Efter elände så blir det ÄNNU mer elände...

Byn är i princip uppdelad i två delar. Ena delen är hemma medan den andra delen är ute på pub-quiz.

De som är kvar i byn får uppleva hemska saker...
Jack anklagar Victoria för att vara självisk och hämndlysten och det gjorde att hon snodde pengar och tog en taxi till Hotten för att söka upp Ritchie som var med när hennes mamma dog. Hon fick veta hur det gått till men inte riktigt hela sanningen eftersom hon fortfarande inte har svaret på vem som tände på ladan.
När hon kommer hem får hon idén att hälla bensin över hela vardagsrummet och där står hon med tändaren i handen när Jack och Andy kommer in. Hon hotar med att tända eld om inte Jack erkänner. Det får tillslut Andy till att berätta allt. Hon blir förtvivlad och rusar upp på sitt rum men ramlar i trappan och slår upp ett stort sår i huvudet. Jack och Andy springer upp efter och sen ska Jack hämta något för att tvätta rent såret. När han vrider på vattenkranen så exploderar det i huset. (Jag fattar inte vad det var som fick fart på bensinångorna, var det tändaren som Victoria tappat på golvet eller att Jack vrider på kranen?)

Pearl som stannat hemma pga migrän hör hur det bråkas hos grannen så hon springer ut för att hämta Diane och därför är hon inte inne när explosionen kommer. Hon får panik och vill rusa in för att hämta fotoalbumet som är ett kärt minne över Len.

Perdy som också tackat nej till frågesporten träffade Matthew och tog ett glas vin med honom hemma hos sig. Där försöker han att övertala henne om att lämna Gray och det slutar med att de kysser varann.

När explosionen hörs så kommer de som är kvar i byn för att försöka göra vad de kan.
Pollard försöker att få ut Pearl som sprungit in igen men han blir kvar och Ross är den som får ut honom. Andy lyckas få ut en chockad Victoria och hoppar själv sen ut. Billy klättrar upp och ska försöka rädda Jack och det lyckas men han hinner själv inte ut innan en ny stor smäll inträffar. Brandkåren och ambulans dyker nu upp och personalen går in i huset och får ut Billy, men lever han? Daz blir helt förstörd...
Diane följer med Jack i ambulansen men han vill inte ens titta på henne.

De som är på pub-quizen har givetvis ingen aning om vad som hänt i byn.
Nicola har tagit en plats i Louises lag genom att få Jas till att åka på ett arbetsuppdrag på en stripclub (hon kunde ju inte skicka Betty...men varför åkte hon inte själv?)
Chas blir full och säger svaren till frågorna innan de har ställts och då upptäcker frågesportsledningen att det fuskats. Hela Louises lag blir diskat men då säger Shadrack att det var hans fel för det var han som tagit svaren och då diskas även hans lag.
Tyvärr har bussen de kom med fått problem och orsakat stopp i trafiken så gänget kommer inte hem. Det var bara till att sova över. Nicola var snabb till att hyra ett dubbelrum så David kunde dela det med henne om han ville. Gray försökte dela rum med Paul men han tackade nej för att ta hand om Val som inte mådde riktigt bra så Katie erbjöd sig att dela rummet med honom.

Visst var Betty gullig när hon oroade sig för att inte ha rena underkläder till dagen efter "man kan ju vända på de men det är inte riktigt lika fräscht som rena"

Viv var också rätt rolig när hon ville att alla skulle lägga sin problem i en box i frysen.
Men hon glömde det när Hilary råkade träffa en öm punkt om att Viv kunde sova bredvid Paddy. =)



Jag tycker att det varit lite väl mycket elände och dödsfall i HTG den senaste tiden...
Självklart behövs det intriger och händelser men jag tycker inte man måste ta död på alla rollkaraktärer  som skall försvinna, för då kan de ju inte komma tillbaka senare.
Nu skulle det sitta fint med lyckliga förhållanden och gjädjande nyheter.

Trevlig helg allihop njut av de sista vårdagarna för snart börjar sommaren!

Kommentarer
Postat av: Marcus

Jag håller med om att det är för mycket stora dramatiska händelser i serien just nu, men jag har också ledsnat på alla kärleksintriger som bara maler på. Jag tycker faktiskt att HTG var bättre förr när det mer handlade om det dagliga livet i byn då bönderna oroade sig för sjuka djur, dåliga skördar, och hur de skulle klara sin ekonomi. Är det någon som håller med mig eller är det bara jag som är så tråkig??

2010-05-28 @ 14:16:08
Postat av: Adm

>>>Marcus

Jag håller med dig till viss del. Det måste nog till en del intriger för att behålla tittarna men det behöver ju inte vara så tätt inpå varann. Det räcker gott och väl med att se Jo försöka mjölka en get eller se Shadrack ligga i grishagen för att han är något onykter, han skulle nog ha någon bra kommentar till det i alla fall.

