Ring inte dr Gibbs om du blir sjuk

Diane pratar med Charlie och hon frågar honom om han berättat för sin dotter än om hur sjuk han är. Han säger att han vill vänta med det tills de kommer till Frankrike.

Jai försöker be Nikhil om ursäkt för att han lagt sig i och fått Amber till att dyka upp. Nikhil surar och håller med och han hoppas att få bli lämnad i fred nu.
Nikhil söker upp Maisie på Home Farm för att prata med henne. Han får komma in och då berättar han om att Amber var hans första flickvän och de skulle gifta sig om hon inte varit otrogen.  Sedan säger han att det var Jai som fått henne att komma till byn. Maisie tror honom inte riktigt och verkar mest irriterad. Nikhil berättar sedan att han aldrig varit med någon och då lossnar det för Maisie som först blir överraskad men sedan rätt glad. Hon ger honom en andra chans och pussar sedan honom. Han säger att han inte är så bra på att ha bråttom och Maisie är beredd att hålla med.

Chas kommer med en karaokemaskin till puben för att ha den på festen. Marlon passar då på att berätta att Shadrach ändrat sitt liv men Chas tror inte det kommer att hålla så länge. Marlon ber henne stödja sin far i sitt beslut ändå.

Nicola och Scarlett sitter utanför puben, båda pratar med sina chefer i mobilen. Efteråt så är de irriterade på Carl och Natasha. Nicola drömmer om att bli pubägare för det skulle bli så bra. Tjejerna går sedan in för att ta långlunch. När Scarlett återkommer till Kings kontor är hon något onykter. Jimmy undrar vad hon gjort och hon berättar att hon varit moraliskt stöd för Nicola. Sedan säger hon att hon vill hjläpa dem med pengarna till puben.
Jimmy och Scarlett går till puben och där sitter Nicola och surar. När de berättat om pengarna blir Nicola överlycklig.

Jimmy och Nicola besöker Diane i rummet bakom puben. De berättar den goda nyheten och Val som är där blir jättesur. Nicola vill börja med en gång men Diane säger att det är Val som har ansvaret till köpet är klart.

Nikhil träffar Jai hemma och han är mycket gladare och det ser Jai. Nikhil berättar att det är bra mellan honom och Maisie.

Precis innan festen börjar så får Charlie veta att Diane satt in pengar på hans konto. Han säger att hon är det bästa som hänt honom. Sedan går de ut till alla andra för att festa. Det är fullt upp med vänner som äter och dricker och sjunger karaoke. Diane går runt och pratar med de flesta. När hon kommer fram till Laurel och Ashley så hälsar de från Doug. Diane tror att han är barnvakt men får veta att han inte är det. Hon ser rätt ledsen ut över att Doug inte vågar komma.
Charlie har lite dåligt samvete för sin dotter och Diane övertalar honom att åka till henne redan nu. Hon säger att de ses ju ändå i morgon bitti när de ska åka.

Shadrach sitter och gungar när Doug går förbi. Han sätter sig och de börjar prata med varann. Doug frågar Shadrach vad han ångrar i sitt liv men Shadrach har så mycket så han kan inte välja. Doug säger att han inte skulle ha antagit så mycket för det hade varit lättare.

Diane håller tal för alla på puben. Hon tackar alla och tycker att de gett henne så mycket under dessa tio år. Sedan ska hon presentera de nya ägarna Nicola och Jimmy. De flesta ser tvivlande ut och Val muttrar om att nu är stämningen förstörd.
Efter talet ska Charlie åka och Diane följer honom till taxin. Då kommer Doug och önskar dem lycka till.
Charlie åker iväg och Diane vinkar av honom.

Dagen efter har Nicola stora planer och hon drar med sig Jimmy till puben. När Diane säger att Nicola kan börja praktisera pubägande med att diska glas och ta hand om tomfaten så får Nicola plötsligt bråttom till jobbet på Home Farm.
Natasha blir inte glad över att Nicola är sen och inte blir hon gladare av att höra att Nicola slutar, redan efter lunch.

Diane försöker få tag på Charlie men han svarar inte så hon lämnar meddelande. Hon fortsätter att packa det sista som är kvar. Emellanåt så ringer hon Charlie men får fortfarande inte tag på honom. Hon tror att något kan ha hänt honom och Rodney erbjuder sig att ringa sjukhusen runt om för att kolla om han är där.

