18 år, dagbok och kafékalas

Inskrivet kl 22:05
 
Lydia hittar Rebeccas dagbok i Lachlans bil. Han säger att hon måste ha tappat den där tidigare, någon dag innan hon stack. Lydia verkar inte riktigt tro honom.
 
Ryan kommer tillbaka till byn och träffar först Ross men efter det träffar han Charity. Han vill ha kontakt med henne men gör det i smyg då hans mamma inte skulle gilla detta. Charity lovar honom att hon ska berätta sanningen i alla fall för hennes familj, nästa dag på ett stormöte.
 
Sarah vill fortfarande inte oroa sin mamma men Samson ber henne berätta sanningen. Debbie ser att Sarah och Samson pratar i smyg så hon frågar Samson om vad när de kommer hem. Han orkar inte hålla tyst så han säger att Sarah inte vill oroa henne om ångesten inför operationen.
 
Jessie firas på kaféet. Daphne har bara ögonen för Marlon och det irriterar Jessie. Efteråt frågar Daphne Jessie om Marlon är upptagen och hon svarar ja. Jessie erkänner för Marlon vad hon sagt och att hon har känslor för honom så hon gjorde det för att hon var svartsjuk. Det slutar med att Jessie följer med Marlon hem över natten. Dagen efter går Marlon runt på små moln, dansandes och leendes.
 
Lachlan fyller 18 år och firas på puben. Han säger att han fått sms från Rebecca när Lydia påpekat flera gånger att Rebecca borde komma hem för att fira honom. Lydia tittar på sms:et men säger sedan att vem som helst kan ha skickat detta.
 
Debbie kommer till puben och meddelar Charity att allt är jobbigt just nu med all oro både från Jack och Sarah. Det gör att Charity säger till Ryan att hon inte kan träffa honom för hon är sjuk.
 
Vanessa stämmer träff med Irene för att prata om att Ryan och Charity ses. Irene blir förbannad och litar inte på Charity eller Vanessa. Ryan kommer dit där de är och han förklarar för sin mamma att han inte vågat säga sanningen.
 
Ryan kommer till Charity och berättar att hon hjälpt honom massor. Nu har han bestämt sig för att söka egen bostad i närheten av byn.
 
Marlon är i köket på puben och jobbar. Daphne kommer in och förklarar för honon att hon vill ha honom. Sedan kysser hon honom på munnen precis när Jessie kommer in.
 
Robert och Liv har varit på puben för att fira Lachlan men Robert får ingen ro när Rebecca saknas. De går hem till henne och letar efter något som kan säga var hon är. De hittar något och går tillbaka till puben. Där säger de högt och tydligt att Rebecca kan inte vara på Ibiza för hennes pass är hemma!
(Har vi sett att Lachlan mördat Rebecca eller är det bara en antydan? Kan hon leva fången någonstans?)

Kommentarer
Postat av: Jag bara

Gillar nya kompisarna Ross och Ryan ihop. Avskyr Jessies bligande under peruken, ska väl föreställa charmigt.
Marlons beundrarinna är jobbig och spelar över så man skäms.

2019-02-01 @ 13:26:09
Postat av: Per Olsson

Tror inte det handlar om överspel utan att göra som regissören säger? Det ska vara sådär buskistokigt just nu...

2019-02-01 @ 16:26:35
Postat av: Anonym

Ja det är återkommande med buskisinslag, tråkig del av HTG.

2019-02-01 @ 17:36:42
Postat av: Lucy

..och självklart skall Jessie komma invalsande just när Marlon blir kysst av Daphne!! Emmerdale kan verkligen vara förutsägbart ibland! Hela byn är fullkomligen full av "Otroliga sammanträffanden".

Förövrigt så var hela köksscenen med Marlon och Daphne riktigt pinsam! Ingen människa i världen skulle uttrycka sig som Daphne gjorde!! Så krystat att hälften vore nog!!

Bra att Ryan kom tillbaka! Gillar honom, och det kan nog vara bra för Charity också så att hon lugnar ner sig med elakheterna.

Måtte Mördar-Lachlan åka dit snart, för annars så ligger både Liv, Robert och nu Lydia pyrt till! Undrar förresten om inte Lachlan nu har slagit mördarrekordet i byn? Inte ens Carl King han väl ta kol på så många som Lucky innan han dog?

2019-02-01 @ 19:16:52
Postat av: Jag bara

Carl King? Var det inte 'bara" pappa King han tog av daga? Cameron måste väl ha rekordet än så länge. Det händer så mycket som sagt så man kan inte hålla reda på allt längre. Alla är dessutom släkt mer eller mindre så man måste tänka efter varje avsnitt.
Scenerna mellan Ross och Ryan känns som gamla HTG.

2019-02-02 @ 08:16:11
Postat av: Lucy

@Jag Bara:
Han hann med ett par till. Paul Marsden (En olycka iof, men Carl kom undan även fast han var den direkta orsaken till att Paul dog), och sedan så fixade han så att polisen Grace Barraclough blev dödad genom att en av Tates Haulages lastbilar körde över henne när hon gick över en gata. Anledningen till det var att hon höll på att nysta upp hur det egentligen stod till med Toms död.

Det lämnades litet öppet om det var Carl eller Matthew som hade beordrat mordet, men i en scen så syntes Carl lägga blommor på Graces grav samtidigt som han såg obehagligt belåten ut.

2019-02-02 @ 18:55:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0