20/9

Diskutera dagens enda avsnitt här..
 
Ett avsnitt om dagen beror på att Tv 4 har kommit ifatt engelsk TV och att säsongen skulle bli kortare om man sände två avsnitt varje dag.

Halsband eller vattenkokare

Inskrivet onsdag 20/9 kl 16:17
 
Jimmy pratar med Elliot och får då reda på att han hittat Pearls halsband.
 
Nicola vill bjuda Jimmy på puben för att hon är så nöjd över sitt halsband hon fått av honom. De möter Pearl där som givetvis vill ha tillbaka sitt halsband. Nicola som först inte förstår inser sedan att Jimmy inte alls köpt halsbandet. Hon blir besviken och förbannad. De går hem och hon gör slut med honom. Nicola är trött på honom så hon vill att han flyttar.
 
Chrissie känner igen en klocka som Eric tittar på när han är på kaféet. Hon köper tillbaka klockan och när hon kommer hem så lämnar hon tillbaka den till Ronnie mitt framför ögoen på Lawrence. Chrissie kan inte låta bli att tala om att hon köpt den av Eric. Ronnie blir besvärad men erkännner sedan att köpt en gammal traktor till Lawrence i julklapp för pengarna. Lawrence blir jätteglad..
 
Cain är förbannad på Zak för att Joanie åkt iväg med Kyle.
 
Liv hör när Kerry pratar i telefon med Joanie så hon snor Kerrys mobil och visar den för Cain och Lisa vid verkstan. Det gör att de får reda på var Joanie är. Lisa erbjuder sig att åka dit för att inte skrämma Joanie.
 
Finn låtsas vara oberörd när Emma nämner att Kasim kan bo hos dem istället för på värdshuset. Även Kasim håller lite distans så de två visar inte vad de känner utan istället är det som om de inte bryr sig om varann.
 
Lisa söker upp Joanie och försöker övertala henne att komma tillbaka för Kyles skull. Joanie är orolig för att Cain ska ta Kyle ifrån henne men Lisa lovar att Cain ändrat sig och kommer att sköta sig.
 
Cain och Zak pratar i husvagnen och Cain erkänner att han saknar Kyle och vill göra allt för honom, allt sådant han missade med Debbie. Han säger att han behöver ha tillbaka Kyle i sitt liv.

Den fulaste jultröjan

Inskrivet kl 21:56
 
Nicola är glad över halsbandet och hon frågar Jimmy om var han köpt det men han minns inte. Han tackar sedan Bernice för hjälpen men hon vet inte vad han pratar om.
 
Zak har sovit med Cain i husvagnen. Han får bo i husvagnen så länge separationen inte går ut över Kyle.
 
Joanie berättar för Kerry vad som hänt men Kerry tror att Zak var den som dumpade. Zak kommer dit men Joanie vill inte ens vara vän med honom längre.
 
Ashley känner inte igen Nicola när hon hälsar på hos Laurel och han vill att hon går för hon verkar inte vara bra för Laurel.
 
Pete bjuder in familjen till Leyla för att fira att Jacob kommer hem från sjukhuset. Emma blir besviken för hon har gjort kalkonstuvning.
När Jacob kommer hem får han vara domare i tävlingen om fulast jultröja. Pete blir vinnare och Emma, som trots allt kommit dit, blir förolämpad då det är hon som köpt tröjan,
 
Pearl är ledsen över att ha förlorat sitt halsband.
 
Lisa träffar Joanie och talar om hur ledsen hon är över det som hänt. Hon säger att hon inte vill ha tilllbaka Zak men då säger Charity att det är bara en tidsfråga.
 
Ronnie blir lite sur när Lawrence vill bjuda på en drink för han vill betala ibland han också.
 
Joanie packar för att lämna byn för alltid. Hon vill inte att Cain och Kerry får veta det så hon får Dan till att uppehålla Cain på verkstan.
 
Chrissie hör när Ronnie bestämmer tid med någon som ska köpa något.
 
Sandy ska hålla koll på Ashely medan Laurel träffar Nicola.
 
Zak försöker igen att få Lisa till att ta tillbaka honom för de hör ihop men hon tycker att hon förtjänar bättre.
 
