Förberedelser inför döden

På kontoret på Home Farm så utväxlas det blickar mellan Ella och Adam. Han tittar alltid på henne innan han svarar Mia. När Mia frågar om de ska ses så hinner han inte svara för Ella säger att hon vill ha en shoppingdag med sin dotter.
 
Jackson inser att hans personliga assistent Joe är för frågvis och omtänksam så han måste sluta. Hazel säger upp Joe som blir väldigt förvånad. De skyller på att Jerry tycker det är jobbigt med utomstående i närheten när han är där på besök. När Joe ska åka från byn möter han Aaron och han talar om vad som hänt. Aaron blir orolig och rusar hem till Jackson.
 
Victoria flirtar med Alex och han bjuder över henne till husvagnen. Hon svarar att hon kanske kommer dit. Givetvis kommer hon över och när hon och Alex går in i husvagnen så ser Hannah dem. Eter att de haft sex så säger Victoria att de är inte ihop och han får inte ställa krav på henne och om de funkar så kan de ses igen.
 
Debbie ska träffa Cameron på puben för att de ska prata ut men när hon kommer så ser hon honom flirta med Eve och han vill bjuda henne på en öl. Debbie blir rasande och säger till honom att hon ångrat sig, hon vill inte reda ut något nu.
 
David är orolig för hur det ska gå för hans politiska karriär. Nu vet hela fullmäktige vad han anklagas för. David vill att polisen hittar Amy snart så att allt kan redas ut.
 
John kommer över till Home Farm för att skriva på kontraktet med Declan. De ska sedan fira på puben men John har inte tid. Adam ska fortsätta jobba och Ella säger att hon kommer senare. Det blir bara Mia och Declan som åker iväg. Ella söker sedan upp Adam för att dricka lite vin med honom. Han vill inte men hon övertalar honom. Ella fortsätter att flirta med Adam men han försöker komma undan. Han säger att de måste få ett slut på det här och att det får inte hända men sedan kan han ändå inte låta bli henne och de börjar kyssa varann.
 
Victoria får samtal från Amy som behöver pengar. Amy vill inte att någon får veta att hon ringt. Victoria lovar att inget säga och de gör upp om att ses. Sedan frågar Vic Diane om hon får låna lite pengar och det får hon.
 
Eve fortsätter att flirta med Cameron på kontoret och Carl kallar sedan henne för desperat men hon tror att han egentligen är svartsjuk.
 
Dagen efter att de firat att de fått köpa gården så har John vrickat foten. Adam kommer hem till frukosten och John säger att Mia måste kört slut på honom. Moira säger att John hade gjort samma sak om han varit i Adams ålder. John säger då att han hellre vill ha äldre sexiga kvinnor. Adam ser lite fundersam ut men avslöjar inget.
 
Declan kommer med en stor bukett blommor till Ella för att tacka henne för hjälpen med arbetet. Mia skämtar om  att han är otrogen och känner sig skyldig.
 
Aaron pratar med Jackson och säger att han inte klarar av att leva utan honom. Han har tänkt på hur det skulle vara men han kan inte acceptera tanken.
 
Nikhil följer Chas med blicken hela tiden medan hon jobbar. David säger åt honom att låta henne vara ibland men Nikhil har svårt för det. Senare får han en stor kyss av henne mitt framför ögonen på Carl.
 
Adam kommer in i köket på Home Farm. Ella är där och han får veta att de är ensamma i huset. Han skyndar sig för att ta av sig tröjan men Ella stoppar honom eftersom hon inte vill bli påkommen, de andra kan komma hem när som helst. Adam håller då med henne.
 
Victoria pratar med Hannah om att Amy hör av sig. Hannah är lite tvär och sur. Alex kommer förbi och vill prata men Vic säger åt honom att gå därifrån.  Hon frågar sedan Hannah varför hon är så sur på Alex . Hannah svarar att hon inte gillar honom. Victoria säger att det gör inte hon heller.
 
Paddy frågar Aaron om vad som hände i Whitby men Aaron vill inte prata om det. Paddy ger sig inte utan frågar då om de bråkat. Aaron vill inte medge det. Då säger Paddy att det är ok om man grälar med en som sitter i rullstol man kan ändå göra allt för den man älskar.
 
Ella försöker återigen få uppmärksamhet av Daclan men denna gång måste han träffa Jai på puben och hon blir lämnad hemma.
 
Aaron går över till Jackson för att prata. Jackson vill inte ha honom där och säger att det är slut. Allt för att Aaron inte ska vara där den sista tiden och få skuldkänslor, att han ska bli fri och kunna träffa någon annan. Aaron gråter och säger att han redan har provat på att träffa andra men det funkade inte eftersom han älskar Jackson. Jackson vill inte ha honom där och lovar att inte prata med honom om de ses i byn.
 
Aaron vill inte ha det så, han vill inte gå omkring och undra om Jackson lever, är död eller döende. Han säger att han hellre är med Jackson så mycket han kan den sista tiden.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Sanna

Dagens sista avsnitt var så gripande. Han som spelar Aaron är verkligen fantastisk. Det är Jackson också - och förvånande nog även Hazel. Brittiska skådisar är bara väldsbäst, för att inte tala om deras manusförfattare. Inget Hollywood gör slår brittisk produktion! :)

De övriga historierna är av mindre intresse för mig just nu, speciellt Debbie-Cameron. Det har ju aldrig sprakat mellan dem direkt, vad gör de tillsammans öht? Nikhil-Chas, gäsp. Amy-historien är ganska intressant. Och gärna mer om Jimmys minnesförlust. Nu kan han börja minnas och inse vad han har gjort mot Nicola.

2013-01-17 @ 14:48:04
Postat av: Tina.

Jag undrar egentligen hur det är med Katie? Det hon var med om var ju verkligen traumatiskt.

2013-01-17 @ 17:52:29
URL: http://schottistina.blogg.se.blogg.se
Postat av: Jonas

Jag förstår inte varför de var tvungna att avskeda Joe. Han är ju inte direkt där dygnet runt. Nu lär ju Jacksons död se ännu mer suspekt ut, vilket kanske gör att Hazel åker in i sinkabirum (det vore i och för sig trevligt att slippa henne).

Håller med om att "Aaron" spelar fantastiskt.

2013-01-17 @ 18:22:32
Postat av: Carina

Det var verkligen ett tungt avsnitt igår med laddade scener mellan Aaron och Jackson. I jämförelse så känns "problemen" mellan Debbie och Cameron lätt patetiska.
Tycker Amy är lite väl omogen och ego nu. Om hon sabbar det hos Val och Eric, hur har hon tänkt sig framtiden då? Hon är ju knappast det mest lättplacerade fosterbarnet och hon trivdes ju verkligen hos Pollars. Korkat.Hoppas hon kommer på bättre tankar innan allt är försent. Detsamma gäller Jackson!

2013-01-18 @ 10:26:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0