Chas och Charity träffas på gatan och pratar om hur mycket Chas saknar Carl som knappt hör av sig. De ser Jackson som försöker flytta på en öppenspis. Charity erbjuder hennes och Chas hjälp. Jackson tackar  och skrattar sedan åt att hans svärmor ska lyfta saker. Chas ber honom att inte kalla henne för det och Charity skrattar åt henne men blir själv kallad för mormor. Jackson säger att det är Declan som är hans chef och han bestämmer vad som ska göras. Tjejerna går till cafét och strax efter kommer Jackson och frågar om Charity kan köra den öppna spisen i en lastbil för den får inte plats i hans bil.  Charity ska få betalt men hon vill prata med Declan först och försöka få lite mer pengar för tjänsten.

Viv går runt och är trött för hon kan inte sova ordentligt när tvillngarna är med Bob. Brenda försöker få henne till att vila och vara lite ledig men Viv vill inte det. Tillslut får hon Viv att ta det lugnt. Viv går till puben för hon vill inte sitta hemma. Efter ett tag kommer Brenda och vill göra henne sällskap. Viv ser först sur ut men blir tacksam för sällskapet.

Declan försöker vinna tillbaka Natasha så han erbjuder henne en hotellövernattning. Hon tackar nej för hon kan inte åka innan hon ens vet när det är. Han säger att hon borde ta det lugnt för han ser att hon är nära ett nervsammanbrott och behöver vila. Kommer hon att följa med?

Maisie dyker upp på fabriken och Jai retar Nikhil för det. Nikhil bjuder ändå över Maisie på lunch hemma hos honom. Maisie kommer sedan till lunchen och det verkar gå bra. Efteråt är Nikhil lite lätt nervös och frågar om de ska ha musik och om han ska dra för gardinerna för det är så ljust ute. Precis då knackar Jai på fönstret. Han vill bara tala om att han ska till puben nu och sen gå på bio så de får vara ifred en längre stund.
Nikhil leder Maisie upp till sovrummet...

Nicola går runt på puben och vill se sig om för att se vilka förändringar hon ska göra. Hon har stora planer och  Jimmy tycker det verkar dyrt, han är nöjd med hur det ser ut nu.
Hon ser att Jackson har ena foten vilande på en soffa och hon frågar om han brukar göra så hemma också. Han svarar att "du kommer ändå be mig att ta ner foten så jag kommer inte att svara på din fråga, det förblir en hemlighet". Jimmy flinar åt hans kommentar och vill ha fler tips från honom.

Val och Diane letar igenom Charlies kläder som han lämnat på B&B:t. De försöker hitta ett telefonnummer till hans dotter för nu börjar Diane bli jätteorolig eftersom de skulle åkt tidigare under dagen.
Rodney kommer och hjälper dem. Han försöker komma ihåg vad läkaren hette som Charlie gick hos. När han kommit på namnet så går han iväg för att ringa sjukhuset.
Diane och Val kommer sedan ut till Rodney och ser på hans min att något hänt. Det visar sig att på det sjukhuset har det aldrig funnits någon doktor Gibbs.







Kommentarer
Postat av: Colin

Haha, that's one of my favourite Jackson lines! :D He's got a cheeky sense of humour that one!

Postat av: Tina V

Tycker det är nästan lika gott åt Diane som låter sig luras så här, tom. Val försökte varna henne.

Flinet Charlie hade när han åkte iväg bevisar att han lurat Diane.

2012-04-25 @ 15:12:05
Postat av: Erik

Såg ni Charlies min när han åkte i taxin? Är han borta för gott nu med Dianes pengar? Han svarar ju inte i telefon. Och vem är det han kallar älskling? Det kunde man ju räkna ut med lilltån att det skulle gå så. Synd bara om Diane. Och hur i all världen ska Nicola och Jimmy klara av puben? De har ju alla emot sig redan, och inte blir det bättre av att Nicola är som hon är.

Skönt att Nikhil och Maisie fick prata ut. Ska han äntligen förlora sin oskuld nu? Som Jackson skrev var han ganska söt i dag. Trevligt att se lite lycklig kärlek för omväxlings skull.

