En ny fabriksarbetare

Dan får jobb på farbriken och det gillas inte av Ali. Han säger att han gör allt för att vara närmare barnen.
 
Charity kommer tillbaka från Tyskland och hon strålar av glädje över att allt har gått så bra. Nu vill hon genomföra andra stora projekt medan Jai hellre vill att de håller sig på hemmaplan. Han påpekar att han vill ha barn med henne men hon hinner inte svara för Lisa kommer tillbaka till fabriken för att börja arbeta igen.
 
Dan går till cafét och möter Sean. De fikar fast Sean egentligen skulle ha varit i skolan. Ali kommer dit och hon är rasande eftersom Dan uppmuntrar Sean till att ljuga. De börjar tjafsa och plötsligt får Sean nog och rusar iväg. Ruby som egentligen ska jobba följer efter honom.
 
Ashley möter Laurel och han berättar att han ska på intervju för nytt jobb. Han vill även träffa Gabby men Laurel anser att det är lite för tidigt än.
 
Megan märker att Nicola är upprörd över hur det är hemma och hon frågar om de ska luncha ihop. Nicola berättar om hur jobbigt det är med Elliot och att han bara ska vara där ett tag och det påverkar Jimmy. Megan visar Nicola ett kort på en bebis. Nicola tror att det är Megan som liten men när hon får veta att det inte är det inser hon att det är Megans barn. Megan berättar sedan om att hon lämnat ifrån sig honom för att hon var så ung när han föddes.
 
Ruby och Sean pratar ut och han säger att hon är den ende som pratar med honom. De går iväg på en promenad och hon utmanar honom på att träffa en flaska med en sten. Sean träffar rätt och hon blir skyldig honom 5£. När hon sträcker upp sedeln så ska Sean försöka ta den men istället ger han henne en puss på munnen. Ruby drar sig undan och Sean blir generad och springer iväg.
 
Efter lunchen så träffar Megan Declan. Hon säger att hon funderar på att kontakta Robbie trots allt. Declan blir glad och erbjuder sig att skjutsa henne på en gång. De åker iväg till Robbies skola och väntar utanför i bilen. När Robbie kommer ut så får Megan panik och ber Declan att åka därifrån.
 
Lisa besöker Zak på mentalsjukhuset. Han är frånvarande och börjar sedan prata om Shadrach och Butch. Lisa träffar skötaren som säger att det kan ta väldigt lång tid innan Zak blir bra.
 
Ali märker på en gång att något har hänt när hon ser Sean. Ruby som kommer efter honom säger inget. Ali försöker få Sean till att berätta men han rusar iväg till skolan. Dan ser Sean vid busshållplatsen och de börjar prata. Han ser också att Sean är upprörd och när Sean nämner att Ruby gjort något så erbjuder sig Dan att de kan gå hem för att prata. Sean skyller allt på Ruby och att det var hon som försökte med honom.
De går hem till Sean för att reda ut saken. Sean vägrar att säga som det är utan han fortsätter att skylla på Ruby. Ali tror honom inte och då säger han att han inte vill ha en mamma som du, sedan rusar han ut.
 
Jai fortsätter att försöka övertala Charity om att de borde försöka få barn. Han är redo nu för tiden med Noah har fått honom att inse att det är kul med barn. Charity är inte alls lika övertygad och hon tycker det räcker med Noah.
 
Dan kommer hem till Ali och Ruby för att hämta Amelia. Han tycker att under omständigheterna så är det bäst att hon är hos honom. Ali protesterar men Dan säger att det är bättre att han tar hand om barnen än att socialen gör en utredning.
 
Megan hör när Declan berättar för Katie om besöket utanför Robbies skola. Katie som förstår Megan i detta fall berättar att det inte är så lätt att få kontakt med någon man lämnat ifrån sig. Declan säger att det inte är samma sak i Katies fall eftersom hennes barn var avsett att tillhöra någon annan redan från början. Megan går därifrån och hon åker iväg för att lämna ett brev till Robbie.

Kommentarer
Postat av: Tina V

Usch! Inte ett lögnaktigt barn till.
Hur står det till med barnen i HTG, dom ljuger alltid så någon annan får ta skulden.

2013-11-13 @ 15:04:37
Postat av: Linn

Idag hade de gjort en felöversättning igen: "Half past 8" betyder halv 9. Inte halv 8! Det är inget jätteallvarligt fel, men irriterande.

