Vem ska man tro på?

"Må tron vara med er" Doug föreslår att Ashley ska blanda in lite Obi Wan Kenobi vid gudstjänsten för att Ashley suttit uppe och tittat på Star Wars under natten. Diane kommer dit för att låna en resväska till Victoria som ska till Spanien (har det nämnt något om det tidigare?) Doug får höra att Andy ska skjutsa flickan till flyget och då undrar han genast varför Charlie inte gör det.
Diane kommer hem och Victoria är på väg när hon packat klart. Diane försöker få Charlie till att hitta på något men åter igen måste han till kontoret eftersom en klient ändrat tid på mötet.
Doug som sett att Charlie glömt bilnycklarna på bardisken följer efter honom. Han ser att Charlie sitter utanför och pratar i mobilen. Doug hör att Charlie "saknar" någon och påpekar sedan detta för honom. Charlie säger att han pratat med sin dotter som har problem med värmepannan men att han ska dit och hjälpa henne nu.

Marlon är orolig för Shadrach och visar att det finns en alkoholterapiklinik i närheten men Shadrach är inte intresserad. Marlon försöker prata med gubben men det hjälper inte.
Shadrach kommer senare in på puben när Marlon jobbar. Marlon vill inte servera öl till Shadrach och det gör Bob förvånad. "Om någon annan kommit in före lunch för en drink hade alla reagerat men inte när det gäller Shadrach" säger Marlon och rusar in i köket. Rhona som kommit in på puben går in till honom och försöker få reda på vad som händer. De går sedan ut och pratar och Marlon berättar lite om sin oro och att inte kunna hjälpa till. Han jämför med Aarons självmordsförsök när alla ställde upp men nu låter man Shadrach sakta ta livet av sig...
Marlon kommer in på puben och ser att Shadrach inte dricker något och han frågar varför. Shadrach svarar att han inte har någon lust sedan reser han sig och går därifrån.

Holly fortsätter att vara den goda dottern och för att visa det så vill hon ordna med frukost till Hannah.
Hon frågar sedan sina föräldrar om hon får följa med Aaron och Jackson ut på stan i kväll. John och Moira säger att det inte är ok men när Holly säger att Adam kanske också följer med så ändrar de sig.

Cain och Charity ska hitta på något för dagen och han föreslår en promenad på Home Farms ägor. Hon vill först inte följa med men blir övertalad när hon hör att Cain inte ger sig angående utpressningen mot Natasha.

Nicola och Jimmy äter lunch på puben tillsammans med Rodney. Hon säger att de måste passa på att luncha där innan puben säljs för sen vet man inte hur det blir. Nicola fortsätter att antyda om pubförsäljningen och tillslut förstår Jimmy att hon vill att de köper den men han säger att de inte har råd.

Larmet går på Home Farm och Natasha, Nathan och Maisie kommer precis hem. Maisie blir orolig för att det ska finnas tjuvar inne i huset men Natasha säger att de nog bara glömt att stänga ett fönster när de gick. Maisie är inte övertygad och väljer att stanna utanför när de andra går in. Natasha visar då ett fotografi på henne och Mark som är sönder rivet. De inser på en gång att det är Cain som är skyldig men de är förvånade att han gjort det mitt på dagen. Hon berättar då för Nathan att hon sett Cain hålla koll på huset tidigare.

Shadrach sitter utanför kyrkan när Laurel kommer. Hon slår sig ned hos honom och de pratar lite. Shadrach undrar om hon någonsin tänk på hur livet blivit och varför. Strax efter kommer Ashley och de ska till puben men Shadrach vill inte följa med dem. När de andra gått tar han fram en ölburk han gömt.

