Pengar, pengar, pengar...

Charity försöker avbryta Cain när de ligger i soffan. Hon säger att hon måste gå vidare i livet och inte göra samma misstag om och om igen.
Hon går till cafét och får en pik av Viv om hennes klädsel. Charity säger att Viv inte borde säga något så som hon ser ut. Då svarar Viv att hon inte kan hjälpa att hon har naturligt karismatiska ben =)
Cain ser henne på cafét och sätter sig vid bordet. Hon berättar att hon inte vill vara i byn och att hon hållit sig undan sina släktingar med flit. Han frågar då om hon inte är intresserad av att stanna för Debbies och Sarahs skull. Cain frågar henne hur mycket hon ska ha för att sticka för gott, 10 000 eller 20 000£?

Sally är ute och gungar Gabby innan hon ska lämna flickan hos Ashley i kyrkan. Edna är där och frågar om Sally kan hjälpa henne med blomsteruppsättningarna men Sally har bråttom till ett möte för hon är beslutsam och tänker lösa problemen med Vincent.
Biskopen hälsar på hos Ashley för att prata om Sally. Han säger åt Ashley att det är dags att han säger till Sally att flytta hem igen eftersom det verkar gå så bra på äktenskapsrådgivningen. De berättar sedan för Sally om vad biskopen sagt och hon säger att de har rätt, hon ska flytta hem igen. Vincent kommer sedan på kvällen och hämtar hem sin fru. När de åkt säger Ashley till Laurel att han hoppas att det inte händer Sally något för då kommer han aldrig att förlåta sig själv.

En man kommer in på fabriken och han har en stor bukett blommor i famnen. Han söker Priscilla som äger fabriken men tror han kommit fel när han möter Nikhil. Priya som sett när mannen kom gömde sig snabbt under arbetsbänken.
När tjejerna sedan går på lunch så kommer mannen ut från puben. Han och Priya går in för att prata. Tjejerna sätter sig vid ett bord en bit i från Priya och mannen. Priya försöker få honom att förstå att det inte är något mellan dem men han verkar inte vilja lyssna. Precis då kommer Rodney in på puben och Chas ber honom om en tjänst. Det slutar med att Rodney går fram till mannen och undrar vad han gör med hans fru. Priya ser förvånad ut men tjejerna skrattar. Mannen blir rädd och försvinner därifrån. Priya tackar för hjälpen fast hon hade ju nästan fått i väg honom på egen hand. Chas säger då att det var bra att mannen försvann innan Nikhil visade sin fula nuna på puben men det visar sig att Nikhil redan hunnit dit och hörde vad hon sa...

David kommer till butiken och berättar för Leyla att han fått oväntat ledigt på kvällen och vill passa på att skämma bort henne. Hon överraskar honom med att fråga om hon får flytta hem till honom. När hon ser hans tvekan så säger hon att det bara är för några dagar och då går han med på det.
Väl hemma hos David så har paret det mysigt och lagar mat ihop. De står och hånglar i köket när Val stormar in. Där rök deras ensamma mysiga middag...
Dagen efter så kan de inte vara ensamma varken hos David eller hos Leyla så de hamnar på puben i stället. Nathan kommer in och vill bjuda det lyckliga paret på en omgång men de tackar nej.
Leyla möter sedan Nathan på toa och ber honom att inte berätta något för David men han låtsas vara ovetande om vad hon pratar om men att hon lekt med elden och det ska inte små flickor göra.  Fast han säger sedan att han kanske berättar...eller inte... man vet aldrig.

Moira frågar Marlon om vad det stod i brevet han fått och han berättar att Donna skrivit att hon alltid kommer att älska honom men att det är dags att gå vidare och att hon har en polis som heter Baz som betyder väldigt mycket för henne just nu. Han blir rasande när han tänker på det och börjar slå bland kastruller och slevar.
Moira får honom lugn och de pratar lite mer med varann. Han tackar sedan henne för att hon ställer upp och pratar och lyssnar på honom.
Senare kommer Viv in på puben och beklagar Donnas beslut för Marlon. Dessutom kommer hon ju att sakna att vara hans svärmor. Paddy inflikar då att inget ont utan någon ljuspunkt. Bob ger honom ett visitkort med hans skilsmässoadvokat och alla blir förvånade över att han har det i plånboken. Viv får givetvis veta det men han lyckas övertyga henne om att han har den där som en talisman.


