Snillet och Storöra

Mark pratar med Natasha i telefon och han säger att allt går bra, "Snillet kör ut varorna och Storöra tar hand om butiken"

Nathan träffar Ryan och Faye ute på gatan. Han vill bjuda dem på en öl och Faye säger att det är väl ok vid lunchtid. Väl på puben så kastar grabbarna pil medan Faye sätter sig hos Mark. Hon påpekar att killarna är rätt snygga och att de kommer visst väldigt bra överens med varann. Mark vill inte prata om det. Faye går därifrån och på vägen ut frågar Cain om han får bjuda henne på en drink men hon avböjer. Strax efter ser han att Mark också går ut efter Faye.
När Faye kommer hem så är Mark redan där. Han säger att han inte har några känslor för Ryan eftersom han är som en främling för honom. Hon tror inte på det eftersom hon sett hans blick när han insåg att sonen var inne i butiken efter kraschen. Han säger åt henne att hon borde flytta och skaffa sig en ny familj. Det blir lite hetsigt och livligt så när Cain går förbi utanför hör han dem. Han kommer in för att se vad som händer men Faye säger att hon bara var lite upprörd. Mark går därifrån och Cain försöker pressa henne om vad som verkligen hänt.
Efteråt säger Ryan till Faye att det inte var så kul att bli lämnad med Nathan för det är inte så kul att veta att ens mamma ligger med "kompisens" pappa.

Betty var riktigt på hugget idag, synd bara att hon har så ful frisyr nu. Hon berömmer John inför hans fru och Holly på cafét och hon påpekar att han är väldigt välbygd för det hade hon minsann sett.

Viv kom hem från Donna och hon frågar Betty om hon sett Marlon. Betty svarar att Marlon jobbar säkert och då säger Viv att hon inte får säga något om att hon frågat efter honom eftersom hon vill överraska honom.
Betty är ju Betty så det första hon gör att säga till Marlon att Viv hälsar. Då inser han att Viv är tillbaka och det oroar honom.

Sam frågar Mark om pengar till fällor han ska sätta ut och Nathan var inte där just nu. Sam hade även fått tillstånd att plocka lite blommor som han skulle lägga på Alices grav. Mark lyssnar på honom och ställer lite frågor. Han frågar om Sam träffat någon annan och säger sen att han faktiskt har rätt att bli lycklig igen. Sam säger att han just nu lever för Samson och att det var nära att han mist honom när sonen fick hjärnhinneinflamation, det är något speciellt med den förstfödde. Sam skulle göra vad som helst för att få Alice levande igen.

Viv stoppar Nathan på gatan och frågar om han vill att de säljer sina produkter i hennes affär så länge deras lokaler rustas upp. Han avböjder hennes erbjudande med att det är fel sorts kunder i hennes butik.

Rodney är orolig för att förlora jobbet. Han är avstängd för tillfället och hans tankar börjar mala om att tänk om han ändå inte lagt i handbromsen..
Diane säger att han alltid är välkommen att jobba där, hon behöver extra hjälp nu när Maisie är borta och han kan få bo i ett rum bakom puben om han vill. Val hör det och protesterar, hon har redan erbjudit Eric jobb i puben.
Rodney går förbi Ryan och Nathan som sitter och pratar. Han vill veta hur det är med hans jobb och Nathan lovar att han har det kvar.

Moira och Holly sitter på puben och väntar på John. När Holly ser att Aaron är på väg ut så får hon bråttom hem. Hon skyndar sig i kapp honom och de börjar prata. Han erbjuder att visa henne runt på verkstan. Hon frågar om det finns några nöjesställen i närheten medan han börjar meka med en av bilarna. De pratar ett tag sedan får hon plötsligt bråttom därifrån.
John kommer in på puben och de tar en öl. Zak kommer och frågar om de inte vill sitta hos dem istället. John tackar nej med motiveringen att han inte vill dricka öl med någon som stjäl ifrån honom.

Viv kommer in i köket när Marlon står och dansar och lagar mat. Hon säger att han är ovanligt glad för att snart vara skild, sen anklagar hon honom att det är hans fel att hennes dotter inte bor där längre och hon vill att han ber om ursäkt. Han blir så irriterad att han ber om ursäkt på ett sarkastiskt sätt och Viv blir ännu surare.
När hon går ut från puben hör hon att Nathan nämner något om henne till Ryan. Hon blir ännu argare och skäller ut honom, hon säger att han bara gläfser med sin målbrottsstämma och om han vill henne något är det bättre att säga det direkt till henne för hon har minsann stilettklackar på skorna och en tegelsten i handväskan för så hade alla tjejer på det stället där hon kom ifrån.

Mark åker förbi Faye och stannar till. Han säger åt henne att hålla sig ifrån Cain Dingle för han ger en bara problem. Hon tycker inte att Mark har rätt att säga åt henne vad hon ska göra eller inte.

