Barn till varje pris?

Eddy pratar med Alan och erkänner att han får ett yngre och mycket snyggare sällskap nu när Lily följer med.
Lily ska köpa åksjuketabletter i butiken men där finns inga då avslöjas hennes planer. Men hon har inte sagt något till Edna än.

Betty ska städa på B&B:t och ser Val sitta där vid ett frukostbord. Givetvis går hon fram för att få veta varför men Val vill inte prata utan går därifrån. Hon glömmer nyckeln på bordet och det ser Betty som ropar på henne.
Betty försöker få reda på vad som hänt men Val kallar henne för Bongotrumman Betty som får skvallret att sprida sig flera mil på fem minuter.

Eric sitter hemma och lyssnar på radion som har ett program som handlar om operan La Boheme (en kärlekshistoria om ett äktenskap som är på väg att krascha för damen är för flirtig). Val ringer på dörren och vill prata men han är inte intresserad. Hon försöker verkligen att be om ursäkt med orden "varför skulle jag äta sidfläsk om jag kan få rumpstek hemma" och sedan säger att hon vill göra allt för honom, ta hand om och skämma bort honom. Han är precis på väg att smälta när Rodney kommer för att be om ursäkt. Eric kommer till sans och går in och smäller igen dörren framför näsan på dem.

Lizzie och Betty sitter på cafét och skvallrar. Betty berättar att Bob och Val haft ihop det en gång i tiden. Eric kommer in för att beställa men ångrar sig när Rodney kommer dit.

Scarlett märker hur ledsen Lexi är så hon erbjuder henne pengar till provrörsbefruktningen från hennes sparfond. Lexi säger att hon inte kan ta emot det efter det som hänt tidigare.
Carl står ute på gatan och pratar i telefon med sin ex-fru, han ska tydligen hämta barnen. Chas kommer förbi och vill bjuda honom på en öl men precis då kommer Nicola och avbryter.
Carl hinner ändå ta en öl med Chas och de diskuterar vad han kan göra med barnen och hon föreslår att de ska till en nöjespark för att ha roligt. Hon minns när de två var ute med barnen och hur kul de hade det då. Lexi kommer in på puben och ser dem skratta ihop. Hon blir inte glad men Chas skyndar sig därifrån. Lexi frågar Diane om hon har jobb till henne, hon kan till och med tänka sig att jobba i köket. Tyvärr finns inget jobb ledigt.
Lexi äter lunch med Scarlett och tackar då ja till pengarna. Scarlett blir överlycklig över att få bli moster (i Sverige skulle hon även kunna kallas faster) De två går sedan till kontoret för att tala om det för Carl som inte alls blir lika glad.

Holly kommer till Home Farm för att prata med Nathan. Hon råkar kalla Nicola för Natashas vakthund =) Hon kanske får jobbet som Nicolas assistent men först ska hon äta lunch med honom för att få veta mer. Hon säger till Scarlett att Nathan har ett snyggt ansikte men dålig personlighet. Lunchen med Nathan går bra och hon får jobbet.
Nathan kommer till kontoret och säger till Nicola att Holly ska hjälpa henne och även ta hand om hennes jobb när hon är mammaledig.

Brenda frågar Edna om hon ska ha en fest för Lily men Edna fattar inte vad hon pratar om. Då kommer det fram om Lilys resa.
Edna besöker Lily som inte har tid att prata men Edna ger sig inte eftersom hon vet om planerna. Hon undrar när Lily tänkt berätta och får till svar "någon gång idag eftersom vi åker i morgon"
Edna pratar sedan med Betty och säger att hon är orolig för sin syster. Tänk om hon blir dumpad var som helst i världen, hon känner ju knappt den mannen. Eller om det händer en olycka på andra sidan jorden. Då säger Betty att det är dags att släppa taget, hon är ju trots allt en vuxen kvinna nu...

Brendas mobil ringer hela tiden men hon vill inte svara. Tillslut blir Betty så irriterad att hon säger att hon svarar om ingen annan gör det snart för hon har ont i huvudet av allt ringande. Då får Brenda bråttom och kastar sig på mobilen. Efter samtalet ser hon oroad ut men hon säger bara till Terry att det var Gennie som ringt.
Brenda får även ett brev så hon ser rätt bedrövad ut när Terry kommer och säger att de ska fira för Louise gått med på att sänka priset.  (Jag antar att Brenda har fått någon ekonomisk kris..)