2010-05-28 @ 14:22:23
URL: http://emmerdale.blogg.se/
Postat av: Ann-Marie

Marcus: Du har så rätt. HTG börjar likna en riktig såååpa.

2010-05-28 @ 16:45:27
Postat av: Erik

Jag är ledsen om jag hintat för mycket, jag nämnde ju inga detaljer bara att det nog skulle bli mer dramatik. Och är det inte skönt att veta att Jack klarar sig i stället för att oroa sig för att han ska stryka med i eldsvådan? Hur det än går måste ju det här få följder för många av de inblandade för lång tid framåt. Jag håller med om att det varit lite väl mycket dramatik de senaste dagarna, hoppas det lugnar ner sig lite och vi får uppleva lite mer äkta kärlek som någon efterlyste.

2010-05-28 @ 17:17:34
Postat av: Lena

Läser du deckare helst bakifrån o framåt också eller?



Så du slipper spänningen menar jag.....



2010-05-28 @ 17:47:41
Postat av: Pandora

Instämmer i kören när det gäller överdosering av drama. Det börjar bli litet väl mycket nu.

Emmerdale verkar vara ett fullkomligt livsfarligt ställe att bo på:P

2010-05-28 @ 18:09:58
Postat av: Erik

Jag älskar deckare och gillar spänning, så jag vill heller inte veta för mycket i förväg, så jag lovar att inte förstöra spänningen mer i fortsättningen. Jesper som vet betydligt mer om framtiden än jag kanske kan upplysa om huruvida HTG blir ännu mer av vanlig såpa längre fram eller om lite av den här gamla typiskt engelska vardagslunken som många gillar blir kvar även i fortsättningen. Man kan inte göra om en serie FÖR mycket, då skulle den tappa tittare i hemma i England och det tror jag inte att den har gjort. Rätta mig om jag har fel, den som vet.

2010-05-28 @ 18:40:04
Postat av: Mariann

>>Lena: Aha, det måste min hjärna ha censurerat alldeles för sig själv för en gångs skull :) För jag har lyckligtvis missat exakt när Jack försvinner.

Men att Clive Hornby har dött stod ju i tidningarna när det hände så det gick inte att missa.

Jag håller med om att det är lite dumt att skriva att "jaha, nu är den och den rollfiguren borta ur serien" En del av oss vet, men andra vill ju vara lyckligt ovetande. För det förstör en hel del av spänningen och dramatiken. Först när rollfiguren skrivs ut definitivt genom dödsfall kan vi ju diskutera det. Såvida de inte gör en "Bobby Ewing" och återuppstår, men det ska vi inte heller skvallra om och sabba överraskningsmomentet.

Så vi får skärpa oss allihop och inte förstöra för varandra. Själv ska jag sluta googla för jag vill inte heller veta vad som ska hända.



Ja, varför åkte inte Nicola själv? Jo, för att den otäcka varelsen är ute efter David såklart. Men då tror jag att jag spyr.



Jag instämmer i klagokören (jag har ju sagt det förut också) att det är för mycket drama och för många olyckliga förhållanden och otrohet och elände. Kom tillbaka Sam Pearson!!! :)

2010-05-28 @ 18:40:11
Postat av: Cinnamon

Himmel vilken dramatik det var igen idag. Visserligen har jag vetat att det skulle brinna hos Sugdens men inte att det skulle vara på det där sättet. Lite väl mycket nu faktiskt och alla som gör något verkar ju för det mesta klara sig också från att åka dit.

Det är farligt att bo i Emmerdale nu för tiden.



Fast jag vill inte ha tillbaka som det var från allra första början, då knappt något hände, jag missade ett helt år men märkte aldrig av det när jag började titta igen, haha.

2010-05-28 @ 18:45:53
URL: http://cinnamons-art.blogspot.com
Postat av: Ann-Marie

Cinnamon: Hahaha. Du vill inte tillbaka till det var från allra första början skriver du, men kom ihåg att HTG är inte en såååååpa från början. Vi som gillar lugna serier gillar faktiskt att det e lugnt, måste inte vara fart i sérien, sen att du kunde vara borta ett helt år utan att märka skillnaden, det tror jag inte på, inte ett helt år. För kan du inte se skillnad efter 1 år då är sövd av eter.Som sagt HTG är från början en serie som inte har bråttom.

2010-05-28 @ 19:08:35
Postat av: Ann-Marie

Vad är denna blogg med vidhängande kommentarer till för?

2010-05-28 @ 19:21:38
Postat av: Lena

Det var lite lustigt med kommentaren ang gammalt skvaller om postisen o veterinären idag för det är just där jag är nu. Men där pratade Marlon o Paddy om något jag bara måste ha missförståt.



Inte har väl Marlon och Steph haft något ihop. Han var ju gift med hennes dotter.

Säg att jag har fel, nån måtta får det väl ändå vara.

