Ska man lita på en "drogmissbrukare"?

Adam muttrar över att Holly får ledigt under dagen för att Roz ska komma dit. John säger att han eller Moira måste vara hemma när kompisen kommer men Moira har inte tid eftersom hon måste jobba. John måste ju också jobba så han säger till Holly att de måste hålla sig på nedre våningen i huset men då blir Holly sur och säger att de kan glömma att Roz kommer.
Hon fortsätter att sura och John försöker prata med henne. Holly berättar att Roz kommer inte för hon hinner inte. Precis då kommer Adam in och säger att en ko fastnat i taggtråd och alla springer ut. Rhonda kommeer dit för att hjälpa kon. Holly som stått bredvid medan Rhona tvättat kons sår säger att hon tröttnat på att titta på och hon vill gå tillbaka till huset. John säger att det är ok. Rhona som ska ge kon en spruta lugnande medel (Ketamin) säger att flaskan är borta fast den var där nyss.

Victoria är stressad över alla prov hon har i skolan. Charlie säger åt Diane att berätta nyheten för henne och när Vic får veta att de ska till Frankrike blir hon överlycklig och rusar iväg till datorn för att uppdatera sin status, allt för att göra Kayleigh avundsjuk.

Chas, Lisa och Adele sitter på jobbet när de har rast och diskuterar män och deras kroppar. Adele säger att hon är glad över Andys magmuskler men då säger Chas att Adele inte varit så nära honom än. Hon råder Adele att släppa till snart för annars kanse han tröttnar på henne. När de sedan ska gå tillbaka till arbetet känner Lisa att hon måste berätta om att Andys exfru inte hade det så bra i deras äktenskap eftersom Andy inte var så snäll mot henne.
Andy och Adele träffas och tar en öl på puben. Han pratar mest och hon ser rätt reserverad ut.

Edna är sur för att containern utanför Declans hus är full, hon tycker att han borde tömma den åtminstone. Charity hör deras diskussion och hon står och skrattar åt dem.
Senare står Charity i baren med Chas och Maisie, hon spanar in Declan som hon tycker är en riktig man.

John, Andy och Adam hjälper Rhona att leta efter Ketaminet i hennes bil men hittar det inte där. Rhona säger att hon måste anmäla detta för polisen. John blir orolig för att de ska hamna i knipa men hon säger att det är hon som kommer att få skulden.
Rhona pratar sedan med Paddy om saken men han tror inte att någon i Bartons skulle ha tagit medlet.

Leyla går mest runt och muttrar över hur dåligt med pengar hon har och att hon är arbetslös. När hon och David passerar Declans hus blir hon nyfiken och vill titta in. Hon ser sedan saker i containern som hon vill ha men David säger åt henne att gå därifrån.

John konfronterar Holly när hon är i sitt rum. Han blir så upprörd att han börjar leta efter medlet, så han river runt i hela rummet och han tar tag i Holly för att känna i hennes fickor. Hon är ledsen och bara gråter, Moira försöker lugna dem båda. Han hittar inget och Holly är nu så besviken att hon sticker iväg från familjen.
Moira försvarar Holly och hon är arg på sin man som överreagerat och åter igen ber om ursäkt för något han gjort. Hon säger att hon kommer att skylla på honom om Holly börjar med droger igen.

Declan och Natasha sitter med arbetspapper på puben. Han beklagar sig lite över att inte fått vara ensam med henne sedan igår kväll och han tror att hon ångrat sig men det förnekar hon. För att bevisa det så säger han att hon ska komma hem till honom om 20 minuter, sedan packar han ihop sina saker och går.
Natasha går iväg efter ett tag men får gömma sig när hon ser att Nathan och Will är i närheten. Nathan går in på puben och frågar Maisie om hon sett deras mamma men hon säger att mamma är på ett möte.
När Nathan och Will åkt iväg går Natasha fram till Declans hus och han står där och väntar på henne. Edna ser dem och hon klagar nu på att hon fått byggdamm i vardagsrummet. Declan säger till Natasha att inte oroa sig för att synas där eftersom de jobbar ju trots allt ihop fortfarande.

