Att bli av med tanken på sitt ex

Nathan säger till Natasha att han bara ska lämna tillbaka Fayes jacka och gräva ner geväret så kommer de att få lugnt sedan. För att få bort Faye från sitt hem så bjuder Natasha henne på en drink på puben för att be om ursäkt för sitt beteende.
Natasha och Faye sitter på puben och delar en flaska vin. Faye är glad över att de kommer överens, hon är nöjd med livet just nu och hon tycker att hon gjort dem alla en tjänst genom att dyka upp i byn. Natasha sitter och säger inte så mycket. Hennes mobil ringer och hon låtsas att det är Will fast egentligen är det Nathan som säger att allt är ordnat och att hon kan säga hejdå till sin nya vän.
(Jag fattar inte vems hus han gömde jackan i garderoben, var det Fayes eller Ryans och vems jacka var det för han var ju aldrig inne i Fayes hus igår)

Val sitter och tittar på foton från Frankrike och hon drömmer om sina besök hon kommer att göra och om den franska trädgårdsmästaren som ska flirta med henne. Hon börjar sedan gråta för att Diane ska åka. När hon lugnat ner sig hjälper hon Diane att packa och samtidigt passar hon på att fråga Diane om hon tänkt på vad som händer med hennes pengar när Charllie dör, att det blir hans barn som ärver pengarna hon lagt ut. Diane säger att de ska prata med advokater så fort de kommer till Frankrike. Sedan undrar Val vart Diane ska ta vägen när Charlie dör och får till svar att hon kanske åker till Bernice i Brighton.

Marlon tar Shadrachs whiskyflaska och ställer in i skåpet innan han går till jobbet. När Shadrach nyktrat till och saknar flaskan så blir han galen och börjar leta, han frågar Lizzie om var den är och han börjar skrika på henne för att han är så otålig. Hon säger att han kan gå och handla kakor och köpa en halvflaska samtidigt sen ger hon honom pengar  till det.
Rhona och Lizzie kommer sedan till puben och berättar om Shadrach ilska. Lizzie säger att Shadrach inte ens minns att Marlon varit där tidigare på dagen. Marlon blir orolig, går hem och skäller ut Shadrach för att han skrämt en blind kvinna. Sedan säger han till Shadrach att inte dricka inne i hans hus. De två börjar prata och Shadrach säger att han inte gjort något gott för någon någonsinn. Han får Marlon till att försöka hitta någon men det blir svårt för Marlon. Efter en stund kommer Marlon ihåg att Shadrach suttit hela natten med Daisy när hunden var sjuk. Shadrach erkänner att han betalat Belle för att sitta där. Sedan säger Marlon att Shadrach fanns där för Daniel och sedan fanns han där för Laurel som en sann vän när hon hade sorg efter barnets död.
Det får Shadrach att tänka till och han ber Marlon att hjälpa honom.

Maisie sitter med Will på cafét när Nikhil och Jai kommer in. Viv säger att det är stängt så de får inte handla. Nikhil får bråttom därifrån.
Åter på kontoret så blir Jai förbannad på sin bror för att han undviker att prata med Maisie. Nikhil blir irriterad och går därifrån. Jai ser Nikhils mobil på skrivbordet så han ringer Amber (Nikhils förra fästmö).

Val är glad för att hon ska få ta över baren tills allt blir klart med försäljningen. Hon skojar med Edna om att hon sparkat Marlon och då säger Edna att det var på tiden. Val blir förvånad över Ednas kommentar och säger att hon faktiskt bara skojade. Edna tittar på Val och säger att det gjorde hon med, fast Diane hade förstått det...

Amber dyker upp på kontoret på fabriken. Jai försöker jaga bort henne men hon säger att hon kommer tillbaka i morgon när Nikhil är där. Hon går till puben för att fråga var man kan få en sängplats. Val säger att på B&B:t tvärs över gatan har lediga rum.
Jai är på väg till puben och möter Amber på väg till B&B, hon säger glatt att hon blir kvar för hon känner att hon är skyldig Nikhil en förklaring.

Nicola är på väg till jobbet och Rodney är barnvakt till Angel. De är ute och går när de möter Laurel och Doug. Han påminner dem om att det är Dianes avskedsfest i morgon. Precis då kommer Charlie gåendes och han säger till Rodney att ta väl hand om bilen för de behöver inte den i Frankrike. Rodney förstår först inte men han får veta att han får bilen av Charlie.

Marlon försöker be Lizzie om ursäkt för Shadrachs beteende dagen innan men Shadrach kommer ner till köket och ber om ursäkt själv. Han säger sedan att han slutat dricka men Lizzie tror inte det förrän hon ser det ;)
När alla gått försöker Shadrach hitta något drickbart under diskbänken bland rengöringsmedel men han ger upp. Han går till puben och där serverar Marlon honom ett glas juice. Shadrach ser ledsen och bedrövad ut men han säger att han har slutat dricka och verkar mena allvar.

