Inbjudan till barnkalas eller inflyttningsfest?

Jamie delar ut posten och möter Gennie. Hon blir glad när hon får sitt tredje brev samma vecka från Dominic i Brighton. Jamie ser mindre glad ut.
Gennie är på cafét när hon pratar med Dominic och hon skrattar och är glad. De har svårt för att avsluta samtalet för ingen av dem vill vara sist så Viv kommer fram och lägger på.
När Gennie sedan frågar Jamie om han kan låna henne pengar så hon kan åka till Brighton så säger han nej för han har så mycket utgifter just nu. Gennie frågar även Brenda om pengar men hon har ju heller inga.
Bob får höra det så han erbjuder Gennie att låna pengar från honom eftersom han tycker att hon förtjänar att vara med någon som hon tycker om precis som han förtjänar det. Tyvärr så råkar Viv får reda på lånet så hon stoppar Bob, hon anser att Gennie kan låna av sin mamma.

Pearl är tillbaka från HongKong (någon som visste att hon var där?) och hon vill givetvis höra allt skvaller. Betty berättar gärna men Edna orkar inte med det utan går därifrån.

Chas är så arg på Paddy att han fått sova på soffan. Hon vill inte prata med honom förrän han bestämmer sig för att åka på kursen. Det spelar ingen roll att han försöker göra allt bra med att komma med lunch till henne eller köpa blommor. Hon vill bara att han litar på henne.
Paddy har fullt med kunder i väntrummet men han är något försenad. Han stormar in på kliniken men låter folket fortsätta vänta. Efter ett tag blir Pearl otålig eftersom hon väntat så länge så hon ber Chas att kolla läget. Chas går in till Paddy som vill prata med henne. Han säger att han litar på henne och att han inte borde ha lyssnat på alla människor i byn utan på sitt hjärta i stället. Därför har han bestämt att åka på kursen i alla fall. Sedan ber han henne om en stor kyss och hon kastar sig på honom. Precis då har Pearl fått nog och öppnar dörren och få då se deras kyss.

John tror att Moira överreagerar över vad som hänt med Hannah. Hon är säker på att dottern var jätteledsen när hon rusade ut från husvagen. De försöker prata med Hannah men hon vill inte. När Moira sedan får tillfälle ensam med dottern så kommer det fram att Andy nobbat henne och hon kände sig så förödmjukad.

Victoria undrar varför Andy inte gått till jobbet än och får då veta att han tror att han sparkats för det som hände i husvagnen. Hon säger att han måste prata med dem men det vill han inte för han är rädd att polisen kan bli inblandad även om han är oskyldig. Victoria kan inte hålla tyst om det så hon pratar med Diane.
Diane råder Andy till att söka upp Bartons men han vill inte. Precis då kommer Moira och vill prata. Hon ber så mycket om ursäkt och vill att han börjar på gården igen. De pratar ut och hon säger att de behöver verkligen hans hjälp eftersom de inte klarar allt utan honom.

Pearl letar efter Alan och får då höra att han stuckit till Dubrovnik med Eddy och Lily. Då förstår hon varför han inte svarat när hon försökt ringa honom. Hon blir väldigt besviken men Betty säger att han ordnat med någon specialleverans till dem som kommer nästa vecka.

John träffar på Paddy i butiken och bjuder honom och frugan till kalas/inflyttningsfest men Paddy kan inte eftersom han ska iväg på kursen.
Aaron som hör det säger till Paddy att han är svag och han får skylla sig själv om något händer eftersom han varnat honom.
På gården så försöker Moria få Hannah att fixa te till Andy och sedan bjuder hon honom och Victoria på festen i helgen. Andy säger att han kommer om det inte blir för jobbigt för Hannah och då slappnar hon av och säger att det är lugnt.
Hon ber Andy om ursäkt och han säger att det gjorde att han och hennes mamma kunde prata ut och nu är det mycket lättare att jobba där.

Aaron träffar Holly utanför nya butiken och han försöker få en inbjudan till festen. Hon vägrar att bjuda honom men så kommer John förbi och frågar vad de pratar om. Aaron säger att de pratar om festen och då frågar John om han tänker komma. Om jag får en inbjudan så, svarar Aaron. John säger att han är välkommen...

Val träffar David och vill att han meddelar sin far, som inte svarar när hon ringer, att hon älskar honom och hon vet att han älskar henne fortfarande. Då säger David att hon kan säga det själv eftersom han är vid fabriken just nu.