Doug pratar med Laurel om Charlies kontor. Hon säger att han får sluta att oroa sig för Diane och tro att Charlie är en bluff. Han säger då att Laurel om någon borde veta hur det är när man "vet" något men ingen lyssnar, precis som med henne och Sally.
När Doug sedan hör att Charlie ska iväg på kundbesök igen så skyndar han sig att låna Ashleys bil.
Laurel frågar sedan sin far vad han håller på med eftersom hon insett att han inte gjort det han sagt. Doug säger då att Charlie inte alls varit vid sitt kontor för han hade suttit utanför och väntat. Ashley flikar in att de kanske ändrade mötesplats men det vill inte Doug tro. Han är helt säker på att Charlie ljuger för Diane och att det finns en eller kanske flera fruar/damer i Charlies liv och det tänker han ta reda på.

Leyla lastar ut Vals skräp som lämnats i huset. Declan kommer förbi och erbjuder sin hjälp. Senare hjälper han Leyla inne i nya butiken när David kommer. De båda männen bär upp ett skrivbord till övervåningen. När de är klara säger Leyla att hon ska hämta en varsin öl åt dem. David passar då på att säga till Declan att sticka eftersom han inte vill ha honom där. David är fortfarande sur efter att ha blivit lurad av Nathan och han tror att Declan visste om det. Declan säger då att det inte är hans sätt att göra affärer och han hade aldrig gått med på det om han vetat men nu verkar ju ändå alla vara nöjda. David säger åt honom att gå innan Leyla kommer tillbaka men Declan väljer att stanna kvar.

Nicola ger sig inte utan försöker övertala Jimmy om hur bra det vore med att äga puben. Jimmy blir tillslut så irriterad att han faktisk höjer rösten och säger till henne att de inte har råd. Nicola blir sur och lämnar honom ensam hemma med Angel medan hon går till puben med sin far.
Väl på puben kan hon inte släppa tanken så hon pratar med Diane. Efteråt säger hon till Rodney att följa med hem igen för att prata med Jimmy.
Jimmy som har tänkt på saken medan de andra var borta säger på en gång att han ska fundera på saken men får då veta att Nicola redan pratat med Diane. Ska verkligen de ta över puben?

Adam ber Aaron att hålla ett öga på Holly när de går ut på kvällen eftersom han själv ska vara med Scarlett.
John och Moira får sedan veta det men känner att de inte kan ta tillbaka det de lovat Holly. Moira ger Holly lite pengar till några drinkar och till en taxi hem. John och Hannah ska iväg och bowla medan Moria ska till puben för att jobba men hon får sedan ledigt av Diane så hon skyndar sig till John och dottern för att göra dem sällskap.
Adam hör att det är föräldrafritt hemma skyndar sig hem med Scarlett. Tyvärr för deras del så kommer Bartons hem lite för tidigt och de får avbryta det de gjorde och Adam säger att han ska skjutsa hem Scarlett nu.
John och Moira diskuterar om de ska hämta Holly nu eller om det är för tidigt och de kommer fram till att det är för tidigt på kvällen, dessutom så är ju Holly med Roz så det borde vara lugnt. (Har de inte insett att det är Roz som är det dåliga sällskapet?)

Holly är ute med Jackson och Aaron. Roz har gjort henne sällskap. Tjejerna går till damrummet och Roz erbjuder sin vän lite kokain. Holly vill inte ta något utan hon vill hålla sig lugn. Aaron och Jackson verkar ha det trevligt ihop men de försöker att inte glömma att hålla ett öga på Holly. De ser hur hon flirtar med en kille men allt verkar lugnt. Efter ett tag kommer Roz fram till dem och säger att Holly spårat ur på toaletten. De skyndar sig dit och får sparka in dörren till båset där Holly sitter på golvet. Aaron och Jackson tar hem Holly till Paddy. Roz har åkt hem till sig. Jackson säger att han åker hem nu så får Aaron ta hand om Holly men att om något händer eller om han blir orolig så måste han väcka Paddy på en gång. Aaron säger att han ska bara sms:a från Hollys mobil till John och Moira om att hon "sover över hos Roz".








Kommentarer
Postat av: Erik

John och Moira är alldeles för godtrogna, har de inte fattat vad Roz är för typ? Det behövs en Marlon för att hålla ordning på Schadrach, men hjälper det? Han lär nog få tag i öl ändå även om han inte dricker på puben. Tur att Doug finns för att ta reda på Charlies hemligheter, men ska han hinna sätta stopp för det i tid? Alla tycker väl att han överdriver, men Charlie är definitivt inte att lita på. Nicola och Jimmy som pubägare då? Kan man tänka sig något mer osannolikt?

