Trassliga förhållanden

Ja det verkar vara på modet i byn, är det inte kärleksrelationer så är det vänskapsrelationer som trasslar, eller föräldra/barnrelationer...

Sally dyker upp i byn igen och denna gången har hon en packad resväska med sig. Det visar sig att hon bråkat med Vincent och nu vill hon prata med Ashley. Laurel går till jobbet medan Ashley får höra på vad Sally har att säga. När Laurel kommer hem vill hon att Ashley tar reda på vilka planer Sally har. Sally har inga planer och Ashley låter henne stanna i prästgården.
Sally har hjälpt Gabby på morgonen när Laurel och Ashley kommer upp. När de frågar henne om hon ska åka hem idag verkar hon inte vilja det. Ashley säger att hon kan få hjälpa honom i kyrkan under dagen.
De går sedan till puben och äter lunch. Diane säger till Ashley att byn har stora öron och pratar mycket och han borde tänka sig för. Sedan säger hon till Sally att ingenting löser sig genom att prata minnen med Ashley.
Laurel är orolig för förhållandet mellan Ashley och Sally men blir lättad när hon förstår att Sally åkt hem för att prata med Vincent. Tyvärr dyker Sally upp igen och säger att hennes man inte vill veta av henne längre.

Adam och Holly är på cafét när Aaron och Paddy kommer in. Aaron kan inte låta bli att kalla dem för bonntölpar och det retar Adam.
Paddy försöker sedan lära Aaron lite sociala färdigheter och hur man närmar sig kvinnor men Aaron är inte så intresserad. Senare så försöker Paddy igen, han säger till Aaron att det är bra att han kompisar, speciellt sånna med snygga systrar.
Aaron får åka och lämna reservdelarna till Bartons. Holly är hemma och när Adam kommer in och ser att Aaron är där säger hon att Aaron ska hjälpa dem med att sätta dit kamremmen.
Andy blir orolig när han ser att Aaron lämnar gården så han pratar med John men de får veta att allt är under kontroll och att Aaron bara hjälpt dem med fyrhjulingen.

Marlon och Moira fortsätter tjafsandet och Diane säger att de kanske bara ska låta Marlon hålla på. Det är så mycket bråk att Moira inte står ut längre så hon säger till Diane att hon inte kan arbeta kvar.
Diane blir mycket besviken och säger det till Marlon. Det får honom till att tänka till... men vad kommer han att göra?

Leyla betalar av en del av lånet till Nathan sedan vill hon att han drar 10£ varje månad från lönen tills allt är betalt. Han säger att det inte är så bråttom med pengarna men hon vill betala så hon kan må bra. Han märker att Leyla inte faller för de vanliga knepen så han är väldigt tillmötesgående när det gäller henne. Vad är han ute efter?

Charity kommer körandes i byn och hon frågar en chockad Paddy om var Debbie bor. Hon stormar sedan in hos Debbie. Hon skickar upp Noah på övervåningen för att kunna prata med henne. Charity frågar varför hon inget sagt om Sarah och Debbie svarar att hon ändå inte varit intresserad. Det fortsätter att hagla hårda ord och Charity lämnar Debbie igen.

Marlon ställer upp och pratar med Debbie och han säger att det kanske vore värt att ge Charity en andra chans precis som hon gjort för Cain. Debbie söker därför upp sin mamma på hotellet för att prata.
De elaka kommentarerna fortsätter. De har svårt att prata med varann.
Hon anklagar Debbie för att ha förstört hennes chans att bli hemmafru på heltid.
Noah vet i alla fall att Debbie är han syster men han förstår inte varför hon är så elak. Charity säger åt dem att gå till bilen medan hon betalar hotellräkningen. Michael har spärrat hennes kort så hon har inga pengar, det gör att hon rusar ut från hotellet. Då ser hon att bilen är på väg att bärgas bort så alla tre rusar iväg för att hinna undan hotellpersonalen.
Väl utom synhåll så lugnar de ner sig och stannar för att prata. Charity frågar om hon får låna pengar av Debbie och så säger hon att allt kommer att bli bra en dag. Sedan är hon på väg att gå med Noah. Debbie blir ledsen och säger "Mamma, lämna mig inte!"
Det slutar med att Charity och Noah får följa med Debbie hem. Cain blir inte alls glad över det. Sarah undrar vilka de är och får veta att det är hennes morbror och mormor. Noah får sova i Sarahs rum och då säger Debbie att hon hoppas att de vuxna kan bete sig lika snällt..




