Samhällstjänst, pilkastning och valkampanjer

Scarlett vill inte ha ledigt från jobbet även om Carl och Jimmy erbjuder det. Hon vill inte att folk ska få veta vad som hänt.
Daz träffar Victoria i scoutstugan. Han är orolig för att Andy ska ha fått reda på något men Vic trodde att han skulle be om ursäkt och att hon skulle få en till chans. Daz övertalar Vic efter många om och men till att gå med på att ljuga för Andy och säga att hon bara hittat på allt. De försöker få tag på Aaron men hittar honom inte. När de frågar Chas om var han är så säger hon att han åkt till gården. De skyndar sig så fort de kan men märker att det var för sent. Aaron har redan talat om för Andy om vad Daz och Victoria gjort. Andy frågar dem om det stämmer och då är det ingen idé att neka. Han blir så arg att han rusar in i huset och börjar packa Dazs alla saker och säger åt honom att lämna byn på en gång.
Daz är förtvivlad men åker till Jake och packar ihop det sista han har där. Han får även låna lite pengar av Jake så han har något att börja med. Daz åker iväg med bilen, stannar till en kort stund utanför gården innan han åker vidare... För gott?

Victoria försöker få tag på Daz men Andy märker det och konfiskerar hennes mobil. Hon får inte ha med honom att göra säger han. Han säger att det är sjukt det som de gjort och det äcklar honom och han vill inte att det ska komma ut i byn. Vic säger att Aaron och Scarlett redan vet och då vet nog alla andra också.
Andy åker hem till Scarlett för att prata med henne om saken. Efter en stund går hon med på att inget säga men endast för att skydda sig själv. Jimmy kommer hem och han säger till Andy att han ska hälsa Daz att han inte är välkommen där något mer. Andy svarar då att Daz har stuckit och att han inte vet vart. Det gör Jimmy något konfunderad.

Carl vill ha en ensam kväll med Lexi och han ber Jimmy gå ut med Nicola igen. Jimmy muttrar men går med på det. Lexi börjar ordna med tända ljus och fixa till en middag när Nicola kommer hem. Nicola tar fram vin och sedan smakar hon på maten medan Lexi blir mer och mer förtvivlad, hon tror att Nicola ska kommer att stanna hemma eftersom det verkar som om Jimmy inte sagt något till henne. Nu visar det sig att Nicola bara skojade, hon ska bara byta om sedan får de ha sin kväll i fred. 
På puben står Chas och Paddy och kastar pil. Jimmy kommer in och lägger sig i, det slutar med att han utmanar dem i pilkastning. Till sin hjälp tar han Carl som helt glömmer bort att han ska skynda sig hem. Dock blir han påmind när Nicola dyker upp. Carl skyndar sig hem till en besviken Lexi men hon blir snabbt gladare när han bär upp henne till sovrummet.

Alan och David besöker Edna på kontoret för att få lite goda råd. Alan säger att han måste profilera sig mer, ha en hjärtefråga som berör folket. Edna är då snabb att säga att David bör engagera sig i vandringsleden.
De har sedan ett möte på puben tillsammans med Betty. Hon är inte så entusiastisk men när Val skrattar åt dem så går hon med på att dela ut flygblad åt David eftersom hon vill sudda ut Vals hånflin.

Laurel har samhällstjänst i stan där hon går och plockar skräp. Hon ser en uteliggare som hon ger lite pengar till. Det visar sig att det är Eli som tigger pengar. Laurel bjuder honom på smörgås och så pratar de lite. Han frågar hur Debbie har det men han vill inte återvända till byn och han vill inte att Laurel säger något om att de träffats.
Laurel vänder sig till Ashley och berättar det eftersom hon vill hjälpa Eli, men hur?

Nathan säger åt Eric att det är viktigt att han vinner valet annars måste de kanske vända sig till någon annan. Eric säger att han tänker inte svärta ner sin egen sons rykte.