Cain kommer för att träffa Kyle men ser att de lämnat byn. Han rusar in på puben och skäller ut Zak. Kerry som inser vad som hänt ser på Dan att han vet om något. Cain märker det och kastar sig på Dan och hotar med att döda honom om han aldrig får se Kyle igen och detsamma gäller Zak. Sedan går Cain därifrån.

En superhjälte möter tomtens renar

Inskrivet söndag 17/9 kl 21:16
 
Lisa fortsätter att berätta för alla allt Zak alltid gör varje jul.
 
Elliot är försvnnen. Nicola hittar honom utanför affären. Han ville köpa en julklapp ifall hans mamma glömt honom. Nicola säger att de kan spara pengar för att hälsa på henne men han är hellre med Nicola och Jimmy. Elliot önskar att Nicola är hans mamma
 
Pete bjuder Leyla till deras julmiddag även om Emma inte ser så glad ut. Kasim är även där med Finn.
Pete får göra ett blindtest på vems fruktpaj smakar bäst, Emmas eller Leylas. Han väljer Emmas men säger sedan till Leyla att hennes var bäst men att han är rädd för sin mamma.
 
Belle får sin dator i födelsedagspresent. Hon hittar inspelningen men de hör bara ljudet när Zak blir masserad och  Zaks erkännande att han inte vill flytta. Han försöker förklara för Joanie att det inte hände något annat mellan honom och Lisa.
 
Harriet och Rodney är ute för att leta efter Pearls halsband som är borta.
 
Kerry är ensam.
 
Moira är ensam
 
Charity säger till Cain att hon kommit över honom till 100%.
 
Robert och Aaron har matchande stickade jultröjor de fått av Paddy.
 
Joanie säger inte så mycket utan iakttar mest Zak med familjen. När lekarna tar vid så smiter hon ut.
 
Cain tar med sig Kyle till Bartons gård för att titta på renarna. Moira hör att någon är där och kommer till stallet. De pratar och kommer bra överens.
Cain berättar att han gett Kyle en overall i julkapp men Kyle gillade Lisas superhjältedräkt bättre. Cain ville så gärna att han och Kyle ska kunna vara tillsammans i verkstan.
 
Zak nämner hur bra de haft det i alla år men Lisa  säger åt honom att gå.
 
Nicola öppnar julklappen från Jimmy, en vattenkokare. I paketet ligger även ett mindre illa inslaget paket med ett halsband. Hon blir överlycklig. Elliot ser också väldigt nöjd ut.
 
Zak kommer hem till Joanie och hon gör slut med honom eftersom de inte passar ihop. Hon  ber honom gå hem.
 
Ashley är rätt frånvarande när alla öppnar sina julklappar han ordnat i förväg. De andra pratar om honom som om han inte vore där. När Laurel får en liten flaska med sand från Madagskar så blir hon glad för att han kommit ihåg att hon velat åka till Afrika. Plötsligt skiner Ashley upp och önskar alla en god jul.
 
Zak kommer till Lisa och beättar att han och Joanie gjort slut. Han säger att han gjort fel och inser att han älskar Lisa men hon svarar att det är för sent nu för hon kommer aldrig glömma det han gjort mot henne.Hon säger att hon lider med Joanie för hon får gå igenom samma sak Lisa gick igenom förra julen. Lisa ber återigen Zak att gå.

REALISATION och påfåglar

Inskrivet fredag 15/9 kl 22:54
 
Jul och snö i Emmerdale.
Zak hittar en ihopvikt lapp som det LISA LISA LISA men när han vecklade upp den stod det REALISATION tre gånger. Han tittar drömmande på anslagstavlan där det finns en reklambild där han och Lisa är jultomte och tomtemor.
 
Moira vaknar i sängen men ingen ligger bredvid.
Cain kommer in och lägger en julklapp under granen. Han har matat korna så Moira fick sova. Hon ber honom hålla sig så långt borta som möjligt för det som hände var ett misstag. Cain rusar ut väldigt besviken.
 
Gabby fyller år. Ashley reagerar inte på när familjen berättar det. Hon går till Diane och Bernice för hon vill ha gamla julbilder för att få honom att minnas.
 
Kerry kommer för att lämna julklappar. Zak och Joanie bjuder in henne men hon vill inte stanna.
 