Trevlig helg allesammans!

Kommentarer
Postat av: Bo

Återigen tack för denna service av sammanfattningar.



För egen del vill jag kritisera en sak med HTG:

Det är när väldigt små barn är med i dramatiska

situationer och/eller i vuxnas gräl. Det tycker jag inte om. Barn är inte skådespelare och kan inte alltid skiljas på dikt och verklighet. Ibland tycker jag det märks på barnen att de inte hänger med...

2011-10-14 @ 15:12:08
Postat av: Liina

Hm ... Men nu tycker jag bo är lite barnslig , barnens föräldrar har ju själva gått med på detta. Du vet väl inte hur det är bakom scenen eller? De kanske har skrattat och skojat jätte mycket innan de gjorde scenen... Förlåt men detta är inte medeltiden...........

2011-10-14 @ 15:53:16
Postat av: Katarina-Cinnamon

Filmteamen har en speciell person som förklarar allt för barnen och många scener där barn är med och man ser dem en stund bredvid, sen kanske det zoomas in och då har de brutit den scenen och barnet är inte där längre och sen fortsätter de att agera. Så barn i filmer/serier brukar tas om hand bra.

2011-10-14 @ 16:19:58
Postat av: Katarina-Cinnamon

Någon av föräldrarna brukar också finnas på plats och om barnet/barnen ser ut att inte hänga med kan det bero på att de kollar in föräldern.

2011-10-14 @ 16:20:52
Postat av: Erik

Vilken morbror och mormor att plötsligt träffa för första gången när man är så gammal. Noah och Sarah bör väl kunna bli vänner, men alla andra som bara skriker och grälar så att barnen tycker att alla är elaka. Men det kanske lugnar ner sig. Cain är väl den som har svårast att vänja sig vid den nya situationen. Och vad ska alla andra i byn säga som inte sett Charity på över fyra år?

2011-10-14 @ 17:32:53
Postat av: Bella

Det här är typ en dröm för mig; Debbie, Cain och Charity - mina favoritkaraktärer - tillsammans. Det kan ju bara bli bra. ♥



Och Noah är ju sjukt söt. (: ♥

2011-10-14 @ 18:50:04
Postat av: Colin

Jack Downham was an experienced actor anyway. He was a well known face as the star of a cat food advert (http://www.youtube.com/watch?v=CZMH-fadg9A), and, as I discovered earlier this year, was one of the "Emmerdale Explorers" when that storyline was running.



Checking his IMDB profile has reminded me I'd heard that he was also in the Robin Hood film released last year with Russel Crowe - as none other than Young Robin! He also starred in an episode of the final series of Heartbeat or "Back to Aidensfield" - the one that featured Freddie Jones (Sandy Thomas). His film experience may explain why Jack was credited for his Emmerdale episodes right from the start, despite being younger than those playing Gabby and TJ, who at this time were not being credited.



As for Sophia Amber Moore (who appeared in a 2007 episode of Heartbeat, and appeared in Emmerdale's credits for the first time just last week)), she'd been playing Sarah for nearly two years, and had seen far worse in scenes between Andy and Jo, and when Andy had his breakdown!



I think personally that once they've learnt to call these people "Daddy" etc, then they understand that it is only pretend. I'm sure they spend time with the actors off-set as well. Katarina-Cinnamon is also correct that their parents are always present and sometimes the children aren't there when the close-ups are filmed.

