Satan sätter spelreglerna

Nicola och Jimmy möter Ashley, Laurel och barnen ute på gatan. Laurel frågar Nicola om hon är redo för kvällens äventyr och tänk om hon kommer att få dansa limbo med en strippa. Gabby frågar Laurel vad en strippa är förnågot och får till svar att hon får fråga sin far. Ashley undviker att svara och precis då kommer Rodney och meddelar att han som skulle hyra ut bilen till Nicola och Jimmy är tyvärr dubbelbokad och måste avstå från deras bröllop.
Nicola försöker då hitta någon annan som kan fixa en bil för hon vill inte gå till fots till kyrkan.
Rodney berättar för Charlie om problemet och han erbjuder dem att ta hans bil.

Charlie, Diane och Victoria åker iväg till Frankrike och ska komma tillbaka om en vecka.

Rhona kommer in i affären och ber Viv ge henne största paketet med huvudvärkstabletter som finns. Marlon hör det och undrar om hon haft en tuff natt. Rhona berättar att det blev sent och en hel del dricka. Marlon ser besviken ut. Paddy kommer in och ber Rhona klara av klienterna själv medan han är på banken.

David pratar med Eric om utpressningen och visar dvd:n för sin far. Eric råder honom att inte göra någonting eftersom hon inte sagt vad hon vill ha. Han tycker David ska vänta på nästa drag.

Nicola kommer till Leyla som sitter och övar intervjuteknik med Doug inför arbetsintervjun hon ska på. Nicola blir sur för klänningen inte är klar och orolig för Leyla ska iväg på intervju. När Nicola gått säger Leyla till Doug att hon önskar att de kunnat tagit över butiken efter Natasha.

Andy och Adele träffas på puben och de har inte sett på några dagar, efter hans erkännande om vad han gjort mot Jo. Han trodde inte hon ville träffa honom mer men det vill hon.
Andy hör att Rhona letar bostad och erbjuder henne att flytta in hos honom och Ryan. De sätter sig vid ett bord på puben när Ryan kommer in och  de pratar om hyran. Marlon ser dem och tror att Rhona och Ryan har något ihop och inte blir det bättre när han hör att hon ska flytta in hos dem. Rhona förklarar då att det inte är något mellan henne och Ryan och Marlon blir lättad. Han får då veta att det var mäklaren hon pratat med när Paddy hörde samtalet.

Jackson kommer till Declans hus och ser att Cains bilar står i vägen när de ska tömma containern. Cain vägrar givetvis att flytta på bilarna men låter Aaron göra det.
När det senare kommer en ny container blir Cain förbannad men låter den stå där i två dagar men tar inte Declan bort den då så kommer han personligen att flytta på den.

David åker till Tania för att ta reda på vad hon är ute efter eftersom han ändå inte har några pengar. Då dyker Nathan upp och  David inser att det är han som ligger bakom allt. Nathan behöver bygglov för ombyggnad av ladorna på deras ägor. David vägrar men då hotar Nathan med att de har dvd:n där David inte bara är närgången med Tania utan han erkänner även att han fått kontraktet olagligt. David säger att han inte kan göra något åt byggloven men Nathan påminner honom att han kommer att ha utslagsrösten vid en omröstning i kommitén eftersom de redan har hälften av rösterna. David vill fortfarande inte gå med på det och han tänker berätta allt för Leyla för att få sinnesfrid men då säger Nathan att tänk om Eric blir inblandad i det hela. Tänk om någon annan köper upp B&B:t före Pollards och sedan kör det i botten eller hur går det med butiken som Leyla så länge suktat efter. Dessutom så säger Nathan att han betalar handpenningen på deras hus. Hur ska David göra nu?

Paddy kommer tillbaka från banken och har fått avslag på låneansökan. Han har även pratat med mäklaren och fått reda på att det var Rhona som också varit budare på kliniken. Paddy är mycket besviken för att hon inte sagt något och ännu mer besviken när han får veta att Marlon visste om det.
Rhona försöker prata med Paddy men han vill inte lyssna.

