Schamponera gräsmattan?

Paddy är orolig för Rhona som inte kan ta det lugnt. När hon är på väg ut på promenad får hon medhåll av den nya veterinären om att det är bra med en promenad. Marlon kommer precis förbi och följer med henne men Paddy är inte lugnad.
 
Jimmy är arg över Kellys utpressning så han söker upp henne hos Marlon. Kelly håller på att packa och hon står på sig, Jmmy får inte träffa Elliot om han inte vill vara med henne. Bob som också är där försöker övertala henne till att tänka om. Jimmy vägrar att gå med på hennes hotelser så när hon sedan åker ut ur byn så låter han det ske.
Han går sedan över till Nicola men hon bryr sig inte om att han dumpat Ellliot och Kelly, hon vill ha skilsmässa ändå.
 
Chas ska gå på Monster Truck-uppvisning med Nikhil och hon försöker få med sig Gennie. Gennie har ingen lust att följa med dem och kommer med flera ursäkter. Katie och Roz som hör det säger att snart kommer hon väl att skylla på att hon ska schamponera gräsmattan för att slippa. Gennie är inte på humör så hon väljer att inte följa med tjejerna heller när de frågar.
 
Victoria är orolig för Hannah så hon kommer till gården för att fråga hur hon mår. Hon berättar för Hannah att hon fått veta av Alex om vad som hänt och att hon blivit förbannad på honom för att han är ett svin.
Hannah säger att det är lugnt och att hon inte bryr sig längre, bara inte hennes pappa får veta något.
 
Carl blir förbannad när han hör att Kelly stuckit med Elliot. Han säger till Jimmy att det är dags att de slutar bry sig om dessa kvinnor som bara förstör för dem. Nu ska de sluta bli trampade på, de ska vara mer bestämda när de vill något. Jimmy tvekar men går med på Carls förslag.
 
Jackson säger till Hazel och Aaron att han vill att hon fixar fram all medicin som behövs så att det finns hemma när han är redo för att dö. Både Aaron och Hazel tycker det är jobbigt när Jackson pratar om det men de lovar att ordna allt. Man märker att det tär på dem båda, de ser mest ledsna och bedrövade ut hela tiden.
 
Adam mäker att Aaron inte mår bra och han frågar om de ska ta en öl. Aaron tvekar men Adam säger att han behöver en vän även om inte Aaron gör det. De träffas på puben och Adam försöker få ur Aaron vad som tynger men Aaron är fåordig som vanligt. Adam verkar vilja berätta om Ella men han gör inte det.
 
Jimmy får skilsmässopapper från Nicolas advokat men han tänker inte låta det hindra honom. När han sedan ser henne och Angel i byn så pratar han med dottern och säger att de ses senare, sen går han iväg till jobbet. Nicola ser förvånad ut eftersom hon inte planerat något om att de skulle ses.
Jimmy kommer över till Nicola för att umgås med Angelica. Rodney blir förvånad och Nicola säger att hon inte visste om något men att Jimmy verkar vara mer bestämd nu än tidigare.
 
Chas ber Nikhil att muntra upp Gennie. Hon är övertygad om att systern behöver en pojkvän. Nikhil försöker prata med Gennie men det går inte så bra så hon känner sig ännu mer förödmjukad än tidigare. Återigen tackar hon nej till att följa med Katie och Roz ut på stan. Nikhil kommer fram och ber om ursäkt över sin klumpighet tidigare.
 
Alex kommer till puben för att träffa Victoria men hon vill inte prata med honom. Diane och Bob hör det och säger till Alex att han bör nog ändå försöka prata med henne. Alex går in i rummet bakom puben och han får veta att Victoria pratat med Hannah om vad som hänt. Han försöker med bortförklaringen om att han var ensam och det var kallt i husvagnen och då kom Hannah dit och det blev som det blev. Han försöker att flirta med Vic men hon smälter inte helt. Alex tar tag i henne och drar ned henne i soffan men hon ber honom att sluta.
 
Chas märker att Paddy verkar konstig så hon söker upp honom på mottagningen. Först tror hon att han är jättesjuk men sen visar det sig att han är orolig för när barnet ska komma. Han är inte riktigt redo och börjar tvivla på att det är rätt det de gör.
 
Adam försöker fortfarande få Aaron till att prata om vad som står på men det går inte så bra.  De blir nästan osams och Aaron reser sig för att gå och Adam följer efter. Aaron blir förbannad och ska knuffa till Adam men råkar istället knuffa Rhona som faller ner på golvet. Han blir jätteledsen men Rhona säger att det är ok. Marlon kommer ut från köket och skäller på Aaron och anklagar honom för att skada folk i sin närhet hela tiden. När Aaron gått så börjar Rhona få värkar.
 
Nytt intro på andra avsnittet och jag gillade det inte, kanske för att det kom som en chock men det kändes inte som HTG.
Men men, man kanske vänjer sig vid det så småningom...

Kommentarer
Postat av: Anonym

Typisk modernisering för att visa att HTG är en modern såpa, där det händer saker som inte hände på Annies tid,inte någon gammal kvarleva från förr. Men lite av den gamla var ju kvar på slutet. Man vänjer sig väl...

