Tre olika kalas på samma gång

Leyla tittar i en bröllopstidning medan Alicia beklagar sig över Debbie som surat över örhängena. David kommer in och Leyla får bråttom att gömma tidningen. När han gått så erkänner hon att hon funderar på att fria till honom.
 
Ella kommer in på puben och ser John vid bardisken och Moira som jobbar. Hon tycker att båda familjerna ska ses för att fira kontraktet. Moira skyller på att hon måste jobba men Diane tycker att hon kan vara ledig.
 
Sarah har kalas hos Dingles. Alicia, Leyla och Jacob kommer dit och Debbie muttrar och undrar om Alicia har med sig presentkort på tatuering till Sarah. Hela kalaset präglas av Debbie sura pikar, Alicias hetsiga humör och Andy som försöker vara neutral och Cain och Charity som gnabbas som vanligt. Barnen leker och märker inte av de vuxnas kommentarer.
 
Jackson har samlat sina vänner och familj på puben för att umgås. Paddy vill skåla för Jackson men vet först inte varför de är där eftersom inget speciellt firas. Han tackar sedan Jackson för att vara hans dagliga inspirationskälla.
Jerry är där och tycker att Jackson verkar så mycket gladare nu för tiden.
Aaron tycker det är jobbigt och går ut en stund.
 
Ella med familj kommer till puben och hela familjen Bartons är där. Moira passar på att säga till Ella, när de ses i enrum, att lämna Adam ifred och hålla sig borta från honom.
Adam tycker det blir jobbigt med en mamma som stirrar på honom och Ella som tåflirtar under bordet så han går ut och försöker prata med Aaron. Aaron säger inget och vill inte prata.
 
När Leyla kommer hem från Sarahs kalas så nämner hon för David att de enda som verkade lyckliga av de vuxna var Zak och Lisa. Hon frågar honom om han tror att äktenskap förändrar människor.  David svarar att det gör det, se bara på Eric.
 
Familjen Barton går hem efter pubkvällen och de är inte så roade av sällskapet de hade, Ella hade blivit rätt full.
Adam följer med Mia och hennes föräldrar hem till Home Farm. Declan går iväg och Mia går upp för att lägga sig så Ella försöker flirta med Adam man han säger nej. Hon blir väldigt sur när han avvisar henne.
 
När Jacskon kommer hem berättar han för Hazel och Aaron att det är dags. Hazel inser allvaret och försöker övertala honom att vänta. Jackson säger att han vill ha en sista natt ihop med Aaron, så Aaron sover över där i fåtöljen.
 
Dagen efter så går Hazel ut i byn. Hon mår väldigt dåligt över det som kommer att hända och hon orkar inte prata med folk. Chas försöker få kontakt med henne och likaså Bob. Chas frågar Bob om han pratat med Hazel men det har han inte gjort på länge. När Bob sedan ser Hazel igen så bjuder han in henne och Jackson till invigningen av det nya cafét. Hazel säger att de kan inte idag. Bob svarar att det är i morgon men då vill Hazel återkomma.
 
Aaron måste hämta luft och går ut. Han går hem och träffar Paddy och Leo. När Rhona ser att Leo verkar trivas i Aarons famn och att han blir en bra barnvakt så flippar Aaron ur och lämnar ifrån sig barnet och rusar ut ur rummet. Paddy följer efter honom och försöker få Aaron till att prata men som vanligt går inte det.
 
Jackson är redo och han tackar Hazel och Aaron och berättar hur mycket han älskar dem. Alla tre gråter. När Hazel ska ge Jackson drycken med all medicin i så kan hon inte. Hon gråter och säger att det inte går medan Jackson gråter och ber henne ge honom det. Aaron tar tag i glaset och räcker det med darrande händer till Jackson. Jackson får svårt med sugröret så Aaron häller i Jackson den förgiftade drycken.
 
Paddy står och försöker vagga Leo till sömns men tankarna är på annat håll. Rhona märker det och inser att han är orolig för Aaron. Hon säger åt honom att ta reda på grabben och fråga vad som står på.
 
