Vila i frid Ashley Thomas

 Inskrivet söndag 21/1 kl 20:05
 
Aaron ber om ursäkt för slaget och han verkar ha glömt att Rebecca sagt något till honom. Robert låtsas som ingenting. De går tillsammans och tittar på deras hus som renoveras. Aaron berättar om hur dåligt han mått när han blev inlåst i cellen där Gordon tagit livet av isg.
 
Pierce gör allt för att komma nära Rhona igen och hon verkar ha lugnat ned sig. Vanessa kommer för att kolla hur hon mår men Rhona kör iväg henne. Pierce råder Rhona att säga åt Vanessa att sälja sin del av kliniken så de inte behöver jobba ihop.
 
Marlon läser för Ashley ur minnesboken. När han ska gå ber Laurel honom att komma tillbaka med alla deras vänner.
 
Faith blir full på kalaset och börjar bråka med Charity. Debbie blir besviken och tar med sig Sarah hem.
 
Jai är glad över att Nell kommer till byn och träffar honom. De träffar Rakesh som senare frågar Jai vem det var som var med honom Jai berättar att han träffat henne vid mötet och Rakesh varnar honom för att det är en ung sårbar tjej med problem. När Nell sedan dyker upp på fabriken alldeles blodig i ansiket får hon följa med Jai hem för att omplåstras. Hon misstar hans vänlighet och är på väg att pussa honom men Jai drar sig undan.
 
Victoria märker att Rebecca mår dåligt på puben och att hon inte dricker alkohol. Hon ger sedan Rebecca ett av sina gravidtester. Rebecca är gravid och inte alls glad. Victoria blir lite avundsjuk eftersom hon själv försöker bli gravid. Rebecca får bråttom därifrån när Aaron och Robert kommer hem.
 
Laurel har varit och handlat och upptäcker när hon kommer hem hur Gabby sitter och läser för Ashley. Sedan träffar Gabby Bernice och hon ber mamman berätta om när de var en familj. Gabby är orolig för att inte få tillräckligt med tid ensam med sin far.
 
Jimmy, Bob, Rishi, Doug, Marlon och Sandy är hos Ashley och pratar gamla minnen om mansklubben de startat. Arthur är där och männen bjuder in honom till klubben. Sen kommer även Harriet, Nicola, Diane och Brenda. De läser ur boken och pratar om gamla minnen. Det är livat och glatt. Sedan går alla ut för att ha ett piratslag. Laurel blir ensam med Ashley. Hon pratar med honom och plötsligt vaknar han till och tar av sig syrgasmasken. Han ler och säger hennes namn, tar hennes hand. Laurel blir rörd och antagligen förvirrad av alla känslor så hon går upp för att hämta kuddar åt honom, som om inte de tre kuddarna han har skulle räcka. Ashley ser sig om på alla foton sedan dör han. Laurel kommer ned och lägger sig bredvid honom.
 
Utanför leker Ashleys vänner i piratskeppet.
 

Kommentarer
Postat av: Jag bara

Kunde man ju gett sig fasen på, att hon skulle vara gravid. Emmerdale det mest gynnsamma stället att bli gravid på. En övervägande del av alla engångsligg leder till det. Unikt!

2018-01-19 @ 12:34:08
Postat av: Anders

Vila i frid Ashley! Jag trodde att du skulle klara dig iaf några avsnitt till då programmet inte startade med sorglig musik vilket det brukar vara när någon skall dö. Skönt dock att inte historien drog ut sig i ett halvår såsom det kan göra ibland.

Becca på smällen? Ja det kunde man ju ge sig fasen på! Klart att inte Aaron skall få vara lycklig!! Nu kan det ju iof vara Ross och hans superspermier som har varit framme så det behöver ju inte vara Robban som är far. Man får hoppas på det!!

Pierce är tillbaka.. Fan också! Bra av Vanessa att inte ge upp om Rhona! En sådan kamrat kan alla behöva!!

2018-01-19 @ 13:04:30
Postat av: Jennifer

Vilket avsnitt,herregud då sorgligt men väldigt bra skådespeleri. Tårarna bara rann!

2018-01-19 @ 13:04:37
Postat av: Ylva

Ja väldigt sorgligt men värdigt tycker jag.

2018-01-19 @ 13:11:11
Postat av: jackson

Ge Dig, Rhona!

Sorgligt med Ashley, men bättre än alltmer utdraget lidande.

Hoppas att Rebecca gör abort! I annat fall lär säkert Aaron få reda på att Robert är farsan, för inte är det väl Ross?

2018-01-19 @ 14:59:44
Postat av: malin

Väldigt fint avsnitt, kändes väldigt äkta!

2018-01-19 @ 18:31:32
URL: http://doohs.blogg.se
Postat av: Jag bara

Är det bara jag som tycker att Vanessa är jobbig. Jag tycker hon lägger sig i alldeles för mycket. Det är inte hennes sak att ta beslut åt Rhona. Det finns ju en chans att Pierce skärper sig, det finns ju andra som betett sig som idioter, inte minst Cain. Minns hur han var mot Charity och Jai tex. Andy är en annan, och tom Ashley, som jag kommer att sakna, misshandlade sin gamla pappa förut.

