Fortfarande en blind präst...

Rodney jagar fortfarande doppresent till Angelica och det är inte lätt. Han frågar Eric om han fått tag på dopfatet som han lovat men det har han inte.
Senare besöker Rodney Eric på jobbet och det visar sig att Eric kan ordna fram ett dopfat fast för 300£ istället för 99£ som Rodney var beredd att betala för fatet på nätet. Undrar hur mycket Eric vill tjäna på det?

Sally ber Edna att hjälpa henne att posta ett brev men Edna säger att det är nog lugnt i byn eftersom Laurel har stuckit. Sally låtsas ta på sig skulden och ser lite ledsen ut.

Doug pratar med Ashley och försöker få honom att förstå att han borde be Laurel om ursäkt men Ashley verkar inte fatta det att han gjort fel.
Senare sitter Ashley utanför kyrkan och kollar på arbetarna när Edna kommer förbi. De börjar prata med varann och plötsligt så har han insett att han kanske borde ha stöttat sin fru lite mer och att han borde sagt till Sally att flytta från byn men nu verkar det vara försent.

Brenda vill träffa Terry men han har mycket att göra på B&B:t men hon frågar om hon får bjuda på lunch i alla fall. Terry säger att han ska försöka hinna med det. När Brenda sedan kommer för att hämta honom finns han inte på jobbet och hon får höra av Eric att Terry och Val är i stan och äter på restaurang. Det är nämnligen Vals idé och att de ska spionera lite inför deras egna restaurangöppnande.

Aaron utmanar Adam i att vara snabbast runt åkern på fyrhjuling. När de sedan får tillfälle att köra så är det Adam som vinner. Grabbarna kommer bra överens och Adam tycker de kan träffas hemma hos honom för då kanske Aaron får tillfälle att träffa Holly också. Aaron kommer sedan till gården och hjälper till att fixa med traktorn. Adam frågar om de kan ta en utekväll på stan på torsdag och han har till och med fixat falskleg till dem. När Holly kommer dit så säger Adam att hon kan få följa med om hon är snäll. Aaron verkar inte speciellt intresserad och Adam frågar honom senare om han tröttnat på Holly men Aaron svarar att det är hans nya strategi, att spela oberörd.

David är inne i nya butiken och köper en flaska dyrt vin till tjejen han ska träffa på kvällen. Leyla är glad och de småpratar lite. De möts senare på puben och han har blommor till henne. De låtsas att de knappt känner varann och han börjar fråga henne massa saker. De ser ut att ha det bra och båda verkar mycket glada.

Betty frågar Doug om vad som hänt mellan Laurel och Ashley men Doug tycker inte hon har med det att göra och att hon faktiskt borde hålla sig utanför för en gångs skull. När han sedan kommer hem så är Rodney där eftersom han är orolig för sitt barnbarn och han vill också veta vad som händer.
Doug går sedan till puben och pratar endel med Diane eftersom det ändå kommer att komma ut i byn att Laurel lämnat Ashley.

Ashley som varit ute är på väg hem och plötsligt hoppar Sally fram ur mörkret. Hon vill be om ursäkt för att ha ställt till problem men han säger att det inte är hennes fel. Hon frågar om hon får komma in och kolla efter sin tandborste som hon måste ha glömt och Ashley släpper in henne. När hon kommer ner och säger att den inte låg hos dem så frågar Ashley om hon vill ha en kopp te när hon ändå är där. Han frågar ut henne om branden och givetvis förstår hon inte alls vad Laurel menar.
Doug kommer hem och ser att Sally är där. Han blir inte alls glad och Sally får bråttom därifrån. Han säger till Ashley att han måste säga nej till Sally och att han måste göra det rätta innan det är försent.

Brenda kommer in på puben och ser att Jamie har TJ och hon får då veta att Terry bett Jamie att passa sonen. Hon blir sur över att inte få veta vad som händer så hon råkar nämna för Diane att Val tänker öppna en restaurang. Precis då kommer Val och Terry tillbaka från stan och de har provätit hela menyn nästan på restaurangen de var på. Diane blir förbannad på Val och frågar henne om när hon tänkt berätta om planerna.
Terry lovar Brenda att ta några dagar ledigt för att tillbringa så mycket tid som möjligt med henne och då blir hon genast mycket gladare.

Charity är på cafét och köper lunch att ta med till skolan till Noah. Debbie kommer in men vill inte prata med dem. Noah undrar varför och Charity svarar bara att Debbie är stressad. Sedan sitter Charity på puben och pratar med Marlon, den enda i byn som pratar med henne. Hon tycker att hon lika gärna kan ta pengarna och sticka från byn men Marlon avråder henne för att göra något sådant.

Sam kommer tillbaka från London med Olena. Det visar sig att hennes bror blivit tagen av invandrarverket. Hon är ledsen och vet inte vad hon ska göra. Sam låter henne bo i hans lägenhet på övervåningen. Han vill hjälpa henne så hon inte behöver åka tillbaka. Han säger sedan till Samson att inget berätta om att Olena bor hos dem.

Doug möter Sally och Edna på gatan. Han muttrar och anklagar Sally för att vara den som förstör men Edna försvarar henne.
Han går till puben och ser Ashley där och han säger till att han vill följa med Ashley till Laurel. Ashley säger att han vill åka själv men Doug säger att han ska med.
Sally och Edna ser när Ashley och Doug åker iväg med bilen och Sally säger till Edna att hon ska be en bön för Ashleys äktenskap.
När de kommer till Hilary så är det Caroline som öppnar. Laurel och hennes mamma är ute och shoppar så Ashley får tä med sig Gabby hem så hon kan gå i skolan. Han vill vänta tills Laurel kommer hem för att kunna prata med henne men Caroline säger att han bör nog åka eftersom Laurel inte vill träffa honom just nu.