2010-05-28 @ 19:28:33
Postat av: Ann-Marie

Lena jo Marlon o Steph har haft ihop det! Så det är inget måtta på det.

2010-05-28 @ 19:43:36
Postat av: Jesper

Erik!

personligen tycker jag att det är mer "vanligt" numera , kanske lite mer av livsrelaterade problem framförallt för de yngre i byn , ja det är svårt att förklara då man ej kan avslöja något!



Något mindre "såpa" numera (men det kan ju ändras fort)



Jag tycker heller inte om den sorts överdrivna dramatik som nyss utspelats



Ps följ om ni har möjlighet Coronation street , den är betydligt "lungnare" och mer lika äldre HTG

2010-05-28 @ 19:48:08
Postat av: SoP

Jag skrattade när betty sa att de ändå inte missade nåt hemma! Och gillade när Matt av alla frågade Edna om hon var ok vid branden. Och Eric´s lite veka hjärta som gav Pearl fotoalbumet :-) - och i övrigt så svor jag så det osade, långa eder över Victoria- hoppas hon blir skickad på anstalt.Vedervärdiga unge.

2010-05-28 @ 19:58:27
URL: http://sisterofpain.blogg.se/
Postat av: Lena

Tack Ann-Marie



Men jag tycker faktiskt att i det hänseendet (alla med alla) går dom till överdrift.

Blir varken trovärdigt eller särskilt roligt.



2010-05-28 @ 20:07:27
Postat av: Mariann

Nej men...så va det väl ändå inte? Steph jagade Marlon och försökte förföra honom just innan han skulle gifta sig med Steph's dotter Tricia. Men Marlon va aldrig intresserad, bara livrädd.

För övrigt håller jag med SoP: ut med den äckliga ungen! :)

Och jag reagerade också över att Matt frågade om Edna va ok. Lite gulligt det också faktiskt.

Jag minns att jag sett Coronation street. Det måste ha gått här i Sverige nån gång på 90-talet?

2010-05-28 @ 21:40:53
Postat av: Tina

Äntligen hemma ifrån jobb. Såg HTG innan jag åkte och visst var det dramatiskt. Jäkla unge, jag håller med er andra om att hon borde spärras in.



>>> Marcus. Jag tycker också att det var bättre förr, men ändå inte. HTG är som bäst när det både är lugn vardagslunk samt att något händer som leder handlingen framåt. Alla olyckliga kärleksaffärer osv är bara för mycket.

2010-05-28 @ 22:30:06
Postat av: Cinnamon

Jodå Ann-Marie, jag märkte inte att jag missat något för då gick inte HTG varje dag heller. Pappa Sugden satt som vanligt vid köksbordet. Annie gick till kyrkan i sin blå kappa och fixade blommorna, Joe var bekymrad för korna och på puben var det sin stilla lunk :-) Jack skrev på sin bok, så var det lite vardagsbråk emellanåt :-)



Fast jag vill i alla fall inte missa något avsnitt nu, fast att jag tycker att det går till överdrift emellanåt. Victoria är jag dyngless på nu faktiskt.

2010-05-28 @ 23:52:02
URL: http://cinnamons-art.blogspot.com
Postat av: Marcus

Det var roligt att se att det finns flera som tycker om serier som lunkar på i långsam takt. Naturligtvis behövs det en del dramatik och några skurkar även i HTG, det har bara varit lite för mycket för min smak. En Svensk serie som påminde lite om gamla HTG var serien Hem till byn.. Där fanns en fifflande småföretagare som hette Willy Strid, och han motsvarar Erik Pollard i HTG, en annan var bråkstaken Conny som motsvarar Cain Dingle.. Har ni missat den serie så rekomenderar jag den till nästa gång HTG har sändningsuppehåll.

2010-05-29 @ 00:19:29
Postat av: Anonym

Det var roligt att se att det finns flera som tycker om serier som lunkar på i långsam takt. Naturligtvis behövs det en del dramatik och några skurkar även i HTG, det har bara varit lite för mycket för min smak. En Svensk serie som påminde lite om gamla HTG var serien Hem till byn.. Där fanns en fifflande småföretagare som hette Willy Strid, och han motsvarar Erik Pollard i HTG, en annan var bråkstaken Conny som motsvarar Cain Dingle.. Har ni missat den serien så rekomenderar jag den till nästa gång HTG har sändningsuppehåll.

2010-05-29 @ 00:20:09
Postat av: SoP

Ang. Coronation street,så har jag för mig att det gjordes ett test att sända den nån gång i slutet av 70-?Antagligen för att just HTG blev så stor här ? Den blev aldrig nån hit,vet att det skrevs om att det var korkat av tv att tro att någon ville hoppa in i en serie som redan gått tjugo år i England- nåt sånt.

2010-05-29 @ 02:48:48
URL: http://sisterofpain.blogg.se/
Postat av: Mariann

Jag kollade på Wikipedia (såklart :) och där stod att tv4 sände Coronation street år 2000, men att det bara va en kort period.