Val blir irriterad på Mick när han ska arbeta på puben. Hon stör sig på honom när han har en paus och när han sedan tänker hjälpa henne i baren. Han ska plocka disk säger hon, inte stå i baren. När Andy kommer in ber hon honom om hjälp. Andy får fråga om Mick kan hjälpa honom på gården men Mick tackar nej eftersom han lovat att hjälpa Val. När Val hör det så säger hon att han borde jobba på gården eftersom han är en naturmänniska och hon klarar nog av baren ändå.

Debbie möter Sarah och Andy på väg till förskolan. Sarah säger att hon vill hem till Debbie och leka men Andy är inte så förtjust i det. Han säger ändå att hon får komma några timmar i kväll.
När Debbie sedan ska hämta sin dotter får hon inte det eftersom Andy är lite sur över det som hänt Vic och Daz. Maisie är lite spydig mot Debbie som blir väldigt irriterad.
Debbie åker tillbaka till byn och där får hon veta av Vic att Daz stuckit så nu har hon ingen hjälp av honom i verkstan. Utanför butiken möter hon Natasha som ber om ursäkt. Hon erkänner att hon bjöd över Debbie för att störa Andy och Maisie men även för att hon bryr sig om henne. Debbie säger då att hon inte ens får träffa sin dotter på grund av Maisie. Natasha erbjuder Debbie att stå för advokatkostnaden om hon vill ha hjälp. Debbie säger att hon nog klarar av det ändå men tack i alla fall.
Maisie är på cafét med Sarah när Natasha kommer in. Hon säger till sin dotter att låta Debbie få ta hand om Sarah mer så slipper hon vara barnvakt.
Debbie söker sedan upp Natasha för att tacka ja till erbjudandet om advokathjälp. Hon vill söka ensam vårdnad om sin dotter.
 

Trevlig helg allihop, ha det gott!



Kommentarer
Postat av: Erik

Så har då Daz lämnat byn - för gott får vi förmoda, eftersom skådespelaren var inblandad i en misshandel för några år sedan IRL och fick kicken av producenterna - om de nu inte ändrat sig sedan dess eller bestämt sig för att kasta in skådespelarens tvillingbror, som är lik honom som ett bär.

Rena turen att Andy inte tog till knytnävarna. Bra att han tog Mick till hjälp på gården - men då får Val ännu mindre med folk i puben. Han börjar bli lite väl ogin mot Debbie, så att hon inte får träffa Sarah alls. Oschysst.

Och ska Victoria och Aaron bli ihop i alla fall? Men vet inte Scarlett om att de legat med varann och kan skvallra? Risken finns.

2011-05-27 @ 15:02:35
Postat av: Tina V

Victoria och Daz är ju inte ens släkt med varandra, så egentligen är det ända fel dom gjort var att Victoria är under 15 år.

2011-05-27 @ 16:20:48
Postat av: Ida

Tina V: nej det är de ju inte men de hade aldrig kunnat vara ett par officiellt då hela byn hade skvallrat och tisslat bakom deras rygg. Hade de verkligen klarat av det. Tycker synd om Victoria med tanke på allt hon har varit med om, hon har verkligen ingen nu från sin biologiska familj.

2011-05-27 @ 17:40:52
Postat av: Frk Höger

Varför skulle det egentligen bli mer snack om Victoria och Daz, de är ju mindre släkt än Dingles som håller på med varann?

Victoria har ju bara Robert som biologisk släktig kvar...

2011-05-27 @ 18:10:49
Postat av: Frk Höger

Det jag menar är att Eli och Debbie får hålla på utan snack, jo kanske lite i början men inte nu.. men jag försvarar inte Daz o Victoria för de borde "kännas" mer som syskon eftersom de har bott ihop så många år. jag kommer ihgå den rödhåriga Vickan som var så kär i Daz.

2011-05-27 @ 18:23:35
Postat av: Ida

Frk Höger; ja det har du i för sig rätt i angående Dingels. men manusförfattarna behövde väl en förklaring till varför Daz skulle försvinna ur serien och då tog det väl denna förklaringen.