Zak får en ny keps av Joanie men han har problem med den för att den kliar.
 
Bernice har inte fixat en julklapp som Jimmy kan ge Nicola. Hon tycker det skulle kännas kontstigt.
 
Moira öppnar julklappen från Cain, det är ett blandband med hennes favoritlåtar från förr. De låtar som fick dem att inse att de har samma musiksmak.
 
Leyla stormar in hos Pete för att öppna sin julklapp även om Emma säger att de tänkt öppna julklapparna senare
 
Belle påpekar att Lisa varit gladare än på länge. Hon inser att det beror på att föräldrarna var i skogen och tjuvade en gran precis som förr..
 
Elliot väntar på att Kelly ska höra av sig.
 
Sam berättar om att det varit en påfågelstjuv på Home Farm. De hade haft fåglarna på ett evenemang tidigare. Carly har köpt en fågel, i tron om att det var en kalkon, till julmiddagen.
 
Gabby letar efter bilder och hittar Ashleys videokamera. Hon hittar även en julklapp till henne som han ordnat.
 
Zak och Joanie kommer till Lisa för att fira Belle Även alla andra Dingles dyker upp. Joanie märker hur Zak hela tiden påpekar att Lisas julmat är bäst och att han gör saker som han brukar göra varje jul.
 
Ashley med familj är i kyrkan och sjunger julpsalmer. Han sjunger med hög röst och alla runt om ler.

Massage och inspelning igen

Inskrivet torsdag 14/9 kl 20:43
 
Pete talar om för Cain att han vet om att det var Moira som körde bilen, att hon berättat det själv för hon har svårt att hålla tyst.
 
Rodney råder Jimmy att komma på god fot med Nicola men Jimmy säger att hon inte har något god fot utan endast en stor stygg fot.
 
Lisa och Zak är ute i skogen för att hugga en gran. De kommer varann mycket nära när de tror att de hör någon. Lisa märker närheten och nämner Joanie så allt blir som vanligt igen.
 
Cain ringer Moira men hon svarar inte. Hon svarar inte när Adam ringer heller utan får ett utbrott och kastar mobilen i väggen och river runt i köket. Cain kommer precis och lugnar ned henne. Hon blir lugn och säger till honom att det kommer aldrig att bli de igen och sedan är hon på väg att ringa polisen. Cain stoppar henne. Hon frågar om han kan ordna hennes andra misstag också. Han ber henne prata med henne. Moira erkänner att hon legat med Pete.
 
Finn vaknar nöjd bredvid Kasim. Senare går de till puben och möter Tracy och Eric. Tracy ser på Finn att något hänt och att han är kär i Kasim.
 
Jimmy köper en kaffekanna till Nicola i julklapp men när han visar Eric och Rodney den så skrattar de åt honom och säger att den kan han inte ge. Han måste ge något väldigt speciellt säger de.
 
Cain är besviken på Moira och säger att Holly hade varit stolt över henne men då blir Moira så arg att hon örfilar honom två gånger. Sedan säger hon att hon inte alls ångrar det som hände med Pete utan hon älskade det och att det inte ens går att jämföra med honom. När Cain ska gå så låser hon dörren.
 
Zak och Lisa klär granen hos henne och sedan ska de slå in julklappar och presenter till Belle. Hon börjar sedan massera hans onda rygg men slutar tvärt. Zak erkänner att han inte vill flytta. Han frågar henne om det hade varit annorlunda om... men hinner inte ställa frågan förrän Lisa säger åt honom att gå. Zak som ordnat med Belles dator har råkat starta inspelningen så allt spelades in.
 
Nicola frågar motvilligt om Jimmy vill komma på julmiddag för barnens skull. Hon skiner dock upp när hon hör att han köpt en speciell julklapp till henne.
 
Jimmy ber Bernice om hjälp med julklapp till Nicola.
 
Kasim berättar för Finn att hans familj vände ryggen åt honom när han berättade att han är gay. Att de sedan dött i en bilolycka innan han återvänt hem för att försöka försonas med dem.
 
Moira forsätter att psyka Cain med att han borde ta ut sin ilska på henne. Han höjer näven och slår i dörren. Hon plåstrar om hans hand och han får nyckeln så han kan gå. Moira blir ändå besviken när han ska lämna så hon frågar om det var allt han skulle göra för att få henne att må bra. Hon säger att hon vill ha honom nu och när han tvekar så kysser hon honom. Cain ger med sig och kysser henne tillbaka.

