Idag fick alla träffa den mystiska mrs De Souza

Biskopen fyllde år idag och Laurel skoja med honom att Pearl och Edna hade skaffat ett strippogram till honom. Han fick en chokladtårta i stället men det var inte så lyckat för han är allergisk mot choklad. Som tur var visste Emily det så hon hade ordnat en annan tårta... och en gammal bok i första upplaga. Det fick Pearl att inse att det är något på gång mellan Emily och biskopen men Edna tror inte på det.

Viv har inte tid med caféet utan låter Bob sköta allt. Hon ska ägna tiden till sin bok med bloggklipp. Hon ber eller snarare tvingar Jasmine, som väntar på Davids lunch, att kolla vad hon skrivit men Jas tycker inte det är bra.

Kelly ber Debbie att radera bilderna men det triggar bara henne till att begära mer pengar. Carrie ser att det är nästan slagsmål mellan Kelly och Debbie konfronterar dem på varsit håll. Ingen av dem vill säga vad det var frågan om. Jag tror inte Carrie kommer att ge sig, hon vill veta vad Debbie har för hållhake på Kelly.

Doug smet hemifrån och kom för att hälsa på hos Laurel och för att kunna ta en öl på puben. Han var lite trött på att Hilary bara tjatar och gnäller på andra.  Laurel hade fixat till håret på annorlunda sätt, undrar om det börjat en ny frisör i byn eftersom så många fått ändrade frisyrer

Victoria skolkar och missar bussen till skolan med flit för att få en reaktion på Jack men han märker knappt henne. Hon råkar säga att det inte är konstigt att Diane stack för han är så grinig hela tiden.

David ordnade festen till Mrs De Souza på Holdgate farm (jag tyckte det var ovanligt fräsch där för att vara ett ruckel som Matthew sa när de förlorade anbudet på huset). Nästan hela byn stod utanför för att ta emot ägaren.
Det var många tappade hakor när det visade sig att det var Nicola som klev ut ur bilen. Betty som varit hemma och hämtat en större doggybag och kom precis i tid sa till Rodney att "nu önskar du inte att hon var naken va?"
Nicola vill be byn om ursäkt och gottgöra allt elakt hon gjort och sagt. Ingen tror riktigt på det hon säger.
Lite kul var det när Nicola sa "hej Betty" och Betty svara: "åh är det Betty nu, sist var det Godzilla..."
Varken Paul eller Rodney verkade speciellt glada över att hon var tillbaka.

Matthew ser att Carl och Barraclough träffas fortfarande så han skvallrar för hennes chef Vaughan. Det leder till att hon blir suspenderad men hon lyckas efter många om och men att få tillbaka jobbet om hon på 24 timmar kan få fram vem som mördade Tom King. När hon träffar Carl berättar hon att Vaughan vet om deras relation men att han kan överse det om hon får fram vem som dödade Tom King så att hon inte längre var ihop med en misstänkt. Hon tycker att det är jättebra om Carl kan slippa misstankarna så de kan leva ihop eftersom hon älskar honom. När hon säger de orden får Carl panik och gör slut. Ute på parkeringen kommer Grace i kapp honom och hon försöker få honom att ange Matthew för att själv bli fri. Hon fortsätter att säga massa saker om Matthew och han blir mer och mer frustrerad och det blir tumult bland bilarna. Tillslut erkänner Carl att det var han som gjorde det och till en början tror hon att han säger det för att skydda Matthew men inser snart att det han säger verkar rätt. Nu får hon verkliga problem, Carl sticker därifrån även om hon åter igen säger att hon älskar honom. Hur ska hon göra nu?

Carl berättar för Matthew och Jimmy att nu har han erkänt för Grace...


Viv serverade bagels på caféet men ingen ville ha det utan det ska vara gamla hederliga engelska toast.

Visst var Jas fin när hon kom uppklädd till festen? David höll på att ramla baklänges...

Kommentarer
Postat av: Bo

Ibland gör HTG parodi på sig själv.

När De Souza skulle anlända så tycker

jag det blev för mycket av det goda.

Nej, jag ger -19 för hela den delen

av avsnittet.



Jas dekoltage undantaget.

2010-05-18 @ 15:45:10
Postat av: Erik

Fanns det någon som var glad åt att se Nicola? Jag tror inte det. I synnerhet inte Rodney. Alla behandlade henne som något som katten släpat in. Dramatiskt i dag och ännu mer dramatiskt lär det nog bli i morgon, eftersom det här tydligen var ett entimmesavsnitt i England, som bröts mitt itu. Ja, visst var Jasmine snygg. Vem ska David välja? Jasmine kommer kanske att snoka reda på hemligheter om rivalen, eftersom hon ska föreställa att vara journalist.

2010-05-18 @ 18:34:21
Postat av: SoP

>>Erik:ja jag tyckte väl det avslutades tämligen abrupt!? Sen undrar jag Var Mr De Souza är?

2010-05-18 @ 20:56:32
URL: http://sisterofpain.blogg.se/
Postat av: Cinnamon

Ja idag var det dramatiskt värre :-) Jasmine var jättefin på festen. Snacka om fint hus, jag fattar inte att Matthew tycker att det är ett ruckel, eller så har hon rustat upp det, man vet ju aldrig.

