Egna klipp från ett politikermöte

Tania ringer David och vill att de träffas hemma hos henne i stället för på kontoret i stan. Viv hör det och skvallrar direkt till Leyla att han pratar med någon dambekant. Leyla frågar vem det var och får då veta att det bara gällde affärer och inte alls är så spännande. Hon vill ha skjuts av honom för hon ska på arbetsintervju men David ska tyvärr åt andra hållet.
När han kommer fram till Tanias hus så är det redan öppet och han går in. Hon kommer ner i morgonrock och David blir irriterad och rusar ut. Tania följer efter honom och säger att det var inte meningen att han skulle tro att något annat skulle hända men hon var bara så sen. David följer med henne in igen.

Jimmy ska iväg och hyra kostym till bröllopet och Nicola säger att han måste tänka på att den ska matcha brudtärnornas klänningar. Hon blir sedan orolig för att han inte ska klara av det så hon vill följa med men han säger att hon har annat att tänka på, så som advokatmötet. Nicola säger åt honom att om han inte gör rätt så behöver han endast tänka på att allt ska matcha hans blodgrupp.

John tror att de avbokat semesterresan förhastat och undrar om de kanske kan boka en ny. De diskuterar hur de ska göra med Holly och kommer fram till att hon får följa med. Moira frågar Diane om hon kan få ledigt den veckan i alla fall och Diane går med på det.

Paddy sitter och räknar på om han kan bjuda över den andra spekulanten. Rhona frågar hur det går och han säger att han vill expandera så hon kan få en heltidstjänst. Paddy frågar henne om inte hon tänkt på att öppna en egen klinik.

David är nervös och inte alls bekväm hemma hos Tania. Hon bjuder honom på en drink och sedan sätter de sig i soffan. Hon säger att allt gått bra angående städkontraktet och han behöver inte oroa sig för något. Nu vill hon ha ett närmare samarbete med honom. David säger ifrån att han inte är intresserad av henne på det sättet och att han redan har en flickvän. Tania säger att hon tycker att hans ärlighet är attraktivt.

Nicola pratar med Bob om dryck till bröllopet. Han är beredd att ge henne storköpsrabatt om hon köper 6 flaskor får hon 6 flaskor gratis. (uppfattade jag det rätt?) Då säger Nicola att det givetvis borde bli större rabatt om hon köper fler flaskor. Laurel som står bredvid frågar om hon menar "köp 12 flaskor och få 24 gratis"? Ja ungefär så säger Nicola men Bob talar om att det inte fungerar på det sättet.

Viv kommer in och säger till Bob att han får träffa barnen i kväll. Det visar sig att hon behöver barnvakt. Bob blir lite besviken eftersom barnen kommer att sova vid den tiden.
Nicola kan inte låta bli att påpeka att det var ju passande att hon behövde barnvakt och då låter Bob träffa barnen. Viv blir sur och säger att Nicola inte ska säga något för hon kanske inte ser sitt barn på ett tag...

Charlie kommer åkandes i en sportbil. Andy står och ser när Charlie parkerar på gatan utanför puben. Charlie erbjuder Andy en provtur men Andy vill inte. Däremot vill Terry provköra bilen när han ser den. Doug kommer och ser bilen och genast börjar han muttra. (köpte inte Doug en sportbil precis efter skilsmässan från Hilary?)
Bilen blir det stora samtalsämnet på puben. Rhona säger till Marlon att han inte behöver en sådan bil eftersom han är manlig nog. Marlon ser väldigt stolt ut efter den kommentaren. Han frågar sen om hon sagt något till Paddy om kliniken men det har hon inte.

Victoria kommer från skolan och ser sportbilen. När hon inser att det är Charlies blir hon glad för han erbjuder henne en åktur. Doug som fortfarande sitter kvar utanför och surar får då höra av henne att de ska till Frankrike igen. Han blir inte gladare av att Diane inte berättat något.

Moira och John berättar för Holly att de tänkt resa bort nästa vecka. Holly skiner upp och säger att de inte ska oroa sig för henne för hon lovar att sköta sig. De kan ju ringa henne varje morgon och kolla läget bara de inte ringer för tidigt. Holly blir riktigt besviken när de säger att hon ska följa med dem.

Tania fortsätter att försöka förföra David. Hon ställer sig framför honom och låter morgonrocken glida ner över axlarna. David är inte intresserad och hjälper henne dra upp morgonrocken igen och påminner om att han har en flickvän. Tania ber om ursäkt och vill att de börjar om och att han inte säger något till någon men David är förbannad och säger att han inte vill gå med på hennes arbetsmetoder sedan går han därifrån. Tania går till bokhyllan där hon stänger av en dold kamera.

