"... pälsfodrad(?), guldkantad knäppgök"

Natasha kommer med ett meddelande till Katie om att en Luke Finney anmält sig till en ridlektion för att imponera på en tjej. När han sedan kommer visar det sig vara Ryan som vill be om ursäkt för gårdagen. Katie blir förvånad men låter honom hållas men han vill hellre gå till puben. Hon får honom till att ta sin lektion i alla fall och hästen han ska rida på heter Blixten. Maisie som är tillbaka från Brasilien ska ut på liten picknick med Will stannar och tittar på vad Ryan och Katie gör.
När Ryan ridit klart så presenterar han sig för Maisie och då får han veta att hästen heter egentligen Dolly sedan vill Will visa honom en stor mask.
Både Katie och Ryan stannar vid picknicken och börjar kasta boll. Will går in till stallet där han går in i en box. Hästen blir orolig och börjar stegra sig och det leder till att Will får en av hovarna i ansiktet och svimmar av.
De andra hör att det är oroligt hos en av hästarna och rusar dit. Ryan går in i boxen och hämtar ut Will.
Will klarar sig rätt bra utan större problem. När Natasha och Mark får veta vad som hänt så tackar de Ryan.

Viv tycker Bob är värd sin ledighet som hon ser att arbetet på puben är. Hon klagar på att Brenda är sen och att hon själv aldrig får någon rast. Viv ger Val ett påbörjat litet smörpaket från bordet bredvid när hon klagat på att hon inte fått smörat bröd.
Val läser hotellbroschyrer och kommer på att Terry borde modernisera B&B:t lite. Eric sitter och raderar gamla kontakter och sms på sin mobil.

Lisa är nyfiken på vem som ägen nya fabriken så hon frågar Eric som inte vet. När hon kommer in på puben berättar hon att det burits in massa maskiner med spakar och rattar, precis som hos Wallace&Gromit =)

John får samtal från polisen och det visar sig att det byråkratiska kan ta tid och att Aaron tagit tillbaka anmälan.
När han sedan ser Zak på puben tackar han så mycket för hjälpen och sedan vill han bjuda på en öl. Zak säger att han inte vill ha någon öl och om John rör någon i hans familj igen så kommer polisen att vara det minsta problemet.

Vincent Spode med fru kommer till Ashley och Laurel på besök. Det visar sig att Ashley haft en relation med frun förr i tiden men Laurel vet inte om det. De äter middag och Vincent pikar Ashley så fort han kan, bl.a. om att Ashley inte vågat sig utomlands i sitt kall som präst. De går ut och kollar cricketplanen. Laurel får en stund med Sally (fru Spode) och de kommer bra överens. När Spodes gått så säger Laurel till Ashley att hon haft trevligt och att hon gillar Sally men tycker Vincent är lite självupptagen. Då berättar Ashley att han och Sally varit ett par på college men att hon dumpat honom för Vincent. Han trodde då att Sally varit den rätta, den han skulle gifta sig med och därför hatade han Vincent ännu mer.

Eric sitter på puben med David och pratar. Han funderar på att bjuda Val på en hotellnatt, där det kostade 2500£ som hon önskat.
Val har andra planer så hon ringer och fixar en massa, hon vill ha massa rosor på rummet och 6 stjärnig service. Eric har ingen aning om vad hon ska hitta på och plötsligt kommer hon med två resväskor och säger att nu ska de iväg. Hon har bokat rum på B&B:t och Eric blir väldigt förvånad. Varför skulle ha vilja bo på ett sjabbigt B&B nära hans hem. Val förklarar att hon vill att han ska se potentialen på stället. Louise vill sälja och de kan då ge henne ett skambud, de har ju pengarna. Sedan kan de göra om hela stället till något mer modernt utan kretong...
Han säger att hon är en förstklassig, femstjärnig, pälsfodrad, guldkantad knäppgök

