Byns kortaste förlovning?

Lisa går till jobbet som vanligt men det är inte lätt för henne när Derek dyker upp. När de slutar och de två råkar bli ensamma så säger han till henne att hon måste bete sig som vanligt.  Lisa blir förbannad och ber honom att inte komma nära henne eller hennes familj men han lyssnar inte.
 
Will är inte alls glad över förlovningen. Helst av allt håller han sig undan.
Declan och Ella kommer på besök och Ella föreslår att Maisie och Nikhil har förlovningsfesten på Home Farm. Nikhil säger direkt nej men Maisie tackar ja.
 
Val och Eric berättar för Amy att de fått papper från socialtjänsten. Detta innebär att det är snart klart att de blir hennes fosterföräldrar. Amy blir så glad att hon kramar om de båda.
 
Viv är glad över danskvällarna. Hon är så uppspelt att Bob tror att hon träffat en man men det förnekar hon.
 
Brenda muttrar över att Terry träffar Viv oftare än henne och när de får tillfälle att äta middag på tu man hand så bjuder Terry med Viv.
 
Andy ser när Nick och Katie kommer in på cafét. Han ser inte alls glad ut. Senare söker han upp Katie och ger henne ett ask med ett armband i, ett liknande armband som hon fått av sin far och som stals vid inbrottet hos henne. Samtidigt så säger han att de borde försöka igen utan att ställa krav på varann. Katie ser besvärad ut och lovar att tänka på saken.
 
Zak fortsätter att umgås med Derek och han bjuder över sin vän på middag. Lisa blir förbannad och säger åt Derek att det inte finns mat till honom och att han borde gå. När Derek gått så är Lisa så uppriven att hon går ut för att mata grisarna men i själva verket så storgråter hon.
 
Terry kommer in på cafét när det är stängt, han ska hämta en bok som Brenda glömt. Viv sitter ensam och funderar. Han piggar upp henne genom att ge henne komplimanger. Plötsligt pussar Viv honom på munnen men han drar sig undan och går därifrån.
 
Nick ger sig inte utan fortsätter att bjuda ut Katie som nobbar honom några gånger men tillslut tackar hon ja.
Hon går över till Andy för att lämna tillbaka armbandet och tala om för honom att det inte kan bli något mellan dem igen. Andy bönar och ber om ett försök till men hon säger nej.
 
På Home Farm pågår förlovningsfesten. Maisie har inte haft tid att välja ring men Nikhil har köpt en åt henne för att hon ska ha något att visa upp på festen. Han försöker att prata med Will men det går inte så bra, Will får ett utbrott och skriker att han hatar sitt nya hem och hur allt har blivit. Maisie pratar sedan med sin bror i enrum och när hon kommer ner till Nikhil berättar hon vad Will sagt. Hon säger att Will insett att Maisie bara gifter sig med Nikhil för att ge honom en ny familj. Nikhil säger att så är det ju inte men då säger hon att Will har rätt, sedan bryter hon deras förlovning.
 
Sötaste Belle som frågar Ryan om hon får kalla honom för sin pojkvän när han ska följa henne hem efter den avbrutna förlovningsfesten =)
 
 

Kommentarer
Postat av: ELIZA

Har inte hunnit se igår eller idag. Men återkommer, har säkert någon åsikt!!Ha ha ...

2012-10-19 @ 18:35:23
Postat av: finländskan

Stackars stackars Lisa, hon måste ju berätta om våldtäkten, hon kollapsar ju totalt annars.

Så synd med Maisie och Nikhil, men not rätt ändå, man har ju sett på henne att det inte är rätt för henne.

2012-10-19 @ 18:50:18
Postat av: Malin

Såg att det var en återblick över de 40 åren som varit igår efter avsnittet i england. Men jag såg det försent så det hade redan varit :( Någon som vet något om man kan titta någonstans på internet? :)
Jag har inte tittat idag än så har inget att säga om det ;)

2012-10-19 @ 19:03:39
Postat av: Katarina-Cinnamon

Jag tycker så enormt synd om Lisa, men varför åkte hon inte till sjukhuset och fick det dokumenterat + att de då kunnat ta dna. För om hon säger något nu så är det ord mot ord. Vidriga Derek, han tycks ju inte ens fatta vad han har gjort den jäveln.

