Sluta vara lesbisk

Alis man Dan kom till byn i sin van. Han vill att det blir bra mellan dem och tills hon ändrar sig tänker han sova i bilen utanför huset. Han tar även hand om barnen och skjutsar dem till skolan. Ali är inte intresserad men Dan tror att hon kommer att ändra sig. Han ber henne "sluta vara lesbisk".
Brenda trodde han var donator till Alis barn ;)
 
Laurel sitter på cafét och planerar Ashleys 50-års firande. Sandy ser hennes blick på Marlon. Senare så går hon över till Marlon bara för att höra hur han mår. Marlon tycker det är lite jobbigt att hon ska leka fru-man-barn med sin familj men hon säger att det är vad de kom överens om.
 
Katie försöker få tag på Declan men han svarar inte. När hon sedan kommer till Home Farm så träffar hon honom men han har inte tid med henne. Hon blir rätt besviken och när hon träffar Chas så pratar hon om att lämna Declan.
 
Moira och Adam tar hand om gården på morgonen men han måste åka till stan efter att han ätit frukost på cafét. Hon blir ensam och helt plötsligt dyker Cain upp. Han försöker förföra henne och hon försöker nobba honom men efter några försök så lyckas hon inte hålla emot och de hamnar i sovrummet men innan det går för långt så ångrar hon sig. Cain tror henne inte men då hör de att John kommer hem. De hinner precis ner till köket innan John och Holly kommer in. De blir förvånade över att Cain är där och de får till svar att han är där för att ta upp sista betalningen.
 
Katie lyckas få tag på Declan lite senare på dagen men han undviker henne. Hon ger sig inte utan konfronterar honom och tillslut får hon veta att Mia dött. Declan anklagar Katie eftersom hon bett honom att höra av sig till Mia och att därför var hon på väg till Home Farm när olyckan hände.
Han berättar sedan för Nicola också om vad som hänt och han ber de båda tjejerna att inget säga tills allt är ordnat.
 
När Declan är ensam på kontoret kommer Jai in och kräver att få träffa Mia. Declan svarar att det är omöjligt men Jai ger sig inte. Vad Jai än kräver så säger Declan inget om vad som hänt.
 
Moira sitter på cafét med Adam, Holly och Hannah. Cain kommer in och frågar om hon vill ha en ny bil men hon vill inte prata med honom. Bartons skyndar sig ut ur cafét och Diane som ser blickarna mellan honom och Moira inser att det är Cain Moira varit otrogen med. Hon blir orolig för sin väninna och säger åt henne att vara försiktig. Moira går sedan över till verkstan för att be Cain att låta henne vara. Hon har tårar i ögonen och vill verkligen ha ett slut på det hela. Cain är givetvis inte lika lättövertalad och han säger att han bestämmer reglerna.
 
Jai pratar i mobilen med Ella som är hysterisk. Han är på väg in på puben och han låter Diane ta över samtalet. Då får alla veta att Mia dött i en bilolycka för två dagar sen. Jai blir förbannad på Declan som inget sagt.
Adam blir jätteledsen och kan inte tro att det är sant.
 
John för höra att Moira varit vid verkstan av Adam som gått förbi och sett henne där. Han går till Cain för att få höra vad hon gjort där. John tror att hon bett Cain hålla sig undan Holly men Cain säger han inte är intresserad av Holly...eller Hannah, möjligtvis Adam men helst Johns fru. När John är på väg därifrån så berättar Cain om det hjärtformade födelsemärket hon har på låret. John blir rasande och Cain låser in sig på verkstan. John ger sig inte och får tillsut veta att Cain fått höra om födelsemärket från Chas eftersom Chas och Moira pratat om det på puben. John lugnar ner sig men han hinner inte långt innan Cain säger att "bonden kommer att ångra att han pratat med sin fru" (Inte kanske exakt återgett men jag kommer inte ihåg orden...)

Kommentarer
Postat av: Jackson

Förskräckligt med Mias öde och Declans reaktion. Nu sitter Moira verkligen i klistret!!!! Oj,oj! Är detta slutet för John och henne? Dan ger verkligen ett synnerligen osympatiskt första intryck. Brenda skildras onödigt korkad, tycker jag.

2013-05-17 @ 17:44:06
Postat av: finländskan

Fortfarande uppför sig Laurel väldigt konstigt och skyldigt då Marlon är i närheten, som upplagt för att fler än Sandy skall bli misstänksamma.

Ja, Moira sitter verkligen i klistret, hon kunde inte ha valt en mer olämplig man att vara otrogen med. Jag har nog väldigt svårt att tro att Cain skulle kunna hålla sig från att berätta för John (berätta på riktigt alltså, inte bara komma med sånadär insinuationer som idag).

