Shadrach som Quasimodo

Jag tror det måste ha varit rekord idag, ett helt avsnitt av HTG och endast fyra skådespelare med! Någon som känner till något liknande? Det handlade idag om Marlon och Donna. Hon trodde in i det längsta att han ljög om rånet. Äntligen fick han ur sig alltihop, även det om när de rånade lastbilen från Kings åkeri. Donna blev ledsen, hysterisk, besviken...Hon kastade ut Eli och vill aldrig mer se honom. Han i sin tur gick till Debbie och beklaga sig.
Det slutar med att Donna sjukanmäler sig från jobbet, packar sina väskor och sticker hem till mamma. Hon har svårt att bo kvar i huset som är besudlat med blodspengar.

I det andra avsnittet idag så var det värmebölja i byn så Laurel la sig i kyrkan för att få svalka och vila. Emily råkade låsa in henne... och Shadrach som var inne i kyrkan för att sno pengar och vin. Givetvis går vattnet och Shadders får tänka till på hur han ska få ut Laurel ur den låsta kyrkan. Han ringer helt enkelt som en galning i kyrkklockan =)
Laurel anländer i tid till sjukhuset och Ashley är med henne. Det är tydligen fullt på BB-avdelningen p.g.a. värmeböljan... man fick lite hintar om det så jag trodde att Laurel skulle få föda i korridoren eller något annat dumt men så var det inte. Allt gick bra och Laurel och Ashley fick en son (som inte såg så jättenyfödd ut men det kanske är brist på nykläckta skådisar)

Val ville gå till kasinot med Billy men han ville inte följa med så han bad Val att ta med Katie i stället. Katie blev jätteglad över chansen att få komma ut lite.
Billy och Diane försöker att prata ut men Diane förnekar sina känslor för honom hela tiden och det gör att hon blir arg och grinig på alla. Hon hamnar i dispyt med Victoria och Jack försöker lösa problemen. Tyvärr är han rätt mesig när det gäller att säga i från till Victoria så Diane blir utmålad som skurk och Victoria hånflinar. Då får Diane nog och drar iväg därifrån. Hon hamnar på puben där endast Billy finns kvar... Han är på väg att dra därifrån för Diane fortsätter att förneka sina känslor men hon blir förbannad och knuffar in honom i dörren. Lite is och tillslut en kyss gör att han mår bättre. Jack som letar efter sin fru kommer dit och ber om ursäkt och han får Diane att följa med honom hem. Billy blev kvar lämnad ensam på puben....

Kommentarer
Postat av: Ann-Marie

Du jättebra på att referera, tack för det. Shadrak dagens hjälte. Donna springer hem till lilla mamma! Nonono-varning. Barnafödandet verkade vara tagen ur en hysterisk komedi. Synd.

2010-04-28 @ 16:59:44
Postat av: Erik

Det har faktiskt förekommit något sällsynt tillfälle med ett enda långt avsnitt med samma personer bara, jag minns inte när, som i dag när man behövt reda ut något som legat och grott. Väldig dramatik i dag i alla fall. Och förnekade känslor mellan Diane och Billy som kom upp till ytan. De verkar oemotståndligt dras till varandra. Men hur ska det gå mellan Marlon och Donna? Jag vägrar att tro att det ska vara slut efter detta.

2010-04-28 @ 17:17:13
Postat av: Hanna

Erik, var inte det avsnittet då Paddy och Mandy skulle reda ut sitt äktenskap?



Jag tycker att det var första var ett bra och seriöst avsnitt, sen kommer det andra och ballar ur totalt. Larvig förlossning för Laurel. Det kunde de gjort bättre.

2010-04-28 @ 18:02:58
Postat av: Conny

Det händer då och då att det bara är ett få skådespelare med.

Minns speciellt ett avsnitt där bara Ashley och hans förra fru Bernice var med i hela avsnittet. Hennes otrohet(med Nicola Blackstocks fästman om jag inte minns fel) hade kommit upp till ytan och hon ville skiljas, medan Ashley ville övertyga henne att försöka reparera äktenskapet.

Tycker personligen att det kan bli ganska intressanta avsnitt med få karaktärer, även om det ställer krav på manusförfattarna att hålla intresset hela vägen.