Angående Zacs sjukdom, reagerade jag på denna rädsla för allt som har med psykiska problem att göra. Varför skulle han eller hans familj skämmas? Det är ju faktiskt lika naturligt för en människa att må psykiskt dåligt som att bryta ett ben eller operera bort blindtarmen.
Är det bara i England de är så rädda för sånt här? Jag tror att det är en något mer tolerant inställning i Sverige.

2013-11-13 @ 17:09:38
Postat av: Tina

Är ganska trött på Zak-historien som har pågått förlänge innan något hände och nu orkar man inte ta in det. Då är det en kul tråd den med Megans son. Njöt när Nicola och Megan åt lunch tillsammans, det var en helt normal konversation som de två tjejerna förde. Katie har ju också ett barn som hon har lämnat ifrån sig, verkar som om Declan vet om det. I alla fall undra om hon om nu Megan får kontakt med sin son, vill ha kontakt med sitt barn. Det kändes så.

2013-11-13 @ 18:18:39
Postat av: Sanna

Jaha, då försvann de nyvunna sympatierna för Sean då! Visst, han är en tonårskille som inte lärt sig finkallibrera sina känslor och drifter än, men därifrån till att rikta sådana anklagelser? Stackars Ruby, jag tycker att hennes kärlek till Ali prövas väldigt hårt...Och sen "jag ska ställa det till rätta". Hon har väl inte gjort något fel? Hon har väl inte varit annat än vänlig och hjälpsam mot Sean?

Är också lite trött på Zak-storyn nu. Och som Linn sa, jag hoppas och tror också att det finns mer förståelse för psykisk ohälsa i vårt land.

Jaså, minsann! Har Katie ett barn som hon har lämnat bort?! Hur står hon ut med det som pågår runt henne å? Hon verkar inte visa några som helst känslor inför det. Åh, vad jag önskar att jag kände till alla bakgrundshistorier! Det skulle förklara och fördjupa HTG-upplevelsen för mig!

Ok, Trevor är inte SÅ himla läcker vid närmare inspektion...;)

2013-11-13 @ 18:34:27
Postat av: Kristina

Sanna - Katie var surrogatmamma åt en kvinna (Perdi?) som inte kunde få egna barn. Katie fick ihop det med hennes man Grayson efter ett tag men när det visade sig att han var en skitstövel med en psykopat till mamma så hjälpte hon Perdi att fly med bebisen så att han inte kunde få tag på dem

2013-11-13 @ 20:44:15
Postat av: Maria

Var inte grayson bög eller har jag inbillat mig? Han och Katie bodde iaf i det huset som Nicola, Jimmy och Co. bor i nu.

Kan lebbpappan vara mer omogen? Vissa växer inte upp. Stackars barn som växer upp med de förebilderna. Tyckte synd om pappan då Ali hade stuckit med en kvinna men nu kan jag konstatera att han inte var mkt till man.

Tycker declan-Katie-systern är så stela och konstlade. Lite pinsamt nästan. Bra med scenen när declan och megan stod utanför huset. Saknar sådana scener med dem. Alla scener filmas på kontoret, köket och vardagsrummet och jag börjar bli lite trött. Har de aldrig ngr viktiga konversationer på uppfarten, vid stallet, osv.? Fastigheten är ju ganska stor så jag tror det är troligt.

2013-11-14 @ 05:18:44
Postat av: Mija

Ibland känns det som om de flesta i den här serien är helt bakom flötet och aldrig läst en tidning eller sett på tv om vad som händer i det verkliga livet! Något måste väl ändå fastna? Och varför ska det ta så lång tid med allt innan någon ens lyfter en telefonlur och ringer en doktor och frågar om ens närstående hälsa osv? De bara sitter där och suckar i 10 program och fattar ingenting. Lite löjets skimmer blir det allt mellan varven. Eller har jag helt fel?

2013-11-14 @ 10:03:59
Postat av: Tina V

Mija: Du har rätt, samma har har jag också tänkt många gånger.

2013-11-14 @ 10:24:20
Postat av: Anonym

Det kan samtidigt vara komplicerat med information om en annan persons hälsa m.m. Det är ofta information som inte lämnas ut utan samtycke.

2013-11-14 @ 17:48:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0