåt..(Funderade på vårdnaden)..Och hur har prästen råd att ta in på BåB, som inte har råd med hyra eller andra räkningar heller, för den delen? Chas och Cameron är fortfarande ,eller ännu mer,stora hycklare..Huuur kan man bara göra som dom gör??? Är inget stort "fan" av sur-Debbie, men tycker synd om henne..Bli så skändligt lurad...Och sen,Ta ta ta taaam (Tänk trumvirvel)...VECKANS STORA GREJ!!!! VAL är tillbaka!!! Trodde inte mina ögon..Och vem i helvete tror hon att hon är??? Drottningen av Saba, eller???? Bara hennes grej idag i affären, inga pengar på kontot, ta hit en påse till mina varor!! Och som tur var hade (oooh nu försvann namnet) Barton dottern mål i munnen...Och Val förtjänade verkligen snytingen hon fick av Alicia..Hon skulle bara fått in en på andra sidan också...På den dyra näsan..Ha ha ha ....Hoppas verkligen INTE att Eric tar tillbaka henne..Och vilket språk hon hade mot, och om Brenda..Och håller med föregående talare, varför säger ingen nåt när hon går an....Paddy varit "på" Marlon nu igen om Laurel..Verkar känsligt det där ,,Mest för Laurel eftersom hon lurade ungarna på kalaset idag...Dom kunde väl fått gå...Varför såg Chas så generad ut när hon kom till Leo:s kalas? "Du behöver inte öppna paketet nu,det är en boll"...Nähä, hade vi aldrig kunnat gissa ,av paketets form...

2013-11-21 @ 19:59:35
Postat av: Tina V

Nu tycker jag faktiskt synd om Ashley, han har ju inte precis mördat någon.
Val förtjänar allt skit hon får av alla, varför skulle någon tycka synd om henne?

2013-11-21 @ 21:20:54
Postat av: Maria

Ja är det ngn som ställer upp för Ashley? Tycker verkligen fram de värsta sidorna hos folk, känns som en mobb. Tycker laurels psykningar och ledde till "erkännandet" på puben ligger bakom mkt. Ingen annan har varit hela byns slagpåse och de har gjort mkt värre saker.

2013-11-21 @ 21:46:15
Postat av: Jonas

Det vore roligt om de kunde använda översättare som faktiskt kan engelska. Idag blev "village bike" "cykeln".

2013-11-21 @ 22:14:38
Postat av: Jackson

Ja, hur skall Ashley klara att betala rummet? Vet Gabby överhuvudtaget att Laurel inte är hennes biologiska mamma? Hon tycks ju aldrig träffa Bernice. Varför avsade hon sig hela vårdnaden?

2013-11-21 @ 22:18:18
Postat av: Linnéa

Jackson: Bernice fick arbete. Jag tror att det var ett kryssningsfartyg om jag inte minns fel och det gjorde att Gabby fick bo hos Ashley. Hon kom tillbaka senare, hon ville att Gabby skulle bo hos henne i Brighton, men det blev mycket tydligt för henne att det fanns mycket starka band mellan Gabby och Ashley, vilket gjorde att Gabby fick stanna.

2013-11-21 @ 23:18:43
Postat av: Maria

Vad sviken Ashley måste känna sig, det blir ju bara värre och värre. Han förstod ju vad rodney skulle säga så han föregick ju bara honom. Laurels argument att han barafår träffa barnen om det är båda är ju inte ngt argument. Arthur tar mer skada av att han inte får träffa sin far. Gabby påminner lite om barn som är med i skräckfilmer, inte min favorit. Jämför med ex Belle.

Om man jämför folks beteende mot ashley kan ju vi ta Alicia som ett bra exempel. Hon borde bli av med jobbet, Jake, utlastad av David och allmänt utfryst. Men bara för att folk tycker illa om val är det ok?! Dubbelmoral.

2013-11-21 @ 23:29:18
Postat av: AnnaS

Jag har inte tittat på ett tag, bara läst här, så jag känner att jag inte hänger med riktigt. Varför skulle Alicia straffas med att bli av med jobbet, sin son och sin kärlek och dessutom bli utfryst?
Val har ju lämnat sin man och åkt till Portugal utan att ge besked om när och om hon tänker komma tillbaka och dessutom stulit pengar. Vad har Alicia gjort som är värre?
Förresten tycker jag att Vals historia påminner om Viv när hon hamnade i fängelse och vägrade ha kontakt med sin man och sen bara dök upp och krävde att allt skulle vara som vanligt igen. Vad begär dom av sina män egentligen?
Ashley kanske straffas onödigt hårt, men jag har aldrig gillat honom, så jag njuter i hemlighet!

2013-11-22 @ 01:57:23
Postat av: AnnaS

Tänkte på en sak med Alicia och David förresten. Alla undrar ju hur trög David kan vara egentligen. Tänk om det är så att han inte är intresserad av Alicia och bara vill komma undan på ett snyggt sätt?

2013-11-22 @ 01:59:23
Postat av: Jackson

Jag tror inte heller att David är direkt intresserad av Alicia. I alla fall inte på samma sätt som hon är av honom.

2013-11-22 @ 08:37:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0