2012-04-16 @ 16:48:38
Postat av: Kristina

Jag var så kritisk gentemot Charlie från början men sen ändrade jag mig och tyckte att han verkade vara en hyvens kille och nu vet jag inte vad jag ska tro. Jag hoppas innerligt för Dianes skull att det han döljer inte medför trubbel och hjärtesorg. Kanske han har en sjuk syster gömd på ett hem någonstans?

2012-04-16 @ 17:46:06
Postat av: Agneta

Nicola som pubägare ha ha hon har väl portat halva byn inom en vecka.

2012-04-16 @ 18:44:06
Postat av: Carina

Håller med Kristina, har också ändrat mig om Charlie fram och tillbaka , men nu verkar det väldigt misstänksamt. Bra att Doug tar tag i det.

Holly verkar ju som att hon ändå vill sköta sig nu, men trycket från Roz är stort. Hoppas nästan det ska krisa till sig så Paddy måste hjälpa till, tycker det är lite för mycket att lägga på aaron nu att ta hand om Holly och täcka upp för henne.

2012-04-16 @ 18:52:49
Postat av: Colin

Having now seen the final episode of Titanic, I've added my final thoughts (no plot spoilers, of course) on the previous blog if anyone is interested.

Postat av: ELIZA

Varför tar Aaron på sej att baby sitta Holly ? Låt henne gå hem så dom får se . Inte säger man väl : "miss you too" till en dotter som bor nära , och som man förhoppningsvis såg senaste veckan ? Håller med Doug : hur många har han ?? Lurigt värre med Charlie. Och inte verkar han värst intresserad av sovrummet heller ..? Diane såg ju själv fundersam ut när han hellre går "hem" och sover ?!?! Nä , Marie , jag har inte heller hört om att Vickan skulle åka till farmor . Det har varit så ibland , händer och görs saker som inte nämnts . Ibland har jag undrat om "bandet går" när det är reklam . Ser det i filmer också ibland . Räcker ju en , två meningar så är man borta .

2012-04-16 @ 20:19:54
Postat av: Jonas

Varför levererar Cain inte något till Maisie när hon är på puben, så att häxan och Nathan inte kan hindra honom? Han måste ha blivit bra dum på sistone, Cain.



Moira kommer väl ändå inte att förstå att Holly har tagit droger. Hon verkar inte speciellt slug.

2012-04-16 @ 20:31:05
Postat av: Colin

Yes, Victorias holiday was mentioned on Friday. Moira asked Diane if Victoria had finished packing, and Charlie said she'd asked if the pub would be sold before she got back.

2012-04-16 @ 21:13:02
Postat av: Tina

Jag tycker att historien om Holly´s missbruk är bra, på samma sätt som Aarons väg ut ur garderoben. Däremot är jag redan trött på Shadracks snyftstory. Den köper jag inte.

2012-04-16 @ 22:19:07
URL: http://schottistina.blogg.se/
Postat av: Anna S

Det är möjligt att Hollys tanke var att inte använda narkotika, men hon var ju inte speciellt svår att övertala. Och sen var det ju hon som fick nåt av nån kille. Hur blev det förresten med det där hon snodde av veterinären? Har vi hört nåt mer om det?

2012-04-17 @ 08:28:40
Postat av: Colin

Seeing as though Rhona said she was contacting the police, one might have expected the ketamine to be mentioned again, but with John not being able to find it, that seems to be as far as they wanted to take that part of the storyline (apart of course from then confirming to us that she took it). I imagine once she had given it to Roz it was sold on to someone else and wouldn't have been traced back to Holly, even if the police had found it.

2012-04-17 @ 10:30:27
Postat av: Tina

Sedan Holl gav Ketaminet till Roz, har det inte nämnts mera.

2012-04-17 @ 11:17:16
URL: http://schottistina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0