Vems är skulden?

Inskrivet kl 21:02
 
Cain tar på sig skulden för olyckan. Leyla kommer dit och hon anklagar Cain för att ha kört på Pete med flit för att han kysst Moira. Emma som kommit dit här det och blir förbannad. De åker till sjukhuset. Jacob som först verkade okej får ont så de skyndar sig till sjukhuset de med.
 
Zak ångrar att han inte var ärlig mot Joanie för då hade han inte gripits av panik. Nu får han ju ingen ersättning för tomtejobbet som aldrig ens blev av.
 
Laurel med familj kommer hem och upptäcker att en gran står färdigpyntad. Gabby kommer hem och alla tackar henne för att hon klätt granen så Ashley blev glad.
 
Polisen kommer till sjukhuset och Cain säger att det var han som råkade köra på Pete. Emma säger att han ljuger för han gillar inte Pete så han körde på honom medvetet. Moira säger att det var en olycka. Finn och Emma tror att Moira skyddar Cain för att hon är rädd för honom.
 
Pete vaknar och Moira blir orolig för att han ska minnas att det var hon som körde. Cain säger att hon ska hålla sig till det de sagt så löser sig allt.
 
Emma säger åt Pete att säga sanningen om olyckan, att Cain körde på honom med flit. Pete säger att han inte minns något men när Emma tjatar om att Cain är farlig och att Moira är rädd för honom så börjar han fundera. Emma säger att Cain måste stoppas.
 
Zak erbjuder Lisa en gratis gran. Han tänker stjäla den från Home Farm eftersom de inte lär märka om en gran saknas. Lisa vill inte att han går ensam och Sam kan inte riskera jobbet så hon följer med honom.
 
Pete frågar Moira varför hon försvarar Cain och då erkänner hon att hon körde när hon var full.
 
Jacob berättar om olyckan och han talar om att han kollat upp recept på internet när han skulle gå över gatan. Han ville överraska Leyla. Han säger att Pete är en bra kille och att Leyla bör ta tillbaka honom eftersom pappa och Tracy har det bra även om de grälar en del.
 
Moira frågar sedan Pete vad han sagt till polisen. Han svarar att han sa sanningen, att han inte minns. Pete säger att han skyddar Moira men att hon måste rycka upp sig och gå vidare efter allt som hänt. Hon är på väg för att erkänna för polisen men Pete stoppar henne. Han säger att han redan skyddat henne så hon får inte förstöra allt. Moira frågar varför han låg med henne om han inte menar något med det (ja det var inte det som framkommit tidigare) Pete skyller på ouppklarade affärer men nu vill han ha Leyla. Han vill inte att Moira förstör allt nu.

Två tomtar en dräkt

Inskrivet kl 15:48
 
Moira och Pete försöker lösa krisen med gården när de sitter på kaféet. Leyla kommer dit för hon vill äta lunch med honom men han säger att han inte har tid. Moira säger att hon kan åka till auktionen själv.
 
Zak talar inte om för Joanie att han blivit erbjuden jobb som tomte.
 
Tracy frågar Finn hur det gått med Kasim och får då veta att de väntar med att ha sex. Hon försöker hjälpa Finn med självförtroendet så när Aaron kommer in i butiken så frågar hon honom hur Finn är som sexpartner. Han är ok svarar Aaron med en blinkning. Finn skäms.
 
Pete söker upp Leyla för att tala om att han måste gå på auktionen eftersom Moira mår så dåligt. Leyla är orolig för att han bara bryr sig om gården och inte taxifirman och att han bryr sig för mycket om Moira.
 
Laurel förvarnar barnen att deras far blivit mer förvirrad efter senaste stroken. Hon säger att Ashley måste in på vårdhem. Gabby blir jätteledsen.
 
Zak ställer upp som tomte på Rishis familjefest. Joanie kommer dit med Kyle och Zak får panik. Zak vill att Ronnie hämtas för att hjälpa till istället.
 
Jacob hör att Pete inte bjudit in Leyla till julen så han ber henne komma hem till dem. Hon vill dock vara ensam så Jacob blir besviken.
 