Aaron får sådan ångest efteråt att han springer ut ur huset. Han fortsätter att springa så långt han orkar. Paddy och Chas försöker stoppa honom och fråga vad det är men Aaron springer vidare. Adam som ser vad som händer följer etter honom.
 
Hazel kan inte släppa Jacksons kropp. Hon ligger bredvid honom och sjunger. Chas och Paddy som är oroliga för Aaron knackar på dörren. De båda får veta att Jackson är död.
 
Adam stannar när Aaron stannar för att spy. Han får äntligen sin vän till att prata och Aaron berättar gråtandes att Jackson är död och att det var han som dödade honom. Adam fortsätter att krama om sin vän.
 
 

Kommentarer
Postat av: Kristin

Enastående skådespeleri av Aaron/Hazel/Jackson idag.

2013-01-31 @ 14:32:06
Postat av: Tina V

Men fy vilket jobbigt avsnitt, känner mig nere och rödgråten ännu.
Får hela tiden intala mig att det bara är en film och att detta inte är på riktigt.
Nu vill jag ha in glädje och kärlek efter detta.

2013-01-31 @ 14:42:35
Postat av: Nina

Ja så fruktansvärt sorgligt :-(

2013-01-31 @ 15:52:01
Postat av: Thomas

Skönt att det är över, även om jag beklagar det som Jackson gjorde. Nu kanske det blir lite mer fart och glädje i serien. Om nu inte Jackson bara är skendöd.......

2013-01-31 @ 16:40:55
Postat av: Frk Höger

Jag tycker också det var sorgligt, riktigt gripande men samtidigt "skönt" att det är över. Tyvärr tror jag inte det är helt över för det lär väl blii en rättegång också.

2013-01-31 @ 17:04:21
Postat av: Andrea

säkert blir det en rättegång bara inte Aaron åker ditt nu. De var ju jacksson som ville dö. De ville ju inte Aaron.

2013-01-31 @ 18:20:19
Postat av: Tina

Egentligen väldigt egoistiskt av Jackson som nu vältrar över allt på sin mor och Aaron.Det är ju de som får stå för skuld, sorg och kanske t.o.m. fängelse. Samtidigt tycket jag att det är skönt att det är över nu, och som någon tidigare skrev att lite roligare saker kan få hända.

2013-01-31 @ 19:05:49
URL: http://schottistina.blogg.se.blogg.se
Postat av: Jonas

Andra gången på relativt kort tid nu som det har varit ett barmhärtighetsmord i byn. Försöker manusförfattarna att säga oss något?

(Det andra "mordet" jag syftar på är Sam/Alice).

Fantastiskt skådespel av "Aaron" (igen).

2013-02-01 @ 08:19:59
Postat av: Jonas

Jag har tydligen tappat min svenska. "Försöker manusförfattarna säga oss något?" skulle det stå.

2013-02-01 @ 11:15:11
Postat av: ELIZA

Om dom vill säga oss något,så säg då att det finns en klinik i Schweiz ? som tillhandahåller tjänster som vi nu sett. Skulle aldrig personligen ta på mej ett sånt ansvar som Hazel och Aaron gjort. Åker man till en klinik som är godkänd så har man ryggen fri. Har full förståelse om önskan att dö,( i den situtionen )kan vara stark. Men fick Jackson någon hjälp på den fronten? Eller tackade han nej ? Nu ser vi en serie , så jag törs väl säga att jag är glad att den historien är avslutad...Håller med alla som säger att nu vill vi se nåt roligt som omväxling..!

2013-02-01 @ 16:19:46
Postat av: ELIZA

Avslutad för Jackson ,alltså..

2013-02-01 @ 16:26:00
Postat av: Frida

Hatar när personer dör i Emmerdale.... Känns ju som att man känner dom :(

2013-02-01 @ 22:54:01
Postat av: Andrea

nej, han fick väll ingen hjälp aaron och hazel försökte bara övertala han ju.

2013-02-04 @ 02:24:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0