Pengar eller kärlek

Chas är arg på Aaron som gjort polisanmälan mot John. Hon tycker att han borde tänka på att John faktiskt rentvådde honom efter bilkraschen i butiken men Aaron lyssnar inte.
Han går till Dingles där han inte kan låta bli att stolt tala om vad han gjort men Zak blir arg han också. Han säger att Dingles inte är några tjallare. När han sedan får höra att John slagit till Aaron så blir det andra toner.

Moira är orolig för sin man så hon har inte sovit mycket under natten. Hon sitter uppe och ska slå in presenter till Hannah som fyller år. Adam kommer ner och gör henne sällskap. Hon säger då att "pappas principer har ställt till det för oss igen"
John ringer senare på dagen och berättar att han blir släppt. När han kommer hem får han veta att kalaset är inställt eftersom Moira inte ansåg att det var läge för att fira. Hon pratar med John och får veta att han kommer att åtalas för misshandel och olaga frihetsberövande och då ber hon honom att be om ursäkt men det tänker han inte göra.

Val ropar på Terry hela tiden eftersom hon har tråkigt uppe på rummet. Han har massor med att göra för han har fler gäster men Val vill ha sin service ändå, hon kan ju inte gå ner till matsalen. Han säger till henne att om hon har tråkigt kan hon ju ge sig till känna men hon vill att de ska märka hur mycket de behöver henne först.

Eric kommer in på puben med en säck med Vals saker. Han ber Diane posta den men hon vägrar. Hon talar om att Val inte är hos Paul och att de inte pratat med varann på flera månader.
Varken Eric eller Diane vill erkänna att de är oroliga men de kommer ganska snart underfund med att så är det. De kommer överens om att ringa Val för att höra att hon mår bra men de kommer inte förlåta henne bara för det.

Edna är upprörd över "monstret"som står utanför Bettys hus. Betty håller med henne, hon vill inte heller ha den där. När Debbie ser den blir hon imponerad och säger att en sådan skulle man ha. Betty är inte sen med att säga att hon kan få köpa den. Då säger Debbie att hon egentligen vill ha en med bara två hjul. Betty försöker ge den till henne men Debbie avböjer.

Bob pratar med Jamie som är på puben. Han råder sonen till att inget säga till Gennie om sina känslor eftersom det kan skrämma bort henne och då förlorar han en vän. Jamie påpekar att han tycker att det är lite jobbigt att vara vän med henne just nu eftersom han inte orkar höra mer om denna Dominic.

Gennie frågar Leyla om man kan se på en kille att han är intresserad av en. Hon säger sen att Bob tror att Jamie är intresserad av henne. Leyla råder henne till att ta reda på saken så hon har en reservplan om det skulle spricka mellan henne och Dominic. När de sedan sitter på puben så går Gennie fram till Jamie för att fråga om han villl sitta med dem eller följa med till en klubb på kvällen men Jamie avböjder båda förslagen och får bråttom därifrån. Gennie inser att Jamie inte alls är intresserad av henne.

Val fortsätter att tjata på Terry och hon påpekar ofta att han är hennes ögon och öron i byn och att hon betalar bra bara för det. Han säger att ingen i byn pratar om henne för de har fullt upp med Aaron och John historien men då säger hon att Eric lämnat meddelande på hennes mobilsvar. Nu är det dags för henne att gå in i fas 2 av hennes plan. Hon skickar iväg Terry för att köpa strumpbyxor till henne. Han har lite problem med att veta vilken storlek han borde köpa så han frågar Belle som är i butiken om hon vet vilken storlek Lisa har i sina. Belle tror Terry ska använda strumpbyxorna som rånarluva =)
Brenda blir riktigt nyfiken på den krävande gästen som Terry får göra massa ärenden åt.

John söker upp Chas för att prata med henne och för att träffa Aaron. Hon är först rätt motvillig till att prata men inser att det faktiskt är rätt allvarligt läge eftersom han kan åka i fängelse. Aaron kommer hem och har Zak med sig. John försöker be om ursäkt men Aaron bara står och hånflinar och säger att han inte kommer att stoppas från att skicka John i fängelse.

Terry möter Jamie utanför B&B:t och de pratar lite om Louise. Han inser att Jamie verkar ha gått vidare och kanske har någon annan på gång. När Terry är inne i butiken möter han Eric som berättar att Val inte är hos Paul och det gör honom orolig.

