Stängt för kisspaus

Dingles gräver en grav till Shadrach på gården. Marlon kommer dit med en påse med Shadrachs tillhörigheter. Lisa påpekar att det inte är mycket kvar efter en man som levt i 60 år.
Chas är hemma och gör sig i ordning. Carl ska iväg på arbete men lovar att dyka upp på begravningen.

Leyla har precis invigt sin butik när Declan kommer in med en flaska champagne. Även Doug dyker upp. Leyla är lite besviken för hon anser att de inte är riktiga kunder som handlar något. När David kommer in är han inte alls glad över att Declan är där och att han lämnat en flaska champagne.

Eve kommer till Kings kontor men det är bara Scarlett där men hon lämnar ett kort som hon vill att Chas ska få. Precis då får Scarlett telefon från Carl som fått problem med lastbilen. Eve är mycket snabb med att erbjuda sin hjälp med att hämta honom. Carl blir något förvånad över att Eve dyker upp men han är nog ganska tacksam för nu hinner han till begravningen. Väl hemma byter han om inför Eve och hon fortsätter att flirta med honom.

Ashley, Laurel, Gennie, Chas, Cain, Marlon och Rhona har kommit till begravningsakten. Även Brenda kommer dit för att stödja sin dotter och Carl hinner dyka upp. Ceremonin börjar med att Dingles eldar upp Shadrachs få tillhörigheter. En efter en slänger de en varsin sak i elden. När Zak ska kasta i plånboken tittar han först i den och hittar några fotografier. Det visar sig vara bilder på Gennie, en mycket ung Chas och ett foto på lilla Daniel.
Sedan är det dags för nästa ceremoni och då har de burit ut kistan och lagt den i graven. Zak tar fram en ölburk och ger den till Chas som öppnar burken och tar en klunk innan hon säger några ord om sin far.  Burken går runt bland dem som vill säga något och även Brenda tackar Shadrach för att han gett henne en så underbar dotter. När det blir Cains tur att säga något vill han inte det.  Zak ber honom att tänka på att han faktist borde tänka på att Shadrach varit hans far i nästan 20 år. Cain muttrar några ord och kastar sedan den halvfulla ölburken på kistan.

Viv och Bob har umgåtts med barnen och när de sover säger han till henne att hon ser ut att må bra så hon behöver väl inte sina Valium längre. Han säger att "dr Bob" ordinerar henne lite frisk luft, lite motion och ett gottskratt är allt som behövs. Viv tycker att ett gott sällskap är bra också. Sedan säger hon att hon vill att de försöker igen. Han påpekar att det var hon som ville skiljas. Hon ångrar det men då säger Bob att han faktiskt inte vill gå igenom det en gång till, hon måste stå till svars för det hon gjort.

Carl går efter begravningen hem till Eve för att ge henne lite kompensation för att hon hjälp honom tidigare. Eve vill inte alls ha några pengar men hon tar tacksamt emot en flaska vin. Carl tycker att det inte räcker men då säger hon att han kan ju alltid överraska henne med något annat.

Begravningsgästerna fortstter hemma hos Dingles och nu börjar festen. Alla dricker öl och berättar minnen. Zak känner inte för att dricka men han tar med sig en burk öl och går ut och sätter sig. Han ställer burken på bänken och sedan börjar han gråta.

Will dyker upp när Nathan är i skogen vid platsen där kroppen hittats. Nathan pratar med sin bror och han lovar att han inte har något med sin fars död att göra. Polisen upptäcker något i närheten och skickar hem bröderna.
Det visar sig att de har hittat ett halsband. De kommer in på Home Farm för att fråga Natasha om hon känner igen halsbandet. Givetvis gör hon inte det för Mark använde aldrig smycken.
Natasha inser sedan att det är Nathan som lagt halsbandet i skogen.


Belle sätter ut blommor på graven och Zak står bredvid. Hon säger att han är precis som en "björn som är öm om rumpan" för han verkar så hård och inte vill visa känslor. Hon berättar sedan att hon drömt om Shadrach som suttit i tv-fåtöljen och följt ett lopp och vunnit pengar på hästen han satsat på.
Zak ser en häst med liknande namn som i Belles dröm så han känner att han måste satsa på den, det är som ett tecken från Shadrach. Både Zak och Belle följer sedan loppet med spänning men tyvärr ramlar hästen omkull när den är i ledningen.