>>Marcus: jodå, jag har sett ALLA avsnitt av Hem till byn. En väldigt bra serie!

>>Cinnamon: men nog va det liiiite drama även på den tiden? För det va väl nåt med Matt och svartsjuka, har jag för mig? Tänk om man kunde få tag på de där första 20-30 årens avsnitt och se de igen... :)

2010-05-29 @ 05:58:30
Postat av: Brita

Så härligt att hitta er alla Emmerdale-gluttare här! Jag har följt serien nästan från start på 70-talet, köpte första videobandspelaren enkom för detta. Och Mariann, det var tider det, när fru Sugden bara behövde skälva med näsborrarna för att det skulle bli action, då när hennes pappa Pearson levde och gick omkring och muttrade. Vet inte varför det har såpat till sig så till den milda grad, kanske annonsörerna kräver det. Inte är det sig likt. Men nog har det varit drama av och till förr också under åren när det gått i stå. Lagom är inte alltid bäst. Hejdå Marcus,Mariann och ni andra frånBrita

2010-05-29 @ 08:08:31
Postat av: Tina

Är det någon mera än jag som tyckte att den där frågetävlingen var ett löjligt inslag. Undrar vad det ska leda till, i handlingen sas. Det ända som var roligt var ju Betty´s kommetar om att det nog inte hände något roligt hemma i byn och att de är tvugna att stanna kvar över natten.

2010-05-29 @ 09:57:31
Postat av: Erik

När HTG startade på TV4 i början av 90-talet, gick Coronation Street i direkt anslutning, minns inte om det var före eller efter, ett avsnitt av varje om dagen vid 14-tiden. Jag brukade titta på båda. Coronation Street försvann ganska fort, jag vet inte när. Synd, för det var en sådan där typisk småtrevlig engelsk serie, men den fick väl inte tillräckligt bra tittarsiffror. Jag tror att både HTG och Coronation Street går på finsk TV, förresten. Danmark och Norge har vad jag vet aldrig visat någondera. Vad tyder det på? Att svenskar och finnar är mer lika engelsmän till sinnet, eller vad?

2010-05-29 @ 10:26:19
Postat av: Mariann

Hej Brita, och välkommen hit! Ja, Annie hon kunde bara med en blick kuva vem som helst :)

Ja, varför tryckte de in den där quizzen egentligen? Va det för att inte alla skulle va inblandade i den dramatiska branden?

Just det, Erik. Jag tyckte väl att 2000 va lite för sent, för jag hade alldeles för mig att jag såg Coronation street när jag va arbetslös. Tack för det!

Ja båda serierna går på finsk tv. Jag vet inte om det någonsin gått i Norge. Men om det är nån skillnad på oss kan ju inte jag hålla med om! :) Min mamma är norsk och hon ser på HTG varje dag. Ja, hon är alltså norsk medborgare men bor i Sverige :)

2010-05-29 @ 11:09:01
Postat av: Tina

Coronation street har jag aldrig sett, trots att jag har sett HTG från början nästan, missade de första tio avsnitten. Sedan var det ett glapp när serien övergick från att visas på SVT till TV4.



Däremot tittar jag på Tillbaka till Aidensfield på TV4Guld, där hela serien har visat.

2010-05-29 @ 11:37:01
Postat av: Erik

Det kanske är en slump bara vad TV-kanalerna har för inköpare och vad de gillar för något, ofta är det samma serier som harvar runt i alla nordiska länder, i synnerhet amerikanska sådana, om man jämför TV-tablåer. De norska och danska TV-kanalerna har väl aldrig fått upp ögonen för HTG, trots att serien går i både Nya Zeeland, Irland, Australien och Rumänien och på Malta.

2010-05-29 @ 11:38:47
Postat av: Erik

Wikipedia har fel när de skriver att Coronation Street visades i TV4 i början av 2000-talet. Den gick bara en kort tid vid TV4-starten, som jag sa. Däremot står det att det gick 26 avsnitt av Coronation Street i svensk TV 1972 i Nöjeslexikonet och de brukar ha rätt. Någon som har något minne av det? SVT måste också ha kört båda serierna på försök och snabbt gett upp precis som Fyran.

2010-05-29 @ 11:50:54
Postat av: Lena

Du Mariann



Då förstår jag det hela bättre och visst blir det lite roliga så



Har lite svårt att tänka mig Marlon bedra någon,

det vill jag inte veta av:-)



2010-05-29 @ 11:58:51
Postat av: Sandiza Hotpants

Hem till gården måste ju ändras med sin tid, för att behålla höga tittarsiffror. Det var ju inte förrän flygplanskrashen serien fick höga tittarsiffror, och då hajade väl producenterna till och förstod att majoriteten vill ha mer action. Om det blir kvalitetsprogram eller ej, är ju en annan fråga ;)



Jag föredrar Hem till Gården som det är idag, uppvuxen på den helgalna serien Våra bästa år där 90 procent av intreigerna har NOLL logik. Typ: en karaktär dör och donerar dom flesta av sina organ, men HEJ sen börjar han leva igen.