Natasha är på dåligt humör och det går ut över Nicola bland annat. Declan märker att något stör Natasha så när han ser henne i köket försöker han prata med henne. Natasha börjar gråta och Declan tröstar henne och säger att vad det än är så borde det gå att lösa. Precis då kommer Nathan in och Natasha släpper Declan och går därifrån.
Nicola blir sur och när hon får tillfälle rusar hon in på Kings kontor. Hon är på uruselt humör och säger att det finns bara en sak att göra och det är att sluta på Home Farm, hon vill jobba hos Jimmy istället.
Edna säger till Jimmy att hon inte vill jobba med Nicola, hon slutar hellre.
Jimmy försöker sedan prata med Nicola om att hon borde kanske söka ett annat jobb än sekreterarjobb på Kings. Hon märker direkt att det är något annat och får Jimmy till att säga som det är, de har inte råd med fler anställda.

Declan är ensam med Natasha på kontoret och åter igen försöker han prata med henne. Hon säger att hon inte vill ha ett förhållande men han tror henne inte. Han säger sedan att han kommer att få reda på vad det är och han tänker inte ge upp.

Diane kommer in i rummet bakom puben. Charlie sitter där och gömmer något precis när hon kommer. Hon säger åt honom att inte ha hemligheter och får då veta att det är medicinen han tar som han gömt. Charlie säger att han vill bjuda på drickat i morgon på avskedsfesten. Diane protesterar men det hjälper inte. Hon börjar sedan inse att hon snart ska lämna allt, så hon är lite vemodig när hon fortsätter att jobba. Hon säger till Maisie att prata med Nikhil för att bli glad igen.

Jai ska precis erkänna för Nikhil att han ringt Amber när hon kliver in på kontoret. Nikhil blir förvånad men får sedan veta att brodern ringt henne och bett henne inte hålla kontakt med Nikhil.
Amber och Nikhil går hem till honom för att prata. Hon skyller på att hon var ung och gjorde ett misstag när hon bedrog honom förut. Nu vill hon ta igen förlorad tid och hon vill att de försöker igen. Han säger åt henne att gå men hon vill först låna toaletten.

Maisie som lyder Dianes råd ringer på dörren hos Nikhil. Han blir nervös när hon går in och vill att de pratar ut. Precis då kommer Amber ner från övervåningen och hon har klätt av sig en del av sina kläder och tagit på sig en av hans skjortor. Han försöker förklara för Maisie att det inte är som det ser ut men hon blir ledsen och rusar därifrån.
Nikhil blir förbannad och kastar ut Amber, han säger att hon inte betyder något för honom längre och att hon inte ska komma tillbaka.


Kommentarer
Postat av: Colin

I think the biggest clue to which house Nathan went in would be where he buried - well you could probably guess what was being buried but you couldn't see so I won't say - but it was buried behind the garage...



orcid: nice picture. The Victorians certainly knew how to build attractive buildings :)



I made a mistake by the way - because HTG is only on twice next week, you won't start August until the following week.

Postat av: Colin

It's great to see Shadrach off the 'booze'. I think Andy Devine has done some of his best work during this storyline. Certainly since early 2008 (Daniel's death/meeting Gennie) anyway.

2012-04-24 @ 14:01:37
Postat av: Irene

Nog är det väl Ryan han sätter dit? Han kom ju som sagt inte in i Fayes hus men fick nycklarna av Rhona till lgh Ryan bor i. Så uppfattade då jag det. Är väl därför han absolut inte ville att Natascha skulle följa med sen när han skulle plantera bevisen.

2012-04-24 @ 16:19:27
Postat av: Carina

Usch fy vilken slampa!!! Nikhil blev verkligen "botad" från Amber nu, men tyvärr har hon nog lyckats förstöra för honom och maisie nu... hoppas Amber försvinner lika fort som hon dök upp.



och Charlie... ÄR han sjuk eller inte?? han smusslade med medicin, varför?

2012-04-24 @ 16:53:05
Postat av: Erik

Ska Schadrach verkligen kunna sluta supa? Bara dricka juice? Känns inte särskilt troligt. Hoppas att Nikhil och Maisie hittar tillbaka till varandra, trots det ödesdigra mötet med den gamla flamman i dag.

2012-04-24 @ 18:40:29
Postat av: Jackson

Jaha, Charlie, har Du dragit för gott nu?



Nikhil är bara för söt!!! Fast tämligen osannolik....

2012-04-25 @ 13:24:15
Postat av: Conny

Håller med Colin, även om jag alltid tycker att han är bra. Han har ju inte haft så mycket att jobba med sedan Shadrach hittade Gennie. Riktigt gripande när han bröt ihop och sa att han inte ville dö.

2012-04-25 @ 19:07:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0