2013-05-17 @ 18:15:08
Postat av: Marie

Jag har följt Cain och Moiras historia med intresse, okej att jag är svag för Cain =) Men nu börjar jag bli riktigt arg på den bild som serien ger av "kvinnor som inte kan stå emot män", Trots att Moira säger Nej Nej Nej, drar i Cain för att få ut honom ur sitt hus så gör han som han vill och serien speglar att "egentligen vill hon också". Serien bidrar till att upprätthålla bilden av att kvinnor egentligen inte vet vad dom vill, att ett nej troligen är ett förtäckt ja, om man bara tjatar tillräckligt länge. Jag inser att serien försöker spegla att Moira lider kval och ambivalensen i att hon dras till två män och spänningen i att ha en affär och det köper jag helt. Men just när det gäller Nej och Sex så borde man faktiskt istället bidra till att bryta med gamla äckliga myter. Det var lite samma sak när Carl tjatade sig till att få komma tillbaka till Chas, hon sa nej nej nej men till slut så visade hon att hon menat ja.

2013-05-17 @ 21:12:22
Postat av: Marie G

Det var jag som skrev ovan, glömde initial, har förstått att här kan finnas fler Marie =)

2013-05-17 @ 21:13:09
Postat av: Lena

jag som just tänkte skriva att jag för en gång skull håller med dig Marie.

Och det gör jag ju också fast Marie G då:-)

2013-05-18 @ 09:58:00
Postat av: ELIZA

Finns en historia:: Karl berättar för kompisen, att på krogen frågar han olika kvinnor om dom ska gå hem och k...la ..Men herregud säger kompisen, så kan man väl inte säga, du måste få på käften massor av gånger.. Jaa, säger Karl, men jag får mycket k...la också!!! Cain i ett nötskal...Marie G : Ja, vad säger man? Ett Nej är ett Nej hur man än vrider på det...Och blir ett Nej ett Ja (ev under tjat) så är väl ansvaret ens eget...Eller..?

2013-05-18 @ 18:50:46
Postat av: Karin

Kanske finns något skrivet om detta i ett tidigare inlägg men vad är det för blommor väldigt många har fästa på sina jackor/kavajer osv? Har försökt hitta info online men gått bet ;) Misstänker att det är till stöd för något? En sjukdom, någon avliden i serien, krigsskadade... eller vad?

2013-05-20 @ 12:38:55
Postat av: Frida

Karin jag har också tänkt på det, måste ju vara stöd för något, för ett tag sen hade ju varenda en rosa bandet vilket många fortfarande har.

Skulle det kunna vara för Sarah? Fast det skulle ju kunna vara för något som inte har med serien att göra

2013-05-20 @ 12:43:53
Postat av: Marie G

Eliza: Ansvar är något annat. Att övertala folk till att göra saker de inte vill, med hjälp av hot eller våld är övergrepp.

2013-05-20 @ 13:07:29
Postat av: Karin

Frida, har också tänkt på Sarah. När det var rosa bandet alla hade så förstod man ju i alla fall vad det handlade om :) Den här udda blomman har jag inte sett innan den dök upp på var och varannan i Emmerdale ;)

2013-05-20 @ 13:15:43
Postat av: Per

Blommorna i knapphålet (vallmor) är till minne av offren i första världskriget. Remembrance day inträffar den 11 november i England och brukar alltid förekomma i serien och det har skrivits om den flera gånger under tidigare år.

2013-05-20 @ 13:17:57
Postat av: Karin

Ah, då hade det med kriget att göra i alla fall! Tack för den infon, Per!

2013-05-20 @ 13:20:08
Postat av: Frida

Tack Per! :))

2013-05-20 @ 14:15:04
Postat av: ELIZA

Marie G : Du har helt rätt! Men jag skrev EV TJAT... Inte hot eller våld..Tyckte för övrigt att Moira inte ens behövde tjatas i säng...

2013-05-20 @ 14:56:23
Postat av: Jackson

Nu kan man verkligen snacka om relationsproblem!!!!

2013-05-20 @ 16:58:28
Postat av: ELIZA

Jackson: Lyckost som tydligen sett idag! Här kommer man hem,fixar middag och ska se HTG, och vad är det på inspelningen??? HOCKEY killar!!!!Vad i h...ete!!!!!Till att spela in i morgon bitti,om inte det också får flytta på sej för något VIKTIGT som hänt..

2013-05-20 @ 20:52:30
Postat av: Andrea

Eliza du ska vara glad att tv 4 vissade hem till gården i alla fall de kunde ju ha skitit i det. men förstår din besvikelse. men de gick ut med i går att guldhjältarna som skulle hyllas då. i dag var det mest tjafs och bråk...

2013-05-20 @ 21:49:33
Postat av: Anonym

alla värst ska de stå

2013-05-21 @ 00:22:14
Postat av: Anonym

nej menar i värsta fall hihi

2013-05-21 @ 00:22:45
Postat av: Lena

Idag blir det spännande. Längtar faktiskt. Ok visst är det mycke tjafs o bråk men samtidigt lite normalt o inte så överdrivet som det ibland blir. Skönt med lite "vanligt" liv med dess relationsproblem o allt vad innebär.
Hoppas vi slipper mer olyckor nu ett tag och att de finner en donator till Sarah.

2013-05-21 @ 10:55:31
Postat av: Jonas

Upptäckte att TV4 återigen gjort om sändningstiden. Förhoppningsvis kan de hålla sig till de nya tiderna nu.

2013-05-21 @ 11:31:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0