2013-01-28 @ 14:27:29
Postat av: Broddmans Affär

Den nya signaturen var trist. Tacka vet jag de tidigare. Jag har hittat på nätet alla fyra av de varianter som förekommit:
1) Den ursprungliga från 1970-talet då serien hette Emmerdale Farm
2) Den som vi nu har haft i några år, men som blev utbytt idag den 28 januari 2013.
3) En version som de använt endast EN gång efter ett ovanligt dramatiskt avsnitt. Jag tror det var i det avsnittet då pappa King blev mördad och flög ut ur ett fönster i en explosion.
4) Den version som kom in nu idag den 28 januari 2013.
Hör detta här:
http://www.mediafire.com/?hu5acyfn8i7w8qw

2013-01-28 @ 18:25:07
Postat av: Tina

Usch vilken hemsk musikversion. Tacka vet jag den gamla eller de gamla, för det finns nog fyra stycken.

2013-01-28 @ 19:22:06
URL: http://schottistina.blogg.se.blogg.se
Postat av: Agneta

Hemskt intro!

2013-01-28 @ 19:46:37
Postat av: Malin

Jag tycker signatur-melodin är helt okej. Visst, det förra var bättre men det är helt klart bättre än den allra första. Har vant mig lite vid den då jag tittade på några avsnitt runt 40 års jubileet. Tycker även själva videon är ganska intressant, lite annorlunda.

2013-01-28 @ 20:19:52
Postat av: Linda

Hur länge har den gammla vinjetten varit,så länge jag kan komma ihåg att jag har set på hem till gården,tycker det var synd att dom har bytt då det har blivit endel av minnena jag har med min farmor,vi såg alltid på det tillsammans, å efter att hon gick bort så har det bara blivit en av mina favoritserier på tv,.Har det på innspelning var dag,så missar inte ett avsnitt fast jag e på jobb:)

Men andtar att man vänjer sig till den nya vinnjetten:)

2013-01-28 @ 21:46:04
Postat av: Maria S

Första kommentaren för mig här. Är en trogen följerska utav HTG.

Gillar inte heller det nya introt :S

2013-01-28 @ 22:55:46
URL: http://citronenmaria1983.blogg.se
Postat av: AnnaS

Den förra vinjetten är väl inte så väldigt gammal. I alla fall har filmen ändrats, när jag började titta på serien var det en film med olika människor som så småningom försvann ut ur serien, så till slut kände man inte igen nån. Bilderna på människorna rullade liksom ovanpå naturbilder, om jag inte missminner mig. Och så var det en annan bil som svängde ut i korsningen på slutet, en Landrover, tror jag. La ni förresten märke till att i första avsnittet idag kom en traktor istället för den där bilen, en Jaguar eller Rover eller vad det kan tänkas vara?
För övrigt gillar jag den gamla vinjetten bättre, det var trevligt med de fina flygbilderna. Och musiken var bättre. Vems otroligt stökiga hem är det de filmat i? (Mitt?)
Jag har inte tittat på ett tag, utan bara läst bloggen (så jag var tvungen att kolla nya vinjetten på tv4play), jag har tex inte sett nya veterinären förrän idag, när jag läste att han var med i första scenen och kollade på honom samtidigt som vinjetten. Han verkar tålas att titta på. Hoppas han blir kvar ett tag!

2013-01-28 @ 23:42:39
Postat av: Jonas

Håller med om den nya vinjetten. Jag vill ha tillbaka den förra.

2013-01-29 @ 07:45:20
Postat av: Jonas

Det stökiga hemmet borde väl ha varit Dingles hus?

2013-01-29 @ 13:16:12
Postat av: Linda

Ja det var väl deras hund som sprang där och jag tror ingen annan släpper in den

2013-01-29 @ 14:33:26
Postat av: Broddmans Affär

De har före det senaste bytet av vinjettfilm haft två olika under de cirka 12 år jag följt serien. I de båda föregående var temat det gemensamma att bilder vävdes samman som i en lågtflygande färd över ängar och åkrar. Det blev som i ett mjukt bildväxlande collage av vackra naturbilder i sköna färger. Den nya ger ett väldigt grått allmänt intryck, och när vinjetten är slut och själva avsnittet börjar upplever jag själva övergången som väldigt tvär, delvis på grund av vinjettfilmen, delvis på grund av att musiken fimpas rätt tvärt.

2013-01-29 @ 17:41:05
Postat av: Maria

Neeeerj, hemsk vinjett. Vad har de gjort? Förut inleddes varje program med vackra vyer från engelska landsbygden och man fickben positiv känsla. Tycker den här inledningen är för "modern", hetsig, intrigerande med ex benen som flörtar under bordet och sist bilden från byn som ser ut som den är med i en serie som handlar om en by som drabbas av en storm eller ett jätteovädet. Himlen ovan byn ser ut som det innehåller flera veckor regn.

Låten känns dataaktig och "signaturmelodin" är liksom bortskalad

2013-01-30 @ 00:48:18
Postat av: Conny

Är väl lite mer positiv. Det behövs förändring emellanåt och jag var sååå trött på det gamla introt (även om jag kan hålla med om att musiken kunde gjorts lite bättre). Gillar att det är liv och rörelse och inte bara naturbilder, även om det är vackra vyer.
När det gäller tidigare intron finns bra information här http://en.wikipedia.org/wiki/Emmerdale#Theme_tunes
Det finns tre specialversioner av introt som jag känner till. En pianoversion som sändes när Seth Armstrong dog, en julversion på juldagen 2008 efter att Victoria Sugden fallit genom isen och såg ett lik (Shane Doyle) på botten av en sjö, samt en version efter att Tom King blivit mördad (knuffades ut från ett fönster) på juldagen 2006.

2013-02-01 @ 12:49:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0