Att svara eller inte svara

Will är hos Belle och spelar tv-spel. När hans mobil ringer så trycker han bara bort samtalet. Belle börjar undra varför när han tillslut blivit så irriterad att han kastat mobilen i golvet. Det visar sig att han inte vill svara när Nathan ringer. När Will sedan träffar Maisie säger han att han tappat mobilen. Nikhil hör det och ger honom en gammal mobil han har liggandes men WIll vill inte ha den.
 
Derek är också han hos Dingles. Han och Lisa är hemma över lunchen och han fortsätter flirta med henne. Eftersom Lisa inte är van att någon hjälper till frivilligt blir hon nog lite smickrad.
 
Ella vet inte hur hon ska bete sig med Declan så hon söker upp Jai för att få goda råd. Hon tar med sig en flaska vin till pratstunden men han tycker inte det är någon bra idé eftersom de vet hur det kan sluta. Ella säger att det bara var en engångsföreteelse. (Har det varit något dem emellan tidigare?)
 
Eric är deppig efter att Val flyttat och Amy märker det. Hon pratar med David som säger att denna situation är vanlig mellan hans far och Val. David tar dock med sig Eric till puben för att prata ut med Val.
 
Adam söker upp Scarlett och hon är snabb till att be om ursäkt och hon inser att det som hände på puben inte var Adams fel. Sedan vill hon att de fortsätter som vanligt och kanske till och med planerar en semester ihop. Adam vill prata och tillslut lyckas han göra slut med henne.
Detta gör att Scarlett planerar en resa till Kanada hem till mamma och hon låter Eve får ta över i företaget, vilket oroar Jimmy för han vill inte ha Eve på kontoret igen.
 
Ella sätter sig lättklädd på Declans kontor och väntar på att han ska komma dit. Först in är Dermot och då blir Ella generad. Declan kommer strax efter och de pratar ut. Han säger till Ella att han inte vill att hon åker. Så de ska försöka igen.
 
Maisie och Will är inne i byn och de träffar Ryan utanför verkstaden. Precis då kommer Sam med några harar han skjutit nyss och han har även geväret med sig. Will blir som förstenad när han ser geväret. De säger åt Sam att gå sin väg och sedan gå de in till Debbie för att Will ska få lugn och ro. Ryan följer sedan med dem hem och lovar att köpa ny mobil till Will så han får ett nytt mobilnummer. Nikhil försöker återigen ta hand om sin nya "familj" men lyckas inte riktigt nå fram.
 
Eric berättar allt om hur det gick till vid flygolyckan och att han tänkt döda sin fru men att han inte gjorde det. Val lyssnar men sedan när han är klar säger hon att hon inte kan lita på honom.
Väl hemma på värdshuset så deppar Eric ännu mer och han skäller ut Amy. Precis då kommer Val in och de börjar prata men hinner inte så långt för Michael kommer in. Michael vill inte ha pengar, han vill hämnas. När han får veta Eric redan lider och att äktenskapet med Val är på bristningsgränsen och att Eric är ångerfull så lugnar Michael ner sig. Eric ber sedan att Michael tar pengarna ändå när han ska gå.
Val kan däremot inte fortsätta att leva med Eric eftersom hon är rädd för vad han kan ta sig till om han blir sur på henne när hon råkar göra fel.
 

 
 
Jag tog bort Davids kommentar med en länk till en HTG-sida eftersom han inte varnade för att den innehåller s.k. spoilers (information om framtida händelser) men den som trots denna varning vill se detta kan gå in på den här:
www.itv.com/emmerdale/live
 
Jag vet inte heller varför förra inlägget med Colins text blev urflippad men jag låter den vara så för jag orkar inte fixa till det med min värdelösa dator.

Kommentarer
Postat av: Erik

Starkt avsnitt med Eric i dag, jag led verkligen med honom. Men kommer han och Val att bli sams igen? Hoppas det, för de passar så bra ihop. Trodde nästan att hon skulle återvända hem på slutet, för hon försvarade ju honom mot Michael. Men det tar nog tid innan hon kan lita på honom.

2012-10-16 @ 14:18:12
Postat av: Colin

I'll have some spoiler-free information about the live episode on the wiki hopefully later this afternoon. (I've not been including the link in recent posts because I've struggled a bit with it this summer and some of the front page is quite out of date! :o )

The video links will be ready this afternoon too, I'm just waiting for them to finish uploading to dropbox!

2012-10-16 @ 14:43:46
Postat av: ELIZA

Vad är det Val ska komma över,och lita på Eric igen? Tycker hon överreagerade starkt! Dom har väl bott tillsammans tillräckligt länge för att hon ska veta vad han går för...Han har väl aldrig varit något hot mot henne.. Varit värsta nallebjörnen..Och nu får väl Zak se upp så han inte förlorar Försörjerskan/Hushållerskan..Värst vad hon kråmar sej när Derek säger nåt till henne..Ha ha!!