Declan har beställt ett badkar och när leveransen kommer så är han inte hemma. Cain ser det och erbjuder sig att ta emot det i garaget så länge.

Rodney berättar för Nicola om hur stolt han är över att få lämna över sin dotter för första gången. Nicola blir rörd till tårar. Jimmy sitter i närheten och öppnar posten de fått. De har fått brev från advokaten som säger att förhöret har tidigarelagts till samma dag som bröllopet. Han försöker ringa och ändra på det men det går inte. Nicola vägrar att skjuta på bröllopet så hon kontaktar Ashley för att få sitt bröllop så fort som möjligt. Det blir dagen efter som Ashely kan pressa in dem i schemat. Nu blir det full fart på att meddela alla att tiden ändrats.

Dock blir möhippan och svensexan av som planerat. Jimmy, Carl, Ashley och Rodney går till puben för att dricka medan Chas, Eve, Scarlett, Leyla och Laurel samlas hemma hos Chas. Tjejerna har klätt ut sig och när Nicola kommer så har ingen informerat henne att hon ska vara utklädd. Chas har givetvis redan ordnat det och fixat ett grismask att ha framför ansiktet. Nicola är först sur men har det lite tjusigt på huvudet i alla fall, sedan börjar de dricka.

Eve, utklädd som en liten "kissemiss" i kortkort och mycket synlig hud, erbjuder sig att gå och ordna med mer champagne. När hon kommer till puben ser hon Carl vid bardisken och hon börjar genast att flirta med honom. (de har tidigare slängt blickar på varann ute på gatan). Hon livar upp deras svensexa med att säga åt dem att dricka shots i stället. Sedan tycker hon att de ska gissa hennes vikt genom att hon får sitta i deras knä. Carl uppskattar hennes lek jättemycket. När de andra männen blivit så fulla som de orkar med och går hem så blir hon och Carl kvar på puben.

Nicola är rätt full och börjar trivas i Chas sällskap. När hon sedan börjar förolämpa Chas för vara en Dingle så får Chas nog och säger att hon ska hjälpa Eve med champagnen. Chas i sin bunnydräkt ser att Aaron och Jackson står och pratar med varann.  Aaron frågar Jackson om de inte kan vara sams eftersom de ska jobba i närheten och Jackson går med på det. Chas går fram till sin son och kramar honom när Jackson går iväg och Aaron skäms för hennes klädsel och för att hon är rätt onykter.

Nicola vill gå efter Chas och tjejerna går ut. De är rätt högljudda och fnittriga.
Viv ser dem och ber Nicola att inte vråla så mycket. Nicola börjar håna Viv med att hon inte har några vänner och att det inte är konstigt att hennes man stack. Viv blir sur och ger igen med att vänta och se hur länge Jimmy väntar på Nicola när hon är i fängelset.

Nathan besöker David och frågar hur han tänker göra, om han hatar Nathan så mycket att han vill offra Leyla och sin pappas planer.
David berättar för Eric om att Nathan ligger bakom allt. Eric ber honom att tänka efter på vad han har att förlora om han går med på Nathans krav och på vad han kan vinna.

David besöker sedan Nathan på Home Farms kontor. Han säger att han vill ha pengarna och minneskortet först innan han går med på att rösta på bygglovet. Nathan ler och vill ta i hand men David säger att han gör det här för Leylas skull, Nathan kan dra åt helvete...


Kommentarer
Postat av: Carina

Näääe, nu tycker jag faktiskt synd om Nicola. Allt bara går fel för henne, att det flyttar dagen i domstolen till samma som bröllopsdagen, sanslöst!

Ja, det kunde man väl tro att det var Nathan som låg bakom. Nu sitter han verkligen i rävsaxen David. Inte mycket stöd han fick av sin pappa heller. Men varför är inte David lite smart och spelar in samtalen med Tanya o David? Då kan han ju visa att han blivit lurad och utpressad.

2012-03-29 @ 14:35:26
Postat av: Tina V

Varför tar inte David detta med Declan, han kanske skulle läxa upp Nathan.

Jag tror inte att någon vill hamna i klorna på Nathan, och om Declan får en tjänst av Nathan får han passa sig hela tiden, för att inte han också ska bli utpressad.

