En ny mekaniker, en ny veterinär och en gammal mobil

Carl kan inte släppa det han såg på festen så när han kommer till kontoret så säger han till Charity att Chas inte älskar Dan. Charity som blivit övertygad om Chas känslor för sin blivande man tror att Carl bara är desperat men då svarar Carl att frågan är vem Chas älskar.
 
Andy försvarar Moira när Adam säger att han inte förstår varför hon var med Alex när han var ihop med Victoria. När Alex sedan kommer till jobbet är båda de andra killarna tvära emot honom. De vill att han slutar så Adam bestämmer sig för att ge Alex de tunga skitjobben. Moira kommer dit och hör det så hon säger åt dem att det som hänt inte ska påverka Alex jobbsituation.
 
Gennie, som fick en mindre kollaps igår när hon kände sig tung och ful och inte kan dricka lite vin, ber Nikhil om ursäkt. Han säger att Priya tipsat om en affär som säljer kläder för storvuxna. Gennie blir återigen ledsen men Nikhil kramar om henne och säger att han ska göra allt han kan för henne.
 
Rhona kommer med brölloptidningar till Chas på puben. Carl kommer in och ser det men han säger inget utan flinar bara. Chas säger åt honom att säga vad det är men han vill inte förstöra det roliga.
 
Moira kommer in i butiken för att handla men Victoria är sur och vill inte betjäna henne. Moira ger sig inte utan säger att Victoria kan skriva upp varorna på notan hon har. Cain är i butiken och hör allt.
 
Betty sitter på cafét när Victoria kommer in. Hon vill givetvis veta allt om Alex men Victoria vill inte prata om honom. Betty säger då att hon inte är förvånad över vad Moira gjort eftersom hon tidigare varit med Cain. Sedan säger Betty att Victoria inte ska vara ledsen för det onda kommer att gå över.  Hon berättar också att hon tänker göra en inteckning på huset för att kunna resa till Jerry i Kapstaden.
 
Dan kommer med sin kära Hetty (minibussen) till verkstan för att få Cain till att sälja den efter att ha fixat till den lite först. Cain säger att han inte har tid men att Cameron får fixa bussen om Dan köper reservdelarna.
 
Cain ser Alex vid busshållplatsen så han går fram till honom. Han erbjuder Alex jobb på verkstan för att komma ifrån gården och framförallt Adam.
 
Ali kommer in på puben och hon säger till Chas att Dan tänker sälja sin kära Hetty för hennes skull. Chas blir orolig så hon rusar ut för att prata med Dan. Carl står vid bardisken och flinar och han blir ännu gladare när han ser Chas mobil ligga där.
 
Alex kommer in i köket på gården och han säger till Moira att han visste mycket väl vad det var han gav sig in på. Sedan säger han att han fått ett annat jobb som han tänker tacka ja till. Precis då kommer Adam in i köket och tror att han avbryter ett litet kärleksmöte men då säger Moira att Alex bara sagt att han slutar.
 
Chas kommer fram till Dan och bussen och hon säger åt honom att han inte får sälja den. Dan svarar att han gör det för att hon ska få en fin klänning till bröllopet. När Chas tar "till salu-lappen" och river sönder den och sedan kysser honom så ser Cameron allt.
 
Carl sitter på kontoret och går igenom Chas mobil. Han blir väldigt nöjd när han ser bland annat bilder på Chas och Cameron i sängen.
 
Marlon träffar Rhona på cafét och han erbjuder sig att passa Leo ett tag men Rhona vill inte det så Marlon blir ledsen för att hon inte kan vara mer flexibel. Rhona kommer hem till Paddy och berättar om händelsen. Hon säger att hon börjar bli nervös inför flykten så hon har svårt att koncentrera sig, Paddy frågar om hon ångrar sig och hon svarar att om han vill vara kvar så är det okej. Paddy säger att han längtar efter att få ta hand om exotiska djur.
 
Jimmy beklagar sig för Carl på puben om att han och Nicola borde ta ledigt ett tag. Carl säger högt och tydligt att de kan åka till ett hotell, kanske i York. Allt för att Chas ska höra men hon reagerar inte på det.
 
Adam ser Alex på verkstan och han tror att det är Moira som ordnat det nya jobbet men givetvis förnekar hon det.
 
Gabby vill fortfarande inte komma hem så när hon blir sjuk i skolan får Rodney hämta henne. Det gör att när han måste jobba så får Gabby följa med. Edna erbjuder sig att passa henne på kontoret medan Rodney är ute och kör. Charity blir inte alls glad över det och ännu surare när Gabby råkar kräkas på hennes skor.
 
