"Reptilerna tog kål på kärleken"

Jo blir ledsen när hon får höra att Sarah inte är välkommen på ett kalas bland barnen på dagis, hon har även fått återbud på julspelet som Sarah sett fram emot.
Andy är sur och grinig och tycker synd om sig själv. Katie lyssnar på hans klagande och sedan lovar hon att försöka prata med Jo om att han ska få träffa sin dotter.
Jo vägrar att släppa Sarah till Andy.
När sedan Daz träffar Andy för att be om ursäkt för slaget så berättar han även att han såg upp till sin storebror förut, för han hade allt men nu har han sabbat det. Andy blir nog lite berörd av det Daz har att säga. Han frågar Daz om inte han kan hjälpa honom att få träffa Sarah. Daz frågar Jo om det går bra och först vänder hon taggarna utåt och vägrar ge med sig men Daz lyckas övertala henne.
Andy och Katie har fixat ett eget julspel till Sarah. TJ och Samson får hjälpa henne och några bybor får se hela uppträdandet. Sarah är jätteglad. När alla gått därifrån så börjar Katie och Andy att plocka undan. Andy blir sentimental och börjar prata om gamla tider när de två var lyckliga, sedan känner han sig misslyckad och blir ledsen. Katie ska trösta honom så hon ger honom en kram. Andy missuppfattar allt och pussar henne. Just då kommer Daz, som ska hämta sin mobil, in och ser det men säger inget utan går bara därifrån.
Katie vill inte vara med Andy på det sättet utan hon har bara ställt upp som vän. Andy blir väldigt arg och aggresiv men går därifrån.
Daz försöker att inte säga något till Jo men hon märker på honom att något har hänt. Hon lyckas få fram vad det är och hon blir jätteledsen. Daz tror ju att det är seriöst mellan Katie och Andy eftersom han inte såg mer än kramen och pussen.
Katie kommer sedan över till Jo på gården och först är Jo väldigt arg och ledsen över deras svek. När hon sedan inser att det faktiskt inte är något mellan Katie och Andy och att Katie faktiskt sett hur han kan bli när han blir arg så lugnar hon ner sig. Katie råder henne till att sticka så fort som möjligt men hon måste nog lämna Sarah eftersom hon inte kan bli fri från Andy på annat sätt.

David påminner Nicola om att hon ska förstöra för kören så de kan få eget boende så fort som möjligt. Nicola verkar mer och mer tveksam till det. När Laurel kommer över för att hon känner sån förtvivlan om att det går dåligt så får hon en idé.
Körmedlemmarna har möte på cafét för de överväger att ge upp efter att ha läst om Robblesfields manskör som får så bra recensioner i tidningen. Nicola och Laurel dyker upp och berättar att de ska göra något annorlunda nu. De samlar ihop hela kören och låter dem titta på "En värsting till syster 2" för att få inspiration till att vinna körtävlingen.
Efter det så har kören fått nytt liv och alla vill fortsätta tävlandet.
David blir inte alls glad när han får höra att det var Nicolas idé från början men hon säger att det ingår i planen.

Lily får brev från sjukhuset om att hon bör boka tid för operation så fort som möjligt. Hon vägrar att göra det. Istället börjar hon köpa massa drinkar på puben med ett nytt kreditkort. Rodney har svårt att se på när hon beställer drink efter drink och börjar prata om att resa till Rio. Han pratar allvar med henne och hotar med att säga allt till Edna. Lily förklarar hur det var när hennes man dog i cancer och att det var jättejobbigt och så vill hon inte ha det. Inga oprerationer för hennes del. Hon lyckas få Rodney till att inget säga...än.
Edna har nu fått tag på pengar från sitt konto så Lily kan betala tillbaka till de andra lotterivinnarna.

Brenda blir frustrerad över att aldrig få en stund ensam med Terry. TJ är med överallt, till och med i sängen. Hon försöker att muta TJ med godis för att han ska hålla sig borta. När det blir för trångt i sängen går hon ner och lägger sig på soffan. En natt får hon en riktig chock, det ligger någon där.
Jamie har kommit hem från Australien. Han klarade inte av att bo i ett land där det finns massa giftiga ormar och spindlar. Meningen är att Louise ska komma tillbaka om ett år när hennes turné är slut.

Kommentarer
Postat av: Erik

Ja, i dag trodde Andy visst att allt kunde bli som förr mellan honom och Katie, men hon såg som tur var hur han hade förändrats från den snälla pojke hon en gång känt. Han såg riktigt hemsk ut i närbild. Och nu har han inget jobb heller, hur ska det gå?

Och man drar ut på det här med Lilys hjärnoperation, vad ska till för att hon ska genomföra den? Att Edna får reda på det?

Vad hände egentligen i Australien? Är verkligen Jamie rädd för ormar bara eller är det slut med Louise.

Det finns en serie som heter The Royal, som när den går på Danmark heter Landsbyhospitalet och Sykehuset i Aidensfield i Norge. Båda länderna går att se på kabeltv där jag bor och i den här serien såg jag i dag Delilah Dingle. Förra veckan var Donald de Souza med och spelade en surgubbe här med. Konstigt att ingen svensk kanal har köpt serien, den utspelar sig på 60-talet precis som Tillbaka till Aidensfield och görs av ITV precis som HTG.

2011-02-22 @ 18:35:15
Postat av: Honey

Tv4 har valt BBC producerade Holby City istället. Jag hade hellre sett The Royal som är en spin-off serie till Heartbeat (Aidensfield). Tyvärr kan man inte se dansk tv där jag bor. Jag har börjat titta på Holby City, den är riktigt bra. Vet inte hur många säsonger tv4 köpt men hon som spelade Sadie i Emmerdale kommer att vara med senare.

2011-02-22 @ 20:33:14
Postat av: annsoh

Nu kör jag igång dagens blogg! Gå in och anmäl dig! Du har chansen att bli dagens blogg varje dag! :D

2011-02-23 @ 02:42:58
URL: http://annsoh.blogg.se/
Postat av: SoP

Apropå HTG-skådis-"spotting" så har jag ett par ggr hamnat i Eastenders,o där är ju Carls polis"ex" med. Hoppas inte Jamie blir kvar,han har så jobbigt gnällig röst.

2011-02-23 @ 03:27:10
URL: http://sisterofpain.blogg.se/
Postat av: Erik

En reflektion: Hem till gården går i både Sverige och Finland, men har aldrig visats i Norge eller Danmark. Vad beror det på? En ren slump? Eller är vi och det östra brödrafolket annorlunda än danskar och norrmän på något vis?

Angående The Royal finns det en spinoff på den med, The Royal Today, där allas vår "Zoe Tate" hade en stor roll.

2011-02-23 @ 08:56:05
Postat av: ylva

Inte Louise en gång till, orkar inte med henne! Låt henne stanna i Australien och låt Jamie åka tillbaka, jag är sååå less på båda två.

2011-02-23 @ 10:28:55
Postat av: ylva

Tycker det är väldigt rörigt just nu, för många saker på gång, inget blir klart...

2011-02-23 @ 11:16:20
Postat av: Tina V

Hur kan man bli så kär på så kort tid, som Donna blivit så att man vill skiljas?

Varför flyttar inte Jo från gården, så kan Andy ta hand om den själv, nu behöver han inte bidra till alla kostnader.

Debbie och Jo kan sköta Sarah.

2011-02-23 @ 13:33:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0