Eric är nyfiken på fabriken och åker dit för att kolla. Han möter Sam utanför bygget och Sam tror att det är Eric som har något på gång där. Då kommer Val som vill prata och Sam sticker därifrån. Hon erbjuder honom pengar för att kunna satsa på affärerna igen men han tackar nej eftersom han inte vill ha pengar i från henne. Eric är så irriterad på henne att han ber henne sticka, han har inga känslor kvar och inget att säga henne mer än att han vill skiljas.
Val blir förkrossad när hon hör det. Hon går tillbaka till puben men kan inte arbeta. Diane skäller ut henne eftersom hon inte gör något utan bara står där.
Då går Val därifrån. Hon sitter på soffan i rummet bakom puben och är väldigt ledsen. Diane följer efter henne och får veta om skilsmässan och därefter säger Val att hon vill att Diane köper ut henne från puben. Hon har inget kvar och vill härifrån.

Nästa dag vaknar Val och är på strålande humör. Hon säger till Terry att hon insett att man inte ska slösa bort tiden med att vara deprimerad. Hon söker upp Diane för hon vill till advokaten på en gång för att skriva på överlåtelse papper.
Sedan går Val runt med brev. Dianes brev ställer hon på en hylla i hennes kök. Det andra lämnar hon till David som ska lämna det till Eric och sedan ber hon David att ta hand om sin far för hennes skull. Han får en stor kram innan hon går.
Terry får skjutsa henne till flygplatsen för hon har bestämt sig för att åka till den enda som bryr sig om henne, Paul i Australien.

David pratar med sin far om att det kanske är ett misstag att skiljas eftersom hon gör honom lycklig men Eric är helt säker på sitt beslut. Eric som rivit sönder brevet sitter och försöker pussla ihop det.
När han sedan vill prata med Val på B&B:t får han veta av Terry att hon redan gett sig av, att det är försent. Vad ska Eric göra nu när han ångrat sig?


Trevlig helg allihop!


Kommentarer
Postat av: Frk Höger

Australien verkar populärt av invånarna i byn, liksom Spanien. Det är väl bara Daggerts som åkte till Portugal? Iofs är Australien en gammal engelsk koloni. Har det nånsin blivit filmat någon annanstans än byn o Hotten förutom när Eric var med Dingles i Spanien?



Trevlig helg du med!

2011-09-16 @ 16:27:46
Postat av: Lena

Det finns en kortfilm på DVD-boxen där Dingles åker till Australien

2011-09-16 @ 17:09:19
Postat av: Erik

Det var för väl att det ordnade sig mellan Paddy och Chas, tills vidare i alla fall. Men är sista ordet sagt där? Sista ordet tycks i alla fall vara sagt mellan Eric och Val. Jag tycker att Eric var onödigt hård, typiskt att han skulle ångra sig när det var för sent. Bra också att det här med Andy blev utrett. Hur många ska egentligen försvinna från byn? Både Lexi och nu Alan försvinner utan förvarning - och Pearl har varit i Hongkong utan att man märkt att hon varit borta ens, henne såg man väl alldeles nyss. Åker man till Hongkong borde man väl stanna där ett tag?

Borde inte David som kommunpolitiker känna till vem som övertagit fabriken och vad den ska användas till? Man måste ju ha tillstånd för verksamheten.

Hoppas att Gennie och Jamie blir ihop, så att hon slipper slösa pengar på att åka till Brighton.

2011-09-16 @ 17:47:30
Postat av: Agneta J

Åh vad jag redan är trött på den nya familjen på gården.De får gärna emigrera till Australien.Synd att Val försvinner.

2011-09-16 @ 18:02:44
Postat av: Tina

Jag där emot älskar den nya familjen.Om nu serien, iaf på svenska, heter Hem till gården,så måste det ju finnas en lantbrukrefamilj med. Jag tycker att det är skönt att det äntligen kommer några som har normala värderingar om saker och ting. Det är mycket bra avsnitt nu.



Sedan hoppas jag att min käre make ser till att HTG blir inspelat nästa vecka då jag ska göra en liten tripp ner till Tyskland. Fast om han misslycklas någon dag så finns ju Marie´s blogg. :D Ha det.

2011-09-16 @ 18:37:42
Postat av: Conny

Håller med Tina..Visst kanske nya familjen väldigt präktig, men det är väl för att det ska bli lite övertydligt i början att de är en skarp kontrast till Wyldes. Kommer säkert bli förvecklingar även där, i äkta HTG-stil..Sugdens var väl de "goda" i början med, men det hindrar ju inte att det blir intriger även där :)

2011-09-16 @ 19:32:29
Postat av: sessan

Jag tycker inte heller om den nya familjen. Eller, jag tror dom blir bättre när dom blir lite mer varma i tröjan. Men just nu är det så dåligt skådespeleri, dom känns väldigt amatörmässiga (utom pappan). En fråga till Lena: Vilken Dvd-box menar du? Kan man köpa HTG på dvd?

