27 ballonger och 27 paket

Inskrivet kl 23:03
 
Tracy fyller år så David har ordnat 27 presenter och lika många ballonger.(Lite kul att det är den 27:e idag när det sänds här i Sverige)  Vanessa har ordnat ett 90-talskalas på puben. Tracy blir glad ända tills Vanessa ska ge henne en rosa jeep eftersom hon hört att den försvann när Tracy var liten. Tracy får ett utbrott och skäller ut Vanessa för att hon fått all uppmärksamhet när de var små. (Det är ju inte Vanessas fel) Tracy går därifrån och David går efter för att trösta henne. Hon erkänner att hon är avundsjuk för att Vanessa fått så mycket under uppväxten.
 
Vanessa pratar med sin far i telefon och säger att han kan få bo hos henne när han blir fri nästa dag men bara under villkoret att han behandlar Tracy med respekt och med lika värde
 
Belle snor mat ifrån ett kafé och ägaren pratar med henne och erbjuder henne mer mat. Hennes röster säger att hon borde gå därifrån och inte lita på någon men Belle följer med och får en portion mat. Hon ser sedan ägaren prata med en polis så hon rusar ut och springer iväg.
 
Lisa börjar jobba igen även om det inte går så fort. Jai som är tillbaka försöker få henne att gå hem men det vill hon inte. När hennes mobil ringer vill hon inte svara. Joanie svarar och ger Lisa luren för det är polisen som ringer. De meddelar att de hittat Belle.
 
James och Emma åker iväg på semester. Moira önskar dem lycka till och det förbryllar Emma.
 
Rakesh säger att han ska åka till sin morbror och moster i Lahore och när han kommer hem ska han vara den äkta make som Priya förtjänar.
 
Zak, Lisa och Jermaine kommer till sjukhuset. De får träffa Belle ett tag. Belle får ett utbrott och är sedan rädd för Lisa som hon tror ska döda henne.
 
Tracy söker upp Vanessa och får se att Johnny fyller ett år. Hon ber om ursäkt och vill gottgöra Vanessa genom att ordna kalas på puben.
 
Liv skolkar från skolan men Aaron tror på hennes ursäkter. Han planerar att åka till Frankrike för ett samarbete med en fransk skrotfirma. Robert vill följa med och de bokar resan. Chas får veta att Liv skolkat så Aaron måste egentligen prata med läraren vid ett möte. Robert erbjuder sig att stanna hemma och ta hand om Liv, med hjälp av Chas så Aaron kan åka iväg.
 
Vanessa kommer med Johnny till kalaset på puben. Det är fullt med fok och de har det trevligt. Hon blir tvingad av Carly att försöka prata med Tracy om att deras pappa ska komma dit men hon lyckas aldrig få fram något.
 
Ross och Dan äter lunch på puben och det oroar Kerry att de två är så nära vänner nu. Plötsligt dyker det upp en clown och Ross börjar känna obehag. Clownen är en strippa men det missade Tracy när hon bokade honom.
 
Tracy är glad över att ha fått en familj så hon säger till Vanessa att de måste ta igen alla förlorade år så det är dags att sluta tänka på pappa och det han gjort.
 
Läkarna undersöker Belle och ställer massa frågor om hennes röster hon hör. Hon blir återigen aggresiv när hon ser Lisa längre bort. Hon kommer att bli kvar ett tag på sjukhuset.
 
Lisa, Zak och Jermaine kommer hem och Lisa tycker att Jermaine verkar konstig. Hon tvingar honom att säga vad han är orolig för och då berättar han att om Belle är schizofren så kommer hon aldrig bli botad utan måste medicineras för resten av livet.

Kommentarer
Postat av: Jag bara

Belles sjukdom skildes väldigt realistiskt, extremt otäckt. Hon spelar suveränt bra.

Väldigt festande i byn hela tiden. Inte bara lite fika och tårta inte, maskerad ska det vara!