2011-10-14 @ 18:57:14
Postat av: Bella

Omg, he played in Robin Hood?! O: Now I have to see that film again. (: That kid's so cute. ♥

2011-10-14 @ 19:27:59
Postat av: Colin

I agree he is very cute :)

2011-10-14 @ 19:58:26
Postat av: Colin

Trailer for the film: http://www.youtube.com/watch?v=aMcDeNo6KUs

2011-10-14 @ 20:09:27
Postat av: Linnéa

Jag kan inte se programmet regelbundet, men jag hade möjlighet i onsdags och det fanns tankar om vad som skulle hända, det är klart att jag kunde inte veta exakt, men jag trodde faktiskt att jag hade fel. Jag blev riktigt överraskad att jag inte hade helt fel i torsdagens avsnitt! Det var hon i alla fall :) Nu blir det OT, men ni kanske kan hjälpa mig. Det var avsnitt tidigare, under sommaren kanske med Ashley och Laurel som pratade om att skaffa barn, men jag vet inte vad som hände efter det. Jag kan som sagt inte se programmet regelbundet! Har det blivit resultat av det? Det känns som att Laurel är gravid. Problem med syn eller?

2011-10-14 @ 21:02:17
Postat av: Erik

Linnea: Charlotte Bellamy som spelar Laurel är gravid på riktigt. Du kan läsa en hel del om det i kommentarerna de senaste dagarna, efter att vi som tittar regelbundet upptäckt det också.

2011-10-15 @ 08:50:47
Postat av: ida

hur ska du göra med Laurel nu då, kommer hon försvinna ett tag?!?!

2011-10-15 @ 12:57:26
Postat av: Lena

Ja hur ska de göra? Bara de inte tänker att Sally ska "orsakar något"



och nu måste jag säga det även om jag irriterar någon, sämre skådespeleri än det Sally åstadkommer får man leta efter

2011-10-15 @ 14:40:09
Postat av: Erik

Laurel kommer nog att försvinna ett tag för att vara barnledig, vet inte när eller hur länge. Förhoppningsvis kommer Sally inte att förföra Ashley, men hon hittar säkert på något annat hyss, det finns väl någon anledning till att hon beter sig som hon gör. Jag har inte hängt med riktigt, brukar snabbspola när hon dyker upp.

2011-10-15 @ 14:55:30
Postat av: Bo

"Sally" är en bra skådis.

Det kan man inte säga om alla i HTG.

Men på nåt sätt lider man sig igenom det.

2011-10-16 @ 00:03:41
Postat av: Erik

"Sally" har spelat i "Les Miserables" och blivit nominerad som "best villain" (bästa skurkroll) i HTG, så hon kan väl inte vara så dålig som skådespelare.

2011-10-16 @ 09:39:45
Postat av: Tina V

Det är lite svagt av producenterna att inte skriva in att Laurel är gravid, dom försöker ju inte ens dölja att hon har stor mage.

Lite konstigt att inte bry sig om tittarna.

2011-10-16 @ 09:41:07
Postat av: Lena

Okej då får jag väl ge mig och acceptera att det verkligen finns såna kvinnor då, och att hon skall spela på det viset.



Jag upplever henne bara pinsam och påfrestande, ungefär som Lizzie och henna hade de väl också gillat i England, så .....



2011-10-16 @ 09:51:04
Postat av: Conny

Att en karaktär är pinsam/jobbig har inget att göra med vad de har för kaliber som skådespelare. Avskyr Cain till exempel, men nog måste man buga och bocka och säga att Jeff Hordley spelar honom perfekt.

2011-10-16 @ 10:29:53
Postat av: Lena

Nä jag håller med dig helt fullt men jag uttrycker mig kanske fel (är ju inte journalist som du så jag har inte lika lätt med orden.



Det som jag upplever spelar bra är de som väcker något intresse för personen i mig. I Cains fall så är det just det han gör, ibland blir jag vansinnig på honom men är alltid nyfiken på vad han skall hitta på härnäst. Även Nicola som jag verkligen tycker riktigt illa är även lite intressant.



Maise trodde jag skulle tillföra något men hon har ju bara planat ut.



