Starkt kaffe kan vara dödens

Inskrivet kl 15:08
 
Jimmy underhåller "Hunters" dam i väntan på att Rodney ska komma till puben. De dricker vin och damen verkar ha trevligt i Jimmys sällskap. Hon vill inte dricka mer så hon bjuder in sig på kaffe hemma hos Jimmy. Han tvekar men går sedan med på det. Suzy som damen heter, pratar och skrattar. Hon berättar om sin exman som svikit henne men att hon fått massa smycken av honom. Nu använder hon allt för att de inte ska försvinna vid ett inbrott. Suzy vill bli av med alla minnen av exmannen så hon ger Jimmy massa guldhalsband och armband. Sedan säger hon att hon är redo för att gå längre om Jimmy vill. Jimmy får panik och rusar ut för att ringa Rodney. Rodney som precis var på väg till puben följer med Jimmy in. Då visar det sig att Suzy som glömt att ta sin medicin dött i soffan.
 
Robert och Lawrence hinner ikapp Connor en bit ifrån puben. De försöker ta reda på varför Connor gjort anmälan och inser snabbt att allt handlar om pengar. Robert erbjuder honom 5000£ trots att Lawrence inte vill betala. Connor tvekar på om han ska ta emot pengarna så Robert säger att han får höra av sig senare och ger honom ett visitkort. Lawrence är rädd för att Connor ska sätta dit honom för mutor och förföljelse också. Senare på kvällen ringer Connor och när Robert avslutat samtalet säger han att Lawrence kan vara lugn för Connor har tagit tillbaka sin anmälan.
 
Lawrence försöker prata med Bernice på puben för att förklara att anklagelserna bara var ett misstag. Sedan säger han att man måste ta tillvara på livet för man vet aldrig vad som händer så han vill bjuda henne på en resa till Australien så hon kan fira Dedes födelsedag. Bernice får lite panik och rusar iväg. Hon möter Rodney och Jimmy som diskuterar hur de ska göra med smyckena eftersom man aldrig vet vad som kommer att hända. Bernice ser det som ett tecken och rusar tillbaka till Lawrence för att tacka ja till resan.
 
Harriet passar April och frågar då ut henne om Carly. April utnyttjar situationen för att få massa glass. När Harriet fått reda på att Carly kan vara i en stad en bit ifrån så åker hon dit. Brenda får reda på det så hon åker efter Harriet.
 
Ashley passar Heath och Kathy medan Brenda är med Harriet för leta efter Carly. Han har svårt att koncentrera sig för Gabby och Arthur är också hemma så det blir lite livat. Laurel som kommer förbi erbjuder sig att hjälpa honom med barnen medan han skriver klart sin predikan.
 
Aaron tycker det är jobbigt just nu även om han blivit vän med Andy så han packar sina väskor för att hälsa på en vän i London. Han lovar Chas att han ska komma tillbaka.
 
Robert träffar Connor på Home Farm och lämnar över ett kuvert med pengar. Han säger att det är det enda han får, mer blir det inte. Det var lite laddad stämning mellan dem när de kom nära så jag tror att de haft ihop det förr. Robert klagade dock på att det tog för lång tid innan Connor dök upp på rätt pub så det måste ha varit uppgjort.
 
Kerry och Amelia ska pigga upp Dan så han får en ansiktsbehandling. Tyvärr råkar Amelia ta fel så Dans ögonbryn lossnar när de smetar på hårborttagningsmedel istället för Aloe vera. Dan blir förbannad eftersom han har en viktig presentation nästa dag. Kerry blir ledsen men inser att han fortfarande sörjer Ruby.
 
Vanessa erbjuder sig att följa med Kirin på en mässa i Birmingham för nyföretagare. Han blir glad och bokar hotell för dem. Rakesh får höra detta och varnar sin son för att Vanessa kan ha baktankar. Leyla pratar med Vanessa och inser att Vanessa har känslor kvar för Kirin. Det gör att Vanessa avbokar resan. Kirin bjuder då med sig Belle istället.
 
Jimmy och Rodney tjafsar om vad de ska göra med den döda damens smycken. Tillslut blir Jimmy övertalad till att de kan sälja dem eftersom han fått dem av henne innan hon dog.
 
Bernice och Lawrence packar för att resa till Australien. Lawrence låter Robert bo på Home Farm under tiden eftersom han räddat honom ur knipan med Connor. Lawrence har även pratat med advokaten om att Robert ska få vara kvar i företaget.
 
Harriet och Brenda lyckas hitta Carly på en marknad. Dock är inte Carly intresserad av att hjälpa sin far så hon tänker inte komma till rättegången. När Harriet och Brenda berättar det för Bob får han panik. Han ber Harriet att ljuga för polisen annars kommer han få det jobbigt med Ged i framtiden.
 
 
Detta avsnitt var till minne av Kitty McGeever som dog förra året. Hon spelade Lizzie Likely, den blinda lite skräniga damen med ett hjärta av guld.

 
Sommaruppehåll från 27/6 tillbaka den 29/8.

Kommentarer
Postat av: ELIZA

Inte hunnit se dagens avsnitt ännu.. Välkommen tillbaka Marie!!

2016-06-08 @ 14:42:54
Postat av: Anonym

Tycker hela historien med " Hunter" är så himla löjlig.

2016-06-08 @ 19:22:56
Postat av: monika

roligt att du är tillbka

2016-06-08 @ 22:22:21
Postat av: AnnaS

Konstigt att dom inte grävde ner den döda kvinnan nånstans. Tycker också det är löjligt med Hunter.

2016-06-08 @ 22:27:18
Postat av: Anonym

Jimmy är väl en av få i Emmerdale som inte varit häktad, vad jag minns. Nu har väl turen kommit till honom, han blir säkert anklagad för att ha mördat Suzy.
IRL känner jag ingen som varit häktad överhuvudtaget, börjar tröttna på HTG, intrigerna känns bara fåniga och händelserna osannolika.

2016-06-09 @ 06:31:14
Postat av: TinaV

Konstigt att dom fick behålla smyckena, hade inte den här kvinnan någon familj?

2016-06-09 @ 09:57:10
Postat av: AnnaS

Jag fick en känsla av att dom inte kollade med nån att dom fick behålla smyckena eftersom hon gav dem till Jimmy. (Jag tyckte det lät väldigt plastigt när hon satt och rasslade med dem.)

2016-06-09 @ 11:19:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0