2017-04-27 @ 12:14:28
Postat av: Peter H

Angående Belle. När slutade hon ta sin medicin? Var det innan hon blev kär i doktorn, eller när?

Är hon tidigare diagnostiserad som schizofren, eller? Det verkar ju handla om det nu.

2017-04-27 @ 12:38:26
Postat av: jackson

Ja, vilken var hennes diagnos förra gången hon blev sjuk? Otäckt att se dessa senaste avsnitt.

2017-04-27 @ 13:24:01
Postat av: jackson

Även om Vanessa menar väl, är det jättesynd att hennes beslut om att låta pappan bo hos henne kommer att äventyra den just nu fina men sköra gemenskapen med Tracy. Dessutom kan man undra vad de andra tjejerna gillar att han flyttar in. Carlys reaktion såg vi ju. Vem äger egentligen lägenheten? Är det Vanessa? I så fall kommer ju saken i ett annat läge.

2017-04-27 @ 13:36:58
Postat av: Frk Höger

Belle pratade ju med sin kompis hon råkade ha ihjäl, vad hon nu hette. Så någon form av schizofreni hade hon då. Slutade hon inte med medicinen när hon blev "gravid"?

2017-04-27 @ 13:48:23
Postat av: jackson

Ja, hon pratade med sin kompis Gemma, fast nu hör hon ju tydligen flera röster.

2017-04-27 @ 14:02:01
Postat av: Ylva

Jag tycker det är trist med Belles öde. Skulle hellre sett att manusförfattarna låtit denna från början smarta tjej utvecklas till slipad affärskvinna som tog över Home Farm och halva byn och skapade ett Dingleimperium:)

2017-04-27 @ 16:03:01
Postat av: Jag bara

Belle behöver ju inte vara schizofren för att hon hör röster. Det kan ju vara en psykos också och det kan ju medicineras. Hon blev ju bra av mediciner förra gången. Så varför tror doktor pojkvän att hon är schizofren? Man kan ju höra flera röster vid en psykos, är det kanske för att hon har synhallucinationer också. Doktorn är inte läbbig längre tycker jag.

Tracy var larvigt mot Vanessa, det är väl inte hennes fel hur pappsen agerat.

2017-04-27 @ 16:32:43
Postat av: Jennifer

Det känns som många är på väg bort från serien, Moira,Belle, Ashley?...trist isåfall. Doktorn växer verkligen, sympatisk och genuint intresserad.

2017-04-27 @ 19:00:22
Postat av: Jag%2520bara

Försöker alltid kolla innan jag skickar kommentarer att den här förbaskade stavningskontrollen inte klantar till det för mig. Ändå missar jag tydligen, om nu någon brytt sig om att läsa kommentar nr ett, så ska det stå skildras inte skildes om Belles sjukdom. Det blir ju ofta komiskt, men är irriterande.

2017-04-27 @ 19:24:35
Postat av: ELIZA

Alltså, jag tyckte Moira var liite otacksam när James förklarade sin kärlek.... Klart karln blir kär i henne så tillmötesgående som hon är... Men han är en skit vad gäller PsykoEmma... Han drar det för långt med henne, resa iväg, löften om nya boendet,aj,aj, vill inte se när hon kommer på honom.... Inte kan Ross hålla mun...Vad nu han har med det att göra...Den lilla ängeln...Och Kerry,dumskallen, att ge honom en sån hållhake som han garanterat kommer att utnyttja...Men jag gillar hela högen ändå.... Och ska bli spännande med den frisläppta pappan, som jag glömt vad han heter...Fast tror inte det var ett smart drag av Vanessa att bjuda in honom till sitt hem...Dom säger bägge två att han är en dålig människa, och tigrar tappar inte heller ränderna.... Jag har fattat det som att Vanessa äger bostaden?? Ang Belle är det bara bedrövligt, synd om ungen, och Lisa, vem vill se sitt barn i den sitsen...Prijja och Rakesh, börjar bli less på dom där, kom till skott och red ut saker, orkar inte höra dom...

2017-04-27 @ 20:04:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0