2012-04-25 @ 16:17:47
Postat av: Jackson

Förhoppningsvis stannar Diane kvar i byn nu, men, förresten, hon har ju sålt puben, så det går ju inte heller. Annars hade jag önskat att hon skulle stanna kvar och efter ett tag inse att Doug är en karl att lita på. HUR skall det nu bli för arma Diane?????

2012-04-25 @ 16:20:44
Postat av: Colin

"Och vem är det han kallar älskling?"



Huh?? What's a baby got to do with it? I'm confused!

2012-04-25 @ 17:24:16
Postat av: Erik

Jag brukar snabbspola så fort jag ser dumma Charlie, så jag har ingen aning om hur gammal hans dotter är, eller om dottern har en dotter, jag hörde bara att han sa älskling i dag. Eller har han en fru? Jag tror vad som helst om den där mannen. Hoppas att sanningen avslöjas snart.

2012-04-25 @ 17:50:00
Postat av: Carina

Så korkad Diane är som för över pengarna till Charlies konto! Det kunde väl väntat tills de kom ner till Frankrike? Hon har verkligen gjort det lätt för Charlie att blåsa henne, till och med insisterar att han ska åka iväg. Om man ska tillbringa resten av livet tillsammans , borde man inte varit mer nyfiken på att träffa hans barn då medan man är kvar i England? Sen skulle det ju bli svårare när de flyttat till Frankrike. Tycker Diane varit extremt naiv.



Hon har ju tekniskt sett inte sålt puben än, inga papper är skrivna.

Nikhil och maisie... jippiii, äntligen! Vad söta de är tillsammans!

2012-04-25 @ 18:03:24
Postat av: Katarina-Cinnamon

Ja det var ju det man kunde räkna ut att Charlie inte hade rent mjöl i påsen. Synd bara att Diane förde över slantarna till hans konto. För de pengarna kommer hon nog aldrig att se röken av mera.

2012-04-25 @ 18:26:32
Postat av: AnnaS

Det här gick ju lättare än jag hade väntat mig... för Charlies del, menar jag. Hoppas Diane letar på honom och vrider nacken av honom. Men han har säkert en plan för det också.

Jag tror att den han kallar älskling är en annan kvinna, förmodligen nån han lurar pengar av också. Har han ens nån dotter?

Tur att Diane inte hunnit sälja! Men Nicola blir inte glad. Eller måste hon sälja för att betala lånet?

2012-04-25 @ 18:56:43
Postat av: Jonas

En dum fråga, men var fick Diane pengarna från om hon inte har sålt puben? Hon hade ju tydligen satt in pengarna på Charlies konto. Lånade hon pengar på banken eller vad för pengar satte hon in?

2012-04-25 @ 19:10:04
Postat av: Jonas

Undrar för övrigt vem som äger bilen som Rodney har fått av Charlie...

2012-04-25 @ 19:11:53
Postat av: Katarina-Cinnamon

Ja Jonas, Diane lånade pengarna på banken

2012-04-25 @ 19:19:47
Postat av: Colin

Erik: Ah, you must be referring to when he said on the phone "kiss the tiddlers". I would say that is more likely to apply to a slightly older child than a baby, since it is similar to a

"toddler" (i.e. around 1-3 years). Anyway I think we are meant to believe the tiddlers to be his grandchildren.

2012-04-25 @ 20:05:05
Postat av: ELIZA

Åh gud så korkad Diane är !! Hur fan kan hon sätta in pengar på hans konto ???? Leta reda på aset och vrid nacken av honom !! Rodney kände ju honom sen tidigare , någon gemensam bekant borde dom väl ha . Han har ju använt sitt riktiga namn . Men , nu gissar jag , och ursäkta så småningom , om jag har rätt . Om någon frivilligt sätter in pengar på mitt konto , så är det väl mina , jag har inte tvingat till mej pengarna . Bra argument ? Som Charlie kan använda om han hittas . Puben behöver väl inte säljas . Bara få folk att dricka mer , så Diane har råd att betala av lånet . Det var bara synd att det var just Doug som fick rätt ang Charlie .