Val är väldigt uttråkad och hon ropar på Terry mest hela tiden. Hon kommer ner när en eventuell köpare varit där och hon ställer sig i baren och tar en drink. Terry blir arg på henne eftersom han måste ljuga för Brenda  och precis då kommer Brenda in med hans lunch. Val kastar sig bakom bardisken för att inte synas. Hon får höra hur Brenda klagar på Viv och önskar att hon hamnar i ett fängelse igen...
När Brenda gått så ringer Val från B&B:s telefon till puben för att prata med Diane. Hon låtsas att hon ringer från Thailand men när Eric tar luren så "bryts" samtalet. Sedan ringer hon banken för att ordna med något.
Hon har väldigt tråkigt så hon kommer ner för trappan för att påkalla Terrys uppmärksamhet. Han är tyvärr upptagen med nya gäster. Hon klagar på servicen och att han fortfarande inte bytt lakan osv så han blir väldigt irriterad och skäller ut henne. Det gör att de nya gästerna lämnar i stället för att boka in sig.

Gennie försöker prata med Jamie om Dominic. Hon säger att hon är lite osäker på sina känslor för honom, att det kan bli lite förmycket med alla hans sms, samtal och sånger. Hon har gjort slut med honom via mail och nu ringer han hela tiden men hon svarar inte.

Aaron kommer in till Chas som sitter och jobbar på kliniken. Han vill låna 20£ men hon säger nej. Betty som står och dammar i bakgrunden kan inte låta bli att lägga sig i. Hon säger till Chas att det är bra och att hon ska stå på sig i beslutet. Aaron blir sur för att Betty lägger sig i. Då säger Chas att han får 20£ om han tar tillbaka anmälan mot John men det går inte han med på.

Holly står utanför nya butiken och delar ut smakprover på viltpaj. Moira kommer förbi och de pratar lite. När de ser att Chas är på väg åt deras håll vill Holly gå därifrån men Moira stannar. De pratar med varann och Moira säger att John är man nog att be om ursäkt medan Aaron inte kunde acceptera det. Chas kan inget annat än hålla med.

Holly försöker lösa problemet på sitt sätt med att flirta in sig hos Aaron när han är på verkstan. Hon frågar om de ska ut och ta en drink men han inser att hon bara gör det för sin fars skull. Holly säger att visst är det så men att hon kan tänka sig att gå ut med honom efter han tagit tillbaka anmälan. Då säger han att han vill ha henne först. Hon blir förbannad på honom och säger åt honom att han är en sorglig och patetisk unge och han ska aldrig mer komma i närheten av henne.

Eric är på puben när David kommer in och säger att banken sökt honom. Han blir givetvis orolig och skyndar sig hem. Terry har också hört det och då får han nog så han rusar hem och säger till Val att packa ihop sina saker på en gång.
Eric pratar med banken och blir alldeles förstummad. Det visar sig att Val satt in hälften av pengarna hon fått för försäljningen av puben på hans konto. Han blir så rörd över den handlingen eftersom han vet hur mycket pengar betyder för henne. Det måste alltså vara kärlek när hon frivilligt avstår från en så stor summa..





Kommentarer
Postat av: Erik

Vad härligt att få se Eric glad igen! Hoppas att de blir ihop igen snart och att han förlåter henne. Att ha henne på B&B:t är för tjatigt för Terry och för oss tittare. Att Aaron är ett svin visste vi ju redan, men gick han inte lite för långt nu? Har någon talat om för Zak att han tände på i ladan? Tror inte det. Hoppas Jamie och Gennie blir ihop snart, nu när hon har gjort slut med den andra killen, Bob kan väl inte hålla dem ifrån varandra hur länge som helst?

2011-09-20 @ 17:56:28
Postat av: Kristina

Hur blir det med Val och Eric om han får reda på att hon suttit på B&B hela tiden? Nä, det bådar inte gott

2011-09-21 @ 10:33:56
Postat av: SoP

- men jag tror jag hatar varenda tonåring i den här serien- utom just Debbie för tillfället. Om hon nu inte hunnit över gränsen -

2011-09-22 @ 03:39:49
URL: http://sisterofpain.blogg.se/
Postat av: SoP

PS- Val inräknad-i tonåringarna.

2011-09-22 @ 03:48:57
URL: http://sisterofpain.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0