2011-09-16 @ 21:25:36
Postat av: Maja

Jag såg ett avsnitt då Scarlett sa att hon drev en firma med sina två bröder, alltså Carl och Jimmey. Sen säger hon att Lexi är hennes syster, kan någon förklara vilka som är syskon?

2011-09-16 @ 23:47:10
Postat av: SoP

Maja- Scarlett o Lexie har samma mor, Tom King är far till Scarlett.Kommer inte ihåg om Lexie´s far sas var någon speciell,hon är mest ett ungdomsmisstag av modern,som låtsades att de var systrar för hon var så ung själv. Lite synd om Eric, men samtidigt är jag glad att bli av med Val -OM hon nu sticker o inte bara sitter o lurar för att komma fram när Eric är som mest förtvivlad.

2011-09-17 @ 03:20:29
URL: http://sisterofpain.blogg.se/
Postat av: Liina

Lexi och Scarlett är halvsyskon de har samma Mamma!.



Scharlett är Halvsyskon till Carl & Jimmy de har samma Pappa!

2011-09-17 @ 03:21:41
URL: http://holditagainstme.wordpress.com/
Postat av: Frk Höger

Lena:

Dingles i Australien, är det utdrag ur serien eller special för boxen?

2011-09-17 @ 10:33:17
Postat av: Tina

Det är många som lämnar nu, och man undrar, kommer det in nya ansikten snart?



SoP.. Jag tror inte att vi blir av med Val så kvickt. Egentligen gillar jag inte henne, men tycker ändå att hon är ganska underhållande.

2011-09-17 @ 10:57:21
Postat av: Lena

Sessan o Frk Höger



DVD-boxen heter Hem till gården Specials

och är en blandning av utdrag ur avsnitt och intervjuer med skådespelarna.

Filmen där Dingles åker till Australien tror jag bara är lite vid sidan om och inte ingår i själva serien.

Köpte och tittade på boxen för ett par år sedan eftersom jag då började se HTG igen och trodde jag kunde uppdatera mig på den.



Därför vet jag faktiskt inte om när Dignles var i Australien är med i själva serien.



Är så grått ute så jag tror jag skall ta fram boxen och titta igen, blir ju lite annorlunda nu när jag vet mer om karaktärerna, så jag kanske har bättre svar om några dar:-)

2011-09-17 @ 11:16:52
Postat av: Lena

Dingles i Australien var en spin-off

2011-09-18 @ 15:02:18
Postat av: Pandora

..som även finns på Youtube. "Dingles Downunder" har jag för mig att den heter om någon känner sig sugen på att titta. Själv så tyckte jag att det var litet smånostalgiskt att se Vic och Mandy igen, men annars så var den inte mycket att hänga i granen direkt.



Nej nu så skall jag ringa och spionera på min förlupna make som svirar runt på Oktoberfesten i München. Att han missar en massa spännande HTG-avsnitt genom att åka till Bayern var inte morot nog för att hålla honom hemma. "Bloggen finns ju" sade han med ett småleende och pös iväg. Tack Marie!!! Hahahaha

2011-09-18 @ 17:48:38
Postat av: Lena

Jag som varket sett Vic eller Mandy innan upplevde den bara bara löjlig

2011-09-18 @ 20:02:32
Postat av: Adm

>>>Pandora

Ojojojj...men å andra sidan så får du lite lugn och ro, eller? ;D

2011-09-19 @ 09:07:02
URL: http://emmerdale.blogg.se/
Postat av: Mariann

Ja men du ser ju Adm: du fyller verkligen en viktig funktion här! Tänk om vi inte hade bloggen, då skulle vi ju inte våga oss utanför dörren utan sitta klistrade vid tv'n varje dag och missa allt socialt liv. :)



Nej, Dingles i Australien var verkligen inte roligt att se!

Jag tyckte ju också att det skulle bli kul att se Vic och Mandy igen. Men tyvärr var det Åsa-Nisse-manusförfattarna så alla var alldeles för överdrivna och gjorde min nostalgitripp till något plågsamt. Tyvärr.

2011-09-19 @ 11:42:24
Postat av: Lena

Äntligen slår Bob näven i bordet (disken). Tydligen inte bara jag som är trött på tjafset:-)

2011-09-19 @ 14:30:06
Postat av: Pandora

@Adm: Jo man får väll se det så haha. Dessvärre så brukar det vara jag som står för det högljudda i familjen. Nåväl.. I brist på bättre så kan jag ju alltid skälla litet på döttrarna, även om det inte är samma sak haha.



2011-09-19 @ 17:08:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0