Doug och Ashley återvänder hem. Ashley förstår inte varför Laurel inte vill prata med honom men Doug förklarar att han måste inse att Laurel fått veta att Sally varit där. Ashley som fortfarande inte fattar att han gjort fel får höra att Sally kunde ju faktiskt köpt en ny tandborste och inte stört dem i deras kris men Ashley släppte in henne gladeligen. Ashley tycker inte att Doug, Hilary och Caroline ska lägga sig i hans och Laurels äktenskap men Doug säger att Ashley kommer att göra samma sak den dagen Gabby gift sig och hennes man behandlar henne illa.
Han säger att Ashley måste bevisa att han menar allvar med äktenskapet, inte bara med ord...




Kommentarer
Postat av: Katarina-Cinnamon

Jag tror jag blir galen, snart åker jag dit och klipper till Ashley med stekpannan. Skönt att Doug har spottat upp sig och försvarar Laurel och försöker få trög-Ashley att fatta någon gång. Psyko-Sally får mig att tänka på ödlorna i serien V, originalserien.

2011-11-23 @ 17:03:28
Postat av: Jackson

Heja Doug!

2011-11-23 @ 17:34:26
Postat av: Erik

Ja, Doug behövs verkligen nu, om Ashley ska få upp ögonen för sanningen. Frågan är bara om det hjälper, när Ashley är så trilsk och bara bjuder in Sally igen. Det här har blivit lite väl utdraget nu. Undrar om vi får se Laurel igen den närmaste tiden eller om Charlotte Bellamy redan tagit mammaledigt. Att hon inte var "hemma" i dag kan ju tyda på det. Och en mer ointresserad pensionatsinnehavare än Eric får man leta efter - skulle vara Val då. Kan det verkligen löna sig och finnas kunder till ett matställe till i byn?

2011-11-23 @ 17:45:48
Postat av: Mariann

Som vanligt har Lena redan uttryckt min åsikt :)



Det är tur att man inte va med på nån sån där fan-club-resa till Emmerdale i de här dagarna för då hade väl den där stackarn som spelar Ashley åkt på en propp! Va det inte skräck-tanten i Arvingarna som fick ett paraply i skallen av nån arg tittare i England när det begav sig? :) Nån va det som fick det i alla fall...

2011-11-24 @ 06:42:29
Postat av: Tina V

Hoppas att dom inte drar ut på Ashley och Sally historien till juluppehållet, det skulle vara en mardröm.

Alla i Emmerdale verkar ha drabbats av samma blindhet, hur naturligt är det att en före detta flickvän ska bo hos en familj i evighet utan att det gnisslar?

När tom. Edna inte förstår är det illa.

2011-11-24 @ 07:52:21
Postat av: Adm

Någon som vet hur det gick för Ann-Marie som skulle åka till medlemsträffen i Emmerdale i okt i år?



Fanns det en präst i byn innan Ashley, någon som vet? Vad jag kommer ihåg så dök han bara upp...

2011-11-24 @ 08:04:59
URL: http://emmerdale.blogg.se/
Postat av: Mariann

Ann-Marie har varit på träffen och har nyligen lagt ut en hel del bilder därifrån på Facebook (https://www.facebook.com/groups/5116505101/)

2011-11-24 @ 10:34:12
Postat av: Agneta

Den förre prästen hette Donald har jag för mig.

2011-11-24 @ 11:09:58
Postat av: Mariann

Jamen just ja! En snabb googling så minns jag ju den prällen. Hittade en lustig sida där prästen m.fl finns på bild: http://www.beckindale.com/2007/12/1986-night-mobile-phone-arrived-in.html

2011-11-24 @ 11:18:39
Postat av: Tessan

Ang Ashley säger jag som Peter Forsberg sa om domaren för många år sedan: Jag skulle vilja dra på han en smäll!!! Hur blind får man vara??

Bra skådespel av Charlotte Bellamy. Och jag är glad att Doug äntligen har något vettigt att säga!

HOppas det håller mella David och Leyla, jag tycker de passar bra ihop.

2011-11-24 @ 11:30:14
Postat av: Lena

Mariann det var Paul Merrony som fick ett paraply i skallen av en gammal tant på stan.



Kan se honom framför mig än idag med sitt lockiga hår och överlägsna leende. Lustigt vad en del saker fastnar i huvudet (men det mesta inte:-))

Jag har alltid varit såpanörd och har första boxen med Arvingarna (bröderna Hammond) men den kändes för seg så det blev ingen mer



Nu skall jag gå in och se på Ann-Maries bilder:-)

2011-11-24 @ 11:35:18
Postat av: Mariann

Ja Charlotte Bellamy är verkligen begåvad!



Jag va tvungen googla Merrony och se där va den smilfinken ja! Gud va vi hatade honom, då :)



Och jag älskar klippet med Foppa som är så besviken på n'Börje och vill ge på'n en smäll. Underbart!

http://www.youtube.com/watch?v=IDnOfScS0-c

2011-11-24 @ 11:43:30
Postat av: SoP

en undran- vad lever kärringen Sally på ? får hon underhåll av Vincent? Kyrkan ger henne fickpengar? Hon ränner ju runt o handlar o ställer till ungen i håret-osv.

2011-11-26 @ 04:40:45
URL: http://sisterofpain.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0