Pete säger till Moira att han borde jobba mer med taxiföretaget. Hon påpekar att kyssen inte betydde något. Hon blir sur så när de ses på puben och han påpekar att det är för tidigt med whisky så säger hon att det är inte hans problem längre. Leyla blir irriterad så Moira nämner att Pete gjort annat på gården är att bara hjälpt till. När Leyla frågar vad så svarar inte Moira.
 
Jacob ber Tracy fråga Leyla om att komma över på julen. Han vill sedan att de gör i ordning julmat för att fira lite i förväg.
 
Föräldrarna till barnen blir otåliga när de får vänta på tomten. Jai ska kolla läget och ser precis när Zak och Ronnie byter kläder med varann. Nicola skriker till när hon ser dem. Joanie får veta att Zak inget ville säga för att hon inte ska tro att det är endast sådana jobb han kan få. Joanie säger att hon älskar honom ändå.
 
Gabby vill att Ashley bor kvar hemma med mer hjälp av Will men Laurel säger att det inte går. Gabby tycker att julen kommer att bli jobbig med vetskapen om att det är Ashleys sista jul hemma.
 
Ashley får höra att han ska flytta till vårdhem så han bönar och ber om att få slippa.
 
Pete försöker förklara för Leyla att Moira bara mår dåligt över allt som hänt. Moira som börjar bli full säger återigen att något hänt mellan dem. Hon berättar sedan att de kysstes häromdagen. Precis då kommer Cain och hör detta. Moira inser att Cain kommit så hon tar lastbilsnycklarna från bordet och ska åka iväg. Cain följer efter för att stoppa henne men hon lyssnar inte.
 
Jacob är på väg över gatan precis när Moira ska köra iväg med lastbilen. Pete som kommit ut från puben ser det och kastar sig framför bilen och knuffar undan Jacob vilket leder till att han själv blir påkörd.
 

Kiss and make up

Inskrivet kl 13:32
 
Doug tycker Ashley behöver heltidsvård men Laurel vill klara av det själv. Hon tror att Ashley mår bättre när han sovit ett tag. När Ashley vaknat tror han att de andra är inbrottstjuvar och han blir återigen aggresiv.
 
Både Finn och Carly pikar Pete om att Leyla är en perfekt flickvän och han borde inse det.
 
Charity väcker Moira som sover på soffan hos dem. Moira missar det viktiga mötet. Finn påminner henne när de ses på kaféet.
 
Jimmy kommer hem. Nicola ser det bakom gardinen och skiner upp men blir besviken när Jimmy och Rodney går mot puben istället. Rodney förvarnar honom att Nicola kanske inte glömt allt än.
 
Laurel tackar Aaron för att ha hjälpt Ashley igår. Hon berättar att allt gått så fort men att de måste börja kolla på hem för Ashley. Aaron säger att han hade liknande problem med Jackson men att det var Jacksom som bestämt när det var dags att släppa taget.
 
Moira kommer hem precis när kunden är på väg att gå. Hon blir irriterad på honom så han går iväg. Pete blr rasande på henne men hon säger att hon tänker ge upp för hon vill inte ha gården längre. Hon ber honom gå men Pete vägrar för han bryr sig om henne. Då kastar hon sig över honom och de kysser varann.
 
Leyla kommer till gården för att träffa Pete. Hon ser att det är spänt mellan Moira och honom så Moira förklarar att det är på grund av det missade mötet. Leyla säger åt dem att de ska bli sams (kiss and make up).
 
Finn är orolig för att ha sex med Kasim eftersom han betyder så mycket för honom.
 
Leyla och Pete kysser varann på puben när Moira kommer in. Han blir nervös men Leyla vill bli kysst igen. Han försvarar sedan Moira när Finn vill prata med henne angående gården.
 
Jmmy knackar på hos Nicola med choklad som gåva. Hon öppnar och är jättesur för att han gick till puben först. Hon är förbannad för att massa saker är trasiga hemma precis som hennes äktenskap. Hon hakar upp sig på att han valt hennes syster före henne. Nicola säger åt Jimmy att gå därifrån
 
Laurel inser att Ashley måste flytta till ett vårdhem.
 