Robert tror jag inte att vi får ser mer i serien och det verkar ju inte som om han och Victoria håller kontakten heller. saknar honom lite.

2011-05-27 @ 18:23:43
Postat av: Erik

Är det inte lite konstigt det här att Diane måste resa bort så i en hast - kan det också ha berott på privata orsaker? Att Viv är borta nu lär ju komma sig av att hon ville vara mer med sin son, som hon knappt träffat under sin uppväxt. Och när folk försvinner till Sydamerika, Spanien och Australien en tid ligger det kanske liknande saker bakom. Om det nu inte bara är det att producenterna tycker det blir för mycket folk att hitta på intriger om, ifall man ska introducera nya karaktärer eller annars också, för att folk ska få omväxling och de gamla karaktärerna inte ska bli utslitna.

2011-05-28 @ 08:58:43
Postat av: Anonym

När börjar sommaruppehållet?

2011-05-28 @ 14:46:56
Postat av: Erik

Sista avsnitten för sommaren går den 17 juni.

2011-05-28 @ 15:05:44
Postat av: Lena

Tack.

2011-05-28 @ 15:29:46
Postat av: Tina

Lite drastiskt det där att Daz lämnar byn, det kunde ju ha räckt med att han flyttade från gården.

2011-05-28 @ 19:56:51
Postat av: cilla

Det är lite märkligt att de som flyttar från byn aldrig kommer tillbaka...inte ens för att besöka sina familjer. Jag tänker tex på Dingledottern Tina som flyttade för många år sedan. Hon nämns aldrig ens av familjen Dingle...inte ens av sin pappa Zak.

2011-05-29 @ 19:54:18
Postat av: Liina

Skådespelarena vill väl inte komma tillbaka till serien ?,

varför skall nuvarande skådespelare prata om Fd karaktärer i serien?.



Sen var tina med 95 senast , + så tror jag att zak och hon är ovänner?. Jag har för mig det var så att zak fick/eller skrev ett brev till henne för några år sedan....

2011-05-30 @ 02:06:10
Postat av: Tina

Jga tycket att det är naturligt att (om) de pratar om fd rollfigurer. De har ju inte försvunnit bara för att de inte är med i serien. Rollfiguren finns ju kvar.

2011-05-30 @ 11:06:26
Postat av: Tina

Alltså vilket lågvattenmärke det är om den där Lizzie kommer att bli långvarig. Kan där inte komma in några "normala " personer till byn. Kan nästan kalla Cain för normal... men. Snart döper jag om det till Emmerdale Fun eller Skämt med Gården.

2011-05-30 @ 13:10:27
Postat av: Elisabeth

Undrar om det finns möjlighet att besöka inspelningsplatsen om man skulle åka dit? Det skulle vara kul att ha sett allt i verkligheten.

Någon som vet?

2011-05-30 @ 13:15:01
Postat av: Jesper

Gå med här :)

http://www.emmerdale.net/

2011-05-30 @ 13:38:57
Postat av: ylva

Ja, Lizzie var ingen höjdare, men oj vad kul att seriens "Bad boy" är tillbaka! Tyckte han var hemsk förut, men Debbie behöver stöd och att se Maisie helt ställd, det var en ren njutning :-) Skönt att Eli är hemma igen också.

2011-05-30 @ 15:34:50
Postat av: Liina

Lizzi är ju hel skön :D

2011-05-30 @ 15:45:00
Postat av: Erik

Tycker också att Lizzie var lite rolig, om än rätt så irriterande och opålitlig. Och hon lär nog bli kvar. Men rollen kanske kommer att utvecklas, HTG har visst fått beröm för att de tog med henne och visade på de synsvagas problem. Fast det märktes inte så mycket i dag, då var det mest halvbuskis. Vi får hålla tummarna.

2011-05-30 @ 16:24:15
Postat av: SoP

Lizzie? Who? Borde inte serien snart heta Psycho Kid Farm? Försvinner Daz helt ur serien nu? f-n, jag gillar ju honnom.

2011-05-31 @ 23:46:04
URL: http://sisterofpain.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0