Doug tycker synd om Leyla så han går in och handlar lite hos henne, inte för att han behöver något utan för att vara snäll. Sandy som redan är inne i butiken säger att Ashley redan har massa burkar hemma men Doug handlar ändå. Han är på väg till arbetsförmedlingen eftersom det nya jobbet inte varit så kul för vissa kunder varit rätt otrevliga.
Leyla får sedan problem, hon är kissnödig och försöker få tag på David som ska komma för att avlösa henne. När hon inte får tag på honom är hon tvungen att stänga butiken ett tag. David dyker upp men kommer inte in utan får gå in via bakvägen. Han säger till Leyla att hon missat några kunder som väntat utanför så hon får inte stänga så där.

Scarlett och Edna är på kontoret ensamma. Det kommer in en ung man som söker Carl eller Jimmy för de ska diskutera en affärsuppgörelse. Scarlett erbjuder sig att hjälpa honom och de går till cafét för att diskutera saken. Hon verkar klara sig rätt bra och kunden är nöjd. Just då kommer Carl in och skäller på Scarlett och ber henne gå tillbaka till kontoret och inte göra något utan deras tillåtelse. Kunden är förvånad men nöjd och ska återkomma. När han gått får Carl höra från Brenda att han betett sig illa och strax därefter säger Eve till honom att han inte ska skälla på Scarlett för hon hade skött sitt jobb alldeles utmärkt.

Carl ger Eve pengar när de ses på puben. Han vill hjälpa henne eftersom han vet att hon har det lite svårt just nu.
Cain och Ryan är på puben när Nathan kommer in. Cain pikar Nathan och frågar varför han inte är inlåst hos polisen men Nathan säger att han har ju inte gjort något och att Cain inte kommer att våga säga något om plånboken ändå. Cain är förvånad över att Nathan gjort som han gjort och får till svar att folk gör saker man aldrig kan tro om man är tillräckligt desperat...


Kommentarer
Postat av: Erik

Ganska ovanlig och på sitt sätt värdig Dingle-begravning, annars hände det inte så mycket minnesvärt i dag ...

2012-05-07 @ 16:50:06
Postat av: Lise

Håller med Erik, tycker det kändes som två mittimellan-avsnitt idag, dvs lite utfyllnad sådär. Men såna avsnitt behövs, så man inte alltid sitter med hjärtat i halsgropen :P Men usch vad jag ogillar Carl, vad vill han egentligen med Eve? Evigt velande.

2012-05-07 @ 19:11:00
Postat av: Carina

Väldigt fin begravning och ceremoni för Shadrach! Värdigt och respektfullt i sann Shadrach-anda.

Vilken tvärvändning från Viv, reagerade redan förra avsnittet när Bob kom tillbaka. Hon stod och småfnittrade som en förälskad skolflicka... Eh, är det valiumet som fått denna effekt, totalt ändrat gentemot Bob. Starkt av honom att säga nej.

Fy för carl idag. Så dryg han är. Blev så trött på hans nedlåtande stil mot Scarlett, hon hade nog större chans att sköta affären än Carl. Hon intresserade sig för vad kunden ville istället för att göra antaganden. Carl är en riktig skit.

2012-05-07 @ 20:06:13
Postat av: Jackson

När jag, som jag brukar när jag har missat original-sändningen, skulle se programmet på TV4play stod det att videon inte kunde spelas, utan jag är antingen tvungen att aktivera Java Script eller installera den senaste versionen av Adobe Flash Player. Kan någon teknisk människa förklara varför jag inte bara kan kolla som tidigare utan att att dona extra....?

2012-05-07 @ 22:03:56
Postat av: Tina

Håller med om att dagens program var lite sega.Fast egentligen borde de inte vara det med tanke på begravingen, men jag gick inte riktigt igång med Dinglecermonin. För mig är Dinglarna några som fjatar runt lite, och att se dem sörja blev nästan komiskt. Nä, nu var jag inte riktigt snäll känner jag ,de har rätt att sörja på sitt sätt.

2012-05-07 @ 22:19:42
URL: http://schottistina.blogg .se
Postat av: finländskan

Usch vad dendär Eve fjantar sig för Carl, detdär kan väl aldrig sluta väl. Han verkar ju försöka hålla emot, men vi får se hur länge det lyckas.

Jag tyckte begravningen var lämplig Shadrach-begravning, det sades inte en massa tullull-floskler men ändå också positiva yttranden.

2012-05-08 @ 06:07:27
Postat av: Samuel

Jackson, TV4 Play kan bli så där ibland. Om det inte är så att du faktiskt behöver uppdatera din Flash player eller aktivera Java script, vilket inte är troligt om du brukar kunna titta, så är det bara att försöka igen senare.



Läs här hur man aktiverar Java script:

http://support.google.com/adsense/bin/answer.py?hl=sv&answer=12654

2012-05-08 @ 08:21:51
Postat av: vivi

usch...jag har sabbat lite för mig själv..kollar in englands 2012avsnitt på youthtob..fusk!!!

2012-05-08 @ 09:43:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0