2012-10-19 @ 19:34:55
Postat av: Malin

Usch, äckliga Derek som tror att allt är som vanligt. Han förtjänar en ordentligt smocka av Zack och mer därtill.

Jag tror att det är polisen som ligger bakom inbrottet och telefonsamtalen. Jag vet inte men det känns mest rimligt. Det här med armbandet fick mig bara att tro det mer. För det är antagligen så att man ska tro att det är Andy men jag tror att det är ett sätt att vilseleda tittarna.

2012-10-19 @ 22:40:32
Postat av: ELIZA

Oj oj oj ,Lisa,jag lider med dej!!Och hur funkar såna svin som Derek?????? Säger när hon sa på fabriken att han skulle hålla sej borta från henne: "Jag hör att du inte vill fortsätta"... GRRRR,otroligt!!!!! Det måste komma fram vad han gjort,jag hoppas på Debbie i det fallet.Och Andy,fattar grabben TRÖGT,eller? Hur många gånger har Katie nu sagt ifrån?? Och sen Nikhil och Maisie,BRA,att hon tog sitt ansvar och sa som det var.Annars helt fel,mot en så försiktig kille som han är. Det svider en stund,men går över.Stackarn Will,hela tillvaron i bitar,förstår att han bröt ihop.

2012-10-20 @ 20:02:29
Postat av: Conny

Har aldrig tyckt att hon som spelar Lisa, Jane Cox, varit en speciellt bra skådespelerska..gapig. Men i de här avsnitten har hon varit helt fantastisk.

2012-10-21 @ 12:13:44
Postat av: Carina

Usch vilket slemäckel han är Derek. Man tänker ju att nån borde märka att Lisa beter sig annorlunda på jobbet men än så länge inte.
Håller med ELIZA om Andy... han har ju aldrig framstått som direkt snabbtänkt men detta är ju pinsamt. Lägg ner, Andy!
Stackars Will. Får han inget stöd, samtalskontakt eller nåt? Borde vara obligatoriskt när ens ammma dödat ens pappa.
Hoppas också på Debbie, att hon ska kunna hjälpa Lisa. Man förstår att Lisa inte vill berätta för Zack, han skulle bara göra situationen värre. Men om Debbie berättade för Cain i smyg då? DET hade ju varit bra om Derek fick sig en läxa och försvann från byn.Cain hade nog kunde fixa det.

2012-10-21 @ 17:06:22
Postat av: Tina

Där håller jag inte med. Varför rättfärdiga ett brott med ett annat brott. Även om Derek är en "Slempropp" så ger det inte Cain rätt att "fixa" honom.

2012-10-21 @ 20:56:33
URL: http://schottistina.blogg.se
Postat av: Anonym

Ja jag har också blivit lite imponerad av Lisa denna veckan

2012-10-21 @ 23:26:03
Postat av: Colin

As were the UK public, as she made it into the top 4 shortlist for Best Actress at the British Soap Awards. Generally the viewer-voted categories are dominated by EastEnders and Coronation Street actors/actresses, so to reach the top 4 is quite an achievement.

2012-10-22 @ 00:27:30
Postat av: AnnaS

Jag hade inte tid att titta i fredags och nu funkar tydligen inte tv4play heller. Men trist att Maisie och Nikhil inte är tillsammans längre. I och för sig inte oväntat, man såg ju på Maisie att hon inte ville egentligen.
Nåt måste Lisa göra åt Derek. Frågan är bara vad.
Jag retar mig på Andy och hans tröghet, men egentligen kan jag förstå honom, för varje gång som Katie sagt till honom att försvinna och lägga ner så har hon fått dåligt samvete och sprungit efter honom och bett om ursäkt. Klart man kan tolka det som att hon egentligen är intresserad, om man är desperat, som Andy verkar vara. Hon måste ta sig i kragen och sluta vara snäll mot alla. (Tror inte att hon är speciellt snäll egentligen. Det där är nog mest nån slags reflex... )

2012-10-22 @ 00:33:41
Postat av: Colin

Malin: "Emmerdale at 40" might turn up on Youtube or somewhere BUT it discusses storylines that haven't aired in Sweden yet - so be warned!

2012-10-22 @ 00:45:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0