Lady Murray och Lord Idiot

Chas vaknar glad och lycklig och Cameron ligger bredvid henne. Han säger att han menar det han sa igår, att han älskar henne.  Senare så knackar det på dörren. Det är roomservice som kommer med frukost och de vill ha en signatur av fru Murray. Chas ser förvånad ut men finner sig snabbt. Cameron säger flinande att det faktiskt är Lady Murray. Chas säger skrattande att han är en idiot och då skrattar Cameron och säger att han är Lord Idiot.
 
Jacob kommer hem från Justin. Han har fått ett rum med Playstation, Xbox och Wii så han är sprudlande glad. Alicia frågar Justin vad han menar med det och om han sagt något. Justin svarar att han inget sagt men att Jacob kan komma dit och bo med dem. Han blir irriterad när han får veta att Alicia inte vill säga något än till Jacob utan hon vill vänta.
 
Moria får ett samtal från Hannahs handledare i skolan. Hon får veta att Hannah inte gjort de två senaste proven. När Hannah kommer hem frågar Moira henne om hur det gått. Hannah svarar lite svävande att hon inte vet och då säger Moira att hon fått veta att Hannah inte varit där. Hon blir arg på sin dotter eftersom hon missar chansen att gå på universitetet. Holly hör det och tar på sig skulden eftersom hon vet att Hannah inte skulle ha gjort så om hon inte vetat att Holly fått jobb i London. Holly berättar om Rozs vän som gett henne jobb. Adam blir rasande och skäller ut Holly som sviker dem för ett fjantjobb. Det gör att Holly säger att hon stannar hemma och struntar i fjantjobbet.
 
Ashley, något orakad, sitter i kyrkan. Jude kommer dit och då får Ashley bråttom därifrån för att inte störa.
 
Pearl pikar Rhona genom att säga att hon sett en midnattsblå satinklänning i Hong Kong men inte köpt den eftersom hon inte vet när hon skulle få använding av den, så vida inte.... Hon vill att Rhona sätter ett datum för bröllopet med Paddy.
 
Laurel träffar Ashley på cafét. (Han har precis innan suttit och sneglat på ett fat med växelpengar på). Hon ber om att få nycklarna tillbaka men han har inte dem med sig. Laurel säger att hon vill att han ringer först om han tänkt komma på besök.
 
Cameron vill gå ut på stan med Chas men hon tvekar. Tillslut faller hon för frestelsen över att de kan vara som ett riktigt par.
Cain får ett samtal till verkstan. Han svarar att Cameron är på Jersey men får då veta att han inte är där. Det gör att han går hem och börjar leta efter något som visar vart Cameron egentligen är.
 
Ashley kommer in på ett härbärge men där finns en dam som heter Vicky som känner igen honom och tror att han ska jobba där. Han säger inte emot så det slutar med att han står och portionerar upp mat till hemlösa.
 
Cain kommer in på puben och han frågar Marlon om Chas har kommit tillbaka. Han sätter sig sedan och pratar med Charity och han nämner misstankarna om att Cameron är otrogen. Charity tycker inte Cain ska rota i det eftersom Debbie inte behöver oroas mer än nödvändigt.
 
Cameron ser på sin mobil att hans son Harry har ringt och sökt honom. Han får veta att Harry först ringt hem sedan till verkstan och pratat med Cain.
Chas är orolig för att åka hem nu när Cain vet. Hon är rädd för att Cain kommer att "mörda" dem båda men Cameron säger att han kommer att komma på något bara hon åker hem först så kommer han senare.
 
Moira ser Hollys min när hon får ett sms. Det visar sig vara Roz som hittat ett hus till dem. Det gör att Moira säger åt Holly att åka för hon ser hur olycklig hon är hemma.
Holly berättar det för Adam som inte alls blir glad, han vill att hon väntar ett halvår eller år.
Hannah som fått veta att hon måste gå om sista året är lite besviken på att Holly ändrat sig.
 
Pearl kommer in med Jude på cafét. Av en tillfällighet, eller inte, sitter Rhona där och fikar.  Pearl gör allt för att Rhona ska bestämma datum men då säger Rhona att det inte blir något bröllop. Med gråtfylld röst säger hon att Paddy insisterat på att ha Hitlermustasch på bröllopet så därför blir det inte av.  Pearl inser att det bara är ett skämt och att hon inte ska lägga sig i.
 
Alicia tar med Jacob till cafét tillsammans med Justin. Hon berättar att hon riskerar fängelse för att hon slagit Val. Jacob blir besviken för att hon ljugit förut men han vill inte tillbaka till sin gamla skola om han ska bo hos pappa.
 
Ashley sitter ute på en bänk när Laurel går förbi. Hon vill ha tillbaka nycklarna. Då blir Ashley arg och säger att det är otroligt att han inte ens är välkommen i sitt eget hem. Han ger henne nycklarna och hon säger att hon vill skiljas. Han blir chockad när han hör det. Laurel tar med honom hem och ber om ursäkt för att han fått höra det på det sättet. Ashley ber henne att inte göra så för han kan ställa allt till rätta men Laurel ger sig inte.
 