Och om man jämför med det är Hem till Gården en ytterst lugn och realistisk serie ;)



Och Victoria borde arkebuserats för flera år sen. Visst kan Jack va ett asshole med jämna mellanrum mot henne, men jag tycker bara det är rätt åt henne, så mycket skit som hon presterar.

2010-05-29 @ 13:08:52
URL: http://brunettsandy.blogg.se/
Postat av: Cinnamon

Jag såg Coronation Steet på sjuttiotalet, men den blev inte så populär som HTG så de slutade sända den, men den återkom igen senare men blev tydligen ingen hit då heller.



Javisst fanns det dramatik förr i HTG också, men men normalt så att säga, det som kan hända i en by på landet. Nu kan det bli föööör mycket, men jag vill se i alla fall, jag skulle bli skitarg om den slutade sändas.



Javisst skulle det vara kul att se serien från början igen, allra fösta avsnittet finns på YouTube, jag har kollat in det :-)

2010-05-29 @ 13:11:08
URL: http://cinnamons-art.blogspot.com
Postat av: Sandiza Hotpants

Btw, en rolig nude pic på Bob Hope och Eric Pollard:

http://www.emmerdale.org/emmerdale/news/1april2003/49615.jpg



Blev förvånad över hur snygg kropp Eric ändå har, i åtanke att jag hade föreställt mig att han skulle vara täckt av gris-skära fjäll under kläderna.

2010-05-29 @ 13:12:10
URL: http://brunettsandy.blogg.se/
Postat av: Cinnamon

Jaa Marcus, serien Hem till byn är ju toppen, dessutom att den sträcker sig från 70-talet och fram till nu med samma skådespelare, ja förutom de som dött i verkligheten, de blev utskrivna med begravning i serien.

2010-05-29 @ 13:15:41
URL: http://cinnamons-art.blogspot.com
Postat av: Marcus

Ja, då och då hittar man en serie som man fastnar för. Jag har nästan blivit lite rädd för att börja titta på Brittiska serier eftersom de oftast passar min smak och jag har så lätt för att fastna i dem, ( jag måste ju hinna jobba lite också).

>> Tina. Ja vi får se om frågetävlingen kan leda till något längre fram eller om den bara var med som en utfyllnad.

2010-05-29 @ 13:33:18
Postat av: Adm

>>>Ann-Marie

Vad är det för konstig fråga "vad bloggen är till för?" Alla kommentarer säger väl allt? ;)

>>>Brita

Välkommen till denna glada skara!



Angående frågesporten om vad den var bra för så tror jag tyvärr att det blir något mellan David och Nicola där på hotellet...och kanske mellan Gray och Paul. De behövde helt enkelt en miljö där folk "sov över".

2010-05-29 @ 16:08:32
URL: http://emmerdale.blogg.se/
Postat av: Erik

Vi får glädjas åt Jack Hornbys skådespelarkonst i ungefär fyra månader till. Det är oktober 2007 nu och i februari 2008 åker han till sin gamla mor Annie i Spanien. Hon kommer till Jacks begravning ett år senare. Hon är 91 år nu, var 90 vid det tillfället. Ett glatt återseende för många som var med i början. Var hon inte på ett tillfälligt besök för något år sedan också?

2010-05-29 @ 17:39:23
Postat av: Lena

Du bara fortsätter o fortsätter Erik, vad är det du inte förstår?

EN DEL AV OSS VILL INTE VETA VAD SOM SKALL HÄNDA



Hädanefter kommer jag läsa alla andra trevliga inslag och skippa dina, för jag ser ingen annan utväg nu.

2010-05-29 @ 17:49:25
Postat av: Anonym

Måste bara göra ett tillägg för det hela är så ofattbart.



Först berättar du när Jack försvinner o jag skriver att jag skulle önskat att jag inte visste.

Mariann skriver att hon missat det och därför fick uppleva spänningen i fredags (vilket jag inte fick)



Vad gör du då....

jo du berättar ungefär samma sak igen????????????????



2010-05-29 @ 17:55:58
Postat av: Erik

Förlåt, jag tänkte bara det var bra att veta att nu får vi passa på att titta ordentligt medan han är kvar, så att det inte kommer som en plötslig överraskning och sedan är han borta för gott. Det var väl spännande nog i fredags ändå utan att man behövde oroa sig för att Jack skulle stryka med också. Jag lovar att inte berätta något, om jag råkar veta något, vilket jag långt ifrån alltid gör, det är bara det att jag fått reda på de här detaljerna om Jack. Så jag hoppas att du inte alltid hoppar över mina kommentarer, för vi har säkert mycket att berätta för varandra om tidigare i serien och om vad vi tycker om den nu. Det var inte alls min avsikt att förstöra för någon. Jag ska tiga som muren om framtiden. Om någon vill tala om någon hemlighet, kan väl han/hon lägga in en länk i stället, så kan den som är intresserad leta sig dit utan att alla andra behöver få saker avslöjade.