Moira sitter i baren och super till. Pete kommer tillbaka och talar om att kunden ger dem en chans till. Han stryker henne på ryggen och säger att de kommer att klara av detta tillsammans. Leyla kommer in och ser dem.

En dements förvirring

Inskrivet kl21:05
 
Idag var det verkligen ett annorlunda avsnitt och kanske inte så lätt att återge vad som hände.
 
Tack Christer för förklaringen av det förvirrande avsnittet!
 
Ashley är förvirrad och traskar runt i sin pyjamas. Plösligt har han kläder på sig och en äldre dam vill hjälpa honom att komma till rätta. Hon kollar på hans sjukhusband han har runt handleden. (Där stod det hans födelsedatum 02.11.1961, inte 12 nov som finns som uppgift i Emmerdale.wiki.com  OBS där finns det spoilers av handlingen) Han blir agresiv men går iväg
Sedan blir det snurrigt för oss alla. Han vill köpa biljetter till en konsert på 70 talet men får tag på en skiva istället och han får en jacka av en butiksägare. En man/Doug vill hämta hem honom men Ashley blir rädd och rusar iväg i tron att mannen vill honom illa.
 
Ashley går in i en kyrka och där börjar han gråta. Han pratar om sin mamma med en okänd man/Aaron. Ashley växlar hela tiden från nutid till dåtid när han var ung. Mannen/Aaron skjutsar Ashley som vill hem men vid ett vägarbete får Ashley panik och rusar ut ur bilen. Han blir nästan påkörd av en mötande bil.
 
Ashley hör musiken från skivan han köpt när de sätter sig i bilen igen. Musiken påminner honom om en konsert han gått på tillsammans med sin flickvän i grön fluffig jacka. Han berättar att hon lär sig finska.
 
Mannen/Aaron och Ashley går in på puben när de kommer fram till byn. Han blir serverad te av en kvinna/Chas som inte tycker att han ska dricka öl men när en kvinna/Laurel kommer fram och pratar med honom känner han igen hennes lilla brosch som är i form av ett bi. Hon leder honom hem. Han pratar gamla minnen med kvinnan/Laurel om sin stora kärlek som han haft. Ashley berättar att han ska fria till sin fliickvän efter han pratat med mamma.
 
Doktorn kommer dit men Ashley behöver inte åka tillbaka till sjukuset.
 
Ashley somnar på soffan men vaknar av att den okände mannen/Doug sitter i en fåtölj. Ashley blir rädd och rusar ut till puben. Kvinnan/Laurel kommer dit och vill att de går hem. Han vill inte följa med henne utan vänta på att mamma ska hämta honom.
 
Laurel försöker få Ashely att förstå att hon är den han pratat om. Han känner igen henne en kort stund men sedan frågar han vem är Laurel?

Kaninkokare och tomtejobb

Inskrivet kl 16:46
 
Tracy kollar på bröllopsfotona och inser att David faktisk ler på bilderna. Leyla som kommer förbi erkänner att hon var arg när hon sa att han tvekat.
 
Nicola är ensam med barnen men vill inte ha hjälp av Bernice. Bernice försöker bli vän med sin syster och hon påpekar att de haft sina problem under åren men alltid blivit vänner igen.
 
Rishi har ingen tomte till familjekvällen men Lisa lovar att hjälpa honom. Hon föreslår att Zak kan vara tomte.
 
Pete är orolig för Moira som lämnat gården och de behöver hjälp. Han skriver upp en tid för ett möte som hon måste gå på men hon vill inte ha lappen(servetten) för hon kommer att komma ihåg det ändå.
 
Marlon kommer till sjukhuset. Laurel kan då prata om hur svårt det är att ta hand om Ashley. Marlon kramar henne och det råkar Ashley se. Han blir rasande och anklagar henne för att ha en affär med Marlon. Han blir aggresiv och vill inte alls tro på Laurel som nekar.
 
David ger Tracy en röd ros för att tala om hur mycket hon betyder för honom och att han älskar henne.
 
Zak vill inte jobba som tomte efter tidigare erfarenheter. Lisa hör det och talar om att han behöver pengarna till flytten och hon behöver få bort honom från byn för att kunna gå vidare med sitt liv.
 
