Dags för den stora marknaden

Brenda har svårt att hinna med i både affären och på caféet så hon frågar Bob när Jamie ska komma och hjälpa till. Då får hon veta att Jamie inte har tid eftersom han ska ordna med bymarknaden men Bob ska anställa någon som hjälper henne. Men senare framkommer det att Bob inte har råd att anställa någon så de får försöka klara allt själva.

Jo är orolig över att Andy inte kommit hem trots att hon ringt honom flera gånger. När Diane kommer för att hämta Sarah till dagis så berättar Jo om sin oro. Sarah får bli lite sen till dagiset för Diane tar sig tid att prata med Jo. Daz får reda på att Andy inte kommit hem över helgen och då berättar han att han träffat Andy tidigare och att han då varit väldigt ledsen och full.
Daz hittar Andy som är något onykter i en park och pratar ut med honom. Tillslut lyckas han få med sig Andy hem och Jo kan ringa en läkare som får kolla till honom.

Nicola inser att hon kommer att få svårt att få tag på en tredje bok så hon ska kontakta förläggaren och förklara att karaktärens integritet kommer att skadas om det blir fler böcker. Men när hon sen ser Rodney och Belle prata förtroligt med varann så får hon idén att hon ska använda Belle som hjälpmedel för att få boken.

Alan förbereder för marknaden i byn men får besked från sin sponsor att de dragit sig ur. Hur ska han nu få tag på pengar. När de har möte på puben så föreslår Pearl att de ska fråga Mr DeSouza men Jimmy hör det och erbjuder sponsringen för det kan gynna Kings. Matthew blir vansinnig när han hör Jimmys planer.
Paddy och Marlon har tagit lite ledigt för att supa till och de sitter och gör sig lustiga över kommitén som planernar bymarknaden. Tillslut får de inte vara med och planera så de går ut på byn i stället. Eftersom de har hunnit dricka en hel del alkohol så blir de lite busiga och bestämmer sig för att jävlas lite med Jamie. De går och rycker upp de största två kålhuvudena och en jättestor squash.
Nu visar det sig att det var inte Jamies grönsaker de "lånat" utan det är Terrys. Terry är helt övertygad om att det är Jamie som stulit kålen bara för att förstöra för honom.

Belle går runt och samlar in gummisnoddar både på caféet och på veterinärkliniken.
Rodney får beskedet från Alan att modelljärnvägen skall vara längst in i bygdegården och han protesterar vilt. När han hör att Belle vill ha gummisnoddar så erbjuder han henne ett helt berg av snoddar om hon hjälper honom.
Det slutar med att Belle och Anna övertalar Alan om att modelljärnvägen skall stå synligt utomhus så alla kan se den, speciellt alla barn som behöver bra leksaker som förebild och inte bara massa tv-spelsvåld.
Belle får ihop så mycket gummisnoddar att hon kan göra en jätteboll som säkert är en meter i diameter.

Jimmy har ordnat att Scarlett blir karnevalsdrottning men det är inte vad hon vill.
Lexi ser hennes vita puffklänning och kan inte hålla sig för skratt. Med sax och en häftapparat hjälper hon Scarlett att göra om klänningen till lite mer modern stil. Jimmy blir inte alls glad när han ser den.

Carl går iväg med Lexi men Donald dyker upp. Carl ger honom 15000£ som avbetalning på huset men Donald vill inte ta emot pengarna, de ska ses som en gåva tycker han.

Matthew har fått ett foto av Perdy med henne och bebisen. Han visar Katie den och så ser man att någon tjuvkikar på dem från en bil. Det visar sig att Grayson är tillbaka... med ett laddat gevär. Nu ska ha se till att få reda på var hans son är.

Marknaden i byn är i full gång, alla gör vad de kan för att hjälpa till. Brenda serverar dricka och förfriskningar men när hon får höra att Bob inte vill komma går hon och hämtar honom. Han ska väl inte missunna tvillingarna en famijedag med sin far ändå? Jag tycker det kändes som om det höll på att hända något där mellan Bob och Brenda när hon kom och skulle torka bort mjölet från hans näsa...

Matthew som inte är på marknaden stöter på en arg Grayson med laddat gevär på kontoret. Han blir givetvis tagen som gisslan tills Katie dyker upp. Matt försöker att övertala Gray att låta Matt leta reda på Perdy men Gray går inte på det... Katie som haft hand om hästridningen på marknaden men åsneridningen går bättre så hon går tillbaka till gården med hästen och kommer in i köket där hon genast blir gisslan tillsammans med Matt....


Kommentarer
Postat av: Viktoria

Undrar hur allt kommer att gå...

Och jag undrar om Gray kommer att använda sitt vapen mott Matt?

Men det e kul att dom har anordnat en by fest.

Såg himla trevligt ut.

Å shadders på hästen haha

2010-12-13 @ 15:50:52
Postat av: Mariann

jamen jag tyckte Shadrach va sååå söt på hästen! Nästan så jag ångrar att jag inte fixade en tatuering ändå... :)

2010-12-13 @ 16:03:54
Postat av: Erik

Hur kunde Andy vara uttorkad när han supit så mycket? Är Jo på väg att förlåta honom igen, den dumma tossan?

Ja det verkar finnas antydan till känslor mellan Bob och Brenda.

Men Grays kidnappning med gevär verkar lite överdriven, tror han verkligen att han kan hota Katie att berätta var Perdy finns? För han tänker väl inte skjuta någon? Hoppas någon ringer polisen och att han försvinner för gott ur serien.

2010-12-13 @ 16:53:39
Postat av: Jackson

Men Jo, sluta klema med Andy och draaaaa en gång för alla!!! Han kommer INTE att ändra sig till det bättre.

Ja, Erik, jag tänkte precis som Du vad gäller den påstådda uttorkningen. Mysko...



Satt inte Grayson i fängelse? Har han redan avtjänat sitt straff?

2010-12-13 @ 19:05:05
Postat av: Tina

Alkohol är utorkande eller vätskedrivande, alltså man släcker inte törsten med alkohol och baksmällan,i alla fall en del av den, den beror på vätskebrist.



Kan inte någon plocka väck den där apan Eli. Nu är jag trött på honom.

2010-12-13 @ 22:17:25
Postat av: Stina

Hur kan Grayson tro att han kan få vårdnaen om barnet om han hotar någon med gevär? Dumt, nu hamnar han nog i fängelse och försvinner ur serien, synd.

2010-12-14 @ 13:55:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0