Chas kommer hem och hon frågar Priya om hon sett Cain. Priya svarar att Cain varit där och sett arg ut.
Cameron kommer också hem och han träffar givetvis Cain. När Cain frågar vart han varit så säger Cameron att han bråkat med sin exfru och därför åkt till en kompis. Cain ifrågasätter varför Cameron inte valt att komma hem istället så svarar han att han behövde komma ifrån.
 
Eric, David, Alicia och Jacob sitter på puben och äter. När Alicia går iväg för att handla dricka säger Jacob att han inte vill bo hos pappan och att hans nya är en häxa. Han vill hellre bo hos David där han har alla sina saker.
 
Paddy, Rhona, Pearl och Laurel är ute och går. De möter Jude som säger att han har ett datum för bröllopet, det skulle då bli hans första bröllop i byn ja om man undantar Laurels och Ashleys förnyelse av bröllopslöftena. Laurel säger att det räknades inte. Ashley som precis kommit i närheten hör det och stelnar till. Laurel märker det och säger att hon menade inte det.
 
Cain kommer in på puben och han vill prata med Chas. Han frågar henne om hon pratat med Cameron och om hon hört hans ursäkt om var han var. Eftersom Cameron kommit in strax innan Cain så hade hon fått höra det av honom. Cain tror i alla fall inte på Cameron och hans ursäkter. Chas säger att Cameron antagligen bara behövde komma ifrån ett tag. Cain tycker det är konstigt att hon säger precis som Cameron sagt, nästan ord för ord. Då säger Chas att det är väl sant det han sagt.
Cain ber Chas hålla ögonen på Cameron för att se om han beter sig konstigt när han får sms och så. För om Cain får reda på att Cameron är otrogen så kommer han att döda honom...och hans älskarinna.
 
 
 
 
 
Jag såg ditt förslag emma men jag har medvetet valt flera "gamla" figurer just för att jag gillar blandningen och många av oss kommer ihåg några av dem. Dessutom orkar jag inte hålla på att uppdatera bilden så fort någon ny kommer in eller när någon lämnar serien (man vet ju aldrig om de nya blir långvariga eller hur länge en karaktär är borta). Sen att jag har egna favoriter som tyvärr gått bort gör att jag vill ha det så här =)

Kommentarer
Postat av: Rebecca

Bra att kunna läsa en sammanfattning här när man inte hunnit kolla på något avsnitt. Undrar bara; skriver du samtidigt som du ser avsnittet eller gör du anteckningar och skriver ihop efteråt?

2013-11-29 @ 14:04:37
Postat av: Adm

>>>Rebecca
Jag gör anteckningar och skriver rent senare. Därför kan jag ibland missa en liten detalj eftersom jag haft ögonen på antecknandet.

2013-11-29 @ 14:08:01
URL: http://emmerdale.blogg.se
Postat av: finländskan

Har inte Ashley blivit tillräckligt förödmjukad nu? Jag har inte gillat honom särskilt mycket, men nu börjar jag tycka synd om honom. Han har nog redan för länge sen förstått att han gjorde fel som brusade upp och slog Sandy. Alla andra verkar ju förlåtas rätt snabbt då det gjort fel, men inte prästen.

2013-11-29 @ 15:52:47
Postat av: finländskan

Då "de" gjort fel, menar jag förståss.

2013-11-29 @ 15:53:18
Postat av: Catrin

Jo jag tycker att han blivit alldeles tillräckligt förödmjukad nu! Det är nästan jobbigt att se hur han blir behandlad. Jag har inte heller gillat honom speciellt mycket men nu är det verkligen synd om honom. Laurel som jag gillade förut har blivit en riktig skata! Att hon inte tillåter honom träffa barnen är ju sjukt. Han har ju aldrig skadat dom och skulle aldrig göra, vilket hon säkert är medveten om. Att Gabby inte vill träffa honom ska ju inte gå ut över Arthur. Hon får väl prata med Gabby så hon ändrar sin inställning till sin far. Åh vad det retar mig!

Hoppas Cain inom snar framtid får reda på att det är Chas Cameron är otrogen med, verkar som han anar något iaf

2013-11-29 @ 16:16:30
Postat av: Maria

Nu är det bara en tidsfråga innan cc är upptäckta när cain börjar misstänka c. Då kommer helvetet bryta loss.

Förstår inte varför inte Cameron inte hintar till debbie att allt inte står rätt till. De gosar hela tiden, säger "gulliga" saker osv. Han behöver inte hålla på så. Varför inte hinta om att allt inte står rätt till, varför spela över så mkt som han gör? Det kommer att komma som en blixt från klar himmel när han gör slut. Hur lång tid har cc tänkt att de ska vänta innan de avslöjar att de är ett par? Det mest juste vore att c gör slut med debbie nu.