2010-05-29 @ 18:31:44
Postat av: Tina

Det är bra att man på denna sida inte behöver få en massa information om vad som ska hända. Dock är det ju så att när en skådespelare dör så måste han ju försvinna ur serien på något sätt. Att Jack Hornby dog i cancer har väl inte undgått många så om man får reda på hur lång tid han har kvar spelar väl kanske inte någon större roll tycker jag.



2010-05-29 @ 19:03:48
Postat av: Tina

>RÄTTESE< Clive Hornby hette skådespelaren och inget annat.

2010-05-29 @ 19:05:50
Postat av: Malin

Hej!



Min pojkvän som är i tjugoårsåldern tittar alltid på programmet, det har han gjort sedan han var liten tillsammans med sina föräldrar. Själv tycker jag bara att det är töntigt, tittar heller på True blood och liknande. Finns det fler unga killar som följer Hem till gården, tro?

2010-05-29 @ 19:20:35
Postat av: Cinnamon

Ja det stor ju i dagstidningarna när "Jack" hade avlidit, så det är ju ingen hemlighet faktiskt.

2010-05-29 @ 19:37:45
Postat av: Cinnamon

Skulle ju också skriva att det var i våra svenska dagstidningar som det stod i, jag tryckte för fort på knappen :-)

2010-05-29 @ 19:38:33
Postat av: Lena

Nä någon hemlighet att han dött i Cancer är det väl knappast längre (fast jag hade faktiskt inte läst det i dagstidningen) men det är lite dumt att veta när någon förvinner ut. Ta t.ex i fredags, vid sådana situationer försvinner ju spänningen.



Men jag ger mig, jag är ju i minoritet här, de flesta av er här vet ju redan innan vad som skall ske så



Jag backar .....

2010-05-29 @ 20:38:58
Postat av: Brita

Vem/vilka ligger bakom denna blogg? Den engelska finns förstås sedan start på 70-talet men hur länge har denna funnits? Kanske finns andra, liknande i andra länder också? Emmerdale (jämmerdalen) går ju på export lite varstans på klotet. Undrar hur många länder den går i? Kanske finns en "international blog"? Godnatt everyhopa!

2010-05-29 @ 23:52:21
Postat av: Mariann

Schhh... snälla och fina.. vi behöver inte bli osams.

Erik! Nu skärper du dig och skriver inte om vad som händer i framtiden! Jag har varit dum och kollat på wikipedia men som sagt, jag ångrar det och vill inte veta vad som händer i förväg. Nu skärper vi oss allihop och förstör inte för de andra!

Nej Lena det va ju nåt tag sen det stod i pressen att Jack dött så.. men... vi som vet kan ju liksom inte låtsas att vi inte vet det... Allt annat kan vi ignorera men inte det.

Och... av nån konstig anledning så när Jack uppför sig som en idiot så... går det ändå an.. för han är ju liksom den enda riktiga Emmerdale som är kvar. Så där är jag väldigt tolerant.

Våra bästa år.. Days of our lives... jo den serien har jag också lite koll på.. Men där är de ju så flippade att man orkar ju inte ens se eländet. Men Aidensfield... ååååhhh... jag älskar den serien och har sökt länge på nätet efter nån dvd, men icke!

2010-05-30 @ 00:49:02
Postat av: Mariann

jag fortsätter sarva lite till: ja man blir banne mig beroende av brittiska serier! Kan man få sjukpenning tro? :)

NEJ, Marlon kan ALDRIG göra nåt sånt. Och hittar manusförfattarna på det så blir jag galen... Vissa saker får faktiskt va heliga. Nej Erik! Vi vill inte veta huruvida Marlon gör si eller så. Eller Donna :)

Och för att återvända till Days of our.. blabla.. och alla andra Glamour och äckliga serier. Herregud, har ni sett hur de ser ut? Det är så mycket silikon och botox att man blir rädd. Nej, tacka vet jag engelska serier!

men snälla Sandiza hotpants... hahaha! jag tror jag hellre hade haft kvar illusionen om Eric i gris-skära fjällen... :)

Och du Malin... töntigt? jo men tjena... vampyrer och folk som blir hundar och... Det enda som är bra med True blood är musiken i introt, enligt mig. Men det är upp till var och en att ha åsikter om vad som är töntigt här i världen...

2010-05-30 @ 01:01:46
Postat av: Mariann

bara en sak till: adm! hur gör man för att komma i kontakt med dig? jag har ett meddelande bara för dig hur gör man då?? :)

2010-05-30 @ 01:05:15
Postat av: Jesper

brita och ni andra som är intresserade av HTG från förr!! Enl länk:



http://www.beckindale.com/



Administratör: Är ju inte alls för att "dra" läsare härifrån utan som ett kompliment!