2012-04-25 @ 20:09:32
Postat av: Tina V

Jag tycker att det är bra att det var Doug, hon har behandlat honom illa.

Diane nästan tvingade iväg honom, och så godtrogen kan väl ingen vara.

Hur skulle det bli lättare att ordna upp affärerna med pengarna i ett land man inte kan språket?

2012-04-25 @ 20:23:16
Postat av: Kristina

Om det nu var så bråttom med allting varför gifte de sig inte på rådhuset innan Diane förde över pengarna? Jag menar, Diane måste väl ha fattat att hon skulle bli utan någonting om Charlie hade dött och de inte var gifta! Snacka om att bli sol-och-vårad!

2012-04-25 @ 20:25:13
Postat av: Jonas

Katarina-Cinnamon: tackar!

2012-04-25 @ 20:43:30
Postat av: Colin

There's a curious thing I've just noticed with the translation of the bit I qouted from Erik.



In the original pargraph it was translated as: "And who does he call the baby?" Yet, by isolating it, in my post it read as: "And who is he called sweetheart?" If it had said that the first time I woldn't have commented. It's funny though that just by wrapping other sentences around it the translation changed so much!

2012-04-25 @ 20:45:56
Postat av: Colin

Is no-one willing to think Rodney simply got the doctors name totaly wrong? Perhaps in the taxi Charlie was smiling thinking about his future with Diane?



As Eliza said, Charlie already knew Rodney. It's a bit odd to do a con-job with your real identity, isn't it?



That was always my feeling at the time I first saw the episodes, anyway...

2012-04-25 @ 20:53:11
Postat av: Jonas

I thought about that Rodney could have remembered the wrong name (he did not exactly seem sure) but I still believe Diane has been conned.

2012-04-25 @ 21:19:49
Postat av: ELIZA

Glömde : Vad gulliga Maisie och Nikhil är . Hon tog det verkligen på rätt sätt . Nu börjar han se normal ut i ansiktet . Har ju varit så besvärad , stackarn !!!

2012-04-25 @ 21:45:02
Postat av: AnnaS

Det kanske blir jobbigt för Maisie i längden... Nikhil har väl ett ganska stort uppdämt behov av kärlek i olika former... Men visst är dom söta ihop!

2012-04-26 @ 00:50:21
Postat av: Jonas

Bara inte Maisie behandlar Nikhil som hon behandlade Tristan (som hon var gift med).

2012-04-26 @ 08:02:44
Postat av: Carina

Jag tror nog detta blir bra för Maisie också, nu är hon tillsammans med nån som älskar henne rätt upp och ner för den hon är!

Märkligt att Rodney inte vet nånting mer om Charlies privatliv, men det var ju länge sedan de sågs, var det inte när de var unga?

Stor guldstjärna till Declan. Han försöker verkligen och ger inte upp Natasha. Hoppas hon vågar ta steget trots allt hemlighetsmakeri.

2012-04-26 @ 08:11:57
Postat av: Carina

Jag tror nog detta blir bra för Maisie också, nu är hon tillsammans med nån som älskar henne rätt upp och ner för den hon är!

Märkligt att Rodney inte vet nånting mer om Charlies privatliv, men det var ju länge sedan de sågs, var det inte när de var unga?

Stor guldstjärna till Declan. Han försöker verkligen och ger inte upp Natasha. Hoppas hon vågar ta steget trots allt hemlighetsmakeri.

2012-04-26 @ 08:13:02
Postat av: Carina

Förbaskade verifieringsbokstäver, gjorde att det kom dubbelt, sorry.

2012-04-26 @ 08:14:02
Postat av: Erik

Colin: I just heard Charlie say - or I just saw the swedish text "älskling" (darling), when I quickly looked at this part of yesterday's episode.

2012-04-26 @ 08:57:10
Postat av: Colin

Erik: Ah, ok. Funnily enough, by putting älskling in quotes, it translated correctly that time!

2012-04-26 @ 12:24:31
Postat av: Jackson

Jäkla Charlie! Vilken utstuderad sol-och-vårar-typ!



Skall Diane aldrig få en lugn och lycklig tillvaro igen? Hon hjälper ju och stöttar andra hela tiden. Någon gång borde det få bli hennes tur att få det riktigt bra.

2012-04-27 @ 09:50:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0