2012-03-29 @ 15:52:24
Postat av: Agneta

Haha jag gillar dagens rubrik.

2012-03-29 @ 15:56:12
Postat av: finländskan

Ja, usch vilken knipa David sitter i nu. Hur skall det gå?

En liten förhoppning finns väl om att Aaron och Jackson skall bli vänner (eller kanske till och med mer än vänner) igen nu då de ses varje dag.

Vet nån om det har nämnts nåt om Aaron har gjort klart sin samhällstjänst (eller vad det nu heter)? Han verkar ju vara på jobb i garaget som vanligt igen.

2012-03-29 @ 16:10:12
Postat av: Katarina-Cinnamon

Tänk om något bröllop i HTG kunde gå av stapeln utan en massa trubbel och elände....

Ja Carina jag tänkte på samma sak som du att varför bandar inte David in samtalen....

Hoppas att Nathan-Satan blir lurad i sin tur så att det visslar om det

2012-03-29 @ 16:28:20
Postat av: Carina

Men David konstaterade ju en väsentlig sak, att Nathan verkade väldigt angelägen om bygglovet. Vill David så kan han i sin tur sabba genom starta en motkampanj... David kommer knappast vända sig till Declan eftersom han inte vet om Nathan gör detta på uppdrag av Declan...

2012-03-29 @ 16:41:44
Postat av: Eirik

Var det bara jag som lade märke till den heltokiga översättningen av 4 pounds and 40 cents (vet inte om det var exakt den summan) som översattes till 4 kilo och 40 cent? 4 kilo av vad? Guld? :) Använder översättarna google translate?

2012-03-29 @ 17:19:08
Postat av: Erik

Typiskt att det var Nathan som låg bakom den här utpressningen. Man får lust att slå något hårt i huvudet på honom bara man ser hans elaka flin. Bra att David satte hårt mot hårt på slutet när han träffade Nathan, hoppas att det räcker.

Hoppas att Paddy och Rhona kan komma överens så att det inte blir så fientligt mellan allihop, med Marlon också. Att Marlon gillar Rhona märks ju tydligt. Kan hon inte flytta hem till honom, han har väl plats i huset nu?

Varför måste Eve bära omkring på Tootsie precis som Edna, kan inte hunden gå själv? Tycker att Eve liknar Louise lite på håll om man bara ser henne hastigt. Någon annan som tänkt på det?

2012-03-29 @ 17:36:01
Postat av: ELIZA

Nu växer hornen i pannan på mej !! Tania kallade den där äckliga lilla snorgärsen för "respekterad affärsman" !!! Affärsman med vad ?? Gör han ( och dom andra också för den delen ) annat än vrider och vänder på papper . Vad gör dom för affärer ? Och nu det här , med vilka pengar har han betalat Tania , och dessutom lovar David pengar ! Var han inte tvungen att ge tillbaka till Natasha ?? Fick idag EXAKT samma känsla , som jag fick med serien SKILDA VÄRLDAR . Snor ungar som bollar med miljoner hit och dit . ( Gör affärer , hahaha .) Som inte vet vad ett riktigt arbete är . Det känns löjeväckande och icke trovärdigt . Nu KLAGAR jag , men kan inte låta bli !!!

2012-03-29 @ 18:56:00
Postat av: Erik

Eliza: du börjar låta som Marianne. Kom tillbaka, vi saknar dig - och Lena med, var är ni?

Du har förstås rätt: vad har Nathan för pengar? Har han några alls att bolla med? Undrar vem som blir lurad här?

2012-03-29 @ 19:03:25
Postat av: ELIZA

Nuuu ska jag vara snäll och recensera dagens avsnitt , haha ! Schysst rubrik !! Vadå minnes kort , har David inte hört talas om kopior ?? Bob såg ut som en katt som fått TVÅ möss när Diane åkte iväg och han fick ta över rodret. Varför var inte Gennie och Katie på möhippan ? Dom har väl haft mer med Nicola att göra , än Eve t. ex ? Och ja , 4 kilo och 40 cent såg konstigt ut !

