"Att sura är ett underskattat tidsfördriv"

Viv och Bob är i köket när Jamie kommer in på morgonen. Viv frågar då honom om de redan bråkat eftersom han sovit hemma men Jamie svarar "har du inte hört?". Då får Bob bråttom att få bort Viv för att prata med sonen. Jamie vill inte prata med honom så han går.
Gennie hör när Jamie lämnar posten och kommer ut men han vill inte prata med henne heller och hon blir förtvivlad och står och ropar efter honom på gatan. Hon går in och Katie får trösta henne. Då berättar Gennie vad som hänt och att hon legat med Bob.

Chas besöker Dingles för att fråga om Aaron får bo hos dem tills det löst sig. De säger först nej men när hon säger att han inte kan bo hos Carl än så går de med på det. Lisa säger sen till Chas att hon borde sätta sin son i första hand någongång.

Dags att börja arbeta på fabriken för de nyanställda. Eli protesterar för han gillar inte skyddskläderna. De får veta att de får äta hur mycket godis de vill men Priya tror att de inte kommer stå ut mer än en vecka med det. Laurel får i uppdrag att hålla koll på arbetarna och blir tveksam hur hon ska agerna när hon ska rapportera att Priya är den som kommer sent.

Val stormar in på B&B:t för att byta gardiner för hon mår så dåligt av de som finns. Eric tycker hon borde hjälpa till med annat, han har minsann fått hjälpa till med frukost och bädda sängar.
Sedan ringer hon Paul i Australien för att beklaga sig och då får Eric som hör det nog och ger med sig, hon får åka. Val blir överlycklig och berättar att hon redan bokat biljetter till i kväll.

Nicola och Jimmy ska äta middag på puben och de ser Paddy. Hon går fram till honom men han är på väg därifrån så hon höjer rösten och säger åt honom att sätta sig. De äter sedan middag ihop när Chas och Carl kommer in. Paddy behåller lugnet när Chas kommer fram och frågar om han kan hämta Aaron från flygplatsen eftersom han inte vet vad som hänt. Paddy säger givetvis nej och förklarar att han inte bryr sig.

Aaron kommer hem i taxi och märker att ingen är hemma. Paddy som inte kan koncentrera sig på puben går därifrån och kommer hem och hittar Aaron där. Han måste berätta vad som hänt och Aaron blir förtvivlad. Han vill ju bo kvar och vara hos Paddy, de är ju vänner... men Paddy går inte med på det.
Aaron får då bråttom till Carl för att skälla på sin mamma. Han är så förbannad att han kallar henne för både det ena och andra. Chas försöker förklara men Aaron vill inte lyssna. Han rusar ut därifrån och säger att han hatar henne och att han hade det bättre när han inte hade någon mamma.
Carl vill att Chas slutar att tänka på andra och börjar njuta av deras tid tillsammans men det kan hon inte...

Debbie och Michael checkar in på ett hotell som herr och fru Conway. Där kan de ta det lugnt utan risk för att bli störda eller upptäckta. Uppe på rummet får sedan Michael ett samtal från sin flickvän och han skyller på att han inte kan prata för att han har mycket arbete på gång men att han älskar henne. Debbie hör det men vill inte prata om det, hon vet ju hur läget är och vill bara ha kul.
De bokar bord på restaurangen och innan de går så säger Debbie att hon aldrig varit så lycklig som nu.
Vid middagen vill Debbie planera inför nästa träff och föreslår att de kanske kan åka utomlands men Michael vill inte lova något eftersom han inte vill bryta några löften.

Bob försöker få tag på Jamie för han är rädd att han kommer att göra något dumt. Tillslut hittar han honom och får med sig sonen hem för att prata. Jamie vill veta hur det gått till, vem som börjat och om Gennie haft känslor för Bob. Bob försöker att inte svara på just den frågan. Viv kommer in när hon hör att det är höjda röster i köket. Bob förklarar att de diskuterar fotboll.

Marlon försöker muntra upp Paddy och vill att de hittar på något. Paddy är nöjd med att få vara för sig själv men Marlon ger sig inte. Paddy får följa med till puben och där visar Marlon att Paddy borde få utlopp för sin mörka sida så han får en kastrull med potatis som behöver mosas. Paddy ger verkligen utlopp för sin ilska så det stänker potatis över hela köket.