Adele och Andy träffas på cafét och gör upp om att träffas senare i kväll. Hon vill komma hem till honom för hon vill prata lite. Han ser förvånad ut men går med på det. När hon sedan kommer dit så frågar hon rakt ut om hur det var med Jo och om han slog henne. Andy erkänner det och sedan berättar han allt om hur det gått snett efter att han kom hem från fängelset, om terapin och att han förlorade Sarah. Adele är lättad över att han varit så ärlig och vill att han lovar att prata med henne om han mår dåligt och det känns jobbigt.

Tanya kommer till byn för att träffa David. Hon säger att någon undrar över städkontraktet David fått, någon annan har alltså avslöjat dem men hon skulle försöka lösa det problemet. Leyla kommer och undrar vad som står på men David säger att det bara är lite problem med arbetet.
Dagen efter försöker han få tag på Tanya och hittar henne tillslut i byn pratandes med Eric. Hon säger sedan att hon inte har tid att prata med David men att de kan ses i morgon. David berättar sedan för Eric att de blivit avslöjade och att det börjar bli problem.

Nicola är besviken för hon får återbud av sin mamma som inte kommer till bröllopet. Inte heller Bernice eller Paul kan komma så hon känner att ingen från hennes familj kommer att närvara.
Hon går sedan till Leyla för att kolla klänningen men blir besviken eftersom den inte är klar. Nicola vill inte ens titta på det som redan är klart och hon vänder ryggen till. Laurel försöker övertala henne till att titta. Nicola ändrar sig när hon hör Laurels och Scarletts glada röster när de ser klänningen. Nicola blir så glad att hon nästan börjar gråta för den är så fin.

Rhona kommer in på puben och Marlon frågar henne hur det är. Hon är glad över att skilsmässan äntligen är klar så nu kan hon gå vidare, sedan visar hon honom ett hus hon tänkt köpa för att öppna en egen klinik.
Det visar sig sedan att även Paddy varit intresserad av huset för att vidga sitt företag och då vill inte Rhona blanda sig i husaffären längre. Hon tycker att Paddy ställt upp så mycket för henne så hon vill inte förstöra för honom.

Moira försöker få tag på Holly men får inget svar. John vill åka till Roz och kolla om Holly är där men då stoppar Moira honom. Adam erbjuder sig att åka dit för att kolla.
Roz släpper in Adam efter viss tvekan. Hon går sedan till skolan så Holly och Adam får prata i fred. Holly säger att hon är sur för att pappa inte tror henne längre.

Adam lyckas få hem Holly och hon får prata med John. Han ber om ursäkt och säger att han borde ha trott henne. Holly säger att hon visst gjort dumma saker men hon är ingen tjuv.
De går båda till puben och Moira får chansen att prata ut med sin dotter. Holly lovar att allt är bra igen och allt ska bli som vanligt.
Efter en stund går Holly till toaletten men i själva verket går hon ut och möter Roz som sitter i en bil. Hon ger Roz flaskan med Ketamin och säger att det var så enkelt att gömma den i Hannahs rum för där skulle de aldrig leta...





Kommentarer
Postat av: Jackson

Hollys babyröst kan verkligen lura en! Ganska blåögt av föräldrarna att tro att ett missbruk "går över" så snabbt.



Hur kommer det sig att snyggingen Nikhil är så blyg och oerfaren när det gäller kvinnor? Är han kanske homosexuell?

2012-03-27 @ 13:54:43
Postat av: AnnaS

Nu får vi gå och vänta på att Holly får sitt straff! Hon spelade verkligen övertygande, men jag tycker att Moira är för naiv. Jag googlade Ketamin, det verkar vara populärt i missbrukarkretsar, men otäckt!

Vet vi vem Nicolas mamma är, har hon varit med i serien?

Att Tanya vill ha David i säng råder väl inget tvivel om, hoppas han kan stå emot. Fick en känsla av att hon gillar makt, förut var det Eric, men nu vill hon inte ens ta en drink med honom. Och vad gjorde hon i byn andra gången?

2012-03-27 @ 14:10:28
Postat av: Katarina-Cinnamon

Jag förstod det att Holly ljög så det visslade om det. Hoppas verkligen att de snabbt kommer på att det var hon som stal och att hon verkligen blir straffad för det så föräldrarna inte mesar på.