Sista scenen idag var gripande.

2018-01-19 @ 18:42:12
Postat av: Ylva

Jag bara: Pierce är i mitt tycke en RIKTIGT läskig typ men håller med om din åsikt ang Vanessa. Hon förvärrar situationen tror jag. Rhona drar sig bara undan mer och mer.

2018-01-19 @ 19:45:09
Postat av: Christer Jönsson

John Middletons första framträdande i HTG var som PC John Jarvis 1994(Gisslandramat vid Home Farm då Shirley, Allans fru blev skjuten)Hans första framträdande som Ashley var den 5dec 1996.
2015 meddelade John att han ville sluta, han tyckte att 20år i serien fick räcka. Han fick då denna storyline i påseende av dåvarande producenten Kate Oates. John svarade ja utan betänketid, han kände sig som en fotbollsspelare som skulle sluta på toppen av sin karriär. Meningen var att de hela skulle pågå till 2016. Men de blev i början av april 2017 istället. Jag tänker in gå inpå hur många utmärkelser som John och Charlotte och den här storylinen har fått. Men de känns som att denna storyline har burit HTG genom hela 2017. Man har ju blivit bästa såpa i alla galor som har gått 2017. Och de har aldrig hänt förut.Om man läser vad som skrivits på sociala medier så äre svårt att hitta något negativt. Och med de i åtanke så är troligtvis Achlys dementia storyline de BÄSTA SOM HTG NÅNSIN HA GJORT

2018-01-19 @ 19:58:28
Postat av: Jennifer

Håller med dig Christer om att Ashleys demensstory är det bästa htg gjort. Om man jämför tex med när Emma stod på bron som brud förra året....som var rena skämtet... så är de senaste avsnitten makalöst bra.

2018-01-19 @ 20:17:10
Postat av: Alice

Kommer att sakna Ashley, har gråtit mig igenom sista avsnittet. Kändes så fint att Laurel fick ett så fint ögonblick med honom på slutet, att han sa hennes namn och kände igen henne.
Håller med om att Vanessa är jobbig. Hon har gått för långt och behöver inte reta upp Pierce som ändå inte behöver något som triggar igång hans galenskap.
Jag tror att det var första gången som Bernice var som en mamma till Gabby, pratade vuxet och tröstade. Det var stort.

2018-01-19 @ 20:29:35
Postat av: ELIZA

oj,vilka fina kommentarer alla skriver..jag håller med alla...grät som sjutton,ett av dom bättre avsnitten...inte för att Ashley dog,men kändes ÄKTA...och fint av laurel att ta hem ashley,att alla fick komma hem för att säga farväl...Det enda som kändes konstigt var när laurel rusade uppför trapporna för att hämta kuddar,karln har legat med nacken i en konstig vinkel,hur många dagar,vid inspelning...åsså mer kuddar, FRÅGETECKEN...HAR INTE KOMMIT PÅ ÄN VAD JAG GÖR FÖR FEL..NU ÄR DET BARA STORA BOKSTÄVER...tryckte på, jag vet inte vad...skit i det...vanessa, knepig situation....skulle kunna skriva en hel sida vad jag egentligen tycker,men ids inte det...fint samspel mellan gabby och hennes mamma bernice...som verkade ha hjärnan med sej,för en gång skull...aaron,skör karaktär just nu,hoppas han hinner repa sej,innan han får veta vad robert gjort...vilket han lär få veta,vad är hemligt i emmerdale...

2018-01-20 @ 23:42:59
Postat av: Alice

Har ni tänkt på att det är en så otroligt stor skillnad på hur duktiga skådespelare är. Tänker på Ashley som är så bra, Laurel, barnen, Aron.... och så har vi Chrissie som knappt kan prata eller gråta eller öht skådespela, eller tramsiga Tracy.
Eliza,
det där med kudden, ja det var konstigt men är det ändå inte en lite typisk reaktion när man vet att någon ska dö precis när som helst? Då pratar man om eller gör oviktiga saker, allt för att slippa tänka på det jobbiga som kommer. Jag kan känna igen mig när min pappa låg på sjukhuset precis innan han dog i cancer. Jag var där när han tog sina sista andetag och även om läkaren sa att han hade bara timmar kvar så frågade jag hur de skulle göra under natten, om han vaknar (han var medvetslös) och kanske ramlar och slår sig. Om jag kunde gå om en stund och komma tillbaka i morgon. Jag ville att han skulle få det bekvämt o.s.v. Han levde bara i 20 minuter efter att jag kom.

2018-01-22 @ 06:42:39
Postat av: ELIZA

tack alice,du väckte ett minne hos mej...jag reagerade precis likadant...pappa låg sen en vecka på las,cancer,morfin pump inkopplad,han medvetslös,men ojade sej,jag säger till läkaren att,herregud, kan ni inte sätta in nåt annat,så han kan komma till stugan i helgen...men hallå...kommer ihåg att läkaren vände sej om och tittade på mej,läänge... tur att dom är erfarna, pappa dog inom någon timme...

2018-01-22 @ 19:16:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0