Val stormar in på puben även om Diane försöker att få bort henne därifrån. Eftersom Val äger hälften så tänker hon inte ge sig iväg. De två systrarna har svårt att samarbeta och personalen blir förvirrad när den ena säger si och den andra säger så. Marlon föreslår att de gör ett rotationsschema så de slipper arbeta ihop.

Lily lämnar ifrån sig kläder och saker som inte kan följa med på resan. Betty får i uppdrag att lämna en säck kläder till kyrkan. Leyla får en tavla som eventuellt föreställer en naken man, men de har roligt åt den när de vände den upp och ner.
När det är dags att åka så kommer några av byborna för att ta farväl.  I sista sekunden tittar Edna ut och Lily går dit för att prata med henne. De blir sams och Lily får broschen och systrarna kramas.

Nicola har svårt att koncentrera sig och barnet sparkar i magen. Hon överlåter ansvaret till Holly för att hon måste gå i från. Hon går till Carl på kontoret och säger åt honom att han måste vara ärlig mot Lexi eftersom det syns på honom att han inte vill ha barn. Gör inte han det kommer hon att berätta för Lexi.
Carl går hem och ser Lexi på väg ut till ett möte på sjukhuset. Han säger då rakt ut att han inte vill ha fler barn.
Lexi blir givetvis alldeles förkrossad och undrar varför han inget sagt. Han säger att han väntat på rätt tillfälle. Hon blir så arg så hon ber honom att försvinna. Nicola kommer hem och det blir hon som får trösta henne.
När Nicola säger att det synts på Carl hela tiden att han inte velat ha barn och att hon pratat med honom om att han måste säga det till Lexi blir Lexi förbannad och anklagar att det är Nicolas fel att hon inte kommer att få någon riktig familj.
Hon är på väg upp i trappan samtidigt som hon anklagar Nicola för att planerat alltihop bara för att få ha huset för sig själv och inga andra barn som konkurrerar med hennes. Nicola följer efter henne för att förklara men när Lexi vänder sig om snubblar Nicola till och ramlar ned för trappan.
Lexi ringer efter ambulans och sitter bredvid en avsvimmad Nicola när Carl kommer hem. Han ser bara att något hänt och att Lexi säger att "Nicola snubblade, jag har INTE knuffat henne...hon snubblade...det är sant..."




Kommentarer
Postat av: Erik

Jag trodde nästan att det skulle ordna sig mellan Val och Eric i dag, men det verkar ta längre tid. Hade inte Rodney dykt upp i fel ögonblick så... Men de blir nog sams förr eller senare. Men det blir nog inte Carl och Lexie, där är det nog kört. Hur ska det gå för Nicola? Där får förstås Lexie skulden också. Ednas syster och motorcykelknutten borta, dem kommer jag inte att sakna alls.

2011-09-07 @ 17:57:07
Postat av: Mariann

Var det inte så att Brenda lånade pengar när hon skulle köpa in sig i café/affären?

2011-09-07 @ 18:48:54
Postat av: viktoria

Lexi e inte klok! Hoppas Nicola gör payback time!

Hoppas att lexi sticker fort sombara den orkar inte med henne alls!

2011-09-07 @ 19:43:34
Postat av: Lena

Kanske Brenda är skuldsatt?

2011-09-07 @ 19:44:24
Postat av: Lena

Jo hon lånade väl till ockerränta eller nåt. Det var så att man förstod att det skulle gå illa i alla fall. Nu jagar de väl henne på telefonen.



Hade fel ang. rubriken idag. Trodde det skulle bli något med Betty oh Bongotrummor:-)



Det tyckte jag var dagens höjdpunkt

2011-09-07 @ 20:00:51
Postat av: Viktoria

Kanske lånehajarna e efter henne nu hon verkar lite skum brenda men vi får väl se vad som händer med henne.

Tycker Carl är tråkig,val är bara för mycket orkar inte ens med henne.

Diane verkar inte göra nåt vettigt alls.

Känns lite ''dött'' men hoppas att mera saker händer snart.

Kanske får Nicola och Jimmy sin bebis?

2011-09-07 @ 22:23:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0