Jimmy kommer till puben med Carl efter kostymprovningen. Han är nöjd med det han beställt till bröllopet men Carl säger att Nicola kommer bli tokig när hon ser kostymen. Eve hör det och frågar om hon ska be Ashely att boka Jimmys begravning i stället för bröllop för ingen går emot Nicolas önskan. Jimmy säger då att han bara använt sin initiativförmåga.

Nicola vill inte gå till advokatmötet som hon har även om Laurel säger åt henne att det är viktigt. När Jimmy kommer hem från kostymprovningen tror han att Nicola ska vara förbannad på honom för han är sen men hon är mer ledsen och orolig för straffet hon kan få. Han får veta att hon inte varit hos advokaten för hon vill koncentrera sig på bröllopet och göra det till den lyckligaste dagen i livet, inte oroa sig för att hamna i fängelse.

Rhona får samtal när hon är på kliniken. Paddy blir nyfiken när hon tvekar om att svara. Han säger att hon kan gå in i ett annat rum så hon får prata ostört.
Paddy berättar sedan för Marlon att han tror att Rhona har en hemlig flirt eftersom hon inte ville prata i telefon när han var i närheten. Marlon frågar Paddy vad exakt han hört.

Doug sitter inne på puben och beklagar sig för Sandy över allt Charlie gör.
Charlie går fram till Andy och ger ett kuvert med pengar så han kan åka och hälsa på Sarah. Andy vill inte ta emot pengarna men Charlie insisterar eftersom det är viktigt att ha bra kontakt med sina barn innan det blir försent som för honom. Sedan ger han Diane en ask som ser ut som en smyckesask. Diane öppnar och hittar en engångskamera i och då blir hon glad och förlåter Charlie för att han låtit Victoria köra sportbilen på en parkering.

David berättar för Eric om hur det gått på mötet med Tania. Eric råder honom att inte berätta för Leyla eftersom ingenting hände och Leyla kommer ändå inte förstå. David vill inte ljuga om det för han vill vara ärlig mot sin flickvän.
Leyla och David träffas och de sitter på uteserveringen vid puben. Han går in en stund och precis då kommer Tania och lämnar ett stort kuvert till Leyla som David ska ha. Tania hinner gå innan David kommer ut igen. Han får kuvertet men vill inte öppna det när Leyla är i närheten.
David skyndar sig sedan hem och öppnar kuvertet, däri ligger en dvd. Han sätter den i spelaren och ser inspelningen som är klipp från mötet hos Tania och det ser ut som om han är intresserad av henne. Det slutar med scenen där han tar tag i hennes morgonrock som hänger på överarmen...




Kommentarer
Postat av: Erik

Tänkte väl att den där Tania inte har rent mjöl i påsen. Hur ska David hantera det här? Inte berätta för Leyla väl?

Varför berättar inte Rhona för Paddy att hon är den andra budgivaren på veterinärpraktiken, när hon har chansen?



En annan grej som nog kommer att glädja en och annan HTG-tittare som saknar Jasmine sedan hon försvann ur serien. Söndagen den 15 april 21.30 börjar SVT visa en brittisk miniserie i fyra delar av mannen bakom Downton Abbey: Titanic.



Här finns en trailer:



http://filmmedia.se/2012/03/27/titanic-arets-miniserie/



"Jasmine" är med i alla fyra delarna, hon skymtar ett par gånger i trailern. Inte illa marscherat av en HTG-flicka!

2012-03-28 @ 16:48:00
Postat av: Tina

Det förstod man med en gång att det var något skumt. Att inte David krävde att Tania skulle klä på sig innan de hade sitt affärssamtal. Jag tycker att han är lite väl vek och därför kan det nog vara svårt för honom att bli trodd om han berättar det för Leyla.



2012-03-28 @ 17:22:43
URL: http://schottistina.blogg.se/
Postat av: Tina V

Vad har Tania för nytta av att utpressa David?

Varför vände han inte och gick när hon inte var klädd?

Jag skulle nog berätta snabbt innan det händer mer.

2012-03-28 @ 18:04:26
Postat av: Erik

Tania kanske spelar under täcket med någon annan för att pressa David på pengar. Allt är möjligt i den här serien. Det känns dock inte så troligt, en så snygg kvinna och dessutom kommunpolitiker. Skulle nog vara lite farligt om det kom fram och David satte hårt mot hårt. Pappa Eric kanske kan ge goda råd, han har ju lite erfarenheter av skumma kommunaffärer.

