Föda barn på kyrkogården

Amy får allt fler och fler värkar. Hon försöker ringa sin barnmorska men kommer bara till telefonsvararen.
Val och Eric är väldigt irriterade över att Amy håller sig undan.
Amy föder ett barn som hon får lov att ge konstgjord andning på. Barnet som är en pojke är helt tyst. Hon lindar in babyn i hennes jacka och går iväg. I tron om att babyn är död lägger hon honom i telefonkiosken mitt i byn.
 
Hazel erkänner för Bob att hon faktiskt saknar Aaron redan fast han åkt tidigare under dagen.
 
Katie kommer hem och visar Gennie ringen Declan köpt. Hon vet ännu inte om hon ska svara ja men Gennie tycker att det är självklart att de ska gifta sig.
 
Moira försöker prata med John men han är inte intresserad av att ens försöka samtala. Han får sedan ett samtal från affären de levererar kött till och de vill öka sin order. John blir glad och vill fira på puben men ingen av barnen vill följa med. Moira erbjuder sitt sällskap men han vill inte gå med henne.
 
Hazel är på väg på en promenad när hon ser blod ifrån telefonkiosken. Hon tittar in och hittar babyn. Hazel ringer direkt efter en ambulans och går sedan hem med barnet. Hon möter Zak och Lisa på vägen och de följer med henne hem. (Tänk om Zak vetat att det är hans barnbarn...) Bob blir väldigt överraskad när han kommer ner och finner babyn och de andra.
 
Amy söker sig till David. Hon berättar tillslut vad som hänt och han vill att hon söker vård men Amy vägrar. Hon litar inte riktigt på honom och hotar med att sticka ifrån byn för alltid om han skvallrar.
 
Charity besöker Debbie och får då veta att Debbie försöker bli gravid med Andy ändå. Hon undrar hur Cameron tar det och inser att det måste vara jobbigt för honom. Debbie bryr sig inte eftersom hon är helt inne i att rädda Sarah med en ny baby.
Cameron går till puben och börjar prata med Jimmy. Efter ett tag har han berättat om det jobbiga läget.
 
Katie bestämmer sig för att åka till Declan på Home Farm. Hon ska precis berätta för honom vad hon känner men de blir avbrutna av att Sam kommer med ett stort paket som kommit tidigare under dagen. Declan vet på en gång att det är Mias saker som legat hos hennes farfar. Han är inte intresserad av att öppna paketet även om Katie erbjuder sig att vara med under tiden. Declan blir återigen väldigt kall och avvisande, han vill inte ha henne där. Kaite blir ledsen och lämnar asken med ringen på bordet och går därifrån.
 
Vid middagen hos Bartons blir stämningen rätt dålig eftersom Holly anklagar mamman för att förstöra för familjen och att hon hatar henne. Hannah säger att hon är besviken men det är ändå deras mamma. Moira tycker det blir jobbigt och bestämmer sig för att flytta, denna gång på riktigt. Hannah blir ledsen och ber henne stanna.
 
David ser när ambulansen och polisen lämnar Hazels hus. Han går ut för att prata med dem om vad som hänt och får då veta att babyn lever och att ingen vet vems det är. Amy står hela tiden och håller ett öga på honom, beredd att rymma om han skvallrar på henne.
 
När Amy sedan somnar så ringer David till ambulansen och till Eric. Pollards får veta vad som hänt och när de rusar ut ser de när ambulansen åker iväg med Amy. Hon är besviken på att David ringt ambulansen men han bryr sig inte om hennes protester utan följer med henne till sjukhuset.

Kommentarer
Postat av: Tina

Vad mitt hjärta blödde för Ami idag. Så utelämnad och så rädd när hon stod lutad över en gravsten och försökte att skrika på hjälp. Vilket stöd och vilken omtanke David visade, han gjorde allt rätt. Hoppas nu att Eric och Val tar emot henne med öppna armar.

2013-05-31 @ 19:46:17
URL: http://schottistina.blogg.se
Postat av: Adm

Nu har jag fått veta att det är sommaruppehåll 14/6-19/8.

2013-05-31 @ 20:37:23
Postat av: ELIZA

Stackars lilla Amy idag..Så ensam.. David var vuxen uppgiften,tur att han fanns till hands..TVÅ månader upprhåll!!!!!! TV 4 visar ingen respekt för oss trogna tittare!!

2013-05-31 @ 21:19:43
Postat av: Lena

Nä det var för långt uppehåll nu när det äntligen är så bra igen.
Jaja det är ju inget att göra åt så.....

2013-05-31 @ 22:09:36
Postat av: Lena

Glömde
Tror absolut att Val o Eric kommer att stötta Amy. Fick den känslan när de rusade ut efter ambulansen.

O andra sidan har jag hela tiden trott att Aaron skulle bli ihop med Adam
O se hur fel jag hade där :-)

2013-05-31 @ 22:16:02
Postat av: Tina V

Jag vågar knappt säga att jag tycker uppehållet är bra, semester och att alla i familjen drar i en för att göra annat än att sitta inne en timme mitt på dagen hela sommaren är svårt.
När HTG gick hela sommaren ett år missade jag alla avsnitt, och funderade då nästan på att sluta att titta då jag missat så mycket av serien.

2013-06-01 @ 09:30:41
Postat av: Jackson

De flesta har ju många andra järn i elden under sommarmånaderna, reser bort etc, så det är egentligen OK med en paus.

2013-06-01 @ 10:52:05
Postat av: ELIZA

Jag spelar in på dagen,och ser på kvällen när allt lugnat ner sej..Perfekt..

2013-06-01 @ 11:10:05
Postat av: Marie

Fattar heller inte varför folk gnäller över sommaruppehållet av HTG.
Har folk inget annat o göra än o sitta inne o glo på TV??
Jag tycker det är bra att det är uppehåll, då behöver man inte ha dåligt samvete över att man missar så många avsnitt. Själv ska jag föda barn i sommar, så då kommer ju iaf jag få fullt upp:))
Visst det är spännande just nu, mkt som händer. Men då har man ju anledning att längta till Hösten:))

2013-06-03 @ 11:00:58
URL: http://www.smurfmamman.bloggplatsen.se
Postat av: Lena

Marie
Alltid lika positiv och vänlig :-(

2013-06-03 @ 15:44:23
Postat av: J.

Ni som säger att ni missar avsnitt. Ni vet att alla avsnitt läggs ut på tv4 play va? :p Jag har aldrig tid att kolla när det går på tv, så ser det alltid på datorn på em/kvällen ;) Just därför gillar jag inte att det blir sommaruppehåll, för det hade ju bara varit att se det på kvällen eller när man har tid.

Väldigt spännande nu i alla fall. Jag tror Amy behåller barnet. Och jag tror fortfarande att barnet kommer att vara donator till Sarah.

2013-06-03 @ 18:14:27
Postat av: Tina V

Hej Marie!
Du bor närmare än jag trodde, endast några mil emellan oss.
Du ser inte så argsint ut som du låter här;)
Lycka till med sommarbebisen!

2013-06-03 @ 20:52:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0