2012-03-27 @ 18:11:31
Postat av: Tina

Undrar om de där två tjejerna kommer att pröva Ketaminet och, om de gör det, hur kommer det att sluta. Kommer Hollys föräldar på henne nu?

2012-03-27 @ 18:20:38
URL: http://schottistina.blogg.se/
Postat av: Erik

Det här med Hollys droger kommer väl att ta en ände med förskräckelse om de provar på ketaminet. Både hon och Roz ser ju så söta och oskyldiga ut. Inte blev det bättre av att Moira och John hade olika åsikter om hur de skulle hantera situationen heller. Hur ska föräldrarna komma på henne? Hoppas att de kommer på sanningen i alla fall, så att hon inte dras ännu längre ner i drogmissbruket.

Angående Nathan tycker jag inte att han är en lika bra skådespelare som Aaron, visserligen retar man sig på honom så fort man ser honom som man gjorde med Aaron tidigare, men Nathan kan bara se nedlåtande överklassaktig eller elak ut. Skulle han se snäll ut skulle man inte tro på det. Även erkänt duktiga skådespelare som Harrison Ford säger ju recensenter ofta har bara en min, och så är det väl med Nathan också. Jag har svårt att tänka mig att han skulle gråta, och om han gjorde det skulle jag inte tro på det.

2012-03-27 @ 18:49:55
Postat av: Tina V

Ketamin är inte att leka med, min dotter kom in med magvärk, fick Ketaminspruta direkt i magen och det var som att klubba en oxe.

Dom trodde på njursten och skickade hem oss, men det visade sig vara blindtarmen, precis som jag trodde.

Hon sov i ett helt dygn efter sprutan.

Blir galen på Moira, hur godtrogen får man vara som mamma?

Hur gamal ska Holly föreställa, enligt Moira är hon vuxen.

2012-03-27 @ 19:15:16
Postat av: ELIZA

Vem bodde sist i huset som Declan köpt och nu rustar upp ? Verkar otroligt nergånget . Studerat hus kartan , men hittar inte ens Ednas hus ...Som utgångspunkt , tänkte jag . Andy och Adeles samtal var fint , att han erkände och inte förringade det han gjort . Hon tog det bra . Ketamin , man får ju hoppas att flickorna är medvetna om vad dom stoppar i sej . Jag orkar och ids inte bry mej om den storyn ... Ska bli spännande att se Nicolas bröllops klänning ! Oj då , , jag ser hur ytligt det här såg ut !! Haha . Från droger till bröllop .

2012-03-27 @ 19:41:27
Postat av: Agneta

Moira är helkorkad tycker jag.Jag vill att Aaron ska få kärlek.Nu!

2012-03-27 @ 20:30:17
Postat av: Jonas

Det är tur för Moira att det inte är olagligt att vara idiot.



John var också aningen dum, eftersom han borde ha muddrat Holly innan hon gick in i huset.

2012-03-27 @ 20:30:33
Postat av: Jonas

ELIZA: det kan ha varit Jarvis som bodde där, men har egentligen ingen aning. Kommer ihåg att han bodde nära Edna (även om allt kanske kan anses nära i en by) och att hade mycket grejer.

2012-03-27 @ 20:32:24
Postat av: Carina

Tycker både John o Moira är ganska blåögda när det gäller Hollys problem. De borde ta och skaffa professionell hjälp. Typiskt att Paddy vill köpa samma klinik som Rhona, men kan de inte bli partners?? Hade ju varit perfekt.

2012-03-27 @ 20:42:16
Postat av: Jonas

Jacksom: Jag tror inte att Nikhil är homosexuell, utan bara blyg. Han har förmodligen inte haft så mycket tid över för tjejer tidigare, då han tydligen arbetat hårt.

2012-03-27 @ 21:07:46
Postat av: AnnaS

Vart tog Jarvis vägen? Han måste ha försvunnit under nån period när jag inte tittade. Och är det nån som vet vem Nicolas mamma är?

2012-03-27 @ 21:29:00
Postat av: Carina

Tror också att Nikhil bara är blyg och oerfaren, men det råder nog Maisie snart bot på, haha!!