2010-05-18 @ 22:43:20
URL: http://cinnamons-art.blogspot.com
Postat av: Mariann

Det måste ha varit nån försening på 4an idag för min inspelning slutade ännu mer abrupt. Mitt i bråket mellan bröderna King så jag såg inte att Carl berättade att han erkänt för Grace. Hoppas att jag får allt inspelat i morgon.

Jas var otroligt vacker! Till skillnad mot Nicola som jag alltid har tyckt varit otrooooligt ful. Både på in- och utsidan.

2010-05-18 @ 22:47:44
Postat av: Cinnamon

Nicola har i alla fall skippat järnskrotet inne i munnen, men hon ser inte bättre ut för det.

2010-05-19 @ 00:19:29
URL: http://cinnamons-art.blogspot.com
Postat av: Adm

Jag hade också inspelningsstopp innan det hade slutat, mitt i bråket med bröderna King. Tack och lov finns tv4 play så jag kunde se slutet ändå.



Angående "ruckel", det kan ju vara så att Matthew kallade det för ruckel bara för att de inte fick kontraktet.. eller så har Nicola rustat upp det utan att det nämnts.

2010-05-19 @ 07:55:53
URL: http://emmerdale.blogg.se/
Postat av: Irene

Irenei Julita



Kommer Hem till gården att sändas i sommar ...jag hoppas iaf på uppehåll.Annars kommer man att missa många avsnitt för man vill inte sitta inne då o kika,ha en fin dag Janne

09:03 TO



Hem till gården körs hela sommaren.



DETTA FICK JAG AV tittarombudsmannen till svar...lite synd tycker iaf jag .. då jag kommer missa många avsnitt ...

2010-05-19 @ 09:09:04
Postat av: Katarina

Hej! Mr Da Sousa är nog avliden. Jag har för mig att Nicola är änka efter en äldre, rik man. Jag tyckte nästan lite synd om henne idag. Som jag sagt tidigare; ingen går genom livet och gör allting rätt. Och stackars Laurels pappa såg ut som om han helst skulle vilja ta repet. Arme karl. Finns det ingen annan trevlig tanta han skulle kunna ragga upp? Den där förfärliga käringen han har gör då ingen människa glad.

Carl är som en barnunge, trotsig, tjurig och envis. Och som han har ställt till det för sig.

Kelly borde tala ut med Jimmy. Det går inte att sopa vissa saker under mattan. Om inte annat för att få slut på snokandet som den där långnästa och långluggade Carrie håller på med.

Hälsningar Katarina

2010-05-19 @ 10:45:46
Postat av: Cinnamon

Jag har ju video så jag kommer att programmera in den för Emmerdale och se det senare på kvällen om det är kanonväder och är jag borta så blir det att kolla det när jag kommer hem.



Ja om Kelly är smart så berättar hon för Jimmy om det som hänt så kan Debbie och/eller Carry slänga sig i väggen om de försöker sig på utpressning i fortsättningen.

2010-05-19 @ 10:59:50
URL: http://cinnamons-art.blogspot.com
Postat av: Tina

Jag har ställt DVD:n att sluta några minuter senare. Tror att 4:an har utökat reklamtiden. :(

2010-05-19 @ 11:12:52
Postat av: Erik

Jag brukar normalt spela in på video, trots att jag är hemma, med två snabba knapptryckningar precis när programmet börjar. I går var jag inte hemma utan ställde in det på tid och att det skulle sluta 12.55 och jag missade precis slutet. Kollade på TV4 Play sedan och det var nog inte många sekunder jag missat. Ni som inte är hemma i sommar och inte vill trixa med video- och dvd-spelare och boxar kan ju alltid titta på TV4 Play, vet inte hur länge avsnitten ligger kvar där. Ganska länge tror jag, minst en vecka i varje fall.

Angående den här De Souza är nog inte sista ordet sagt om honom eller hans släkt. Det visar sig nog förr eller senare. Skulle inte förvåna mig om Jasmine kommer på något, hon vill säkert svärta ner sin rival om hon kan.

2010-05-19 @ 11:38:22
Postat av: T

Oj, vilket drama i dagarna två. :) Jag tror faktiskt att Carl menade allvar med Grace även om han inte erkänner det.

2010-05-19 @ 13:28:40
Postat av: Synnöve Ingrid Sletten

Hej!

Jag undrar när Herr Da Souza kom in i serien. Och hur i hela fridens namn hur han fifte sig med Nicola?????

Kan någon därute svara mig?



Synnöve

2010-09-03 @ 13:07:44
Postat av: Synnöve Ingrid Sletten

gifte sig skall det vara....

2010-09-03 @ 13:09:15
Postat av: Adm

>>>Synnöve Ingrid Sletten

Om du kollar i inlägget från den 2 sep, längst ner efter summeringen av avsnittet så har jag redan svarat dig. Lättast att svara på ett ställe där jag trodde du skulle se det istället för ett gammalt inlägg.

2010-09-03 @ 14:01:47
URL: http://emmerdale.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0