Pete kallar Leyla för kaninkokare och då blir hon irriterad. Hon säger att hon inte ville flytta ihop med honom men hon vill att han skulle vilja det.
 
Charity kommer tillbaka
 
Moira fortsätter att dricka och för att få sällskap överetalar hon Brenda att vara kvar med henne på puben. Moira tar servetten, som Pete skrivit upp tiden för mötet, och torkar golvet med den när hon spillt.
 
Diane kommer och besöker Ashley. Han är förvirrad och osammanhängande. Plötsligt när Diane vänder sig om så försvinner han. Han irrar runt i bara pyjamasen på sjukhuset tills han hittar utgången och går ut.

Ett sjörövarskepp fullt med pirater

Inskrivet kl 21:02
 
Tracy försöker be Leyla om ursäkt men lyckas inte speciellt bra. Frank råder henne att försöka bli vän med Leyla igen så det leder till att Tracy återigen lurar Pete till affären samtidigt som Leyla. Lite lätt motvilligt blir Leyla och Pete sams så Tracy kan bjuda dem till frågesporten på puben.
 
Paddy är röd på kinden efter Rhonas örfil. Chas får höra om vad som hänt. Plötsligt dyker Lydia upp igen och fångar in Paddy på puben för att tala om att hon vill ha honom även om han är gift. Hon vill bli hans älskarinna. Chas kommer in och låtsas bli förbannad över att han är otrogen mot henne. Hon ger honom er örfil på samma sida som han fick slaget från Rhona. Lydia blir rasande och även hon ger Paddy en örfil, efter att han fått ta av sig glasögonen. Sedan rusar hon ut på puben och tar tag i mikrofonen Frank har till frågesporten, hon ropar ut till alla att Paddy är en otrogen man
 
Moira ber Chas och Aaron om ursäkt för att hon pikat Robert och Rebecca för att ha en flirt. De gör att Chas håller ett öga på Rebecca när hon kommer in på puben och slänger blickar på Robert.
 
Laurel märker att Arthur är orolig över att vara med sin far. Hon ordnar ett stort sjörövarslag vid piratskeppet. Det är massa barn och vuxna som skjuter på varann med skumgummikulor. Efteråt är Ashley rätt trött och plötsligt blir han irriterad på bandagen på händerna. Han river och sliter i bandagen men plötsligt ramlar han ihop och slår i huvudet i en träkant. De ringer efter ambulans och Laurel följer med till sjukhuset.
 
Leyla, Pete, David och Tracy är med på frågesporten.  Tracy blir sur när Leyla pikar henne om att inte veta vad David tycker om. De tjafsar och plötsligt säger Leyla att det inte var konstigt att David tvekade att gifta sig med Tracy. Tracy blir ledsen och rusar därifrån. David blir förbannad på Leyla som inte kan hålla tyst.
 
Chas och Paddy skrattar åt att de låtsas vara ihop två gånger på kort tid. Hon skämtar om att de kanske ska bli ihop igen men sedan skrattar hon åt det. Paddy ser mer drömmande ut.
 
David söker upp Tracy och tröstar henne. Han säger att han visst tvekat men att han inte ångrat sig att han gifte sig med henne. Han säger att det är Leyla som ska flytta, inte Tracy eftersom han älskar henne. Leyla som precis kommit in i butiken där de är hör det. Hon blir stött men David står på sig och säger att det är dags för henne att flytta.
 
Laurel kommer hem från sjukhuset för att hämta saker till Ashley. Marlon är barnvakt tills Doug kommer. Hon berättar att Ashley fått en mindre stroke men att fallet inte skadat hjärnan.

Besvikelser

 Inskrivet kl 20:32
 
Aaron låtsas inte veta vad Rebecca pratar om men då påpekar hon att det finns inspelat på övervakningskameran. Hon hotar med att ringa polisen och då erkänner han. Aaron berättar även varör han inte vill använda sin fars arv. Han tycker att Gordon kommer alltid att vara med dem om de använder hans pengar. Rebecca vill bara ha sina pengar tillbaka, inte jäklas med Aaron så hon polisanmäler inte honom
 
Tracy lockar Pete till affären för att kolla om Leyla sagt något till honom för hon så gärna vill ha sin pojkvän för sig själv. Sedan säger Tracy till Leyla att Pete är frustrerad för han vill ha Leyla mer för sig sjäv.
 