Jarvis blev ju väldigt sur och vresig över nåt och flyttade, tror han bara lämnade huset med bråte och allt. Var nåt gruff med Pearl, Edna och Leonard.

2012-03-27 @ 22:18:07
Postat av: Annette

Jarvis bodde inte i det huset som renoveras nu. I det huset bor Debbie, Cain och Charity.

Jarvis flyttade med sin gamla flickvän som han hittade på nytt. Jag tror de bor i Spanien nu.



/Annette

2012-03-27 @ 23:47:12
URL: http://jagochmitthem.blogg.se/
Postat av: Colin

Yes, Jarvis lived in Debbie's house, "Tug Ghyll".



We have never met anyone living at Dale Head



We met Nicola's mother, Margaret, in October 2001 when Nicola was due to marry Carlos.

Postat av: Jonas

Annette: tack för informationen! Just ja, Jarvis hittade sin gamla danspartner eller något dylikt.



Colin: cheers for the info! Weird that no one has ever lived in that house before (to our knowledge), especially since quite a few people have been looking for places to live in the village during the years. Someone before Declan must have been able to afford restoring it.

2012-03-28 @ 09:01:32
Postat av: Tina

Ser lite då och då på denna serie. Visst är den bra! Vet någon här kanske varför har Viv suttit i fängelse? Det har jag missat...

2012-03-28 @ 09:20:24
Postat av: Jonas

Tina: Viv deltog i ett välgörenhetsprojekt där pengarna inte gick till rätt ändamål. Dock blev Viv lurad av "välgörenhetsprojektets" huvudman.

2012-03-28 @ 09:53:34
Postat av: Colin

When you look at it though it is in pretty bad condition, I don't know whether anyone else in the village could renovate it. Anyone well-off in the series is usually already living somewhere!



Houses do seem to stay on the market a long time in Emmerdale - maybe because its built up a reputation for being a dangerous place to live! Faye's house (formerly the Dolands) for instance was empty for well over 6 months before she moved in. In more recent times I can think of homes that have been empty even longer...

Postat av: Colin

Well, for a start there's Holdgate Farm - which was empty for around 9 months until the Sharmas moved in, follwoing Donald De Souzas death.

Postat av: Jonas

You might be right but I think it is likely that someone else (for example the Kings when they were rich) would have bought it, renovated it and then rented it out.

2012-03-28 @ 10:43:56
Postat av: Colin

Oo-er! My computer seems to keep forgetting who I am these days for some reason! :( I thought I'd paste the URL in for consistency but messed it up! :o

2012-03-28 @ 10:44:53
Postat av: Colin

Perhaps someone was still livng there when the Kings' were rich?



At the end of the day it basically meant there weren't enough actors working on the show to need it occupied and it meant less sets needed. Studio space is limited, afterall. When was the last time we saw inside Terry's house, for instance?

2012-03-28 @ 10:50:10
Postat av: Colin

I swapped my sentence around and left the grammar a bit untidy.



It would be much better like this: "...to need it occupied and leaving it empty meant less sets were needed."

2012-03-28 @ 10:53:55
Postat av: Colin

Putting it into use now gives Jackson a reason to be in the village too, of course. A lot of thought goes into making all the storylines fit into each other!

2012-03-28 @ 10:57:28
Postat av: Jonas

Yeah, I guess you are right. We have to accept these things.

2012-03-28 @ 12:21:56
Postat av: Tina

Tack för ditt svar Jonas!

2012-03-28 @ 13:57:24
Postat av: SoP

Gillade Moira i början när de "kom till byn" men sen tycker jag bara sämre o sämre om henne,o nu är hon rena rama idioten, som Jonas sa,tur det inte är olagligt.Och så är det skönt att alltid ha någon tonåring att hata rent o hjärtligt i den här serien. Varför pratar Holly som en "bäbis"? Hoppas hon skjuter i sig en rejäl dos Ketamin o försvinner ur serien. Det tog ju nästan död på va han nu hette, som hade verkstan förut-Scott var det.

2012-03-31 @ 23:43:46
URL: http://sisterofpain.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0