Pajansikte/pokerface

Chas ber om att få tillbaka mobilen men Carl vägrar. Han njuter av att se henne så maktlös och han hotar med att skicka bilden till Debbie. Han säger att han vill ha pengarna helt enkelt resten får hon lösa.
 
Rodney kommer in på kontoret och Charity är förbannad för att han är så sen. Det visar sig att han stannat till för ett privat ärende på vägen hem för att pigga upp Gabby. Det gör att Charity ger Rodney en varning. Jimmy protesterar och ringer Carl som kommer dit på en gång. Carl håller med Charity eftersom den sena leveransen gjort att de måste ge rabatt på nästa.
 
Paddy och Rhona försöker förklara för Pearl varför de måste åka. Hon kan inte förstå det utan tycker att de borde vänta men tillslut så accepterar hon deras val och lovar att inget säga.
 
Adam kommer in i köket och han frågar sin mamma om hon vill följa med och ta en öl på puben med honom. Moira undrar varför han är så snäll och då svarar han att han överreagerat och nu vill han gottgöra henne.
De kommer till puben och Moira går fram till Victoria för att bjuda på ett glas som fredsgåva. Victoria är fortfarande sur så hon vill inte ha något av någon som har ett "pajansikte". Betty som sitter bredvid Victoria frågar om hon inte menar "pokeransikte" men det gör hon inte.
 
Victoria frågar Betty om det räcker med 2.50£ och ett foto på Alex i bara stövlarna för huset men Betty har tänkt sig 60 000£. Victoria ska tänka på saken. När hon diskuterar det med Diane så får hon rådet att verkligen tänka efter om det är det hon vill, om hon är beredd att bo tillsammans med två pensionärer för hon kommer inte ha råd att betala hyra någon annanstans. Victoria svarar att det måste vara bättre än att bo med Kerry och Andy.
 
Laurel och Marlon kommer till puben för en öl. Ashley serverar dem så Laurel frågar honom hur Gabby mår. Gabby som är i lägenheten bakom puben vill fortfarande inte träffa henne. Rodney kommer för att hämta Gabby så när de går förbi Laurel hälsar dottern inte ens på henne.
 
Moira frågar Zak om han vill jobba på gården. Han blir rätt förvånad men när hon säger att hon behöver folk eftersom en har slutat precis så tackar han ja. Adam blir också förvånad över hennes beslut. Precis då kommer Victoria fram och säger att hon kan väl ta den där drinken som Moira erbjudit. Hon vill ha en flaska vitt vin att ta med hem.
 
Pearl kommer in på puben och ställer sig bredvid Marlon och Laurel. När hon hör att han funderar på att hämta Leo så avråder hon honom. Marlon blir givetvis intresserad på varför, om Leo är sjuk eller så. Pearl kan tillslut inte hålla tyst så hon säger att Paddy och Rhona kommer att lämna landet med Leo nästa dag.
 
Marlon blir rasande och rusar ut men Laurel lyckas få med honom hem till sig. Han ringer polisen som säger att de inte kan göra så mycket just nu men i morgon kan de komma för att bedöma situationen.
 
Charity är ensam på kontoret med Jimmy. Hon börjar genast att bearbeta honom med att säga att Carl inte ser på Jimmy som en riktig kompanjon utan bara någon som gör som han vill. Hon baktalar Carl rätt mycket och sedan erbjuder hon Jimmy att köpa hans aktier i företaget.
 
Chas söker upp Cameron för att berätta om mobilen och bilden. Han blir förbannad på henne som inte raderat sms:en. Han erbjuder sig att prata med Carl men Chas tror att det blir värre. Hon lovar att försöka prata med honom igen.
När hon kommer hem till Carl så bönar och ber hon om att få mobilen. Chas säger till Carl att han egentligen inte är så elak att han vill såra så många andra människor. Carl ger henne mobilen och hon blir lättad. Han säger att han tagit en kopia på bilden och vissa sms för han vill verkligen ha tillbaka sina pengar. Carl påpekar att hon får väl sälja puben om så behövs.
 
På morgonen dagen de ska resa så frågar Paddy Rhona om hur hon mår och om hon har ångrat sig. Han mår rätt dåligt över att de orsakar så mycket ledsamheter för både Pearl och Marlon men Rhona är säker på att det är rätt att åka.
 
Nicola är sur på Carl som inte stått på Jimmys sida när det gällde Rodney. Hon skäller ut honom när hon och Jimmy kommer till kontoret. Charity är inte där så hon kan inte få någon utskällning men Nicola tycker att då borde hon varnas. Jimmy blir så trött på bråket på kontoret att han säger att han tänker lämna byn och tacka ja till Charitys erbjudande om att köpa hans aktier, sedan går han därifrån.
 
Chas pratar med Cameron på cafét. Hon berättar att det enda de kan göra är att betala Carl pengarna. Cameron menar att Chas får betala det hon kan sedan får Carl nöja sig med det. Han kan inte betala något för då skulle Debbie märka det och bli misstänksam.
 
Dan kommer hem och ser Chas hålla på med massa papper. Hon säger att hon håller på att kolla in utgifterna för bröllopet. Nu vill hon inte ha något överdådigt bröllop utan de kan dra ned på kostnaderna så han inte behöver sälja Hetty. Dan blir lite fundersam och tror hon ångrar sig men då svarar Chas att hon bara vill vara gift och då spelar det ingen roll hur de gifter sig.
 
Pearl ser när Paddy och Rhona packar ihop det sista för att åka. Hon gråter och ber dem att stanna men Paddy säger att de kan inte det.
 