Rebecca får tillbaka sina pengar och hon vill veta hur Robert är inblandad i stölden. Hon inser att Robert inte vet något när hon ser Aarons reaktion.
 
Lisa behöve inte Zaks pengar för Cain har ordnat med en billig laptop till Belle. Hon säger att Zak behöver pengarna till insatsen på lägenheten.
 
Paddy träffar motvilligt Lydia men när Rhona ser hans velighet när han inte kan säga nej så går hon fram till dem och låtsas vara Paddys fru. Lydia blir besviken och Pierce drar iväg med Rhona.
 
Leyla träffar Pete på puben och hon börjar prata om att ses oftare. Han vill givetvis det också så utan att kolla att de tänker på samma sak skyndar sig Leyla hem för att packa för att flytta ihop medan han tror att de ska resa iväg på en weekend.
 
Aaron berättar för Liv att han köpt huset. Liv blir så glad att hon nästan kramar Robert. Hon skyndar sig sedan för att berätta det för Chas. Robert blir förvånad över att Aaron ändrat sig så Aaron erkänner inbrottet och att Rebecca övertygat honom att leva livet för pengarna.
 
Leyla packar massa hårtorkar och locktänger så Pete blir misstänksam. De upptäcker att de missförstått varann. Hon blir rasande och går och skäller ut Tracy. Tracy försöker försvara sig inför David men han är väldigt besviken på henne som lagt sig i andras liv. Hon blir ledsen för att David alltid tänker på Leyla i första hand.
 
Pierce är besviken över att Rhona sa att hon var gift med Paddy.
 
Rebecca kommer tlll puben för att berätta för Robert att affärskontakten hört av sig igen. Robert firar husköpet med Aaron, Chas och Liv men går och sätter sig med Rebecca. Han är förvånad över att hon fått så bra kontakt med Aaron. Rebecca säger att hon insett att Aaron är Roberts kärlek och att hon inte kan tävla mot honom. Hon är väldigt flirtig så Moira som precis kommit dit säger åt dem att skaffa ett rum. Aaron tittar oroligt åt deras håll.

VIP till gräsklipparmuseum

Inskrivet söndag 3/9 kl 21:17
 
David blir förbannad när det levereras en massa små granar. Tracy tror att Leyla är skyldig till felleveransen men givetvis nekar Leyla
 
Paddy är ledsen för skilsmässopapprena har kommit. Han bjuder ändå ut en patient som kommer till kliniken med en papegoja som mår dåligt.
 
Lisa vill att hon och Zak delar på en laptop till Belle i födelsedagspresent.
 
Rebecca vill ha Robets hjälp med affärsmötet för hon vågar inte själv muta affärsmannen. Aaron hör att hon har massa pengar ligandes i en låda. Tyvrärr går mötet inte så bra eftersom kunden blev förolämpad.
 
Zak och Joanie har kollat på lägenheten i Leeds och han är tveksam men Joanie vill ha den. Han säger då att pengarna han fått av Moira ska gå till en laptop till Belle istället för handpenning till lägenheten.
 
Aaron gör inbrott på Home Farm. Rebecka kommer hem och upptäcker att någon är där och har tagit hennes pengar.
 
Tracy ber Carly om hjälp att få Leyla att flytta till Pete.
 
Arhur hör när Doug och Diane diskuterar Ashleys våldsamma sida som dyker upp emellanåt. Han frågar Laurel om vad som hänt. Arthur säger sedan att han hörde samtalet och nu är han rädd att hans far ska slå honom.
 
Paddys dejt är Lydia som ledde sorgarbetet när Jimmy gick i falsk terapi. De ses och hon har med sig sin papegoja Steve. Hon kan även se till att de kan få privat visning på ett gräsklipparmuseum. Lydia är väldigt fnissig och skrattar nästan åt allt Paddy säger.
 
Joanie blir inte sur för att Zak gett Lisa pengarna. Hon säger att hon gillade lägenheten men älskar Zak, så hon kan vänta till rätt tillfälle till flytt dyker upp.
 
Chas är stolt över Aaron som tar hand om Liv. När Chas gått kommer Rebecca och vill ha pengarna tillbaka.

RSS 2.0