John, Moira, Hannah och Andy är på puben och äter lunch. När Marlon dukar av ser han att Moira inte ätit upp maten och frågar om det var något fel på den. Då säger Moira att den var lite för salt för hennes smak. Marlon tar illa upp och säger att den smakar precis som den ska. Strax efter frågar hon Marlon om det finns jobb för henne där på puben men Marlon säger att tyvärr nu när Bob har kommit dit så är det fullt. Diane hör det och säger att hon kan få några extrapass ibland om hon vill, kan hon börja redan i kväll?
Det  tyckte Marlon inte om så han går omkring och surar.
Utanför puben möter Bartons Aaron och Moira blir upprörd när hon ser honom. Hon skäller ut honom och precis då kommer Chas som också får sig en utskällning. John drar henne därifrån och säger att nu räcker det.
När Moira sedan ska jobba så berättar hon på en gång att hon rykt ihop med Chas tidigare. Första arbetspasset går bra och Marlon har släppt de negativa tankarna när Moira sagt att hon älskar hans mat. När puben stängt så frågar Diane om hon vill stanna och ta en drink och det vill hon. Marlon tittar lite nyfiket på de båda damerna som kommer bra överens.

Betty beklagar sig fortfarande över att Alan som håller sig borta men låter sitt skrot stå och skräpa. Undrar om inte mc:n är mer värdefull än hon anar...

Will har återhämtat sig efter olyckan och tjatar på att han vill att Ryan kommer dit. Natasha och Mark försöker få honom att tänka på annat men han ger sig inte. Då drar Natasha med sig Mark till köket för att prata. Hon säger att hon inte vill att Ryan visar sig där och att Mark får se till att det blir så.

Mark går hem till Ryan men det är Faye som öppnar. Hon säger att Ryan badar och att hon kan hälsa att han varit där. Mark säger då att han gärna vill tacka honom själv men Faye vill att han går. Precis då kommer Cain och vill bjuda Ryan på en öl. Mark går iväg så fort han ser att Cain kommer in och Faye säger till Cain att gå strax efter.

Natasha får veta att Mark varit där men inte hunnit träffa Ryan. Hon inser att Mark har faderskänslor för grabben och det gör henne rasande. Han är Nathans, Maisies och Wills far och har varit det sedan de föddes säger hon.
Mark säger att det inte är så enkelt och att han inte kan hjälpa det. Då säger Natasha att han måste vara stark och det för den familj han valt att stanna hos.  Han lovar att hålla sig borta, det gäller ju bara några dagar...





Kommentarer
Postat av: Erik

Jaha, till och med Ashley har ett okänt förflutet, det var något nytt. Har han känslor kvar för den här Sally, tro? Och så trasslar det till sig i familjen Wylde också. Är Marks känslor för Ryan starkare än han trodde? Val och Eric som pensionatsägare - vad säger Terry om det? Och Moira bakom pubdisken, det var väl också en överraskning, jag trodde hon skulle hjälpa till på gården bara.

2011-09-22 @ 19:03:51
Postat av: Kristina

Skönt att Eric tog Valerie tillbaka, de passar som handen i handsken! Ja, vad kommer Terry tycka om detta par som delägare? Och om Vals moderniseringplaner? Jag trodde att Brenda skulle börja jobba där nu när det inte funkar mellan henne och Viv. Jag förstår inte att så många kvinnor faller för Ashley, han har haft Bernice, Louise och nu får man veta om denna Sally också. Lauren kan jag förstå för de passar verkligen ihop. Den där Vincent verkar ju vara en jobbig typ så jag förstår att Ashley stör sig på honom.

2011-09-23 @ 10:30:02
Postat av: Bo

"Moira", mamman i familjen "Barton" är en verklig skönhet. 36 år IRL. Natalie J. Robb heter hon.

2011-09-23 @ 10:50:44
Postat av: Mariann

Oj, det va plågsamt att se så dåligt skådespeleri av "Nathan". Huuuu....

2011-09-23 @ 12:56:22
Postat av: Tina V

Kan bara hålla med, pinsamt fula grimaser.

2011-09-23 @ 13:02:28
Postat av: Lena

skämskudden kom fram:-)

2011-09-23 @ 16:39:40
Postat av: Mariann

Ja faktiskt! För första gången nånsin va jag tvungen att klicka på text-tv för att slippa se (något jag gör istället för skämskudde)

2011-09-23 @ 17:12:31
Postat av: Lena

Aha den moderna varaianten, den kan jag gå över till:-)

2011-09-23 @ 18:21:29
Postat av: SoP

Nu har jag inte sett sista delen från i fredags än, så jag skriver här- blev så full i skratt för jag satt o tänkte- jag hoppas att Ryan inte åker,för jag är så trött på den där domderande subban-och så slutar avsnittet så! :-D

2011-09-25 @ 02:55:00
URL: http://sisterofpain.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0