Marlon ser när Paddy och Rhona är på väg så han rusar ut för att stoppa dem. Laurel följer efter honom. Det uppstår en hård ordväxling mellan dem alla och polisen dyker upp. Marlon slår till Paddy som inte tänker ge sig. Det blir en väldig villervalla och Paddy råkar slå till en polis när han egentligen ska slå till Marlon. Det slutar med att polisen tar med sig Paddy och Marlon till stationen. Marlon är nöjd med det eftersom om han åker i fängelse så får han ändå träffa Leo oftare än om Leo är på andra sidan jorden.
 
Carl kommer till puben och han fortsätter att reta Chas när han får tillfälle. Han säger högt och tydligt till Debbie att han vill prata med henne men sedan säger han att han ångrar sig. Han skryter med att han snart kommer att han en hel del pengar igen.
När han sedan kommer till kontoret så försöker Charity med att höja priset på dealen med Jimmy. Jimmy tvekar och Charity går med på att betala det dubbla för hans aktier. Då säger Jimmy att han aldrig tänker sälja till henne oavsett hur mycket hon erbjuder. Carl blir rätt lättad.
 
När allt lugnat ner sig utanför Paddys hus så tar Rhona en väska och Leo och åker iväg i en taxi...
 
 
 
 
 
Jag blev lite förundrad när det kom upp en textremsa med att nästa vecka sänds HTG kl 12:10. Eftersom det är den vanliga tiden så kollade jag upp vad som menades. Det står tydligen i vissa tv-tablåer att HTG börjar 11:35 men så är det alltså inte.
 

Kommentarer
Postat av: ELIZA

Efter FÖRSTA avsnittet kom det upp att det börjar 11.35 nästa vecka..Efter ANDRA avsnittet att DET börjar 12.10..Står så i min Tv-tidn också..Får ställa inspelning på extra lång tid får vi se hur det blir...Ja, nu får Laurel känna på hur det är att inte ha kontrollen över Gabby..Få vänta på andras godtycke..Efter slagsmålet mimade väl Paddy till Rhona att åka i förväg?? Polisen kan väl knappast hålla Marlon och Paddy så länge för en smäll på käften? Och blir väl knappast fängelse för Paddy fast det var en polis som fick smällen?..Typiskt att Pearl inte kunde hålla tyst..."Det en vet, är en hemlighet,det två vet,vet alla.." Tar inte ställning till sakfrågan om Leo,reagerar bara på skvallret...Men vad f*n,handlingen måste framåt..! Skönt att Adam insåg sitt överreagerande..Han ska väl enbart vara tyst om vem som hoppar i vems säng...Ska bli intressant att se hur Chas ska lösa penning problemet...Är ju ingen liten summa hon lurade Carl på...Svammlet med Charity och "firman" och pengar hit och dit ..Kommentar överflödig...Är ju Jais (eller svärfars) pengar hon lallar med...Är fortfarande löjeväckande...Dom sitter på "kontoret" 3 stycken, nä, 4 stycken,Carl,Jimmy,Edna och Charity..Rodney kör..Hur f*n kan det gå ihop??????? Och så får han en VARNING....Ha ha ha ha .............

2014-02-14 @ 16:13:53
Postat av: ELIZA

Oj, glömde, inte köper väl Viktoria huset av Betty? Inte blir Ejmis morsa långvarig hos Andy..Ska Andy försörja henne? ...Hon är snart ute..

2014-02-14 @ 16:18:50
Postat av: Julia

Eliza: Carl och Jimmy kör väl också? och sköter kontoret upptill, men telefon o.s.v sköter Edna? Så har jag uppfattat det i alla fall. Var ju bara ett tag sedan Jimmy körde utomlands någon stans.

Angående vilken tid så står det på tv.nu att nästa veckas Emmerdale kommer att sändas 11.35.

2014-02-14 @ 17:49:18
Postat av: gerd

Det är väl inte svårt att fatta att första delen börjar 11.35 och andra 12.10 !!

2014-02-14 @ 21:33:04
Postat av: TinaV

gerd:en trevligare ton hade varit passande!

2014-02-15 @ 09:34:34
Postat av: ELIZA

Jag förstod,men ville hålla en god ton..

2014-02-15 @ 12:45:23
Postat av: Frk Höger

Jag uppfattade det som Adm-Marie antagligen uppfattade det att det börjar som vanligt 12:10 med första avsnittet, alltå inte en halvtimme tidigare. För varför skulle de tala om att första avsnittet börjar en tid och andra avsnitten en annan tid, tidigre har de ENDAST talat om när första avsnittet börjar.
Nu över till serien, Charity har rätt i viss mån att de faktiskt måste bli mer effektiva på åkeriet. Alla anställda vare sig på fabriken, butiken, åkeriet eller puben har en viss tendens att komma och ggå lite som de vill tycker jag. Så funkar det nog inte i verkligheten ;)

2014-02-15 @ 18:16:38
Postat av: maria

Skrev ett långt inlägg igår. Dick publicerades det inte direkt utan det kom upp ett meddelande att det skulle godkännas först (antar av Marie). Det har fortf inte publicerats. Har råkat ut för det en gång tidigare och vet att andra också har gjort det? Vet du (Marie) var de här inläggen finns?

2014-02-15 @ 19:32:54
Postat av: Adm

>>>maria: Jag har inte sett någon kommentar ifrån dig som måste godkännas så jag vet tyvärr inte vart den tagit vägen. Det har hänt tidigare för någon annan också.

2014-02-16 @ 09:31:40
URL: http://emmerdale.blogg.se
Postat av: Jackson

Jag tycker mer och mer om Rachel. Bra att hon markerade och krävde att få nycklarna av Jai.

2014-02-17 @ 13:25:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0