2012-03-29 @ 19:15:20
Postat av: Lotta

Kommer Carl att hoppa över skaklarna med Eve tro?

Känns som om han är "näste man för rakning"



2012-03-29 @ 19:16:39
Postat av: Jonas

ELIZA: anledningen till att David vill ha minneskortet är att hela historien troligtvis finns med där (det vill säga att David faktiskt sade nej till Tanya etc).



Lotta: ja, Carl såg klart intresserad ut och nog verkade det vara ömsesidigt.



För övrigt tycker jag inte det minsta synd om Nicola, hon förtjänar allt ont som kommer hennes väg.

2012-03-29 @ 19:45:03
Postat av: ELIZA

Ja ! Hoppas innerligt att du har rätt , Jonas ! Men kan han "klippa" ihop till sin fördel , Nathan alltså , bör han kunna ta bort till Davids nackdel ? Jonas , du hoppas alltså att Nics klänning är ful !? Hahaha .

2012-03-29 @ 19:54:58
Postat av: Jonas

ELIZA: jag är inte så säker på hur man redigerar en film i ett minneskort, men jag antar att han skulle kunna redigera filmen i en dator och sedan "lägga tillbaka" den redigerade versionen i minneskortet. Dock brukar inte allt vara så logiskt i serien, så om David får tillbaka minneskortet är det nog lugnt.



Jag hoppas att klänningen är megaful, men allra helst att den stackars Jimmy slipper att gifta sig med henne.



Nicola liknar för övrigt Rik Mayall (Young Ones, Bottom, New Statesman och Black Adder) när hon grimaserar.



Vidare är Chastitys röst fortsatt gäll.

2012-03-29 @ 20:16:23
Postat av: ELIZA

Ger mej inte in i en diskussion om tekniska saker , har inte en susning !!! Haha . Det verkar du ha bättre koll på ! Till mitt försvar håller jag med dig , allt är inte så logiskt......

2012-03-29 @ 20:25:32
Postat av: AnnaS

Nu känner jag att jag vill försvara Nicola lite grann. Visst är hon jobbig och ego alltid, men jag har ändå en känsla av att hon förändrats en hel del till det bättre sen hon blev mamma och nu verkar hennes jobbiga sätt mest vara ett spel. Jag voller henne numera, tycker hon är en av de bättre karaktärerna i serien. Förstår att många tycker annorlunda...

2012-03-29 @ 20:56:03
Postat av: Bella

Jag missade helt att de översatte till kilo (vilket kanske är någon jag borde lyckats lägga märke till x3), däremot märkte jag att de istället för att skriva "Take That" i översättningen så skrev de bara "ett pojkband". :c

2012-03-29 @ 20:58:49
Postat av: Lina

Suck ....

2012-03-29 @ 22:42:52
Postat av: Tina

AnnaS. Jag tycker också synd om Nicola. Hon har varit hemsk tidigare men har faktiskt förändrats. Till sin nackdel har hon sitt stora kontrollbehov men hennes fördelar väger klart över nu. Jag hoppas att hon får ett fint bröllop och att hon inte blir dömd.

2012-03-30 @ 10:52:39
URL: http://schottistina.blogg.se/
Postat av: AnnaS

Jag läste just igenom mitt inlägg där tidigare, får skylla på att jag skrev på telefonen... men jag gillar henne, ska det naturligtvis vara! Tina: kul att du håller med, trodde jag var ensam!

2012-03-30 @ 12:02:13
Postat av: Stina

Nej du är ine ensam jag har också börjat gilla Nicola, hon är roligt vass, men kan förstås vara lite jobbig ibland. Varför framställs alltid Nathan i så dåliig dager, kan han inte förändras till det bättre, det har ju hänt med många personer i Hem till gården. Det måste var hemskt att veta att mamman har dödat pappan, även om det var av misstag. Undrar om Natascha kommer undan, jag har börjat gilla henne också

2012-03-30 @ 12:43:37
Postat av: Carina

En annan översättningsmiss var "half four" som översattes till halv fyra när det motsvarar halv fem.

(half past four)

2012-03-30 @ 13:05:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0