Sally och Lizzie skulle jag inte sakna en minut ifall de blev utskrivan.



Hmmmm vunnit pris för bästa skurkroll i HTG, det låter inte bra för Laurels del



2011-10-16 @ 10:46:39
Postat av: Erik

Hon vann inte priset, hon blev bara nominerad. Men det är väl illa nog. En som har vunnit priser däremot är "Aaron", minns inte vilket, bästa skådespelare, tror jag. Honom avskydde jag i början, tålde inte se hans flin, men han är tydligen en mycket duktig skådespelare.

2011-10-16 @ 11:11:26
Postat av: Lena

Ja där ser du då berörde han ju dig i alla fall.

Du spolade inte över (eller det kanske du gjorde:-))



2011-10-16 @ 12:08:27
Postat av: Erik

Nej, Aaron spolade jag inte över.

2011-10-16 @ 13:02:28
Postat av: Bo

"Bob" spelar alltid bra.

Liksom "Rodney".

Och så "Debbie" givetvis.



Mina 3 spontana favoriter

om vi pratar om BRA skådespelare.

2011-10-16 @ 13:55:50
Postat av: Colin

The thing about Sally's Best Villain nomination at the British Soap Awards is that it is a viewer-voted category, and each soap nominates three people. Now, after the obvious candidates of Cain and Nathan, it may have been harder to pick a third, so don't read too much into the "villain" thing. She was causing friction between the much loved Ashley and the even more loved Laurel - that alone would make her a villain to some!



Happy 39th Birthday to Emmerdale, by the way!!

2011-10-16 @ 15:09:46
Postat av: Carina

ÄNTLIGEN är jag i kapp med avsnitten!!! och ÄNTLIGEN, välkommen tillbaka Charity! I´ve missed you! Jisses vilken dramatik. Jag misstänkte att det kanske kunde vara Charity som Michael var tillsmmans med, just det att han föll pladask för Debbie var ju inte så konstigt, sin mammas dotter på så många vis men med lite mer moral och dignitet.

Sally - usch, vilken jobbig människa. Känns som hon riktigt klistrar sig fast vid Ashley & Laurel. Känns inte riktigt sunt, och Asley är ju verkligen en supermes och kan inte sätta normala gränser, även om nu Doug uttryckte det lite mer diplomatiskt!

2011-10-17 @ 10:28:57
Postat av: Carina

Kan nån hjälpa mig få ihop bakgrunden? Charity berättade för Michael att hon träffade sin dotter Debbie för 6 år sen. Debbie bodde ju hos Paddy o Emilie när hon kom. Charity var ju gift med Chris Tate och fick Noah med honom, men Noah såg man nästan aldrig för han var nästan alltid iväg, han var på internat (boarding school). Eller var detta ett barn han hade med sin första fru? För jag minns det som han skulle vara äldre? Sen dog Chris (självmord som han fixade så Charity blev misstänkt) Sen skulle ju Charity gifta sig med Tom King, men Sadie sabbade det för henne så hon snubblade på målsnöret där. När hon var med Tom så vet jag att Debbie kommit in i bilden för Debbie var väl på besök i huset där de bodde om jag minns rätt. Där var ju en bebis med i bilden då för Tom hade lite svårt att hantera det. Var denna bebis Noah? Var Charity gravid när Chris dog?

Jag missade avsnitten när Debbie försvann ut ur serien så jag har ingen koll där. Men om nu Sarah är 4 år och Charity lämnade byn när Debbie var gravid så är det bara under ca 1-1,5 år som de var "återförenade".

Har lite svårt att få ihop tiderna här... Please, nån med bra minne och koll?

2011-10-17 @ 10:56:14
Postat av: Colin

Hi Carina,



The small child you are recalling is Joseph Tate - Chris's child with his second wife Rachel (born 8th June 1995 - two days after Joe Sugden died).



Debbie arrived Christmas Eve 2002, and in early 2003 discovered Charity was her mother. Chris got a brain tumour and framed Charity (died 17 September 2003) after finding out she was having an affair with Cain. He was unaware she was pregnant with Noah (born 1st March 2004).