Vet att jag försvarat Ashley här. Han varken är och har inte varit ngn favorit men det som folk håller på med är bedrövligt. Tycker också att det är bedrövligt hur folk sviker honom och inte minst sagt hans egen familj. Laurel är expert på härskartekniker. Hon har framställt Ashley som överdriven när han inte har litat och trott på henne ang marlon när hon samtidigt idag sa att de förnyade äktekskapslöftens inte var på riktigt.

2013-11-29 @ 17:19:13
Postat av: Julia

Håller med dig Maria angående Cameron. Varför vara så ullidullig när man inte känner så? Förmodligen för att han inte vill att hon ska ha någon aning om otrohetsaffären. Men, om han en dag helt plötsligt säger att han inte är kär längre, vill göra slut, verkar inte det om något misstänksamt? Hade det varit på riktigt hade jag tyckt att det varit en riktigt äcklig soppa, rent ut sagt. Otrohet är så fult och med sin tjejs moster? Men det är tv och visst är det underhållande att se på och kommer att bli om (när?) Debbie (och Cain..!) får reda på sanningen.

Angående Ashley och Laurel.. Gabby är ju inte Laurels dotter, när hon skiljer sig kommer hon väl alltså förlora vårdnaden om henne? Det var ju tanken på det (bl.a) som fick henne att inte välja Marlon, har hon glömt det? Kanske blir rättssak av det? Att hon säger att hon vill ha vårdnaden för att han slagit sin far och kan vara en fara. Skulle hon kunna få det? Tycker det är så tråkigt att det hela går ut över barnen. Men vem ska man skylla på? Ashley för att han slog sin far i närheten av sin dotter, eller Laurel för att hon är överbeskyddande och förstorar händelsen??

2013-11-29 @ 19:44:51
Postat av: Lisa

Jag tycker också att det är bra med den blandning med nya och gamla figurer :-)))

Trevlig helg

2013-11-29 @ 20:40:38
Postat av: Anonym

Hur mycket tid har Hannah kvar tills det är dags för universitetsstudier? Det är 1 år eller hur?

2013-11-30 @ 02:06:18
Postat av: Andrea

Cameron vill vänta och berätta tills Debbies barn är fött.

2013-11-30 @ 02:20:34
Postat av: Andrea

Laurel har gått för långt. Jag har fått nog av henne nu. De med Gabby gör hon helt fel + att han inte får vara i sitt eget hem och ha nycklar ditt. Ashley har väl ensam vårdnad. Laurel tror jag inte kan få det faktiskt. Bearnice finns ju med Gabbys riktiga Mamma hon borde ju gå före då. Hon vill nog inte att Laurel ska ta hand om Gabby. Hon gav Gabby till Ashley ju. När kommer Daine tillbaka? Daine har kanske berättat allt för Bearnice? får Bearnice kanske reda på allt och kommer tillbaka till byn?

2013-11-30 @ 02:25:43
Postat av: Andrea

de vore nått det. kan bli en riktig såpa det. Ashley, Laurel, Marlon han blir säkert tillsammans med Laurel men dem är så tråkiga ihop, Diane, Rodney, Bearnice + säkert Nicola med. iblandade

2013-11-30 @ 02:27:53
Postat av: Maria

Önskar alla en trevlig advent!

Tråkigt att vi inte synkar med htg så julprogrammen kommer när vi också firar jul.

2013-12-01 @ 15:17:33
Postat av: Linn

"Riktig såpa", ja, det har det väl redan varit ett tag. Minns de första avsnitten från 1972 (så gammal är jag..... även om jag absolut inte har följt serien hela tiden sen dess) som mest handlade om familjen Sugden och om livet på deras gård, Emmerdale. Inte lika mycket "såpa" då. Byn hette Beckindale då och den bytte namn nån gång på 1990-talet...

Men för att återgå till nutiden (nästan) så tror jag också att Laurel inte kan få vårdnaden om Gabby. Flickans biologiska mamma - Bernice Blackstock (OBS: INTE Bearnice!!!!), som förresten är dotter till Rodney och Diane - kommer säkert att ha en avvikande åsikt i det fallet.

2013-12-01 @ 22:08:18
Postat av: Andrea

menar ju så klart det. Verkligen om hon vet om det?

2013-12-02 @ 02:48:03
Postat av: AnnaS

Jag tror inte att Cameron har några planer på att göra slut med Debbie. Han tänker nog ha kul med Chas ett tag bara, för att sen fortsätta med Debbie som om inget hänt. Och Chas blir sviken igen. Men nu ser nog Cain till att det inte blir som Cameron tänkt riktigt.

2013-12-02 @ 10:22:19
Postat av: AnnaS

Jag googlade Beckindale! Där hittade jag mycket intressant, bla byns historia tillbaka till 1500-talet. Jag hittade även en svensk sida om Emmerdale som inte uppdaterats på tio år, alltså helt ofarligt att kolla spoilers där! Men kul att läsa om sånt man glömt eller inte visste. Jag hittade länken på Wikipedias svenska sida om Beckindale/Emmerdale.

2013-12-02 @ 10:56:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0