2012-03-28 @ 18:22:20
Postat av: ELIZA

Ja men precis , Erik ! Paddy och Rhona står och trissar upp priset för varann . "Alla" surrar och pratar och skvallrar stup i kvarten , men när det är nåt viktigt dom kan prata om , nä , då är det locket på !!! Ja , vem har intresse av att blackmejla David ? I ett tidigare avsnitt satt ju vår käre Nathan och betraktade Tania och David . Är det han , så varför ?

2012-03-28 @ 19:17:53
Postat av: AnnaS

I och för sig har ju Tania verkat rätt på hela tiden, men att Nathan skulle ligga bakom verkar ju inte alls otroligt, även om tanken inte har slagit mig förrän nu! Har Tania nåt med byggnadsnämnden att göra? Jag har inte lyssnat så noga på dom här politiska spörsmålen.

Jag gissar att pappa Erik har erfarenhet av mer än politik i det här fallet... Tycker David ska berätta för Leilah nu direkt, innan det blir för komplicerat. Den där filmen visar väl snarare att inget hände!

2012-03-28 @ 21:37:00
Postat av: AnnaS

Vid närmare eftertanke är väl frågan om David har nåt med byggnadsnämnden att göra?

2012-03-28 @ 22:02:23
Postat av: Malin

Den där Tania är en riktigt obehaglig typ. Jag tycker att David borde berätta vad som hänt för Leyla direkt, för det kommer säkert komma fram ändå och håller han det dolt ser det ju ut som att något faktiskt hände.

2012-03-28 @ 23:09:04
Postat av: Jackson

Ja, nu är det ganska många obehagliga individer som härjar. Det är nog bäst att David skyndar sig och berättar för Leyla, annars kan det säkerligen bli mycket komplicerat.



Oj, oj vad Charlie tar i för att ställa sig in hos Diane och hennes närmaste! Undrar vad han har att dölja? Var kommer alla pengar ifrån?



Någon nämnde en Carlos, som Nicola tydligen har varit gift med. När var det? När jag började titta bodde hon ihop med en kille vid namn Simon, men Nicola skämdes för att han så småningom hamnade i renhållningsbranschen och förhållandet tog slut.

2012-03-29 @ 07:16:02
Postat av: Jonas

Jackson: kommer inte ihåg exakt när det var, men det var ett antal år sedan. Carlos hade för övrigt ishockeyfrisyr.



Simon kallade henne för Frosty, ett mycket passande namn. Den kvinnan förtjänar ett fängelsestraff. Hon gick ju fri från mordförsök på sin tidigare make (den äldre mannen).

2012-03-29 @ 08:18:00
Postat av: Frk Höger

Nicola var ihop med en kock på puben, han hette Carlos och var kär i Nicos syster Bernice. Nico sa att hon var gravid och därför skulle Carlos gifta sig med henne, fast han hade en affär med Bernice. Allt avslöjdades på bröllopsdagen så det blev ingen vigsel.

Marlon hade då en egen restaurang som hette Chez Marlon men den gick inte så bra tillslut.

2012-03-29 @ 08:25:16
Postat av: Therése och Samuel

Stämmer att Doug köpte någon snajdig bil efter skilsmässan. Däremot blev det sådana protester från Laurel (om jag minns rätt) att han såg sig nödsakad att sälja den vilket är fullständigt obegripligt, han har väll rätt att äga vilken bil han vill.

2012-03-29 @ 08:34:50
Postat av: Therése och Samuel

"han har VÄL rätt att äga vilken bil han vill", ska det vara. Lättare för Colin att översätta, he he.

2012-03-29 @ 08:37:13
Postat av: Colin

Aw thanks Therése och Samuel! Although the translator hasn't explained to me what a snajdig car is, either!



Carlos also returned for 1 week in May 2004. Does anyone remember why? Some sort of function I think, but no-one got married that week. There are pictures and some info on him here: http://www.emmerdale.org/emmerdale/profiles/Carlos.htm



The Carlos/Nicola non-wedding (also including Nicolas mother) is available on DVD by the way - search for "The Best of Emmerdale"

2012-03-29 @ 10:38:53
Postat av: Colin

Answering my own question, it was a party hosted by Tom King - Sadie first appeared in the episode before.

2012-03-29 @ 11:04:18
Postat av: Jonas

Colin: I think "snajdig bil" means "flash car" although "snajdig" is kind of Swenglish slang.

2012-03-29 @ 13:19:13
Postat av: SoP

Varför verkar alla i den här serien se det som att den smartaste lösningen är att Ljuga för varandra i alla lägen?

2012-04-01 @ 01:07:19
URL: http://sisterofpain.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0