Carl dyker upp hemma hos Chas precis när hon letar i vardagsrummet efter sin mobil. Han visar upp mobilen och erkänner att han stulit den. Chas vill ha tillbaka den men Carl har givetvis andra planer. Han säger att hon får hämta mobilen hemma hos honom. Precis då kommer Dan hem och Carl smiter ut bakvägen.
 
Den nya veterinären, Matt, dyker upp. Pearl blir förvånad men Paddy och Rhona går iväg med honom för att prata. När Matt har gått så är Paddy och Rhona på väg att ta sina väskor för att sticka men precis då kommer Pearl tillbaka och inser vad som håller på att hända.
 
Nicola vill att hon och Jimmy tittar på hus så de kan bo i något eget. När de ska åka kommer Chas dit för att prata med Carl. Hon vill ha tillbaka mobilen men han ger henne den inte. Istället så börjar han berätta vad han sett, både sms och bilder. Chas får inte tillbaka mobilen utan hon får gå därfrån tomhänt i väntan på vad Carl ska göra med informationen han fått. När hon kommer hem så är hon väldigt nervös över vad Carl kommer att göra så hon svarar Dan lite irriterat. Dan tror naturligtvis att det är hans fel.
 
Cain möter Adam på cafét och han säger åt honom att inte vara elak mot sin mamma. Adam tror att Cain anställt Alex för Moiras skull men då säger Cain att hon ångrar nog endel av det hon gjort och de flesta jobbar på verkstan.
 
Betty frågar Victoria om hon kan tänka sig att köpa hennes hus under de villkoren att hon får bo kvar där så länge hon lever och att hon slipper betala hyra. I gengäld får Victoria huset väldigt billigt.
 
Moira söker upp Cain för att fråga honom om varför han anställt Alex. Han svarar att han behövde en mekaniker så det var inte för hennes skull i alla fall. Moira känner att hon blir skyldig Cain en tjänst och han påpekar att det stämmer sedan länge eftersom han räddat Holly till livet och han har inte angett hennes son som är mordbrännare. Precis när hon ska gå så säger han att hon kan ge hans pappa ett jobb på gården.
 
Chas kommer hem till Carl och hon är helt desperat så hon börjar leta efter sin mobil. Carl står och tittar på henne och flinar. Han jämför hennes förhållande med Cameron när han var ihop med Eve. Hon säger att det är inte alls samma sak eftersom hon älskar Cameron.
Carl säger att hennes svek mot honom genom att låtsas vara gravid var så mycket värre. Chas säger åt honom att glömma det men då säger Carl att det kan han göra men han glömmer aldrig de 30 000£ som hon stal. Han kommer inte att använda mobilens innehåll emot henne om han får pengarna tillbaka, så nu är det hennes val.
 
 

Kommentarer
Postat av: Agneta

Det var värst vilken god fé Cain plötsligt har blivit då.

2014-02-13 @ 18:39:17
Postat av: Elin

Är det bara jag som hoppas att Moira och Alex ska bli tillsammans...?!

2014-02-13 @ 22:43:39
Postat av: finländskan

Jag tänkte samma som Agneta, detdär är ju inte alls likt Cain. Kanske han kommer att förvandlas till en mysfarbror, såsom Eric har gjort här under årens lopp.

Spännande situation just nu med Chas-Carl-Dan-Cameron-historien.

2014-02-14 @ 05:29:29
Postat av: Jackson

Tror ni inte att Cain har en baktanke någonstans? Som ni andra blev jag jätteförvånad när han visade sig så mjuk och vänlig. Kommer Rhona och Paddy i väg, tro, eller blir de kvar i byn och försonas med Marlon? Skulle inte tro att de någonsin kan bli vänner igen. Den inställa resan m m kommer säkert att poppa upp med jämna mellanrum. Moira och Cain igen??? Njaeeee....

Chas avundas jag verkligen inte. Vilken situation hon har försatt sig i! Hur kunde hon låta bilden på Cameron och sig själv vara kvar i kameran????

2014-02-14 @ 08:41:39
Postat av: Frk Höger

Jag hoppas också att Moira och Alex ska bli ett par, hellre det än att hon blir ihp med Cain igen även om han blir en mysfarbror.
Otroligt korkat av Chas att spara bilder och sms som är från eller med Cameron i mobilen.
Är Betty på väg att lämna serien? Hoppas inte!

2014-02-14 @ 09:06:36
Postat av: Jackson

Då kanske Rhona är ute ur serien då.....?!

2014-02-14 @ 13:53:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0