2012-10-16 @ 19:26:46
Postat av: Göran

Håller med, Eric och Val passar bra ihop. Hoppas de blir sams. Ett tidigare roligt drama var när Val övertygade sin son att Eric hade en hjärtattack (eller något i den stilen) för att han inte skulle lämna byn...

Imorgon visar Itv ett timmeslångt avsnitt live med anledning av att det är 40 års jubileum.
Men vill man inte veta vad som kommer att hända i framtiden på Svenska Hem till gården ska man inte titta !

Colin, Do you know what time the live episode starts tomorrow ?

2012-10-16 @ 19:29:00
Postat av: viktoria

tror derek är äcklig lite skum tror han ska göra nåt med lisaa undra hur det ska gå för scarlet nu då. val är väl lite för mycket.....

2012-10-16 @ 19:37:30
Postat av: Anonym

Dereks beteende känns obehagligt. Han som arbetar i fabriken heter det eller hur? Det är han som jag menar i alla fall.

2012-10-16 @ 21:02:39
Postat av: Malin

Jag tycker också att Derek känns lite obehaglig, kan inte riktigt sätta fingret på det dock.
Jag kollade upp avsnittet med flygplanskraschen och Elisabeths död på youtube men jag hittade inte riktigt den versionen som Eric berättade med att han följde efter henne ut på hedarna. Men jag tror inte att han ljuger, tror det är mer att de ändrat storyn nu för att den ska vara lite mer intressant.
Är det någon mer som sett det avsnittet?

2012-10-16 @ 21:49:12
Postat av: Colin

The wiki front page is now "spruced up"! Take a look and learn about the live episode, without the risk of spoilers :)

The video links are ready, I'm just waiting for Marie to post my message! :D

Postat av: Colin

The wiki front page has been given a bit of a makeover. Why not take a look and learn about the live episode, spoiler free? :)

Postat av: Colin

The video links are ready, too. I'm just waiting for Marie to post them for me! :D

2012-10-17 @ 04:31:08
Postat av: finländskan

Derek är nog väldigt intresserad av Lisa, lite olämpligt att han så öppet smickrar henne. Tänk att Zac inte alls reagerar på det.

Få se om Michael - Eric-situationen löste sig såhär snabbt, jag var lite rädd för en lång utdragen sorglig episod angående detdär. Men Val? Skall hon verkligen lämna Eric? Är hon på väg att lämna serien? Det känns som att hon överreagerar för nåt som hände för sjutton år sen, och som några har nämnt i tidigare inläggs kommenterar, Eric var ju en helt annan person på den tiden, numera gillar man ju honom.

2012-10-17 @ 07:36:25
Postat av: Rutiga Stolen

Live avsnittet visas klockan 20:00 svensk tid på ITV1. Direkt efteråt klockan 21:00 är det ett program med eftersnack, minnen och spoilers på ITV2. Men vill man inte veta vad som händer i framtiden ska man absolut inte titta.

Vill man däremot titta gör man det enklast via Filmon.

2012-10-17 @ 08:41:12
URL: http://www.rutigastolen.se
Postat av: Jonas

Vad ser Decland i sin psykopat-fru egentligen? Nu lär väl hon bli kvar i serien också, precis när vi hade blivit av med Natasha.

Mia är väldigt trevligt däremot, men jag tycker synd om stackars Scarlett. Adam har inte direkt behandlat henne bra.

Frågar mig även vad Derek ser i Lisa?

2012-10-17 @ 09:09:00
Postat av: Jonas

Decland minus d.

2012-10-17 @ 09:59:27
Postat av: Tina

Jag tycker att det är lite overkligt i triangeldramat, om man kan kalla det för det, mellan Zak, Lisa och Derek. För det första har Zak helt plötsligt blivit blind, ser han inte att hans egendom( Lisa) är på väg att bli bortrövad? En Dingle kan väl inte tåla något sådant? Hur kan Derek ha blivit så familjär med Lisa och Zak? De umgås ju mest bara med sina egna(andra Dinglar).

När episoden med flygkraschen skedde, lämnades mycket åt den egna fantasin. Jag själv var övertygad om att Eric hade dödat sin fru och att flygkraschen turligt nog dolde hans brott. Förklaringen som han gav nu känns för mig trovärdig och är ett smart drag av manusförfattarna att bibehålla Erics mysfarbroderliga rollkaraktär som han med åren har blivit. Det förändrar inte heller det hat man hade till honom vid tiden av olyckan. Mycket skickligt måste jag säga.

2012-10-17 @ 10:15:57
URL: http://schottistina.blogg.se
Postat av: Göran

Tack Rutiga stolen, bra info där!

2012-10-17 @ 18:16:29
Postat av: SoP

Jag har missat runt tio-tolv avsnitt tror jag, pga krånglande dator o så gjorde 4play om o det fattades avsnitt- Men,Derek,när dök han upp? Och Val,alltså, vad svammlar hon om? Hoppas hon sticker till Australien o stannar där.

2012-10-27 @ 02:35:38
URL: http://sisterofpain.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0