En puss på kinden som tack

Inskrivet kl 23:12
 
Polisen kommer till Rakesh för att fråga honom om brevet från Kirin som de hört att han fått. Rakesh nekar och framhåller att han faktiskt är advokat och skulle inte undanhålla bevis. När polisen gått så går han till kaféet där han möter Vanessa och då skäller han ut henne för att hon skvallrat till polisen. Vanessa nekar givetvis. Rhona och Paddy är där och då inser Rhona att det är Paddy som ringt i alla fall.
 
Paddy går ut från kaféet och Rhona följer efter. Hon frågar honom om varför han ringt till polisen fast hon sa åt honom att låta bli. Han försvarar sig med att man inte kan låta en mördare gå fri.
 
Kerry har ringt efter en hantverkare till salongen. Det är Händige-Tony som kommer och hon flirtar lite med honom men han är inte intresserad av henne. Däremot så flirtar han helt öppet med Bernice. Chrissie som kommit dit ser när han lämnar sitt visitkort till Bernice och ber henne höra av sig om hon vill. Bernice kastar visitkortet i papperskorgen men plockar upp det lite senare.
 
Gabby och Laurel är i Davids butik. Gabby tittar i en tidning och visar Laurel en brudtärneklänning hon vill ha men den är alldeles för dyr. Laurel säger nej men Gabby tycker att Lawrence kan betala den. Jacob, som hjälper David i affären, kastar blickar på Gabby och blir röd om kinderna när hon tittar på honom. Laurel upptäcker det och säger sedan till Gabby att Jacob är säkert en beundrare till henne. Gabby utnyttjar det och går tillbaka för att tjata till sig tidningen hon sett klänningen i. Jacob ger henne tidningen gratis och får som tack en puss på kinden.
 
Polisen kommer för att ställa frågor till Chas om vandalismen av Gordons bil. Först nekar hon men polisen har vittne på att hon setts där. Hon får följa med till stationen för att få en varning. Det blir en snackis på puben om att Gordon fått sin bil sprayad med ordet pedofil. Varken Diane, Doug eller Emma kan tro att det är sant. Precis då kommer Aaron hem och hör hur de försvarar Gordon. Han går in i lägenheten och efter kommer Robert som försöker förklara vad som hänt. Chas kommer hem och Aaron skäller ut henne för att ha gjort så att alla i byn snart kommer att förstå att han är Gordons offer. Chas säger att det får alla veta ändå när det blir rättegång men Aaron vill inte att det kommer fram än så han säger till henne att hon måste gå ut till dem på puben och säga att Gordon är oskyldig. Om Chas inte gör det kommer Aaron att sticka därifrån för att aldrig mer komma tillbaka.
 
Chas går ut till alla i puben. Hon säger att Gordon är oskyldig, att han är ingen pedofil och han skulle aldrig göra varken henne eller Aaron illa. Hon kan inte hålla sig så tillslut blir hon sarkastisk och då kommer sanningen fram. Aaron blir besviken över att hon sviker honom.
 
Chrissie ska svara i Bernice mobil när den ringer och Bernice är upptagen i köket. När Chrissie tar mobilen ur väskan ser hon Händige-Tonys visitkort men hon säger inget om det. Däremot frågar hon Bernice om hon har kvar telefonnumret till honom för hon har stopp i toaletten där uppe vid sitt rum. Bernice svarar att hon kastade kortet. Chrissie blir så upprörd över att Bernice ljuger så hon går till sin far för att varna honom. Lawrence blir förbannad och säger åt Chrissie att inte lägga sig i deras liv för han litar helt och fullt på sin fru.
 
Rhona och Paddy tar sig tid för att prata. Han får berätta allt vad som hänt och nu erkänner han "olyckan" vid silon och att han blev skjuten av Robert som precis hade erkänt att han råkat döda Katie. Rhona blir rasande när hon hör att han skyddat Robert men är snabb för att sätta dit Kirin. Hon skriker på honom och kallar honom hycklare. Precis då kommer Pearl hem med Leo och bråket upphör så de kan trösta sonen som blev rädd när han hörde dem skrika. Efteråt säger Rhona till Paddy att de måste glömma allt som hänt och sagts för att kunna gå vidare. De ska aldrig mer prata om det...
 
Gabby försöker få Lawrence till att betala hennes klänning. Lachlan hör det och blir irriterad. Sedan försöker Gabby få Ashley till att acceptera att Lawrence köper den dyra klänningen till henne. Laurel hör det och blir förbannad. Hon får se tidningen och då kommer det fram att Jacob gett Gabby den. De går till affären för att höra om det stämmer.  Jacob blir tvungen att erkänna men Ashley inser att Gabby inte är oskyldig.
Ashley och Laurel söker sedan upp Bernice för att försöka få henne att inte skämma bort Gabby när de bor på Home Farm men Bernice skyller på Ashley och Laurel. Hon säger att det är inte konstigt att Gabby är känslig eftersom hennes far är på väg att bli dement, Laurel är alkoholist och dessutom har de skilt sig och nu ska de gifta sig igen.
 
Lawrence ska intervjua personer som sökt jobb som skogsvaktare på Home Farm men det går inte bra. Han vill ha någon som bor i skogsvaktarstugan och som kan hålla lite koll eftersom det är så många tjuvjägare i området. Sam vill inte bo i stugan för han vill inte lämna Megan ensam nu när hon snart ska föda.
 
Chrissie skäller ut Berice och kallar henne för lyckosökerska eftersom hon behållt visitkortet från Tony. Sedan går hon till puben och när hon ser Andy får hon en idé. Chrissie frågar Andy om han vill bo i skogsvaktarstugan och hjälpa dem hålla lite koll. Andy tackar ja och även Lawrence går med på det.
 
Aaron gillar inte att Robert hjälper till på skroten men accepterar det till slut. Han berättar att han kom tillbaka till byn för att han försökt hitta Sandra så hon kan vittna mot Gordon. Robert ringer någon och ber om hjälp. När Aaron är hemma på lunch kommer Robert dit och talar om att han hittat Sandra så nu kan Aaron få hennes adress för att kunna kontakta henne så Gordon kan få sitt straff. (Varför är de så säkra på att Sandra kommer att vittna till Aarons fördel?)
 
Sista avsnittet före jul sänds 23/12 och sedan börjar det igen den 9/1-2017

Kommentarer
Postat av: Ylva

Dags för Paddy och Rhona lägga adoptionsplanerna på hyllan?

2016-11-28 @ 14:11:33
Postat av: Såpa fantast

Ja, om de inte lyckas lappa ihop äktenskapet får de lägga idoptionsplanerna på hyllan.

2016-11-28 @ 14:32:30
Postat av: jackson

Hur länge hade Rhona och Marlon varit tillsammans (de var väl aldrig gifta?) innan Rhona började smussla med Paddy?

2016-11-28 @ 16:10:49
Postat av: jag bara

Rhona o Marlon var inte gifta och inte var de ihop särskilt länge.

2016-11-28 @ 17:38:44
Postat av: jackson

Rhona måste alltså ha blivit gravid med Marlon ganska snabbt då?

2016-11-28 @ 18:05:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0