Drastiska åtgärder men är det tillräckligt?

Leyla och Alicia fortsätter att prata om barnet Leyla fött och som nu är Alicias son. Det visar sig att Alicia är steril och inte kunnat få barn och att Leyla hjälpt henne med att föda ett barn som Alicia sedan fått. De lugnar ned sig och båda kan äntligen börja prata utan att det blir hetsigt. Alicia erkänner att hon blev rädd för att Leyla kommit tillbaka för att få tillbaka Jacob och Leyla säger att så är det inte längre.

Moira kommer till klubben där Holly jobbar. Hon låtsas vara en kompis som heter Roz när hon frågar efter dottern. Moirta sitter kvar och väntar tills Holly dyker upp. Holly kommer efter ett tag och hon blir inte glad när mamman är där. Moira får med sig Holly ut för att prata ostört men Holly är inte så intresserad av att prata. Hon nekar till att ha gjort inbrottet i familjehemmet, det finns ju andra som kan se ut som henne försvarar hon sig med. När hon sedan vill gå så tvingar Moira henne kvar.

Diane bjuder Nicola på en drink på puben för att be om ursäkt för att hon skällt ut dem igår.

Carl kommer in på Kings kontor och endast Eve är där. Han går fram till henne för att kramas men hon drar sig ur hans grepp. Han ser att hon tittar på husannonser och hon säger att det är lite jobbigt att hela tiden höra honom och Chas när de håller på. Han säger att det är en svår tid men det kommer att bli bättre, sedan kysser han henne. Carl säger åt Eve att huset är tomt och nu ska de gå dit och hon kan inte säga nej.. Precis när de ska gå iväg hand i hand ser de att någon kommer. Jimmy är glad och vill berätta att Nicola fått börja hos Declan igen och att hon fått en befordran. Sedan vill han givetvis ha tillbaka sitt gamla jobb och det får han men han får inte kontorsutrymmet som är upptaget av Scarlett och Eve. Jimmy blir så glad så han vill bjuda på ett glas på puben men han vågar inte gå dit själv när Carl säger åt honom att gå i förväg.

Paddy är arg på Aaron för att han sålt bilen till Pearl. De sitter på cafét och pratar och när Hazel kommer in så försvarar hon Aaron ända tills hon får veta att de antagligten behöver repareras snart och då kommer Pearl inte ha råd med det. Hon får Aaron till att komma till konstkursen för att be Pearl om ursäkt och lova att hitta en annan bättre bil till henne.

Holly fortsätter att förneka inbrottet och verkar inte bry sig speciellt att hon tagit mormoderns ring. Moira blir så förbannad att hon tar tag i dottern och släpar henne till bilen. Holly säger att hon vägrar åka hem igen men Moira bryr sig inte för de ska inte hem. Hon kör Holly till polisstationen. Då blir Holly rädd och erkänner inbrottet och vill plötsligt att de löser saker och ting hemma i stället. Moira står på sig och ber polisen att anhålla Holly. John kommer dit lite senare och han tycker det var onödigt att gå till polisen för de kunde kanske ha löst det själva. Polisen kommer ut efter ett tag och säger att de kan åtala Holly men det slutar med en varning fast det bästa vore om de sökte professionell vård till henne istället. Moira tvekar men John övertalar henne till att inte låta åtala dottern.

Alicia ska åka iväg för att hitta någonstans att sova över eftersom hon stuckit hemifrån med Jacob. Leyla erbjuder dem att stanna hos henne.
Gennie kommer för att prata med  Leyla om tjejkvällen men Leyla har ångrat sig. Alicia fortsätter att gnalla och nu är det om att ingen hjälper henne med väskorna. Sedan blir hon sur för att Leyla inte kan ge besked om hur länge de kan bo hos henne eftersom hon inte hunnit prata med David än. (Alicia verkar ha riktigt uselt humör och det svänger väldigt fort)

Victoria har frågat Hazel på cafét om hon behöver hjälp och Hazel har tackat ja. När Victoria är klar tror hon att hon ska få betalt men då säger Hazel att de inte pratat om någon betalning och att hon inte är den som bestämmer i cafét. Victoria blir sur och går därifrån.
Diane råder sedan Victoria att söka jobb hos Val.

Terry är tillbaka vid verkstaden efter första arbetsdagen som chaufför. Han hittar ett svart paket i bilen och ber Rodney att försöka spåra vem av kunderna som kan ha glömt det.
Det visar sig att Terry tagit upp en kund på väg från flygplatsen som inte är registrerad och paketet kan tillhöra honom.

Gennie, Katie och Adele kommer in finklädda på puben innan de ska iväg till stan. Katie säger till Adele att hon ser ut som om hon ska försöka imponera på någon men då tittar Adele på Andy som sitter en bit ifrån och förnekar att det är det hon är ute efter.
Rodney erbjuder sig att skjutsa tjejerna till stan men de har redan beställt en taxi. Cain hör det och säger till Rodney att de kommer inte tjäna pengar på att skjutsa billiga slinkor till stan. Katie hör det och säger till Diane att Cain får betala för deras drinkar eftersom de inte är så billiga som de ser ut.

Andy får samtal från Debbie som meddelar att Sarah är på väg till honom. Han blir förståss glad och tänker ta ledigt i några dagar.
Victoria kommer till puben efter att ha jobbat hos Val och hon är helt slut. Hazel som står och hör hur Victoria klagar på slavarbetet erbjuder henne 20£ för arbetet tidigare idag och det gör Vic lite gladare.