(Måste va toppnotering på kommentarer?)



Coronation Street kan ni prova och se på datorn via länk på startsidan vardagar 20:30



http://www.tvguide.co.uk/

Kör 2st "TV länkar" här:



http://webactu-webtv.com/articles.php?lng=en&pg=841



http://www.mytvonline.org/anglaise.html

(ITV1 UK går serien på)

2010-05-30 @ 07:54:49
Postat av: Jesper

Kanske bör nämnas Emmerdale sluta strax innan (20:25-27) Coronations Street , så ni som absolut inte vill se HTG nu 2010 gå ej in på sidan för tidigt.

2010-05-30 @ 08:00:15
Postat av: Jesper

Ja man ä nog lite trött....



När ni klickat på tex. ITV1 får man en pytteliten ruta bara dubbelklicka på rutan så blir det helskärm!

Samma gäller när man vill få ner bilden: dubbelklicka



Säkert har kan ni det redan men jag skrev ändå , nä nu ska jag ut och klippa gräset bara grannarna vaknat (hoppas jag annars lär dom väl göra det)

2010-05-30 @ 08:09:24
Postat av: Brita

Hej Erik, bara något om Wikipedia. Vem som helst kan påstå vad som helst där. Om man vanligtvis inte ska tro allt man läser utan måste ta det mesta med en nypa salt, är det bäst att ösa salt med grävskopa när man läser Wikipedia, haha. Syftar på det därmed Coronation Street.

2010-05-30 @ 09:26:57
Postat av: Erik

Brita: Ändå har Wikipedia folk som granskar uppgifterna och ändrar sådant som är uppenbart fel och de brukar för det mesta ha rätt när det gäller TV-serier, i varje fall engelska Wikipedia. Men här är de tydligen ute och cyklar helt och hållet.

2010-05-30 @ 09:53:24
Postat av: Erik

Hem till gården hade 120 000 tittare i torsdags, vilket är ungefär 50 000 fler än Glamour och lika mycket som Antikdeckarna på TV4 Plus på kvällen. Tala om trogen publik!

2010-05-30 @ 13:15:44
Postat av: Tina

..och så välbesökt denna blogg är. Det är så kul att logga in här och få och dela med sig av tankar kring HTG. Kram allesammans.

2010-05-30 @ 13:43:47
Postat av: SoP

>>Erik, ja HTG´are är som hårdrockare- Trogna ! :-)

2010-05-30 @ 18:41:29
URL: http://sisterofpain.blogg.se/
Postat av: Conny

Har inget emot drama, så länge det är en bra mix med humor och starka, verklighetstrogna historier. Tyvärr är humorn för tillfället ganska svag, ta en karaktär som Viv som känns som en skugga av sitt forna jag..Gray och Perdy..lite intressanta när Rosemary var med, men egentligen väldigt grå karaktärer.

2010-05-30 @ 19:43:26
URL: http://emmerdale.bloggplatsen.se
Postat av: Katarina

Hej! Det var väldigt vad många kommentarer det är idag! Jag kollade bilderna på Eric och Bob och de såg väl inte illa ut någon av dem tycker jag. Vad Victoria beträffar så behöver hon nog gå i någon form av terapi. Hon är en vilsen, strulig tonåring som har så många frågor att bära på och ingen som lyssnar, att hon inte klarar att hantera det på egen hand. Men nu får hon väl någon form av hjälp, eller straff. Jag vet inte hur rätts-systemet ser på en unge som tänder eld på huset med bensin. Att det small just när Jack satte på kranen tror jag hade med varmvattenberedaren att göra. Den verkar drivas med gasol. Så såg det ut i alla fall.

Mig gör det ingenting om jag får veta vad som ska hända. Jag är så fruktansvärt nyfiken så jag tycker bara det är roligt. Mariann sa att hon kunde överse med Jack Sugdens beteende även om han bär sig åt som en idiot för att han är en original-Emmerdale. Men Alan Turner har väl också varit med sen början? I alla fall nästan.

Episoden med frågesporten tror jag var för att få bort folk från byn när branden var och för att de skulle övernatta, så att vissa fick chansen att stöta på andra. Ingen nämnd ingen glömd.

Min son som är 21 tittar på Hem till gården ibland när han är ledig och har tid, och tycker att det är ganska kul. Särskilt Betty Eagleton och Matthew King. Själv kollade jag alltid på Buffy och vampyrerna förut och även Gilmore girls och Skenet bedrar. Olika stilar men var och en rolig och bra på sitt eget vis. Men nu är det bara Hem till gården som jag följer. (Hårdrockare som jag är, SoP.) Glamour är ingenting för mig. Där är det väl inavel snart.

Ser med spänning fram emot morgondagens avsnitt av Hem till gården.

