Du är ingenting

Ali vaknar hos Dan. Amelia kommer dit innan hon ska till skolan för att säga hej till sin mamma. Dan fortsätter att vara snäll och omtänksam mot Ali så hon blir lite förvånad.
 
Rhona frågar Paddy om jobberbjudandet som han fått om att flytta till Nya Zeeland. Han berättar att det var väldigt bra betalt och skulle vara i två år och gratis boende i ett strandhus. Hon förstår inte varför han tackat nej.
 
Dan söker upp Ruby för att prata med henne men hon skyller på att hon har massa jobb att sköta men när han säger att Ali mår dålig och även barnen och hon själv ser inte heller ut att må så bra så ändrar hon sig.
 
Belle ser sin far i byn och hon frågar vart han ska. Han säger att han ska till Hotten men har inte tid att skjutsa henne till skolan. Vanen strular lite så Zak kommer inte iväg på en gång och när han kollar motorn smiter Belle in och gömmer sig i bilen. När bilen stannar så ser hon de båda männen hota Zak eftersom han inte har några pengar med sig. Belle ringer till Lisa för att få hjälp.
 
Ruby tar sig tid för att prata med Dan och hon får veta att hon är den som kan göra Ali lycklig. Hon blir lite förvånad över att han inte försökt ta Ali tillbaka men han säger att han bara vill se Ali lycklig för att hon förtjänar det.
 
Megan kommer in på puben för att träffa Carl. De sitter och smågnabbas med varann när Robbie kommer in. Carl går fram till honom för att berätta att Megan bryr sig om honom men Robbe struntar i det. Carl fortsätter att prata med honom och då nämner han all stress på åkeriet och att de behöver en till chaufför. Robbie erbjuder sig fast han inte har något lastbilskort.  Carl tvekar men går sedan med på det.
 
Robbie träffar Declan på puben som överenskommet. Han berättar sedan att han fått jobb hos Carl men att han inte vill vara ivägen för dem i huset så han tänker flytta. När Declan hör det och får veta att Robbie inte vet vart han ska flytta så erbjuder han killen att bo kvar på Home Farm. Robbie går med på det.
 
Lisa är orolig och det märker Charity. Lisa ber Charity att ringa Cain på en gång. De får inget svar så de åker iväg för att leta efter honom. När de möter Debbie så har hon inte sett honom sedan frukosten. Debbie undrar givetvis vad som står på eftersom de båda kvinnorna tagit ledigt från jobbet för att leta efter Cain. Varken Lisa eller Charity vill säga något men Debbie märker att de ljuger när de säger att det inte är något speciellt.
 
Den ene av männen är på väg att börja slåss med Zak medan den andre säger att det är inte så de jobbar. Precis då dyker Belle upp med en stor spade i handen och hon hotar med att döda dem om de rör hennes far. Hon börjar tala om för dem hur fega de är och att de är patetiska.  Den mannen som inte förespråkat våld blir irriterad och drar iväg henne och stänger in henne i bilen. Zak blir rasande och säger att han dödar dem om de gjort henne illa.
 
Cain kommer hem och får veta av Debbie att Lisa och Charity sökt honom. Han bryr sig inte men när  Debbie säger att han kan göra någon nytta för en gångs skull så svarar han att han ska göra det för hennes skull. Han åker till gården men ingen är hemma. När Charity ringer så svarar han men lägger på när hon ber om hjälp.
 
Katie tror att det är Megan som bett Carl att ge Robbie jobb men Megan nekar till det. Megan frågar sedan Carl om han gett jobbet till Robbie för hennes skull men Carl säger att det var för att han behövde hjälp som han anställde Robbie.
 
Paddy och Rhona pratar mer och mer om Nya Zeeland. Paddy säger att han inte är någon som vill göra massa tokiga äventyr men detta är lite annorlunda. Ingen av dem säger rakt ut att de ska satsa på den chansen men Paddy kontaktar företaget i alla fall. Han ska bli intervjuad nästa dag av företagets englandskontakt. När han och Rhona ska prata med Marlon om saken så håller de helt tyst eftersom Marlon har haft en jobbig dag. De skyller sedan på att de inte bestämt sig än och att det bara är en intervju, inget som är säkert än.
 