Lizzie har lagat middag till Bob och de äter och har trevligt. Han säger att han tänkt åka och hälsa på tvillingarna som är med Viv hos Donna. Lizzie erbjuder sig att följa med så han inte behöver åka ensam och Bob tycker det ska bli trevligt med sällskap. Han hade tänkt fråga Marlon men visste att han inte vill träffa Donna och hennes nya pojkvän.

Holly släpps och utanför stationen så ber hon Moira och John om ursäkt men hon tänker inte följa med dem hem igen. Hon säger att hon har ett liv nu med jobb och lägenhet och vänner, så nu vill hon inte att föräldrarna förstör det. Hon lämnar en lapp med adressen där hon bor och ber dem att hälsa på någongång, sedan går hon.
John och Moira vet inte om de kan lita på sin dotter men för att få veta det ska de kolla upp adressen...



Kommentarer
Postat av: Erik

Skönt att Leyla och systern fick prata ut och blev sams. Ja, Alicia får nog försöka tygla sitt humör, hon är inte lätt att leva med. Men vad kommer David att säga? För Leyla tänker väl inte berätta hela sanningen? I dag var det Moira som var handlingskraftig. Men hjälper det verkligen. Känns som att Holly kommer att fortsätta knarka.

2012-06-07 @ 13:36:33
Postat av: Jackson

Jag trodde att Moira skulle köra Holly direkt till ett behandlingshem. Det hjälper nog inte med mindre.

Leylas syrra är verkligen lättantändlig. Som Erik säger, hur skall Leyla kunna ge David en vettig förklaring till att hennes släktingar plötsligt har flyttat in?

2012-06-07 @ 15:13:42
Postat av: AnnaS

Konstigt att inte polisen, som ändå tycktes ha koll på läget,i inte föreslog nåt behandlingshem till Holly. Att hon skulle klara sig själv känns inte så troligt.

Jag missade Leylas och Alicias samtal i början. Är Justin far till barnet och var han ihop med Alicia då? Varför vill inte Leyla berätta för David? Han verkar ju vara en fin och förstående kille och det skulle väl underlätta en hel del i Leylas liv.

2012-06-07 @ 16:49:55
Postat av: ELIZA

Nej. Justin är inte far till barnet. Erik: Vad menar du med, att inte berätta hela sanningen? Vilken av sanningarna?

2012-06-07 @ 18:28:56
Postat av: Pandora

Ja Erik vilken sanning? Vet du något som vi inte vet?

2012-06-07 @ 19:16:25
Postat av: Tina

Ja,man kan ju fråga sig varför inte Leyla berättar det för David eller varför egentligen hon inte redan har gjort det. Så farligt är det väl inte att ha ett barn som man har lämnat bort, eller?

2012-06-07 @ 19:51:34
URL: http://schottistina.blogg.se/
Postat av: ELIZA

Kanske vi hamnat i en kultur krock? Här i Sverige är det väl inte hela världen att bli ensamstående mamma? Vi har ett fantastiskt skyddsnät. Om man sen måste eller vill lämna bort ett barn, så är väl det en välgärning att kunna hjälpa en annan kvinna som inte kan få egna barn. Och vad är det att skämmas för?

2012-06-07 @ 20:00:08
Postat av: finländskan

Som jag uppfattar det så menar Erik att Leyla inte kommer att berätta sanningen om att Jacob är hennes barn, hon var ju väldigt bestämd då hon sade att Alicia inte får berätta om Jacob för David.

2012-06-07 @ 20:00:47
Postat av: Hanna

Någon mer än jag som har jobbiga störningar på TV4? Jag missar flera scener för att bilden hoppar och försvinner. TV4 har sagt att de har problem, men vem vill kolla på program och filmer som bryts hela tiden. Får kolla på htg på play i efterhand istället :(

2012-06-07 @ 22:32:10
Postat av: Anonym

Det var störningar hos mig också! Jag trodde det var fel på tv:n.

2012-06-07 @ 23:33:57
Postat av: AnnaS

Nu försvann mitt namn igen...

2012-06-07 @ 23:35:47
Postat av: Erik

Jag vet inget mer än alla andra om Leylas "sanning". Jag menade bara att hon inte berättat något alls om sitt tidigare liv för David utan bara ljugit och slingrat sig. Verkar inte som att hon har lust att berätta något nu heller, men NÅGOT måste hon väl i alla fall säga, om de ska kunna fortsätta att vara ihop. Kommer hon att säga att Jacob är hennes son? Tveksamt. Kanske ...

2012-06-08 @ 07:48:47
Postat av: Ellen

Det är mycket roligt att läsa vad ni tror och tänker om handlingen i Emmerdale. Många av er kommer att bli överraskade i framtiden då ni tror helt fel. Andra gissar helt rätt.

I vilket fall kommer det att bli en mycket händelserik höst efter sommaruppehållet. Tittarsiffrorna i England steg mycket under den tid som det som kommer visades (ca ett och ett halvt år sedan).

Jag följer serien direkt i engelsk tv på nätet. Dock mer sporadiskt nu då den inte är så bra för tillfället.

2012-06-08 @ 10:24:12
Postat av: Jonas

Det var störningar för mig också igår (hade spelat in avsnitten). Väldigt irriterande.

2012-06-08 @ 15:49:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0