Charity left in March 2005, by which time Debbie was pregnant with Sarah (born 6th June). Charity and Debbie had been reunited for about 2 years.



Debbie had never disappeared at any time so I'm not sure what you're thinking of there. She lived with Charity at Home Farm before Chris died and continued living with her afterwards in Pear Tree Cottage (now the Kings' office) until Charity was sent to prison. She probably lived with her again afterwards although I'm not sure about that.



I hope that answers your questions.



There is a six DVD boxset released for the Scandanavian market which includes a documentary shown when Chris died and another when Charity left as well as lots of other documentaries and two spin-off dramas. Search for "hem till garden DVD" and I'm sure you'll find it. The mystery is why the boxset wasn't released for the UK audience too? Luckily I got it on import (though I've not seen most of it yet).

2011-10-17 @ 13:34:59
Postat av: Carina

Thanks Colin! Yes, it was Joseph I was thinking of! I missed the episodes when Charity was senteced to prison. I guess that was the reason she came to stay with the Dingle family. And you´re right, Debbie never left, I meant Charity. There was a scene with her and Tom Ki9ng, they were about to get married when he found out something (what?) and then she left?

2011-10-17 @ 13:47:53
Postat av: Colin

Sadie bribed Cain to kiss Charity and made sure a private detective was there to photograph the moment - she produced the photos at the wedding.



Charity then slept with Jimmy and tape recorded him admitting that Sadie set her up. She played the tape on Jimmy's birthday, 1st March 2005. Tom begged Charity to give them another chance but she refused and left.



May I ask are you male or female? Carina sounds feminine (or it would in England anyway - I knew a Karina once), but your name is getting translated to "David"! It made me curious!

2011-10-17 @ 14:04:17
Postat av: Carina

David?! Haha! Most certainly not - totally female!

Aaah, yes, I remember now, the sly Sadie... I had totally forgotten the part about Charity getting poor(?!) Jimmy into bed. But i did miss the birthday and the episodes following that. It must have been quite a scene I imagine. It´s always risky googling for info because one might end up getting spoilers. So we´re lucky to have you Colin on the forum :-)

2011-10-17 @ 14:52:30
Postat av: Colin

Well I'm just pleased I double checked the name before I started calling you David haha! I learnt my lesson on that one in one of my first posts, although at least the gender stayed the same that time!



I must admit I don't remember the birthday party. I might re-watch her leaving episode this afternoon actually. It can be viewed starting here: http://www.youtube.com/watch?v=Xbbodfo9v1c The links on the right hand side are spolier-safe (assuming everyone gets the same list of links) as long as you don't start scrolling down!



I'm pretty certain the documentary on the boxset will have lots of clips from the build-up to her departure, too.

2011-10-17 @ 15:21:15
Postat av: Pandora

Apropå sämst/bäst skådis i HTG så går mitt kalkonpris till TJ. Den ungen ser nästan sinnesslö ut med sina frånvarande koögon och styltiga repliker. Marlon kan vara litet överspelande ibland, men inte ens han slår TJ =P



Bästa skådis blir svårare att utse dock, då även fast skådisarna är duktiga så blir det svårt för dem att "Ge sitt bästa" när arbetstempot är så högt som det är. Lilla Belle är dock stadigt bra för det mesta så min röst faller på henne. Cain är duktig även han, fast äcklig som en mördarsnigel.

2011-10-17 @ 15:45:59
Postat av: Colin

Awww poor TJ haha! I've always had a soft spot for him and his chubby little cheeks! :)



I've said before though that my favourite from the chilren became Oscar Lloyd (Will Wylde). I'm sure you all realise they won't be able to keep Mark's secrets from him forever. As the story progresses I think you will see some really great stuff from him.



As for Annalise Manajlovic who plays Gabby, both character and actress celebrate ten years on the show this coming christmas which is a great achievement for someone so young!

2011-10-17 @ 16:20:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0