2010-04-28 @ 18:49:40
URL: http://emmerdale.bloggplatsen.se
Postat av: Katarina

Hej! Ja idag var det intensiva avsnitt. Stackars Marlon som har gjort allt för att få det där huset, dumsnäll och lättledd. Och Donna som har varit så barnslig hela tiden och blev så entusiastisk när de skulle kunna bjuda på huset. Det är synd om dem båda två. Eli tycker jag däremot inte synd om. Det såg faktiskt ganska verkligt ut när Donna sopade till honom. Ja, hur ska det sluta?

Angående förlossningen så fick jag känslan av att de kan ha förväxlat Laurels baby med den andra kvinnans. Men det får vi väl se framöver. Där verkade ju faktiskt rätt rörigt.

Victoria Sugden är en retfull unge och Jack Sugden är en träbock, precis som Andy. Men Diana gjorde ändå rätt som följde med honom hem och lämnade Billy på puben. Ibland är det bättre att avstå från frestelsen. Att hålla någonting hemligt i den där byn är ju nästan omöjligt. Men så är det på landet. Det blir lätt en visa på bygden när det händer något. Ett avsnitt där det inte var så mycket folk med, var när Bernice och Ashley bröt upp. De satt inne i puben efter stängningsdags och pratade igenom allt. Det tog tid men det finns ju gott om den varan när det är en sån evighetsserie. Då har man ju tid att vika ut sig omkring problem och händelser. Shadrac är en fasansfull lortgris men han har en behaglig röst. Är det någon som har tänkt på det? Hälsningar Katarina

2010-04-28 @ 18:59:58
Postat av: Adm

>>>Ann-Marie & Hanna

Tack! =)

Jag håller med om att Laurels barnafödande verkade lite väl hysteriskt. De kunde ha gjort det bättre. Konstigt att det alltid ska vara så dramatiskt på ett eller annat sätt. Föder man inte i en lada eller vid vägkanten så ska det bli hysteriskt på sjukhuset.

>>>Erik, Hanna, Conny & Katarina

Då är det alltså när ett äktenskap har problem som de gör på det här sättet med bara några få skådespelare i hela avsnittet. Jag har ju sett både Paddy & Mandy separera och Ashley & Bernice men kommer faktiskt inte ihåg att det bara var dem under ett helt avsnitt.

>>>Katarina

Hmmm.. du kan ha rätt om det där med förväxlingen eftersom de påpekade så fint flera gånger att det var överfullt och många som skulle föda barn just då. Jag trodde ju som sagt att det hade andra orsaker men din teori kan nog stämma.

2010-04-29 @ 08:47:30
URL: http://emmerdale.blogg.se/
Postat av: Ann-Marie

När Ashley o Laurel skulle ta emot barnet för första gången blev det fel redan där, men Ashley tyckte att den ungen var för "svart".

2010-04-29 @ 09:05:10
Postat av: Katarina

Hej! Skulle inte det här vara ett tänkbart scenario? Alla åker hem med sina respektive barn och allt är frid och fröjd. Sedan händer någonting som gör att något av barnen behöver blod eller en ny njure eller något och då stämmer inte blodgrupperna överens. Anklagelser; är det någon annan som är far till barnet, har du varit otrogen e t c. Men så uppdagas förväxlingen. Problemet är då att man redan knutit an till fel barn. Hur ska man kunna byta "sitt" barn mot sitt biologiska? Det är en tänkbar teori tycker jag att det kommer att hända någonting i den här stilen. Varför introducerades annars den andra familjen? Det brukar finnas en baktanke med sådant. Hälsningar Katarina

2010-04-29 @ 09:38:51
Postat av: Adm

>>>Ann-Marie & Katarina

Jaa redan första gången så blev det ju fel men de kan inte förväxla barnen igen utan det måste ju bli ett annat barn.

Det är sant det där med att allt har en baktanke. Jag kommer ihåg att Len åkte iväg till läkaren för att kolla hjärtat men det nämndes bara sådär lite i förbifarten... sen vet vi ju hur det gick med honom =(

2010-04-29 @ 09:45:33
URL: http://emmerdale.blogg.se/
Postat av: Erik

En liten lustig detalj: han som spelar Pollards son David provspelade för rollen som Eli Dingle. Tänk hur det hade blivit om han fått den ...

2010-04-29 @ 11:42:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0