Hälsningar Katarina

2010-05-30 @ 19:50:57
Postat av: Tina

Allan turner kom med i mars -82 och är den näst älste rollkaraktären som ännu finns med i serien, sedan kommer Eric som dök upp i september -86. Gamla godingar alltså.

2010-05-30 @ 21:10:42
Postat av: SoP

>>Katarina- ett stort Buffyfan är jag! Ett tv-seriefreak öht. Och hårdrockare-även om jag har väldigt mixad musiksmak.

2010-05-30 @ 21:46:45
URL: http://sisterofpain.blogg.se/
Postat av: Mariann

vi har samma smak i tv-serier, jag och Katarina :)

Glamour följde jag för länge sen, men som sagt - nu är det bara botox och inavel :)

Och hårdrock? Självklart! Ozzy rules! Men jag är också öppen i min musiksmak. Det enda jag inte tål att höra är jazz med långa improvisationer. Brrr!

2010-05-31 @ 06:57:48
Postat av: Katarina

Hej! Själv kan jag inte med dansbandsmusik.

Katarina

2010-05-31 @ 07:13:55
Postat av: Adm

Hej allihop!

Vad kul att se att ni är så aktiva även på helgerna. Tyvärr så kan inte jag alltid vara tillgänglig och moderera inläggen så jag kan inte mer än be att ni inte skriver om vad som händer. Att Clive Hornby dog för några år sedan kanske inte alla vet eftersom det dels var på sommaren under semestertid och en del kanske inte ens kollade på serien vid den tiden och därmed inte la märke till nyheten. Jag har ju själv redan nämnt det men det var kanske dumt.

Jag har glömt att lägga in kontaktinformation och ska försöka göra det så fort jag hinner/kommer ihåg men ni kan nå mig på [email protected]

/Marie

2010-05-31 @ 07:57:13
URL: http://emmerdale.blogg.se/
Postat av: Sandiza Hotpants

Jag trodde först alla här var så Hem till Gården-freakiga att dom, liksom jag, redan checkat avsnitten som ligger ute på youtube och läst historiken om alla karaktärerna på wiki (nöööörd), men när man nu vet att det inte är så är det bara respektlöst att spoila något här. Äääven om det stått i tidningen att surmulne Jack dött, det är inte alla som lusläser varje tidning.



Admin: Det borde väl gå att fixa ett spoilerskydd som på Flashback? Att vi som kommenterar kan skriva in den html-koden innan (om) vi vill skriva om nåt som händer i framtiden, sen är det upp till var och en om man vill markera spoilern och läsa.

2010-05-31 @ 08:20:03
URL: http://brunettsandy.blogg.se/
Postat av: Brita

Yes Katarina, Alan Turner ägde ju Woolpack i begynnelsen. Jag gillar det mesta i musikväg, dock ej dansbandsmusik - utom när jag ska stappla runt och trampa någon karlslok på tårna. För de som gillar skurken Eli kan nämnas att han har en rätt stor roll som Woody i den brittiska filmen "This is England". Kanske heter han Joe Gilgun? Nu kastar jag mig på cykeln, bandar HTG idag.

2010-05-31 @ 08:25:54
Postat av: Brita

Glömde nyss: För den som verkligen vill veta vad som händer i HTG i framtiden, hänvisas till Emmerdales engelska hemsida. Har gjort det någon gång ibland och stör mig inte att känna till händelser i stora drag eftersom det aldrig kan ersätta det eminenta, detaljerade skådespeleri som leder fram till förloppet. Okej, kolla där ni som vill veta, låt andra slippa förhandsinformationen. Det är ju lika illa som att avslöja mördaren i en deckare folk just ska läsa...

2010-05-31 @ 08:37:15
Postat av: Jesper

Länk till lite "mogen" hårdrock!



http://www.youtube.com/user/carmello2003#p/u/15/pHiLQCbckNw

2010-05-31 @ 11:59:36
Postat av: Erik

Ni som har skrivit det här om hårdrock och trogenhet:

menar ni att hårdrockare är mer trogna mot sina partners eller sin musiksmak? En gång hårdrockare, alltid hårdrockare? Själv hör jag till den trogna typen men gillar inte hårdrock utan snarare mer gammaldags rock och pop av den typen som var populär i min ungdom. Däremot har min yngsta dotter lite besvär med att få till ett förhållande som håller. Hon kanske borde bli ihop med en hårdrockare?

2010-05-31 @ 12:38:09
Postat av: Tina

Det var Amos som ägde puben i begynelsen, sedan kom Henry Wilks in i spelet. När Alan kom med var det först som förman på Home Farm och på den tiden var han en ganska otrevlig typ.

2010-05-31 @ 18:28:08
Postat av: Brita

Jodå, Amos med de vackra polisongerna stod länge bakom bardisken, men har jag helt fel om Alan Turner där också? Mariann, hjälp oss!

2010-05-31 @ 21:41:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0