Männen börjar mucka med Zak men blir lite oense med varann om hur arbetet ska skötas eftersom de inte brukar använda våld. Precis då dyker Lisa och Charity upp. Charity börjar genast snacka om att det är som en dålig actionfilm men nu är det slut med det.  Hon talar om att det inte blir mer pengar åt dem men då säger den ene mannen att undrar vad Noah gör. Charity tystnar när hon inser att de kollat in Noah. Hon hotar med att ringa polisen eftersom det de gör är olagligt men hon tänker inte ange dem för det utan för att de gett sig på ett barn. Hon frågar Belle om männen gjort henne illa. Först säger Belle att det bara var lugnt men smart som hon är så inser hon att hon bör spela med och då säger hon med tårar i rösten att hon blivit slagen båda här och där. De båda männen säger att hon ljuger men Charity tror att Belle kan övertyga polisen om att det är sant. Dingles är precis på väg att gå när Charity knäar den mest kaxige av männen i skrevet. Han viker sig av smärta och de andra åker därifrån. Lisa är lite orolig för att Belle ljuger så bra.
 
Dan ser till att Ali och Ruby träffas på puben. De två kvinnorna pratar ut och inser att de älskar varann. Ali ber om ursäkt för att hon misstrott Ruby. Ruby säger då att hon vill flytta hem eftersom hon är trött att sova på Laurels soffa och snart hade hon siktat in sig på hennes säng istället. Ali tittar lite surt men inser sedan att Ruby skämtar. De kysser varann och är sams.
 
När Dingles kommit hem efter äventyret med lånehajarna så mår Zak dåligt för att utsatt familjen för sådan fara men han inser ändå att han kan vara lycklig som har en familj som ställer upp.
Lisa säger åt honom att han måste säga till och inte försöka lösa allt själv men Zak tycker det har varit svårt eftersom han ska vara mannen i huset  och hans jobb är då att ta hand om familjen.
 
Debbie träffar Cain och hon skäller ut honom för att han inte hjälpt familjen. Cain skyller på att han varit vid gården men ingen var hemma. Hon säger att hon fått veta vad som var på gång och att han bara lagt på när Charity ringde.
 
Charity kommer till fabriken och träffar Jai där. Han undrar vad hon gjort eftersom det saknas pengar på kontot. Hon ber om ursäkt för att hon inte sagt något tidigare men att hon hjälp familjen. Först är Jai sur men sedan  veknar han när hon ber om ursäkt för hon vill inte ha hemligheter för honom, de är ju trots allt gifta.
 
Charity går sedan till verkstan för att skälla ut Cain. Hon är rasande för att han inte ställt upp när Zak var i fara, Hon blir ännu mer förbannad när hon får veta att Cain vetat om problemet med lånehajarna utan att hjälpa till. Hon säger åt honom att han har inga vänner och nu har han visat att han inte har någon familj så det gör honom till ingenting, han är ingenting. Sedan går hon därifrån och kvar står Cain...
 
 

Kommentarer
Postat av: TinaV

Jag tror tyvärr inte att lånehajarna kommer att ge sig, men Charity har verkligen ställt upp för Zac och Lisa.

2013-12-19 @ 15:13:49
Postat av: Jackson

Idag var hon verkligen tuff och modig!

2013-12-19 @ 16:58:25
Postat av: Elsa

Måste bara säga att Charity ägde idag! Bra det hon gjorde!!!

2013-12-19 @ 17:23:44
Postat av: ELIZA

Är nog bortskämd med att det har hänt mycket i alla avsnitt sista tiden, för idag var det ...jätte tråkigt...Det enda jag reagerade på och måste skriva, gillar inte alls Robbie..Det är en människa som vet att utnyttja..Så lägligt att han nu har jobb i en hel vecka...Har han ju ansträngt sej i alla fall....Och bara i morrn kvar..Sen uppehåll till 7:e jan!!!!

2013-12-19 @ 18:02:59
Postat av: Jackson

Jag tyckte också att det var sega och småtråkiga avsnitt idag. Robbie är en hal glidare.

2013-12-19 @ 18:17:27
Postat av: Maria

Tycker det är konstigt när Robbie stöter på sin farbrors sambo. Vet inte om declan är blind eller om han gör det när inte declan ser. Olustigt för Katie iaf. Declan verkar inte mottagen för kritik ang Robbie.

Tror att jais syster som jobbar i baren egentligen är smickrad av robbies kommentarer. Hon gillar väl lite badboys, smicker och det skulle inte förvåna mig om de kommer att ha ihop det.

Tycker det verkar som att paddy verkligen vill sticka. Tror att han egentligen inte alls vill gifta sig med veterinärkollegan och att nz är en öppning. Tycker hela deras förhållande har varit problematiskt, som att de hänger på en skör tråd. Dessutom är ju Leo inte hans son så om han inte vill gifta sig med kollegan så borde han åka. Saknar Aarons och paddys relation, den hade en helt annan tyngd. Nu är det mest buskis med marlon och kollegan.