Betty kommer hem och ser att det är stökigt med massa motordelar överallt. Hon säger till Alan att Eddy måste ut därifrån och att Alan får se till att så sker. När hon sedan kommer hem efter ett nytt städpass och det fortfarande är stökigt och att hennes antimakasser inte är tvättade efter all motorolja så blir hon väldigt arg.

På puben så försöker Alan ta upp saken med Eddy. Först tackar han ja till Eddys förslag men han måste prata med Pearl först. Sedan nämner han att det kanske är lite för trångt hos Betty men precis då kommer Lily fram och erbjuder Eddy att bo hos henne medan Pearl är bortrest.

Nicola pratar med sin far och han påminner henne om att gå på förlossningskursen. Han vill gärna följa med henne men hon säger att Lexi ska göra det. När hon sedan kommer hem säger hon till Lexi att säga att hon ska med om Rodney undrar. Lexi säger att hon gärna följer med Nicola men det verkar Nicola inte vilja. Däremot så får Lexi följa med och shoppa.
När de kommer hem från shoppingen fullastade med kassar möter de Edna och då fräser Nicola till åt henne. Lexi säger sen att när hon blir gravid ska hon vara en riktig solstråle mot alla och hon säger att Carl gått med på provrörsbefruktning men att Nicola inte ska säga något till någon i fall det inte fungerar.

Cain ser Faye på cafét och han sätter sig hos henne. Hon vill först inte prata men sedan säger hon att hon är orolig för Ryan som behöver ett jobb för att inte flytta.
Det tar inte lång tid innan Cain säger till Ryan att han får jobb på verkstan eftersom Debbie är bortrest. Mark hör det när han står i deras butik och han ser inte glad ut.

Lilly ska på arbetsintervju i Hotten hos en juvelerarbutik. Hon frågar Edna om hon får låna mammans guldbrosch men Edna säger nej för det är för dyrbar. Givetvis lyckas Lilly få Edna att ändra sig. (undrar vad som händer med den...)

Rodney bjuder Diane på middag. Hon kommer dit med en flaska vin och han ger henne massa komplimanger. De pratar mycket om när de träffades första gången på ett nöjesfält och Diane blivit åksjuk. Han säger att hon alltid varit speciell för honom. (Undrar om inte han är ute efter hennes pub...)

Cain står vid baren på puben och säger till Eric som jobbar att han vill bjuda Faye på en drink. Sedan sätter han sig hos henne men hon är inte intresserad.
Mark kommer in och ser dem tillsammans och att Faye strax efter går därifrån. När han tittar på Cain så sitter han med ett flin på läpparna...


Trevlig helg allihop!

Kommentarer
Postat av: Madeleine

Det är mycket mindre Åsa-Nisse över det hela nu. Även om nya familjen som ska vara sk normala ser på byborna som en freakshow. Mysko att Faye väntat på toupen Wylde i typ 25 år, eller är hon ute efter hämnd!

John Burton är btw riktigt het!

Trevlig helg!

2011-09-02 @ 14:43:22
Postat av: Tina

Ja, det är verkligen skönt att Åsa-Nisse-stuket är borta.

2011-09-02 @ 17:39:31
Postat av: Erik

John säger ifrån till Zak och Viv ger Nathan en näsbränna, Faye är svårflirtad för Cain. Tre personer som inte är rädda för att riva i lite.

Att man skulle få se Eric bakom bardisken trodde man inte. Ska Rodney lyckas förföra Diane?

2011-09-02 @ 18:08:05
Postat av: Erik

Sam hade faktiskt några riktigt bra repliker i går, när han pratade med Mark. Annars får han ju mest spela byfåne.

2011-09-03 @ 09:12:22
Postat av: Mariann

Sam hade ju också såna där fina stunder med Pollard. Mer sånt och mindre byfåne och Åsa-Nisse är bra!

2011-09-03 @ 09:34:30
Postat av: Tina

Jag tycker att de gör Sams rollkaraktär lite ojämn. Ibland är han hur vettig och klok som helst och sedan rent utsagt utflippad nästa stund. Jag gillar Sam för han är så äkta, han har också svårt att ljuga och hålla något hemligt. Däremot ogillar jag de andra Dinglarns sätt mot honom allra mest Lisa. De låter honom inte ta något eget ansvar och ibland rent ut utnyttjar hans svagheter.

2011-09-03 @ 16:08:17
Postat av: Lina

Vilken tur att detta är en serie 8)

2011-09-03 @ 17:01:42
Postat av: Tina

Lina>>> Vilken tur säger jag med.



Var inne på din blogg, för det är väl din, och upptäckte en hel del. Fin blogg:)

2011-09-04 @ 20:32:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0