Charity frågar Cain om hur fort han kan fixa fram pengar, hon vill ha 20 000£ för att lämna byn. Han lovar att fixa fram det till nästa dag.
Chas får sedan veta det av Cain och hon blir väldigt besviken på Charity. När Carl kommer för att hämta hem Chas till middagen har hon ingen lust och hon nämner vad som hänt. Det gör att nästa dag sitter Carl och bara väntar på att Cain ska åka till gömstället där pengarna finns. Givetvis råkar han tappat bort Cain när det kommer en lastbil i vägen men efter lite sökande så hittar han honom igen. Cain är på väg in i en lagerlokal och Carl är nöjd med att ha hittat gömstället. Han berättar sedan för Jimmy om att de ska dit och hämta pengarna.

Katie vill bjuda Ryan på lunch men han hinner inte för det är mycket på verkstan just nu. Han säger att de kan gå ut och äta på kvällen i stället så slipper de tacka ja till Fayes inbjudan. Katie säger att hon inte har något emot Faye så de kan tacka ja. Alla tre tar sedan en drink på puben och Faye är trevlig och på gott humör. När hon går för att köpa en ny omgång så säger Ryan att han gillade henne bättre när hon inte gillade Katie. Katie säger då att Faye verkar vara väldigt glad, hon kanske har träffat en man. Ja kanske det svarar Ryan...

Cain och Charity bråkar om när hon tänker säga något till Debbie men hon vill inte krossa hennes hjärta så hon hoppas att han kan meddela henne det. Debbie tror att de har hemligheter eftersom hon fyller år snart.
Tillslut ger han Charity pengarna men han vill att hon åtminstone stannar över födelsedagen i morgon.



Kommentarer
Postat av: Erik

Fint samtal mellan Marlon och Moira i dag. Översättaren skriver "vår Charity" och "vår Debbie". Visserligen säger man så i England - men inte på svenska. Men översättaren Robin Hillgren är bara 23 år, så han är väl inte så van, annars är han väl rätt duktig för övrigt.

Ska Charity verkligen försvinna igen? Ska Sally? Sally får verkligen försvinna, hon ställer bara till elände. Den odrägliga Nathan kan gärna försvinna också, men det gör han säkert inte, bara för att vi ska ha något att reta oss på ...

2011-10-27 @ 18:29:22
Postat av: Tina

Visst retar man sig på Nathan, men jag retar mig även på Cain. Det är hans arroganta sjävsäkra sätt som gör att jag aldrig har gillat honom. Sedan tror han att han är oemotståndlig. Bhä. Men smaken är ju som sagt var olika.



Till en annan sak. Om ni skulle få välja var ni skulle vilja arbeta i byn, vad skulle det vara? jag själv skulle vilja jobba som receptionist hos Paddy. Jag gillar djur och Paddy verkar vara en juste arbetsgivare



2011-10-27 @ 21:56:34
Postat av: Agneta

Jag vill bara säga att jag är så glad att jag hittade den här bloggen.När jag missar avsnitt pga jobb så läser jag hellre här än kollar på tv4 play. Reklamfritt ju:)

Jag skulle gärna jobba på puben.Ett tag i alla fall.

2011-10-27 @ 22:04:49
Postat av: Tina

Visst skulle det vara roligt att jobba i puben, men tänk på vilka taskiga arbetstider de har.

2011-10-27 @ 22:24:10
Postat av: Katarina-Cinnamon

Jag skulle vilja jobba hos Paddy, trevlig chef och trevligt jobb.

2011-10-27 @ 23:57:00
Postat av: Adm

>>>Agneta

Det var kul att höra =D



Jag skulle nog helst jobba på puben om jag orkade med Marlons små egenheter.

2011-10-28 @ 07:38:19
URL: http://emmerdale.blogg.se/
Postat av: Tina V

På puben, det är där allting händer.

2011-10-28 @ 12:00:38
Postat av: Carina

Fy vad besviken man blir på Charity, trodde hon hade förändrats men så fort det viftas med pengar glömmer hon det hon sagt innan. Cain verkar genuint mån om Debbie och detta med pengarna var väl hans test av Charity, och tyvärr klarade hon inte testet. Konstigt med Sally o Vincent men man får kanske veta i dagens avsnitt. Får se det senare idag...

2011-10-28 @ 12:40:01
Postat av: Madeleine

Vad bra han är lille Noah, väldigt duktig liten skådis och söt som socker!!!

2011-10-28 @ 14:14:30
Postat av: Mariann

men dagens Oscar går till..... Sally!!! :(

2011-10-28 @ 15:22:25
Postat av: Lena

Dagens kalkon:-) för visst finns det ett sånt pris?

2011-10-28 @ 16:53:25
Postat av: SoP

Men Varför ska Charity Vilja stanna,när "hela byn" faktiskt avskyr henne? och hon har väl aldrig hymlat med att hon behöver pengar för att skaffa sig ett bra liv?

2011-10-31 @ 01:49:24
URL: http://sisterofpain.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0