2013-12-19 @ 20:14:32
Postat av: Gerd

Undrar var Amalia hade sovit eftersom Ruby sov hos Laurel och Ali vid Bobs? Nog är det väl meningen att Rhona och lillkillen ska följa med !!

2013-12-19 @ 20:23:45
Postat av: Maria

Tycker det är tråkigt om paddys skulle lämna emmerdale. Han är ju en profil och tycker inte det är roligt om folk byts ut för ofta. Kan ex sakna viv, hennes speciella sätt, affären, cafet som hon öppnade och Betty. Men det är ju bättre att han flyttar till nz än dör, svårt att ta tillbaka en karaktär som är död. Vet inte om marlon blir så glad om de flyttar med Leo, han är ju hans pappa.

2013-12-19 @ 20:52:40
Postat av: M

@Gerd: Rachel for hem till barnen. Hon bor väl där med ali och Ruby.

2013-12-19 @ 21:02:32
Postat av: Jonas

Vilka amatörmässiga indrivare. Lärde de sig jobbet via en brevkurs?

Kul att Cain hade Charity inlagd som "skank" i telefonen.

Hoppas verkligen inte att Paddy lämnar Emmerdale.

2013-12-19 @ 21:55:10
Postat av: Tina

Håller med dig Jonas att dagens avsnitt var lite á la Jönssonligan fast sämre. Sedan är det ju lite kul att Dinglarna som är/var småskurkar/tjuvar själva blir angripna och helt plötsligt blir de offer.

2013-12-19 @ 22:22:12
Postat av: Linn

Gerd: Jag tänkte faktiskt också på det där med vart Amalia kom ifrån när hon kom inspringande till sina föräldrar. Kanske brorsan Sean hade passat henne?

2013-12-19 @ 22:36:53
Postat av: Annette

Rachel bor hos Ali nu. Så det var nog hon som passade barnen när de andra sov borta.

/Annette

2013-12-20 @ 00:02:57
Postat av: Anna

Nedlåtande attityd vissa har mot Rachel för att hon är städerska. Megan, Charity, Jai mfl.

2013-12-20 @ 00:22:31
Postat av: AnnaS

Dom här indrivarna fick mig att tänka på den gamla serien Rederiet, när Tony var nere på bildäck och ryska maffian dök upp, tryckte upp honom mot en vägg och väste: nästa gång - annars... Det hände gång på gång och var lika imponerande som dom här killarna. (Med reservation för att jag minns fel, det var ju ett tag sen!)

Skulle inte förvåna mig om Katie börjar strula med Robbie. Hon ser inte helt missnöjd ut med hans kommentarer och Declan gör väl ingen glad i längden. Dessutom har hon ju en historia vad gäller sånt.

2013-12-20 @ 05:15:42
Postat av: Jonas

Anna: det har jag också tänkt på. Laurel klarade sig dock utan de nedlåtande kommenarerna när hon var städerska (i alla fall som jag kommer ihåg).

2013-12-20 @ 08:19:19
Postat av: Jackson

Det är rent bedrövligt att så gott som alla, i olika sammanhang, anser Rachel vara en total nolla. Jag tycker att hon är en skärpt och empatisk tjej, som dessutom ser bra ut på ett naturligt sätt.

2013-12-20 @ 09:51:36
Postat av: Jonas

Jag hade väldigt svårt för Rachel i början, då hon var extremt gapig, sur och otrevlig. Nu däremot, verkar hon vara en jättebra tjej.

2013-12-20 @ 12:56:55
Postat av: Jackson

Instämmer helt och fullt med Dig, Jonas.

2013-12-20 @ 13:51:42
Postat av: Linn

Annette: Javisst! Självklart! Jag tänkte inte på att Rachel faktiskt bor där.

2013-12-20 @ 18:25:26
Postat av: ELIZA

Rachel ser ju jätte bra ut!! Jämfört med vissa andra...Men ska inte nämna några namn...Gillade inte heller henne från början,men nu har hon visat att hon har mer innanför pannbenet än många andra i byn..Hon är empatisk och ger sej inte...Den stora sorgen gäller Paddy..Inte ska han väl lämna byn???? Snyft,snyft...Bryr mej inte värst om den tilltänkta bruden,men Paddy, inte ska du väl lämna oss??? Och Chas..Är det riktigt OK att hon står mer eller mindre dragen bakom disken på puben? Skulle en kontrollant eller vad dom nu heter komma skulle hon väl förlora licensen? Och någon måste väl snart reagera på varför hon super till som hon gör?

2013-12-20 @ 23:57:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0