Ryan och Faye sitter på puben och tar en drink. Cain kommer in och Ryan får bråttom därifrån så Cain kan sätta sig hos Faye.
Hon berättar att det är hennes sista lediga dag innan hon börjar på fabriken och Cain tycker att de kan fira lite. Han böjer sig fram och de kysser varann. Efteråt tittar Faye bort mot bardisken och ser att Mark sett dem. Hon frågar om de ska hem till henne men Cain vill ta en drink till först. Faye går fram och handlar medan Cain ringer ett samtal till en Ali och frågar om hon vill komma och ta en drink med honom.
När Faye och Cain druckit upp vill hon gå hem men han säger att han väntar på en vän och precis då dyker Ali upp. Faye vill givetvis inte störa så hon går därifrån.
Senare ser hon när Cain och Ali åker iväg i hans bil. Ryan som står bredvid säger att hon kanske måste visa mer intresse för Cain eftersom han inte vill komma i andra hand hela tiden och att hon kanske skulle må bra av ett förhållande med honom.

Gennie försöker prata med Jamie när han kommer in på puben men han vill inte se henne igen. Bob kommer in efter honom och de fortsätter deras diskussion. Återigen kommer Viv in och avbryter dem men nu fattar hon att det inte är fotboll som är samtalsämnet. Hon vill inte att Jamie höjer rösten till sin far för Bob är en bra man och han ställer alltid upp och är trogen fast hon suttit i fängelse. Jamie ger sarkastiska kommentarer så fort Viv säger något men han berättar inte sanningen. När Viv går till bardisken så säger Jamie att han kommer inte berätta något för henne men det är för hennes skull, inte Bobs.


 




Kommentarer
Postat av: Bo

Det känns lite som de två fabriksägarna skall spela good cop and bad cop...

2011-10-05 @ 17:03:03
Postat av: Conny

Älskar scenen där Paddy mosar potatis :-D

2011-10-05 @ 17:03:33
Postat av: Agneta

Vänskapen mellan Paddy och Marlon är så fin.

2011-10-05 @ 17:06:23
Postat av: Erik

Jag tycker att Jaimie är lite väl hård mot Gennie, hoppas de blir ihop igen. Bra att han fick prata ut med Bob i alla fall och att Viv inte fick reda på något. Vad håller Cain på med egentligen? Är det bara för att göra Faye svartsjuk eller är det för Marks skull också?

Edna och Betty har varit väldigt osynliga ett tag. Seriemakarna vill väl inte att det ska bli överbefolkat med för många att hålla reda på, speciellt nu när det har kommit nytt folk.

Aaron kunde väl ha fått bo kvar hos Paddy. Det är ju inte Aarons fel att Chas varit otrogen.

2011-10-05 @ 17:57:25
Postat av: Madeleine

Ja Ryan får säkert en chans till på Katie, förvånad att hon blev så sur över det där med bilen, det kunde hon ju valt att skratta åt.

Men det verkar vara ganska suget där i ridbyxorna, så Ryan är snart där!

Och det ska han vara väldigt tacksam för, då Katie är i sina egna ögon iaf byns stora skönhet!

2011-10-06 @ 10:33:17
Postat av: Mariann

Jag förstår Paddy som inte vill ha Aaron i huset, den ungen har ju bara varit otrevlig mot honom. Och ska han bo där så riskerar han ju att träffa på Chas. Den sista han vill se just nu. Som sagt jag förstår Paddy precis och tänker på en gammal Björn Afzelius-sång, Dockhemmet: "jag orkar inte gå igenom med vännerna vad som gick fel. Jag orkar en gång inte se de, det är fullt tillräckligt som det är. Tids nog så kommer de att säga att livet måste ha sin gång, att nya möjligheter väntar att det är fel att se sig om. För min del får livet återvända på vilket djävla vis som helst. Just nu måste jag bekänna - det är mycket ensamt här ikväll"



Åh, nu får jag leta upp den där låten på youtube och lyssna, nostalgitripp. Alla mina skivor och stereon är fortfarande i lådor efter flytten...

2011-10-06 @ 14:11:40
Postat av: SoP

Jag tror Aron hamnar hos Paddy till slut ändå- sen undrar jag över hundstackarn,ska den med till Dingle-gården eller ligga själv hemma hos Paddy när han jobbar-

2011-10-07 @ 02:37:07
URL: http://sisterofpain.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0